Paketli gıda tüketimi asla olmamalı, kullandığınız her şeyin içeriğini mutlaka okumanız lazım, eser miktar dahi olsa kullanmamanız gerekiyor, sadece süt ürünü değil peyniraltı suyu vb türü maddelerinde bulunmaması lazım üründe. Ben 15 ay diyet yaptım 15 ay boyunca paketli gıda abur cubur tüketmedim, süt ürünü yemedim. Bir ara çok iyi gidiyorduk sizinki gibi bebeğim kızarmaya başlayınca yediğim başka bir şeye de alerjik reaksiyon verdiğini düşündüm, alerjik teste götürdüm, yer fıstığına da alerjisi çıktı, onu yemeyi bırakınca düzeldi. Süt ürünü hariç başka bir şeye de alerjisi olabilir kendiniz gözlemleyin ya da bir alerjik test yaptırın.
Ayrıca dikkat ettiğiniz için tebrik ederim, çoğu anne bu alerjiyi önemsemiyor, diyet yapmak zor geliyor, çocuğun bağırsakları vücudu ciddi oranda zarar görüyor. Baştan ne kadar sıkı tutarsanız o kadar çabuk atlatacak emin olun, etrafımdaki arkadaşların alerjik cocukların 3 4 yaşına geldiği halde devam ediyor alerjileri çünkü anne yeterince dikkat etmemiş çocuk atlatamamış, kimisinin gelişimi bir iki yıl geriden geliyor kimisi süt ürünü yer yemez kusmaya başlıyor, kimisi de kanlı kaka yapıyor hala. Doktor doktor geziyorlar ama bir çaresini bulamıyorlar çünkü anne hala gerekli özeni göstermiyor, olan çocuklara oluyor