Merhaba kızlar şu an birine içimi dökmeye o kadar ihtiyacım var ki anlatamam.
Eşim de ben de öğretmeniz.Allaha şükür yolunda giden bir evliliğimiz var.Allah nasip ederse bir kaç ay sonra kızımızı kucağımıza alacağımız günü bekliyoruz.
4 yıllık evliliğimizin ilk günlerinden beri hep erkek olursa eşimin babasının ismini, kız olursa küçüklüğümden beri çok sevdiğim bir isim var onu koyalım diye konuştuk. Hatta eşim karnımdaki bebeği o isimle seviyordu. Neyse uzatmayayım benim olmadığım bir ortamda eşimin akrabaları 'artık annenin ismini koyarsın' gibi sözler etmişler. Kayınvalidem de bizden bunu bekler bir tavır takınmış. Eşim de bugün geldi 'senin istediğin ismi koyacaktık ama annem öyle yapınca içime dert oldu' falan dedi.
Yanlış anlaşılmasın kayınvalidemi severim ama ben o ismi hep hayal ettim. Eşim de iki isim koyalım o zaman dedi. Ben iki ismi olmasını istemiyorum. Ayrıca daha önce kayınvalidem akrabaların yanında 'oğlanlar isim koyacak olsa bile gelin koyduracak mı?' falan demişti. Kimseyle kötü olmak da istemiyorum.
Çok duygusal bir insanımdır çok çabuk etkilenirim her şeyden,her sözden. İnanın çok üzüldüm. Ne yapayım ben şimdi?
onlar çocuklarına dede ve ninelerinin isimlerini mi koymuşlar ki
Ayy şu babannenin ya da dedenin ismi verilince noluyor yani bundaki amaç ne bırakın da herkes doğurduğu çocuğun ismini koysun mantığı ne yani bu diretmenin hala bu devirde acayip sinir oluyorum.
bu bebek eşinle senin başka kimsenin değil
ömür boyu ona sevdiğin isimle seslenmek senin hakkın
benim annem 4 kız yetiştirdi bi kızınada istediği ismi verememiş içinde ukte olmuş
benim kızımın ismi içinde seninki gibi tartışmalar oldu kayınvalidem istediği ismi koymak için kuran da geçen bi isim koyun diye tutturmuştu bende araştırdım istediğim ismin kuran da geçmesede koyulabileceğini araştırıp okuttum. bu kez de ismi bi küfürle özleştirdi. çok kızdım eşime söylemediğim laf kalmadı. ensonunda eşimle birlikde kimliğini çıkattırdım. kızımı kayınvalidem arada bi yukarı istiyodu gönderiyodum. bende evdeki işlerimi hallediyodum. kaynanam kendi beğendiği ismimle seviyormuş ve kaynımın çocuklarına ezberlettiriyormuş herkesede gerçek ismini söylemiyormuş. tabiki öğrendim kızımın ismini doğru öğrenmeden kimseye kızımı göstermicem dedim. göstermedim de :)
alınan alınsın gücenen gücensin bebek senin 9 ay sen taşıdın sen doğuracaksın sen bakacaksın
üzerinde senin emeğin kimseyle kıyaslanamaz
bebeğine istediğin ismi koy
kocaman iki öğretmensiniz modern olunmalı artık...
60 sene öncesinin ismi yakışır mı minicik bebeğe..
herkesin çocuğu duru su naz ada nil ve türevleriyken atıyorum senin ki sebahat veyahut kadriye (sebahatlar kızmayın)(az kalsın bana kadriye ismini koyacaklarmış annem direnmiş ama göbek adım olmuş)
olur mu bu şimdi...
Bu lafa yüzde yüz katılıyorum.alınan alınsın gücenen gücensin bebek senin 9 ay sen taşıdın sen doğuracaksın sen bakacaksın
üzerinde senin emeğin kimseyle kıyaslanamaz
bebeğine istediğin ismi koy
kocaman iki öğretmensiniz modern olunmalı artık...
60 sene öncesinin ismi yakışır mı minicik bebeğe..
herkesin çocuğu duru su naz ada nil ve türevleriyken atıyorum senin ki sebahat veyahut kadriye (sebahatlar kızmayın)(az kalsın bana kadriye ismini koyacaklarmış annem direnmiş ama göbek adım olmuş)
olur mu bu şimdi...
amaaan hic dert ettigine bile degmez.
iki isim koyunca genelde sen hernekadar sevdigin isimle seslensende kizina.. esinin tarafi kayinv. ismiyle hitap edecektir ayip olmasin diye..
ki bu bence bir cözüm degil.
bu yüzden kendi istedigin ve sevdigin ismi koy.. hic sIkma da kendini.
e$in akli sira üzüldüm felan diyerek topu sana atmi$.. yani sorumluluk almiyor bi nevi
ama cok gereksiz yani kafaya takman
hem ali$irlar ali$irlar merak etme.. yeni geline de öyle derler cogu zaman..onun icinnnn bosssssveeeeerr
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?