Doğuma Hazırlık Bebegime isim bulamiyorum...

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
Kutay en iyisi ..
Bende istemedim yok cennetin kapisi yok cennetin ağaci yalan isimlerle dolu ortalik
Mesela aras a cennete akan nehir diyolar bi baktim internette kelime anlamı at kılı demekmiş bide bildigimiz aras gölü :)))
Aynen oyle.Kuzenim tutturdu Aras olsun. Bak diyorum bir anlami at kili. Ilerde bir sinifta 4 Aras,3Emir ,4 Eymen,2Mirza,2Mirac olacak. Bu isimlerde oglu olanlar kizmasin lutfen. Belki benim koyacagim isim de patlama yapacak,bilemem ama ins yapmaz

Bir oğlum daha olursa Malik koyacağım inşallah. Ben hükümranlık özelliği bulunan kuvvetli isimlerden yanayım. Oğlumun ismi de öyle.
Şimdi herkes aynı ismi koyuyor. Mesela oğlumun sınıfında bir sürü Emir, Asaf vs isimli çocuklar olacak ama adım gibi eminim ki oğlum tek olacak hatta olulunda tek olur büyük ihtimal :) moda olan şeyleri sevmiyorum.
Kutay’ı da beğenmedim açıkçası.

Bir de benim oğlumun adı evrensel, tüm dinlerde, kültürlerde var :) bu sebeple tercih ettik. Ünlü bilim adamlarından bir kaçının adı hatta :) ama bizim kültürümüzde ve dinimizde de var. Arapça değil, İbranice

Ama 29 hafta boyu isim dusundum nerdeyse inan ki Kutay da karaliydim en son. Birkac olumsuz yorum beni soguttu ama burdaki yorumlarla sanki yeniden isindim

Anliyorim ama cok eski ya da agir isimden de cocuklar hoslanmiyor. Ben ogretmenim.Siniflarimda gozlemledigim bu. Cift isimli bir cocuk var diyelim biri modern,digeri kallavi bir isimse cocuk agir ismi yok saymak istiyor. Tek olmak demek onun hosuna gitmeyecek bir isimse tam aksine ozguven zedeleyici olur. Ben de cok cok yaygin isim istemiyorum zaten ama tek olmasi da sart degil. Kutay pek moda degil ya da ben duymadim bilemiyorum.Yorum icin tesekkurler

Arkadaşlar dini isimler konusunda biraz daha hassas yazarsak iyi olur.
Zira ismin anlamı cennetin kapıları, bahçesi vs. olan isimler Araplığı değil Kuran'ı işaret eder..
İnancınız kimseyi bağlamaz ama hassasiyetleri kaşımayalım.
Kuran' da geçen çok güzel isimler vardır. Mesela instagramda takip ettiğim bir yazar kızına Meva adını verdi. Cennetül Meva'dan gelir..
İleride kızım olursa düşünebilirim.
Saygılar..

şimdi kutayı herkes koyar bence..
yiğit yagiz emir eymen kaan çok koyulan bir isim.. banada artık bıkkınlık geldi
demişsin agir ve klasik sevmiyorum diye. sanirim modern seviyorsun ama modern isimler çook var
Ekrem. yaşlı isim deseler şimdi gelecek yıllarda moda olcak. agir isim degil:)
eski isimleri begenmeye başliyorum çünkü herkes yabanciya yakin isim koyuyorlar..
ibrahim ekrem Yahya Yakup gibi .isimler daha asil geliyo...
agir isim degiller çoğu...

Bende kerem ismini seviyorum hemde kuranda geciyo anlamı güzel diye. Bi anne baba evladina güzel isim vermekle yükümlüdür kutay da kulağa hoş geliyo. Beğendim anlamı nedir bilmem ama hoş bi isim
Kutlu,ugurlu ay demek. Daha cok ozturkce olmasi ve kulagima hos gelmesi beni cekti. Tesekkurler

isterseniz adını Alexander koyun, o sizin Alexanderınız oluyor öyle sevimli ki bu veletler, ondan başka Alexander yok, dünya da eşi benzeri bulunmaz bi şey, adı da hep Alexander'mış, başka isim olamazmış mı gibi gelecek. Yeter ki 3 gün geçirin bebiylee.

Sağlıkla, kolaylıkla kucağınıza alın inşallah

Artun koyabilirsiniz ismin anlamı da güzel internetten bakabilirsiniz

Hosuma giden agir bir isim yok olsa dusunecegim demek ki hic sevmiyorum of ne zor ismis

Tesekkurler
Bir ara dusunmedim degil. Richard koyalim dedim esime. Ben Turkce isim bulamiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…