- Konu Sahibi beyaz sabun
-
iyi akşamlar herkese.ben size bir konuda danışmak istiyorum arkadaşlar.yani sinirimi bozan bir konuda haklı olup olmadığımı öğrenmek istiyorum.
4 aylık hamileyim ve bebeğim erkek.ilk çocuğumuz.oğlumuza isim ararken eşim babasının ismini koymak istediğini söyledi ve ben çok sinirlendim.en nefret ettiğim şeylerden biridir bir bebeğe dede nene isimleri konulması.ben oğlumun yepyeni bambaşka bir ismi olmasını istediğimi söyledim ve direndim.eşim de beni kırmadan ısrar ediyor.illa olacak işte demiyor ama içimden geçiyor diyor.anne yada babasının böyle bir isteklerinin olup olmadığını sordum.kimsenin bu konuda herhangi bir şey söylemediğini sadece kendi içinden böyle geldiğini söylüüyor.
gerçekten annesi babası bu konuda hiçbir imada bulunmuyor.ya da ben öyle biliyorum bilmiyorum.bu arada eşimin bir kız kardeşi var.yani ailede tek erkek.acaba ailesini böyle bir beklentiye
gireceklerini falan mı sanıyor da bu kadar ısrarcı anlamadım.
benim kesinlikle kabul etmediğimi görünce ikinci isim olarak koymak istiyor babasının adını.ama ben hiç mi hiç istemiyorum.babasını severim.sevmediğimden değil ama hiç istemiyorum dedesinin adını oğluma ikinci isim olarak bile veremek.
ayrıca eşime şu konuda da kızıyorum ki:bir insan nasıl ister babasının adını oğluna vermeyi.bambaşka yepyeni bir ismi olsun istemez mi.çok sinirliyim.ne yapabilirim bu konuda.ya da nasıl sakinleşebilirim yorum yaparsanız memnun olacağım.
Bence o kadar sinirlenilecek bir şey değil :26:
Haksızsınız demiyorum sonuna kadar haklısınız sonuçta ikinizin bebeği ve isim seçme hakkı size ait. Bence uzlaşmayı deneyin, sinirlenmeden :26:
ne yapab,lirim peki.nasıl uzlaşılır.ya benim dediğim olur,ya eşimin dediği olur,ya da ikimizin istediği isimler olur.hoş ben tek isim de ısrar etmiyorum.dede ismi olmasın istiyorum sadece.ikinci isminin de dede ismi olmasını istemiyorum.sadece bir tek ismi olsun ve akrabalarımızda ya da çevremizde kullanılmamaış olsun istiyorum.eşim ikinci çocouğumuzun adına sen karar verirsin diyor.ama benim için ilk çocuğumun ismi de ikinci kadar önemli.
Hah işte bu söylediğinizi eşinize söyleseniz? Sadece çevremizde olmayan bir isim olsun istiyorum yoksa önemli değil farklı bir isim istersen sen de onu seç, bak kendi babamın ismi bile olsun istemem deseniz yumuşamaz mı?
nefffret ediyorum şöyle konulardan.. daha bugün eşimle tartıştık ve ben daha yeni evliyim... eşimin halasına kahvaltıya gttik bugün. eşimin babsını adı osman , ailesindede gelenekmiş böyle dedsinin adını koymak .. eşim kırılmasın diye biz de eşimle ali osman ismine karar verdik. bugün öyle geyik yapıyoduk..osman ismi sadece nüfu cüzdanında yazıcak, herkes ali diyecek dedim ben.. eşimin halası babannesi demezmi siz ne koyarsanız koyun biz osman deriz..ali osman olcaksa hiç osmanı koymayın dediler... ayyyy şakamı yaptılar ciddimi bilmiyorum ama hala başım ağrıyor.. kesinlikle osman adını da kaldırdım ali vericem. annesi ben olcam o çocuğun kimseye pabuç bırakmasın anne adayları
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?