Doğuma Hazırlık bebeğime isim konusunda yardımcı olur musunuz?

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
Ahmet Ayaz. Bide araya can han falan koymayın bence. Zaten 2 isim düşünüyorsunuz. Ahmet zaten kendi başına anlamı ve kullanışı güzel bir ad.

Ahmet ayaz yada ahmet olsun bence, han ve can eklemelerini ben pek sevmiyorum ama ahmet bence gayet güzel bir isim tek olabilir

ahmethan ve ahmetcan uyumsuz. ikisi birlikte ayaz ile daha da uyumsuz. ben sevmedim üç ismin hiç birini. daha hoş bişey bulunabilir.

Ahmet guzel ve net bir isim. Yanina can vs getirerek sevimsizlestirmeye gerek yok.

Ayaz da manasiz bir 'kelime' bana kalirsa. Moda diye isim koymak sacmalik. Ha 2 isim ben zaten koymam ayrica o da cocuga gereksiz bi yuk.

Ahmet ayaz ise; bir islami bir modern isim yanyana getirme cabasi coook komik. Cocuk bile ne oldugunu sasirir.

Ahmet iyi iyi.

Bu seçeneklerden ahmethan güzel bence ayaz i hiç koymayin derim.bu arada ben isim konusunda şöyle düşünüyorum öz be öz Türkçe isim konulmali.niye Türkçe dışında bir dilden isim koyayim ki.kimi yunanca isim koyar eminim yunanca olduğunun bile farkında değildir.kimi Arapça koyar,sanki dinimizce Arapça koyma şartı varmis gibi.ha bu arada bir de Çerkez ismi koyabilirim tabi.cunku cerkesim.ama insanın kendi milletinden olmayan bir isme ozenmesi sacma.bu arad benim çocuklarımın isimleri turkce

Büyüdüğünde ahmetCan ismi alay konusu olabilir. Çocuk olarak bu isim güzel olabilir sevimli ama büyüyüp genç bi adam olduğunda çok komik. Bence en güzeli Ayaz. Ama madem kayinpederini seviyorsun ahmet Ayaz koy bence

Ahmethan ve Ahmetcan cok ozenti ve alakasiz olmus.
Ayaz'i da ben sevemedim, totosu ayazda kalmis deyimi geliyor hemen aklima.
Bence duz Ahmet olsun.

Han ya da can bencede cok sacma. En guzelini yazmissiniz zaten ahmet ayaz:))

Ayaz söyleniş olarak güzel dursada iyi şeyler çağrıştırmıyor.

Bence tek isim olsun, ben iki isim koydum 21 aylık şimdiden pişmanım

çok tşk.ederim arkadaşlar yardımcı oldugunuz için tamam han dan ve can dan vazgeçtik :) ayaz ismine gelince inanın bende çok çok isteyerek koymuyorum ama eşim çok istiyor hatta ben ayaz ı mutlaka koyacam sen ister babamın adı Ahmet i koy koyma farketmez diyor düşünün kendi babasının ismini koyup koymamak çok önemli değilmiş ayaz ismide kuranda geçmiyor ve bazılarınızın dediği gibi bir anlamı yok o yüzden tek başına da kullanmak istemiyorum ek isim istiyorum

Ben kayinvalide adi koymayacam diye kavga ediyorum baska bi tarafta kayinbaba adi koyacam diyen bi gelin hayat iste:) ahmethani soylemesi zor gibi ahmetcan guzel degil bence ahmet ayaz olabilir

Ben kayinvalide adi koymayacam diye kavga ediyorum baska bi tarafta kayinbaba adi koyacam diyen bi gelin hayat iste:) ahmethani soylemesi zor gibi ahmetcan guzel degil bence ahmet ayaz olabilir
:) mesajımda da belirtiğim gibi öz babamdan ondan gördügüm yardımı sevğiyi görmemişimdir Allah herkeze böyle iyi kayınbaba nasip etsin zaten onu eşimin babası olarak görmüyorum benim gerçek babam Rabbim uzun ömürler versin başımızdan eksik etmesin...

Back
X