Bebeğime ismini ben veremedim:((

evet hülyalı,haklısın ama aramın bu isim yüzünden bozulmasını istemedim,bu arada myworld içinde üzüldüm ya,Allah herşeyin hayırlısını versin..

evet hülyalı,haklısın ama aramın bu isim yüzünden bozulmasını istemedim,bu arada myworld içinde üzüldüm ya,Allah herşeyin hayırlısını versin..

zaten çocuğuna zorla istemediğin isim koyan insanlarla bir şekilde aranız bozulacaktır cnm
üzgünüm ama bu böyle
bir dede veya nine torurunun ismini kendi koyacağım diye tutturuyorsa eğer
herşey beklenir öyle kişilerden :1closedeyes:

canım gözün aydı burda eşin ortaya çıkması lazım ama ben koydurmam bana söylüyorlar bende eşimin üzerine atıyorum ona da kimse hiç birşey söyliyemiyor bence sen hiç onların koyduğu ismi kullanma onların yanın da da senin istediğin ismi söyle çatlasınlar hiç kafana takma sen bildiğini oku

canım olan olmus sen bundan sonra cocuguna kendı koydugun ısımle hıtap et denııızzz gel cocum dıye bagar hep, okula yazdırdıgında ya da komsulara vs neyım hep o ısmı soyle, 2 ısmı var ama bız denız ısmını sevıyoruz demı cocum, denııız gel op bakalım teyzeyı, kundakta denız bebek hep boyle soyle,

sonra ayrıca en kotyuyu düşün bunca bebegı olmayan ya da yıllaaaaaarca bekleyıp en son tamam adı yeter dursun ımdat ne olursa olsun ısmı farketmez yeter kı kanımdan canımdan bebegım olsun dıye ınleyen anneler var senınkı bak saglıklı huzurlu olmus hem kendı ıstedıgın bı ısmı de koydurmussun sayılır

Türkiyede herkes cok meraklı babasının anasının adını koymaya hele erkekler, ben kac erkek arkadasımı oyle terslemıstım aaa ne demek cocuk o ısmı tasıyamazdıye, muhtemelen ondan dolayı da bıten ılıskılerım oldu yani cok onemlı bısey hoş senın kocan cok ıstememıs sessız kalmıs sadece ama burda senın dişli olman gereklıydı, olmamıs bundan sonra olursun 2.cide dokundurtma mesela ya da bu cocuga işte ılk sac kesımı yok diş bugdayu sunnetı gıdecegı okul vs bunlara karıstırtma bu ılk yedıgın darben olsun gardını ındırme

demek kocan sessız kalıyor dıger taraf sozunu gecırtıyor dıslı olman ıcın ılk uyarı oldugunu düşün gardını al bacım benden demesı. :delphin:

ya denilecek cok sey kalmamıs aslında olanda olmus bence siz çiçeği burnunda bi anne olarak anneliğinizin tadını cıkarın
ben sizin yerinizde olsam asla bu konuya takılıp kalmazdım cünkü okadar cok anne olmak isteyen varki
inanki bi sağlıklı hayırlı bebğim olsunda adı ne konursa konsun diyen bi çok anne adayımız var
ben sizin yerinizde olsam bebğimle ömür gecirmenin keyfini sürerdim madem iki ismi var beğendiğim diğer isimle ben bebğime hitap ederdim
allah yavrunuza sağlıklı sıhhatli ömür nasip etsin

canım bu gerçektende çok kafaya takılacak bişey değil
benim ilk çocuğuma eşim erkek olursa babamın adını koyarım dedi.babası vefat etmişti ama yaşasaydıda yine koyardı.çünkü bunu bir saygı göstergesi gibi görüyo:kızgın:
benim kızım oldu.kız olursa adını ben koyacaktım.eşim doğuma yakın ne olur anneminde adı olsun.annem istemiyorum diyo ama gönlünden geçiriyodur dedi beni kandırdı.bende kabul ettim.hiç sevmediğim halde kızım iki isimli oldu
ama bunlar gerçektende benim için önemli değil.evlatlarım sağlıklı ya bu bana yeter.gerisi önemsiz ayrıntı bence.yani bende istesem diretir annesinin adını koydurmazdım ama niye böyle bişey için eşimi kırayım ki.zaten benim seçtiğim adı herkes kullanıyora.s
sende boşver canım.umarım 2. bebeğinin adını gönlünce koyarsına.s

bi çocuğun ismini koyma önceliği onu doğuran annenindir.sonra babanın.diğerlerinin karışması bence de yanlış.ama hala pekçok ailede bu böyle canım.benim böyle bi sorunum olmadı çok şükür.olsaydı ne yapardım bilemiyorum

cok sinir bir durum ya benimde kaynanam daha dogmadan cocuga erkek olursa enes kiz olursa sumyye koyalim dedi seslenmedim simdi yavas yavas alistirdim kendim koyucam diye sende simdiden alistir deniz diye cagir madem kendin koydun o ismi hic degilse alisirlar...allah anali babali buyutsun bu arada...

deli oluyoruummm boyle seyler duyunca...kötükedihüso
ne esimin ailesine nede kendi aileme koydurmam bebegimin ismini..
hatta hamile kaldigimda herkese soyle soyledim "sakin ruyamizda gorduk, ismi su bu olsun'bahanesiyle bile gelmeyin dedimmm
hele bu sirada (allah korusun) biri olurse onuda koymam dedimmm
kimseden ses yok:kahve:

adıyla yaşasın...benım kayınpeder yok rahmeyli olmuş..ben kendı ısteğimle ısmını koydum..kayınvalıdem asla sesını çıkartmadı adını koyayım dıye..ben ıstedım hatta ne gerek var dedı...
ne garip insanlar var hayatta..

Allah bağışlasın canım sağlıkla büyüt inşallah
Konuya gelince bende beğendiğim istediğim isi koyardım iki isim olurdu ben istediğim ismi söylerdim
Madem düşüncesizlik yaptılarrrr

üzülme canım isimde nasip sonuçta koyulmuş olan olmuş
madem bu kadar üzülecektin baştan istemeseydin
bende hamile kalınca içime kız doğmuştu
9 ay kızıma mina diye seslendim doğduktan sonra kaynatam adını vildan koydu
nasip
sende fazla kafaya takıp üzülme

hamileliğimde ne kadar heyecanlanmıştım,mutlu olmuştum ama hiçbirşeyiyle ben ilgilenemedim,mutluluğumu yaşayamadım,ismini bile ben koyamadım,eşimin ailesi kayınpederimin adını koydular,bebeğime ismiyle seslenmek içimden gelmiyor,sinir oluyorum..neden herşeye karışıyorlar anlamıyorum,ben karnımda taşıdım ben büyütüyorum,her zorluğunu ben çekiyorum,ismini bile başkaları koyuyor.haksızlık değilmi bu???
varmı başka bu sorunu yaşayan arkadaşlar,beni yalnız bırakmayın..:çok üzgünüm:

bizde kayın pederimin ismini koydum ama 2. isim olarak kimse kayınpederimin ismini demiyo zaten sorun yapmadım yani eşimin hep hayaliymiş bu bende karşı koymadım sende boşver böyle şeylere takılarak mutluluğuna perdeler çekme yaa onlarında torunları yaa heveslenmişlerdir belki sıkma canını tatlım anneliğin tadını çıkar benceherşey zamanla yoluna girer sende eşinle konuş 2. bir ad koy benceşakkıdı

allah analı babalı büyütsün arkadaşım..

benim bir arkadaşımın 3. çocuğu oldu..

ilkinin ismi kocasının dedesinin ismi!

ikincisinin ismi kocasının babasının ismi!

üüçüncüsünüde kocasının çok sevdiği arkadaşının ismi! oldu..

bu isim yüzünden eşiyle arkadaşım ne kavgalar ettiler.. ama nafile.. yalnız değilsin canım.. senin gibi o kadar çok kadın varki...

yazıklar olsun bu zihniyete..9 ay karnında taşı , ismini koyma gibi bir hakka sahip olma..

Benim öyle bir sorumun olmadı ama seni anlayabiliyorum.
ınsan kendi doğurduğu çocuğuna kendi istediği
ismi koymalı.Ama artık olan olmuş sende 2.çocuğuna
koyarsın ismini inşallah.

isim falan önemli değilde bu aile büyükleri böyle konulara niye müdahale ederler onu anlayamıyorum işte
bir de noluyor ki kendi isimleri konulunca, ne bencillik...

canım benim seni o kadar iyi anlıyorum ki çünkü bende aynı konuda dertliyim ben daha yeni evliyim ama benimde eşimin ailesinin geleneklerine göre mutlaka anne baba ismi konmalı özelliklede de baba neden se erkekğe büyük bi itaat söz konusu ve ben daha çıkarken eğer çocuğum erkek olursa adının kayınpederimin adı konacağı söylendi bu fikir bile beni kayın pederimden ve zoraki bunu yaptırmaya çalışanlardan soğutuyor belki kendi halime bıraksalar ben kendiliğimden koyucam ama böyle zorla olunca gıcık oluyorum ve ilk çocuğum erkek olmasın diye dua ediyorum

canım, sağlık versin Allah bebişine... tabi ki üzülmekte haklısın ama olmuş bir kere.
sende bir isim önerseydin iki isimli olurdu benim oğlum gibi.çok dert etme.büyükler bazen çok düşüncesiz olabiliyorlar işte.sen bebişinle mutlu ol gerisini boşvermeye çalış biraz.

Back
X