Bebeğime ismini ben veremedim:((

çok gıcık bi olay bu herkes daha doğrusu eşimin ailesi taraftaki herkes kayınpederimin adını söylüyor,kimse ikinci adını söylemiyor,bende sildirmek yada sadece baş harfini kullanmak istiyorum nüfus cüzdanında ama nasıl ve nerden yapılıyor bu işlemle zormu bilmiyorum,ve bunu tek başına bebeğin annesi olarak yapabiliyormuyum,yoksa babasınında olması gerekiyormu bilgisi olan varmı??

yok daha böyle bişiy yaparsan hoş olmaz eşininde tepkisini alırsın madem bu kadar karşıydın dedikleri ilk an diyecektin ben bu ismi koymuyorum diye onlarda bişiy diyemezlerdi ama artık hoş olmaz:teselli:

Kayinvalide - Kaiynpeder dinlemem hepsinin kökünü getiririm herhalde... Cocugu dokuz ay boyunca tasiyan ben - hastaliginda - iyi ve kötü gününde basinda duracak ben, cocugumla aglayacak - gülecek ben onlar neye karisiyorlar? Kocalarda egerki deLü degilse ozmn esinin yaninda olur ve anlar esini üstelik Kayinvalide - Kayinpeder cocuklarina isim koyarak birkere kaybettiler ve tattilar o sansi birdaha yok öyle bedava...
Ben hamileykende söyle olsun böyle olsun diyorlardi , annemlerde ayni sekilde ben herzaman esimle kararlastirdigimizi ve söyledikleri isimlerin hosuma gitmedigini söylüyordum smdi diyorlar danismadan etmeden herseyi yapiyorlar diye ama BENIM HAYATIM bende onlarin hayatina karismiyorum Allah katinda hepimiz BIR büyügüm diye her dediklerini yapacak degilim yaa!

canm allah ananlı babalı büyütsün..adıyla yaşatsın rabbim...artık olan olmuş senide üzmüş canm birazcık keşke diretseydin yaa ona isim vermek senin hakkın....bende k babamın adını koydum ama ben isteyerek koydum oğlumun iki ismi var hem ben kırlmadım hem onlar...

çok gıcık bi olay bu herkes daha doğrusu eşimin ailesi taraftaki herkes kayınpederimin adını söylüyor,kimse ikinci adını söylemiyor,bende sildirmek yada sadece baş harfini kullanmak istiyorum nüfus cüzdanında ama nasıl ve nerden yapılıyor bu işlemle zormu bilmiyorum,ve bunu tek başına bebeğin annesi olarak yapabiliyormuyum,yoksa babasınında olması gerekiyormu bilgisi olan varmı??

yok canm artık olan olmuş daha çok tepki alırsın kimse söylemiyorsa 2.adını sen sadece deniz de ....

allah analı babalı büyütsün,uzun ömürler versin canım
canım isim değişikliği mahkeme yoluyla oluyor. doğumu tescil eden nüfus dairesini mahkemeye veriyorsun. anne yada baba biri olması yeterli diye biliyorum.zaten bu tür mahkemeler çok oluyor.kolay sonuçlanıyor.yinede yazışmalar mahkeme filan birkaç ayı bulabilir.senin yapacağın tek iş mahkeme zaten.gerisi olur.
ben henüz hamile değilim ama eşim kız olursa gülpembe ismini koyacakmış. anneannesinin ismi. ben istemiyorum ama.doğumdan sonra doğum raporunu alıp hastaneden kaçıp nüfusa gidip kendim yazayım diye planlarım var :D:D (nüfus memuruyum)

geçen gün bir adam geldi iş yerine 5 tane ismi var.bide çocuğu var onada 5 isim koymuş. ne salaklar var dünyada dedim yaa.bence 2 isim bile fazla.tek olmalı.çok isimlerde resmi işlerde karışıklık çok oluyor.hem bu çocuk sınavlara girecek ismini kodlayacak bi saat.ismi uzunsa sığmayacak birinci isimle ikinci isim karışıp yer değişterecek sorun olacak. ki 5 ismi düşünemiyorum bile.

bende şuan ikizlerime hamileyim canım oğlana kayınpederimin ismi konacak kızımada eşimin ananesinin ismi olacakmış senin tek benim ikiz olduğu halde o hakkı vermiyorlar bana ama ne olursa olsun kızımın ben koyacağım adını mahkemeye veririm gerekirse boşarım yine koydurmayacağımmmm o ismi bütün herşeyde kaynanamın başının altından çıkıyor bakalım elmi yaman beymi yaman görücez yanlız değilsin tatlım üzülme

ben değil ama kardeşimde bu durumda....
ilk çocuguna istediğini koydu ...ikinciyi kayınpederin adını koydu kocası hiç sormadan kimliğini çıkarmış gelmiş.. biz kardeşimle isim araken...
şimdi üçüncüye düşünemiyor çünkü kocası babam koycak demiş....
bunun kadar gıcık bir koca yoktur bence....
en azından sana 2.bir isim bile vermişler...
kardeşim istedi onu bile vermedi....
oooo daha neler...
ALLAHIM SABIR VERSİN...

Sizin k.walideden kaynaklanıo isim mevzuusu..Benimde k.validemin ELTıSıNDEN.. :uhm:

ıkinci çocugum olursa onlar koycakmış..

Ben çocuklarımın adını kendim koyarım derim..Millete ne oluosa anlamıorum..Benim çocugum bana ait bişey..

Adı üstünde ya BENıM...

haklısın çok kötü bi durum ama hiç olmazsa iki isim koysaydınız..diğer adı senin istediğin gibi olsaydı da öyle seslenirdin bebeğine.allah allah ya..kimene? senin isim koyman daha doğru olurdu..

cok kotu yaa.hayır madem bu kadar meraklıydılar ısım koymaya tekrar bı cocuk daha yapsaymıslar ya.tıp ılerledı valla.hıc anlamıorum bole aılelerı.ne demek ya kayınvalıdenın kayınpederın ısmı konulacak hangı cagda yasıoruz.ama guzelım en buyuk hatalardan bırı esınde nasıl musade eder musamma gosterıır kı bole bıseye.cocugumun annesı bellı babası bellı ısmını de onlar koysunlar bırakında dıyemedı mı?

bnmde çocuğumun ismi babasının ismi olcak ama 2007de wefat etti o yüzden bn hiç itiraz etmedim olsun napalım 2 isimde koydurmucakmışş

Allah ismiyle büyümek nasip etsin ama sana sormaları gerekirdi..a.s
sanki 9 ay boyuca onlar karınlarında taşıdı,besledi..
Doğuma girip sancı çekti...:kızgın:
Ne dir bu ya yok babasının ismi yok anasının ismi...:mymeka:
Az daha benimde adımı ölen halamın adı olan Melahat koyacakmış babaannem,yazık annem ses te çıkaramamış...:1shok:
Allah tan diğer hala kızım yetişmişte susturmuş babaannemi...alkisalkisalkis
Sanki memlekette isim kalmadı...:1closedeyes:
Ya bu çocuk büyüyünce ismini beğenmezse diye düşünen yok...:1closedeyes:
Şahsen ben Melahat ismini beğenmeyip değiştirirdim..:1closedeyes:
yazık ya valla yazık.:delphin:
ne düşüncesizlik....

çok saçma ve aşırı sınır bozucu bır durum. sabır dılıyorum senın için. hem de cok sabırrrr.

yaaa böyle şeyler duyunca çok kızıyorum :kızgın: bi kere bi çocuğun ismini koymak annenin hakkıdır,9 ay boyunca bebeğini içinde büyüten annenin allah razı olsun eşimden ki asla bu konuda bana karışmadı.

benimde kayınvalidem bi isimde tutturdu erkek olursa şu olucak diye ben o anda hiçbişey demedim eşime dedim sadece anneni ikna et eger öyle bişey olursa ne seni ne anneni affetmem bu konu çoookk abartıp mahkemeye verip ismi degiştiririm dedim eşimde konuşdu annesiyle birdaha konu açılmamak üzere kapandııı

Neyse gecmis olsun diyelim canim.Buda sana ders olsun,bir daha baskalari
üzülecek diye kendi özel isteklerinden vazgecme.Sonra insan cok cok pisman oluyor.

merhaba kızlar aynı dert bendede var isim kavgası abi .görümce.kaynana.kayınpeder.annemler of of be de kendim koymak istiyoru. ama ben kavgamı ediyorum.

hamileliğimde ne kadar heyecanlanmıştım,mutlu olmuştum ama hiçbirşeyiyle ben ilgilenemedim,mutluluğumu yaşayamadım,ismini bile ben koyamadım,eşimin ailesi kayınpederimin adını koydular,bebeğime ismiyle seslenmek içimden gelmiyor,sinir oluyorum..neden herşeye karışıyorlar anlamıyorum,ben karnımda taşıdım ben büyütüyorum,her zorluğunu ben çekiyorum,ismini bile başkaları koyuyor.haksızlık değilmi bu???
varmı başka bu sorunu yaşayan arkadaşlar,beni yalnız bırakmayın..:çok üzgünüm:

canim bende ayni olayi yasadim benimde kaynanam isminin koyulmasini istedi en basta karsi ciktim olmaz dedim ALLAH var ozaman kaynanam bisey demedi ama ogluna cok israr etti bizde isim secmeyi en sona biraktik salak gibi burdada hemen dogumdan sonra bebegin ismini soruyorlar hemen kayita gecmesi icin
bizde artik kaynanamin ismini koyduk o dogum sancusuyla duygusallikla esim sorunca tmm annenin ismi olsun dedim hatta lohusalik döneminde sabahlara kadar cok agladim neden böyle yaptik diye esimede cok karsi ciktim:kızgın: ama zaten bana sorup gönlümü almisti bizde zaten kaynanamin isminin arkasina nur eklemistik bende hep nur diyorum zaten öylede alistik ama esim herseye deger onun icin bosver dedim artik kafaya takmiyorum zaten simdide nur ismine alistik kaydirigubbakcemile3

Back
X