Bebeğime istediğim ismi koymam çok mu kötü bir şey?

çok şükür hamileyim benimkilerde böyle bir beklenti yok;sanıırm bunu güç,gövde göstersi yapmak istiyorlar,bence altında yatan neden bu...
sen eşinle isimi düşünüyorsun kararlaştırıyorsun ,ama kayınvalide son bir hamlede kendi dediğini yaptırmak istiyor...çok kırıcı ve hoş olmyan bi şey,aslında burda mühim olan niyet ki;kayınvalide zaten ;sözünü yapmış bile bakalım gelin koyduracak mı diye...
bu topikleri kayınvalideler okusa ne iyi olurrr

erkekler haklı oldukları konuda eşlerinin arkasında durabilse böle şeler yaşamıycaz bende nişanlıyım bakalım neler görecem :) bu erkekler ayrı bi aile olduklarını farkedemiyorlar

guzelım,o bebeği butun acılarını sen çekiyosun istediğin ımı de koyarsın,soranlara da boyle de çık işin içinden.bu kadar ince düşünme,nasılsa ismini koysan da yaranamazsın kaynanaya

Çok duygusal olmayın.
Yıllardır hayal ettiğiniz o tek ismi koyun tabi ki.
K.valideniz başka birine koydursun ismini ya da kendi doğursun, doğurduğu bebeğe de kayınvalidesu ismini koysun.
Benim adım Gaye, torunumun ismi Gaye olsa ne olmasa ne!
Boş işler.
Taviz vermeyin kendinizden.
Kimseyle kötü olmak ya da olmamak diye bir şey yok, o zaman o da düşünsün "ben ismimi koydurmak için baskı yaparsam gelinimle kötü mü olurum" diye. kimse kimsenin kölesi değil yani.

sorsan büyük ihtimalle kayınvaliden de çocuklarına başka isim koymak istemiştir ama zamanında ya eşi önemsememiştir ya kayınpederi koymuştur çocuklarının ismini..
en başta kadınız ya, niye birbirimize bunu yapıyoruz anlamıyorum. benim de bi kızım var. kayınpederim siz ne derseniz deyin erkek olursa ben ismini bilmem ne diycem demişti. aramız kötü falan da değil, gayet iyi anlaşıyoruz aslında ama gerçekten üzülmüştüm yani. erkek olsaydı baskı görür müydük bilmiyorum ama hamile bi insana bunların lafının yapılması bile çok farklı etki ediyo onu biliyorum :)
eşinle son kararınızı bizimle de paylaşırsan sevinirim :)

ilki kvnin, ikincisi kayınpederin ismi de olabilir. nazmiye hüsnü gibi mesela. daha da mutlu olurlar. hiç kırılmamış olurlar böylece.

bence 2 isim koyun.Hitap ederken kendi beğendiğiniz ismi kullanırsınız maksat insanların gönlü olsun,koymazsanız laf ede ede pişman ederler sizi

offfffff offffffff depresyona girdim bugün bunu düşünmekten. Ben kendi adımı hiç sevmediğim için içimde hep bir ukte kalmış.Çocuğum olursa güzel bir isim koymak ama yok. Kız da olsa erkekte olsa kurtuluş yok. Akrabalarca adı belli oluyor. Kızsa kayınvalidemin erkekse kayınbabamın adı konulacak burdaki gelenek örf adetlere göre ama ben istemiyorum. Ben çocuğum benim yaşadığımı yaşamasını istemiyorum gerçekten kv ve kp çok çok iyi insanlar onlarında gönüllerini kırmak istemem o yüzden benim için herhalde en uygun olan isim konusu açılınca düşünmedik hele bi doğuralım düşünürüz gibi cevaplar verip sonra farklı isim koymak ne dersiniz?

iki isim koysan senin kendi istediğin ve kv nin ismi. onlar yine kendi istedikleri isimle hitap edicekler. aile arasında çocuğunun ismi yine kv nin adı olucak. yine canın sıkılıcak.
sen en iyisi kendi istediğini koy. bu kadar kendini üzdüğüne değmez. bak hamilesin hem çocuk da etkilenir üzüntünden.
merak etme alışırlar zamanla. büyüklerimizin gönlünü hoş tutalım diye kendi isteklerimizden feragat ediyoruz. ne güzel saygı sevgi varmış aranızda. bu sebepten bozulacak değil ya.

Ayy şu babannenin ya da dedenin ismi verilince noluyor yani bundaki amaç ne bırakın da herkes doğurduğu çocuğun ismini koysun mantığı ne yani bu diretmenin hala bu devirde acayip sinir oluyorum.

bence mandalağın önde gidenii 9 ay sanki ebeyle dedesi tasıyorda sonra onlar emziriyor bende nefret ediyorum aşırı ateerkil sacmalıklarından bırakın isteyen istediğini koysun

amaaan hic dert ettigine bile degmez.
iki isim koyunca genelde sen hernekadar sevdigin isimle seslensende kizina.. esinin tarafi kayinv. ismiyle hitap edecektir ayip olmasin diye..
ki bu bence bir cözüm degil.
bu yüzden kendi istedigin ve sevdigin ismi koy.. hic sIkma da kendini.
e$in akli sira üzüldüm felan diyerek topu sana atmi$.. yani sorumluluk almiyor bi nevi
ama cok gereksiz yani kafaya takman
hem ali$irlar ali$irlar merak etme.. yeni geline de öyle derler cogu zaman.. onun icinnnn bosssssveeeeerr

Son düzenleme:
Sanki kaynananın ismi olsa nolcakki ne diye böyle yaparlar anlamam.Tabiki kendi istedigin ismi koy eşini ikna etmeye calıs okadar hayal kurmussun bi kaynananın lafıyla nıye omr boyu cocugunu sevmedıgın bı ısımle yada ıcıne sınmeyen bı ısımle cagırasınkı.Kaynananın ısmınden varmıs ıste bıtane yeter oda.Eşin annesyle konussun guzellıkle söylesın biz önceden beri hayalini kuruyoruz anne desin ay bak sınır oldum sımdı '_'

bu bebek eşinle senin başka kimsenin değil
ömür boyu ona sevdiğin isimle seslenmek senin hakkın

benim annem 4 kız yetiştirdi bi kızınada istediği ismi verememiş içinde ukte olmuş
benim kızımın ismi içinde seninki gibi tartışmalar oldu kayınvalidem istediği ismi koymak için kuran da geçen bi isim koyun diye tutturmuştu bende araştırdım istediğim ismin kuran da geçmesede koyulabileceğini araştırıp okuttum. bu kez de ismi bi küfürle özleştirdi. çok kızdım eşime söylemediğim laf kalmadı. ensonunda eşimle birlikde kimliğini çıkattırdım. kızımı kayınvalidem arada bi yukarı istiyodu gönderiyodum. bende evdeki işlerimi hallediyodum. kaynanam kendi beğendiği ismimle seviyormuş ve kaynımın çocuklarına ezberlettiriyormuş herkesede gerçek ismini söylemiyormuş. tabiki öğrendim kızımın ismini doğru öğrenmeden kimseye kızımı göstermicem dedim. göstermedim de :)

ya konunun başlığını görünce bile sıkıntı basıyo. biz kızımız olacağını öğrenince isimler düşünmeye başladık.
bi gün annemin ismini koyalım mı diye sordu eşim, ben de o nereden çıktı şimdi hani x koyacaktık dedim.
başladık kavgaya...
şimdi benim çok istediğim ismi de "ben o isimle çağırmak istemiyorum" diye kabul etmiyo.
ooooooooffffffffffffffffffffffffffff içim daralıyo ya

ilahi ne güzelde anlatmışınız bayağı guldum ısımler konusunda...

Bizede büyük babaannemiz diyor benim ismimi verin diye zekiye

alemler işte..

Bu lafa yüzde yüz katılıyorum.
Eşime aynısını dedim, 9 ay ben taşıyacam bebişi sonra başkaları isim koyucak yok öyle birşey dedim. Eşimin iznini alıcam ama illa ki benim istediğim isim olucak diye..Henüz bebeğim yok ama olursa yapıcam bunu inşallah.

bence de canım. eşimle de konuştuk baştan konuştuğumuz isim olacak. 'ben riski alıyorum koymayacağım' dedim Umarım bayram ziyaretlerimizde bu konu tekrar tekrar önüme gelmez

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…