Bebeğime takılan takıları kayınnam benden önce kendine alıyor

valla anlamadım
çocuk görmeye gelen neden önce kayınvalidenin evine gider?
bebeğe getirilen altın neden bebeğe veya beşiğine takılmaz da kayınvalideye verilir?
hakikaten anlayamadım bunları
bi de eşiniz ne diyor bunlara?
Canım altli ustlu oturuyoruz 2 katlı binada komsularda buna diyor bebek görmeye gelcez diye buda evine alıyor bana söylemeden ortada bebek felan da yok getirdiklerini kayinnama verip gidiyolar oda içinden altını aliyo elbiseyi bana getiriyor ama ben hiçbirini almiyom onun olsun herşey bide bizim bebegimiz 3 buçuk seneden sonra tup bebek tedavisiyle oldu esim herşey onların olsun kimsenin hakki kimsede kalmaz diyo

Hiç bir şeyini alma.
Kıyafetleri özellikle.
Ona gittikten sonra sana gelen misafire de " ayaklarınıza sağlık. Hediye de getirdiyseniz çok teşekkür ederiz. Kaynanam kendi dagittiklarinin karşılığı olduğunu söyleyip kendine alıyor da bu yüzden bilemiyorum, bu şekilde teşekkür edeyim " derdim yerinde olsam
Zaten almiyom canım sen takmisin senin olsun diyorum

Bebeğe zaten en yakınları altın takmaz mu? İşte bebeğin halası amcadı teyzesi dayısı falan. Komşu eğer altın getiriyorsa hakikaten de bebeğe değil kv ye getirmiştir onu. Bence boşverin, kıyafetleri de olacak gibiyse alın neden almayasınız.

Iyi günler hanımlar ben 3 ay önce doğum yaptım bir tane kızım oldu kızımı görmeye gelen kişileri kayinnam benden önce kendi evine alıyor takilanlarida kendine alıyor altını parayı kendi alıp elbiseyi bebeğe getiriyor bende hiç birini almiyom artık neymiş zamanında o takmış millete şimdi takilanlar da onun hakkiymis böyle şey olur mu küçücük bebeğin hakkını yiyor ben helal etmiyorum aldıklarını siz olsanız napardiniz biraz yardımcı olur.usunuz
Almasını kabul etme canm.Öyle saçmalık mı olur?O bebeğinin hakkı. Çok kurnazmış kv..

tövbe bismillah...düğün takılarını duydum da bunu ilk kez duyuyorum....sonrada gelin beni sevmiyor diye ağlaşırlar...
Aynen bide kocasına şikayet ediyo gelin bana böyle böyle yapiyo diye oda onu haklı buluyor düşünsene aldığı altını bozdurup borcuna veriyor ama küçük bebegin hakkını yiyor

Evet ayıp ama çoğu yerde öyle yapıyorlar. Düğünde bizde millete taktık yok bebekte taktık falan. Boşverin niye dert ediyorsunuz kendinize. Sanki tonla altın gelecek torununu sevse 3-5 çeyreğin peşine düşmez.

Kıyafetleri de topla ver anne sen önceden masraf etmişsin bunları da gittiklerine götürürsün diye.

Aynı şekilde sizde kendiniz kazanmadınız sonuçta getiren sizin yada bebeğin hayrınına değil kayınvalideniz zamanında onlara taktı diye borç ödemeye getiriyor.

Güze demissin canın almıyor um herşeyi sen takmissin deyip geri veriyom

Ohaaaa yani. Ne aç gozlu kadinlar var YaRab!

Herkese soyle. Allahtan utanmiyor belki kulundan utanir.

Asla verme .Eşinle konuş bunu o halletsin.
Böyle şey mi olur.Takılanlar bebeğiniz için bir yatırım .

Kızlar öyle bi dünyadayız ki anlayamıyorum ne deyim rabbim goruyo bende ilk bunlarda gordu boyle oldunu ha bide diyomus daha çok altın gelecek hepsini ben alacam diye bende hepsi onun olsun dedim bide çocuğu görmeye geliyor çok umrundaymis gibi

Iyi günler hanımlar ben 3 ay önce doğum yaptım bir tane kızım oldu kızımı görmeye gelen kişileri kayinnam benden önce kendi evine alıyor takilanlarida kendine alıyor altını parayı kendi alıp elbiseyi bebeğe getiriyor bende hiç birini almiyom artık neymiş zamanında o takmış millete şimdi takilanlar da onun hakkiymis böyle şey olur mu küçücük bebeğin hakkını yiyor ben helal etmiyorum aldıklarını siz olsanız napardiniz biraz yardımcı olur.usunuz

Yuh dıyorum artık. Bu nasıl bır kafa? Esınız bılıyor mu bılıyorsa ne dıyor? Bence esınız annesıyle konussun.

lafını etmem tenezzül etmem.
senin degil validenin evine gidiyorlarsa siz de gelenek böyle demek ki.
gelen kıyafetleri maddi sıkıntısı olan kişilere vermeyi düşünün

Bu arada benim kaynana düğünden bir ay önce alt yapısını yapmıştı eşime getiren kardeşine getirdi kimse sana birşey getirmez demiş bizde safız ya inandık düğün oldu hiç sorgulamadık meğerse resmen çalmış:)))Ah ah bu insanlar ve utanmaz yüzleri şükür görmüyorum :)))

Bende olsam helal etmem.Altinlar bebeginize ait , gorgusuz kadin butun akrabalara soyler onu rezil ederim.

Back
X