bebeğime isim

beyaz sabun

Guru
Kayıtlı Üye
17 Eylül 2010
189
1
296
Mersin
iyi akşamlar herkese.ben size bir konuda danışmak istiyorum arkadaşlar.yani sinirimi bozan bir konuda haklı olup olmadığımı öğrenmek istiyorum.
4 aylık hamileyim ve bebeğim erkek.ilk çocuğumuz.oğlumuza isim ararken eşim babasının ismini koymak istediğini söyledi ve ben çok sinirlendim.en nefret ettiğim şeylerden biridir bir bebeğe dede nene isimleri konulması.ben oğlumun yepyeni bambaşka bir ismi olmasını istediğimi söyledim ve direndim.eşim de beni kırmadan ısrar ediyor.illa olacak işte demiyor ama içimden geçiyor diyor.anne yada babasının böyle bir isteklerinin olup olmadığını sordum.kimsenin bu konuda herhangi bir şey söylemediğini sadece kendi içinden böyle geldiğini söylüüyor.
gerçekten annesi babası bu konuda hiçbir imada bulunmuyor.ya da ben öyle biliyorum bilmiyorum.bu arada eşimin bir kız kardeşi var.yani ailede tek erkek.acaba ailesini böyle bir beklentiye
gireceklerini falan mı sanıyor da bu kadar ısrarcı anlamadım.
benim kesinlikle kabul etmediğimi görünce ikinci isim olarak koymak istiyor babasının adını.ama ben hiç mi hiç istemiyorum.babasını severim.sevmediğimden değil ama hiç istemiyorum dedesinin adını oğluma ikinci isim olarak bile veremek.
ayrıca eşime şu konuda da kızıyorum ki:bir insan nasıl ister babasının adını oğluna vermeyi.bambaşka yepyeni bir ismi olsun istemez mi.çok sinirliyim.ne yapabilirim bu konuda.ya da nasıl sakinleşebilirim yorum yaparsanız memnun olacağım.

Düşüncelerine katılıyorum.Sonuçta herkes çocuğunun ismini severek beğenerek koymak ister.Bence dedesinin ismini çocuğa koymak istememek o dedeyi sevmemek ya da dedeye saygısızlık yapmak anlamına gelmiyor.Artık devir değişti çok anlamlı modern isimler var.İkinci isim olarak koymak bence daha saçma çünkü bu sadece göstermelik bir durum olur.Kullanmayacağın ismi çocuğa niye koyasın ki?Şimdiden kafanıza bu kadar takmayın umarım bir orta yol bulursunuz.

Dedenin adına bağlı bence bu isim durumu, ayrıca bambaşka yepyeni isim durumu son zamanlarda kızların adının hepsinin adının ecrin olması gibi bir şey mi? Sonuçta isim bu illa kullanılmış, başkasına da ad olmuş olacak.

Ben de 2aylık hamileyim . Ben hamile kalmadan önce en başından eşimle bu konuyu konuşmuştum valla. Büyüklerin adını koymam diye. Eminim bebek 9 aylık falan olduğunda bizimkiler imayada başlar. Erkek olursa kesinlikle koymayalım tamam dedi eşim sen bul ama kız olursa nur ismini seçtiğin bi ismin sonuna ekleyelim diyo. Annesinin adı. Ben istemiyorum ama vazgeçicenide sanmıyorum. Ama ben vazgeçirmek için elimden geleni yapıcam. Bakalım nolucak :) Zaten bi tane o isimden var ailede ikinciye ne gerek var ya oğlum olursada benim adımı koymasınlar çocuklarına huzursuz oluyoruz boşuna :)

Bence o kadar sinirlenilecek bir şey değil :26:
Haksızsınız demiyorum sonuna kadar haklısınız sonuçta ikinizin bebeği ve isim seçme hakkı size ait. Bence uzlaşmayı deneyin, sinirlenmeden :26:

cevap yazan arkadaşlara çok teşekkür edrim öncelikle.arkadaşlar eşimin babasının isminin hiç önemi yok bence.istediği kadar modern bir isim olsun hatta çok sevdiğim bir isim de olabilir ama ben kullanılmış bir isim is te mi yo rum.en sevmediğm isim bile dede isminden iyiydir bence.eşim babasını onurlandırmak istiyor anlıyorum ama.bende böyle bir duygu yok.kayınpederimi başka türlü de onurlandırabilirim ki severim kendisini saygı gösteririm.ben babamı küçük yaşta kaybettiğim halde babamın ismini bile koymak istemem oğluma.çok karşıyım bu saçmalıklara.yani bana saçma geliyor.kimine göre saçma gelmeyebilir tabi.
ne yapacağım bilemedim.dert ettim bayağı kendime.ama dert edilmeyecek gibi de değil ki.

Bence o kadar sinirlenilecek bir şey değil :26:
Haksızsınız demiyorum sonuna kadar haklısınız sonuçta ikinizin bebeği ve isim seçme hakkı size ait. Bence uzlaşmayı deneyin, sinirlenmeden :26:

ne yapab,lirim peki.nasıl uzlaşılır.ya benim dediğim olur,ya eşimin dediği olur,ya da ikimizin istediği isimler olur.hoş ben tek isim de ısrar etmiyorum.dede ismi olmasın istiyorum sadece.ikinci isminin de dede ismi olmasını istemiyorum.sadece bir tek ismi olsun ve akrabalarımızda ya da çevremizde kullanılmamaış olsun istiyorum.eşim ikinci çocouğumuzun adına sen karar verirsin diyor.ama benim için ilk çocuğumun ismi de ikinci kadar önemli.

Esin cok israrciysa ozaman ikinci isim olarak koymayi düsün bence, ama yoksa he he de ve yine bildigini oku cocuk dogduktan sonra tek isim koydur.
Ben aslinda kayinbaba ismi vs koymasina karsi degilim, ama karakterleride ceker diye korkardim acikcasi.
Gerci ne kötülügünü gördünki adamcagizin derler insana, ama ne bileyim, kötü huylarinida bildigim icin, insan cocugunun dört dörtlük olmasini istedigi icin yepyeni bir isim koymak ister.
Sinirlenme esine, biraz hosgörülü yaklas, ama sakince yok icime sinmiyor, ogluma kendim ismini koymayi düsünüyorum de.
Asla kayinbabamin ismini begenmiyorum/istemiyorum, ona ceker diye korkuyorum/ismini koyarak onlara yaranmaya calisamam vs gibi cümleler kurma.
Sadece cocugunun ismini kendi koymak istedigin, bunun senin icin büyük bir heves oldugunu savun ve biraz zaman ver esine, oda hemen bir günde fikrini degistirmiyecektir, bir kac hafta gel gitler yasayacaktir ama sonucta en sonunda oda fikrini degistirir veya ikinizde karar alirsiniz ikinci isim olarak koymaya, kim bilir.

BU kadar sinirlenecek ya da kızacak bir şey yok bence.....Sonuçta o senin olduğu kadar eşinin de bebeği.......İkinizin istediği , beğendiği isim olacak tabiki........İKİ isim koyup , kp ' derinin ismini sonuna ekleyiverin...
Kullanmak zorunda değilsinki..........Sen yine seçtiğin isimle hitap et bebeğine.....Ne olacak Sanki......

Hah işte bu söylediğinizi eşinize söyleseniz? Sadece çevremizde olmayan bir isim olsun istiyorum yoksa önemli değil farklı bir isim istersen sen de onu seç, bak kendi babamın ismi bile olsun istemem deseniz yumuşamaz mı?

zaten aynen böyle söyledim.ölmüş babamın adını bile koymam dedim.bir arkadaş babanın ismini sevmiyorum onun adını koymam.ona benzer falan deyip ağır konuşma demiş.zaten asla o şekilde yakşmadım.uygun bir dille ve emin olarak.kimsede olmayan bir ismi koymak istediğimi söyledim.
eşim bu sefer babasının adını ikinci isim olarak koymayı teklif etti.ben de ilk ismiyle hitap eden de olacak ikinci ismiyle hitap eden de olacak diye ona da karşı çıktım .eşim de babasının ismiyle hitap etmeyeceğimizi sadece kimlikte geçeceğini söyledi ama hiiiiç içime sinmiyor.ama tek uzlaşma yolu da bu gibi görünüyor.seçtiğimiz isim ve babasının ismi olacak gibi geliyor.ama asla dedesinin adıyla hitap etmem....

benim ailemde toruna dede ismi konulmaz hiç.ne babamlarda ne de annemlerde gördüm ama bazı ailelerde böyle birşey var işte.benim eşimin ailesinde de var.benim de oğlum olacak,eşimle bir isim düşündük zaten,kayınpederimin ismini de ikinci isim olarak koymayı ben teklif ettim.ne olacak sanki istediğim ismi koyuyorum zaten,kızıma da ben koymuştum.şimdi de kayınpederimin ismi de oluversin.eşim de tek erkek onlarda beklenen birşey.bu kadar sorun etmeye gerek yok diye düşünüyorum.

eşin de bu kadar istiyorsa o da babası senin istediğin ismin yanına onu da koyun.diğer çocuğuna da gönlünce istediğin ismi verirsin.eşini de kırma derim ben

Ben de dedelerin ninelerin adının çocuklara konulmasını anlamıyorum sanki padişahlık hükümdarlık sürüyor faaln ne yani çok saçma bişey.
Çocuğumun ismini de kendim koymak isterim eşimle birlikte.
Ben olsam diretirdim gibi düşünüyorum.

dedenin ninenin ismini koymayı ben de sevmiyorum
sanki isim bulmak çok külfetli bir işmiş uğraşmak zor gelmiş e hadi dedenin ismini koyalım demişler gibi geliyor :)
halbuki isim çocuğun anne baba üzerindeki haklarından birisi ve zaten anneyle baba 9ay bir heves düşünüyorlar. dedenin ismini koymak hoşuma gitmiyor işte..
madem senin baban vefat etmiş. eşin çok dede ismi koymak istiyorsa senin babanın ismini koyarak onurlandırabilirdi annenleri falan.
ya da iki dedenin ismini de koyalım gibi bir teklifle gelebilirdi netice dede ismi koymaya karşı değilmiş. ha bir ha iki ne fark eder.

iki isim koyulunca da dedenin ismiyle hitap edilme ihtimali daha yüksek gibi geliyor sanki.. aileni bilmiyorum ama?

bence ne yapacaksan onların yanındaa bu fikrini söylemeden yap ben böyle tongaya düştüm canım bende 7 aylık hamileyim eşim dedemin adını koyucam deyip duruyordu sonra ikimiz başka bir ism bulduk bizim beyfendi gitti babasının yanında dedemin adıda başta olucak demezmi e tabi adamcağız çocuk gibi sevindi gel de orda itiraz et sinirimden kendi kendimi yedim şimdi iki isimli olacak oğlum ama kp eminim babsının ismiyle hitap edecek hatta soranlara o ismi söyleyeck daha şimdiden oismi söyleyerek x'e şunu alcam bunu alcam falan diyo..yani ne yap et onların yanında söyletme bunu yoksa artık konulmasada sen istemiyo olacaksın ki öyle ama araya bir nifak girecek boşuna

nefffret ediyorum şöyle konulardan.. daha bugün eşimle tartıştık ve ben daha yeni evliyim... eşimin halasına kahvaltıya gttik bugün. eşimin babsını adı osman , ailesindede gelenekmiş böyle dedsinin adını koymak .. eşim kırılmasın diye biz de eşimle ali osman ismine karar verdik. bugün öyle geyik yapıyoduk..osman ismi sadece nüfu cüzdanında yazıcak, herkes ali diyecek dedim ben.. eşimin halası babannesi demezmi siz ne koyarsanız koyun biz osman deriz..ali osman olcaksa hiç osmanı koymayın dediler... ayyyy şakamı yaptılar ciddimi bilmiyorum ama hala başım ağrıyor.. kesinlikle osman adını da kaldırdım ali vericem. annesi ben olcam o çocuğun kimseye pabuç bırakmasın anne adayları

Son düzenleme:
O koymak istiyor.Sen istemiyorsun.

Tek yol hem onun istediği ismin koyulması hem seninkinin.

Çift isimli olsun.

O o çocuğun babası.Onun fa fikri önemli.

Bencillik yapmamak gerek.

Öncelikle size şu konuda hak veriyorum bizim daha şimdiden kız erkek olarak çocuk isimlerimiz belli :) Allah nasip eder inşallah.
Bende öyle anneanne dede nine vs isimlerinin koyulmasını sevmiyorum.Ailede zaten varsa ne gereği var he zaten istediğin isimle aynıysa koyarsın o ayrı. İsteğinden vazgeçmezsin. Bunda darılacak gücenecek birşeyde yok .. Kimi aileler darılıyor bağnazca buluyorum

Örnek verecek olursam teyzem kızına ananemin adını verdi eski tip isimlerden gel gelelim orta okula giden kız ismini ise sevmiyor.
Değiştirmek istiyor.Zamanımıza göre modernde değil.
Üstelik o isimden ailemizde başkada var amaç neyse artık

Sonuç olarak,, eşiniz vazgeçmek istemiyorsa babasının adını koymaktan üzgünüm ama bu konuda onuda ezip geçemezsiniz onun babası çünkü.
Mecbur 2.isim olarak koyacaksınız.. Yani ben nişanlımda koymayı istemez ama varsayalım ki koyacagım diye tutturdu ben 2.isim olarak değerlendirebilirim.
Ben karnımda tasıyorsam oda onun babası

Bu kadar sinirlerinizi bozmayın bence ne güzel bebek geliyor işte

Neden böyle karışırlar ki hiç anlamam çok saçma kesinlikle.
Siz ne güzel uzlaşıp Ali Osman olarak karar vermişsiniz.Kimseyi takmayın.
Çocuk olduktan sonra inadına Osman diye seslenirlerse sizde her defasında bozarak Ali Osman diye çıkışın Yengem böyle yapıyor herkes çokta güzel dumur oluyor

Annesi siz olacaksınız ama babasıda var :) Ali Osman olursa aynen dediğim gibi yapın bir güzel bozun ..
Gıcık oluyorum babaannelerin şöyle tavırlarına.

Allahtan bizim ailelerde böyle şeylere karışmazlar benim ve nişanlımın ailesi.
Kızımızın adını nişanlım seçti ek isim olarak eşim benim ismimi takmak istiyor oda ayrı mesela benimkinin kısa halini
Oğlumuz olursa onuda ben koyacağım :)

Ah nasip olur inşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…