Bebeğime iyi bir anne değil miyim ? 😭

Benim bebeğimin de süt alerjisi var..5 aydır diyetteyim. Paketli hiçbirşey yemeyeceksiniz içmeyeceksiniz. Ekmek alırken bile soruyorum fırına, simit bile yemiyorum aynı tezgahta yapılan başka şeyler olabilir diye. 5 aydır hiçbir kaçak olmadı. Herşeyi evde yaparsanız bir kaçak olmuyor.
Artık evde yapacağım malum ramazan pide dönemi pidenin içinde süt olabilir diye yemedim hiç 1 ay sonra deri testimiz var bakalım onda ne çıkacak

Uzulmeyin. Benim kiziminda vardi alerjisi siz de insansiniz yanlislikla bisey yemis olabilirsiniz yada capraz etkiyle alerji de olmus olabilir kendinizi suclamayin lutfen . Siz gozlemleyin belki baska birseye alerjisi olabilir yeni bir seydir.
yeni doğduğunda çoklu gıda alerjisi sanmıştık diyetle teyit ettik olmadığını ama sonradan mı çıktı bilmiyorum ki 1 ay sonra deri testimiz var

Kötü bir anne olsan böyle bir başlık açmazdin bir kere!

Benimde kızım alerjik bir bebekti ve neler yaşadığını birebir biliyorum. Doktor sinir harbi yaşatan bir rahatsızlık olduğunu anlatmıştı. Maalesef geçecek ama yoracak hemde çok. Ben çareyi paketli gıdadan ve dışarıda yemekten kaçarak bulmuştum.
teşekkür ederim daha fazla dikkat ediyorum artık

Paketli gıda tüketimi asla olmamalı, kullandığınız her şeyin içeriğini mutlaka okumanız lazım, eser miktar dahi olsa kullanmamanız gerekiyor, sadece süt ürünü değil peyniraltı suyu vb türü maddelerinde bulunmaması lazım üründe. Ben 15 ay diyet yaptım 15 ay boyunca paketli gıda abur cubur tüketmedim, süt ürünü yemedim. Bir ara çok iyi gidiyorduk sizinki gibi bebeğim kızarmaya başlayınca yediğim başka bir şeye de alerjik reaksiyon verdiğini düşündüm, alerjik teste götürdüm, yer fıstığına da alerjisi çıktı, onu yemeyi bırakınca düzeldi. Süt ürünü hariç başka bir şeye de alerjisi olabilir kendiniz gözlemleyin ya da bir alerjik test yaptırın.
Ayrıca dikkat ettiğiniz için tebrik ederim, çoğu anne bu alerjiyi önemsemiyor, diyet yapmak zor geliyor, çocuğun bağırsakları vücudu ciddi oranda zarar görüyor. Baştan ne kadar sıkı tutarsanız o kadar çabuk atlatacak emin olun, etrafımdaki arkadaşların alerjik cocukların 3 4 yaşına geldiği halde devam ediyor alerjileri çünkü anne yeterince dikkat etmemiş çocuk atlatamamış, kimisinin gelişimi bir iki yıl geriden geliyor kimisi süt ürünü yer yemez kusmaya başlıyor, kimisi de kanlı kaka yapıyor hala. Doktor doktor geziyorlar ama bir çaresini bulamıyorlar çünkü anne hala gerekli özeni göstermiyor, olan çocuklara oluyor
ah nasıl dikkat etmem ki evladım öyle ağlarken inanın her şeye dikkat ediyorum peynir altı suyundan tutun da kazaezin maddesine kadar 1 ay sonra deri testimiz var bakalım

yeni doğduğunda çoklu gıda alerjisi sanmıştık diyetle teyit ettik olmadığını ama sonradan mı çıktı bilmiyorum ki 1 ay sonra deri testimiz var
Kizim suan 16. Ayini doldurmak uzere kuruyemis yedirirken birden kabardi. Doktor test yapti. Hic birinde alerji cikmadi. Yine ispanak yerkende oldu
Ama hala kuruyemisleri karisik olarak yediginde kabariyo agzina surup cikarsa bile oluyo tek tek yediginde bi sorun yok. Ispanaktada yerken bazen agzinin kenari kabariyo.

Aylarca süt ve süt ürünleri tüketmedim.yumurta ve bi çok alerjik sebze ve meyvede dahil.Sabah kahvaltı da zeytin yemekten bıkmıştım ama her şey onlar için değil mi zaten??İnsanız emziriyoruz canımız istiyor bunun için kendini suçlama.

Bebeğimin süt alerjisi var ve katı bir diyetteyim süt barındıran süt ürünü barındıran hiçbir ürünü tüketmiyorum emzirdiğim için epey zamandır diyetteyim.Bazen farkında olmadan margarinli şeyker tükettiğim oldu ve ne yazık ki 2 3 kez oldu ne kadar dikkat etsem de margarin olmayacağını düşündüğüm bir şeyi yiyip sonradan farkına vardığım oldu bilerek süt yoğurt asla tüketmedim genelde margarinle yanıldım.Kızım dün sabah birden bire tekrar kabardı ve uykularımız yok oldu bu sefer eminim kaçak yok ama evladımı öyle gördükçe mahvoluyorum her şeyin paketini okuyorum dikkat ediyorum beden hala gözden kaçıyor ben neyi yanlış yapıyorum öyle moralim bozuk ki😭
Hayır kesinlikle kötü bir anne değilsin. Kendini bu kadar üzme. Benim de bebeğimde süt alerjisi vardı. Süt ürünleriyle birlikte birçok gıdayı kesmiştik. Çok şükür geçti şimdi ama psikolojini çok iyi anlıyorum. Senin için de çok zor bu gıdalardan yoksun beslenmek. Kaç anne bu kadar zorluğa katlanır? Sen elinden gelenin en iyisini yapıyorsun. Merak etme :KK200:

Bebeğimin süt alerjisi var ve katı bir diyetteyim süt barındıran süt ürünü barındıran hiçbir ürünü tüketmiyorum emzirdiğim için epey zamandır diyetteyim.Bazen farkında olmadan margarinli şeyker tükettiğim oldu ve ne yazık ki 2 3 kez oldu ne kadar dikkat etsem de margarin olmayacağını düşündüğüm bir şeyi yiyip sonradan farkına vardığım oldu bilerek süt yoğurt asla tüketmedim genelde margarinle yanıldım.Kızım dün sabah birden bire tekrar kabardı ve uykularımız yok oldu bu sefer eminim kaçak yok ama evladımı öyle gördükçe mahvoluyorum her şeyin paketini okuyorum dikkat ediyorum beden hala gözden kaçıyor ben neyi yanlış yapıyorum öyle moralim bozuk ki😭
Moralinizi bozmayin yeni bir sorunluluk bu.Siz zaten dikkat ediyormussunuz.Iyi bir anne olmasaydiiniz bebeginizin durumuna bu kadar uzulmezdiniz bile.

Siz çok iyi bir annesiniz.bebeginizi şu dünyada sizden daha çok seven daha çok koruyan yoktur.Annelik herşeyi yapsanda hep vicdan azabıyla geçer.oyle severiz ki onları en iyisi olması için en mükemmeli olması için kendimizi paralariz.ama en önemli şey bence onlara kocaman gülümseyen sıcacık kucaklayan bir anne o yüzden kendinizi üzmeyin bebeğiniz çok şanslı onu çok seven bir annesi var.keske hiç bir cocuk annesiz hiç bir annede çocuksuz kalmasa❤️❤️

Kendinizi suçlamayın. Sadece süt ürünleri değil bildiğim kadarıyla yediklerinizde kabuklu yemiş de olabilir. Paket gıdaların çoğunda bulunuyor bunlar.

Çok görülen bir rahatsızlık, paketli ve hazır gıdalardan olabildiğince uzak durun. Paketli gıdalarda genelde yazar ama hazır yemeklerde yanlış bilgi veren çok

Back
X