Bebek Beslenmesi Bebeğime su içiremiyorum :(

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

Hadi yaaa

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Haziran 2018
1.753
1.668
83
Merhaba arkadaşlar ..
Benim dokuz aylık bebeğim var ama bir türlü su içiremiyorum anne sütü alıyo ve çok az ek gıda veriyorum bizim yediğimiz yemeklerden .
Suyu bardakla içemiyor , biberon doğduğundan beri almadı hala almıyo .. Kaşıkla da içmesi sıkıntılı onu da istemiyo. Susuz kalıyor sanırım kabız oldu 3-4 güne bir kaka yapıyor ve kokulu gaz var . ne yapacam şaşırdım pipete alıştırmak istiyorum ama onu da beceremiyorum nasıl alıştırrırm pipete fikirlerinizi benimle paylaşorsanız sevinirim

Cok ama cok zorlaniyorsaniz emziği suya batırin agzina verin öyle öyle biberona alisir yada biberona su doldurun biberonun basina hafif bal sürün tatlı olsun agzina verin öyle öyle alışır tutar.

Cok ama cok zorlaniyorsaniz emziği suya batırin agzina verin öyle öyle biberona alisir yada biberona su doldurun biberonun basina hafif bal sürün tatlı olsun agzina verin öyle öyle alışır tutar.
Teşekkürler ama emzikte almıyor ne yazık ki ama biberonu denerim inşallah

Canim bal verme bence. 1 yasindan once bal çok sakıncalı. Benim oglum da 7 aylık ve 6 aya kadar su vermedim simdi de icmiyor. Tadi olmadigi icin icmek istemiyor agzina alip geri tukuruyor. Bende kuru kayisiyi suyla kaynattim onun suyundan katiyorum içtiği suya biraz da iliklastiriyorum ozaman içiyor. Oyle deneyebilirsin.

Teşekkürler zaten bal değil pekmez denedim ama suyu ağzına alıyor ama yutamıyo tekrar su dökülüyo ağzından bende anlamadım en doktor götrdüm su vermelisin diyo içemesede ısrarla devam etmem gerekmiş zamanla öğrenir dedi

Bardak verince onudami red ediyor yoksa beceremedigi icinmi icemiyor.. hani bardagin dibinde az birakip verseniz kafasina birden dikse bile tikanmaz o sekilde en azindan 4-5 defa tekrarlarsaniz karsilamis olur su ihtiyacini

Bardak verince onudami red ediyor yoksa beceremedigi icinmi icemiyor.. hani bardagin dibinde az birakip verseniz kafasina birden dikse bile tikanmaz o sekilde en azindan 4-5 defa tekrarlarsaniz karsilamis olur su ihtiyacini
Bardagı yaklaştırınca kafasını sağa sola sllıyo zorla verince de ağzından dökülüyo biberon pipet verdim onu da ısırıyo emmiyo ama içmesi gerek diye mecbur yine bardakla vermeye çalışıyorum evde fazla sorun olmuyor ama dışarda çok problem ne yazık ki

Yemek sirasinda bir kasik yemek bir kasik su verseniz o sekilde anlamadan icermi acaba

Yemek sirasinda bir kasik yemek bir kasik su verseniz o sekilde anlamadan icermi acaba
O zaman içiyo ama şimdi ilaç da veriyorum hangisi olduğunu anlamadığı için işkence herşey ama yine de mecbur verecem yani aslında elimle ne versem alıyo yabancı bişey olunca sıkıntı bende anlamıyorum

Tşekkrler bakayım

Rica ederim.
Kendi fikrimi söylersem bebeğe 6 ay su verdirmiyorlar ya doktorlar anne sütünde var diye.
İşte bundan dolayı bebek suyun tadınıda blmiyor,benim torunumda öyleydi annesi vermedi hazır mama arada veriliyordu onu içince biraz su veriyorduk içsin diye.
6 ayı bitti bebekte böbrekte az bir sorun çıktı vücut susuz kalmış düşünün artık şimdi içiyor bu bardakla.
Suya alışması lazım ..

Evet bende farkındayım inanınki su içsin diye yapmadığım şey kalmadı içmiyi bir türlü bide her kafadan bir ses çıkıyo su ver diye anlatamıyorum kimseye içmek istemiyo diye . ama artık zorla da olsa verecm mecbur alışır zamanla

Bence 6 aya kadar verilmiyorya o etkliyor,tadını bilmiyor içmek istemiyor kızımda yaşadı aynısını biraz zorlayarak içmesini sağladı.Heleki havada ısınacak mutlaka içmesi lazım.

Benimki de aynısını yapiyor işte. Sade su olunca agzindan atiyor. Ayni suya dedigim kaynattigim kayisi suyundan az miktar ekliyorum ve hafif iliklastiriyorum ozaman içiyor. Seninki de bence icmeyi beceremediginden değil tat alamadigindan icmiyor ve geri tukuruyor. Bana da esimin yengesi seker kat azcik tadını alinca icer dedi . Bende seker vermek istemedigim icin kuru meyve kaynatıp ictigi suya ekledim bu sekilde cocum buldum. Hala bile normal su veriyorum icmiyor kayisili olunca içiyor

Anne sütünden karşılıyordur şu ihtiyacını. Bebekler genelde başlarda sevmiyor suyu. Ek gıda sonrası teklif edin ama ısrarcı olmayin. 10,5-11 ay arası birden içmeye başladı oğlum. Doktorumuz içmeyebilir sorun yok demişti.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…