Bebeğime takılan takıları kayınnam benden önce kendine alıyor

Benm bebeğime takılan çeğreği istedi Kaynanam sonra yerine koyarım gbisinden
“ asla “ dedim o benm değil oğlumun nasibi” bir daha sesi cikmadi..
en bastan soyleyecektin “ Anne bebegime gelen cegrek ve paralardan onun nasibine bilezik yapip koycam “diyecektin.. şimdiden sonra yapcak birşey yok

Önceden bu işler, düğünlerde, doğumlarda insanlara ne vermis ne almış demeksizin, destek amacıyla yapılırmış.
Herkes durumuna göre getirirmis.
Şimdilerde zannımca; o bana ne getirdi, bu sana ne götürdü, üç kuruş eksik- fazla olmasın. Bende altta kalmayayim vs. Hesap işine döndü, yazık...

Konu sahibi siz de cekinmeyin söyleyin, sanki borçvermiş millete, topluyor görgüsüz gibi.
Aynen öyle maalesef ben ona sunu taktım o da bana bunu takacak anlayışına döndü yazık. Hıc çocuğa destek olur ne bılıyım bezını kıyafetini bıseyını alırlar diye düşünmüyorlar artık

Öncelikle be anlayamadım neden size gelen kişiler önce kaynanana gidiyor aynı binada mı oturuyorsunuz? ayrıca gelen misafir neden altını kaynanana versin ki size gelir verir bebeğe takar çok saçma değil mi ? zaten bebeği görmeye gelmiyorlar mı.. kıyafet altın getiren o kişiye gelir verir. Hepsinin bu şekilde yapması garip yani.

Aynı binada olup da size uğramamaları saçma, aynı binada değilseniz de neden kaynanaya uğruyorlar önce ve altın verdiklerini siz nasıl öğrendiniz. Madem öğrendiniz anne altınlar nerede diye niye sormuyorsunuz saçmalıklar silsilesi eşinize söylemeniz gerekirdi.

yazık ya nasıl da yiyor küçücük bebeğin hakkını terbiyesiz kadın. ama bu tür takılar bebeği görünce bebeğin yastığına falan takılır. gidip de kv evine bırakılmaz. bunu yapanlar da kabahat var.

Iyi günler hanımlar ben 3 ay önce doğum yaptım bir tane kızım oldu kızımı görmeye gelen kişileri kayinnam benden önce kendi evine alıyor takilanlarida kendine alıyor altını parayı kendi alıp elbiseyi bebeğe getiriyor bende hiç birini almiyom artık neymiş zamanında o takmış millete şimdi takilanlar da onun hakkiymis böyle şey olur mu küçücük bebeğin hakkını yiyor ben helal etmiyorum aldıklarını siz olsanız napardiniz biraz yardımcı olur.usunuz

ne kadar ayıp ya sizin yerinizde olsam kesinlikle konuşmam onun tarafından gelene kapıyı açmam ya da gelenlere derim hediyeleri kayınvalidem alıyor ona teslim edin diye ne garip insanlar var

Benm bebeğime takılan çeğreği istedi Kaynanam sonra yerine koyarım gbisinden
“ asla “ dedim o benm değil oğlumun nasibi” bir daha sesi cikmadi..
en bastan soyleyecektin “ Anne bebegime gelen cegrek ve paralardan onun nasibine bilezik yapip koycam “diyecektin.. şimdiden sonra yapcak birşey yok
Canım benim böyle konuşmuyordu çocuk olmadan önce megersem işten içe hazirliyormus kendini ama rabbim çıkartır onu ondan ben yavrumun hakkını helal etmiyirum

Öncelikle be anlayamadım neden size gelen kişiler önce kaynanana gidiyor aynı binada mı oturuyorsunuz? ayrıca gelen misafir neden altını kaynanana versin ki size gelir verir bebeğe takar çok saçma değil mi ? zaten bebeği görmeye gelmiyorlar mı.. kıyafet altın getiren o kişiye gelir verir. Hepsinin bu şekilde yapması garip yani.

Aynı binada olup da size uğramamaları saçma, aynı binada değilseniz de neden kaynanaya uğruyorlar önce ve altın verdiklerini siz nasıl öğrendiniz. Madem öğrendiniz anne altınlar nerede diye niye sormuyorsunuz saçmalıklar silsilesi eşinize söylemeniz gerekirdi.
Can

Iyi günler hanımlar ben 3 ay önce doğum yaptım bir tane kızım oldu kızımı görmeye gelen kişileri kayinnam benden önce kendi evine alıyor takilanlarida kendine alıyor altını parayı kendi alıp elbiseyi bebeğe getiriyor bende hiç birini almiyom artık neymiş zamanında o takmış millete şimdi takilanlar da onun hakkiymis böyle şey olur mu küçücük bebeğin hakkını yiyor ben helal etmiyorum aldıklarını siz olsanız napardiniz biraz yardımcı olur.usunuz

E zamanında takmasaymış o zaman kumbara içine yatırım yapsaymış!
Ne kadar ayıp .

Canım benim bana geldi misafirlerim gelecek benim dedi bu ara altli ustlu oturuyoruz sonra bende neye geliyolar dedim oturmaya dedi arkasına bebek görmeye gelecekler dedi benim evime dedi bende dedim ne alaka çocuk burda sana neye geliyolar dedim yaşlılar gelenler biz yaşlı garilarla oturcak dedi sende çocuğu yukarı getir benim eve dedi bende bebeği sen mi dogrdun çocuk burda gelen benim evime gelir görür dedim yok bana gelecekler dedi inat etti ben gelmiyorum napiyosan yap dedim yine kendi evine aldı misafirleri altını kendine alıp gelen elbiseleri de bana getirmiş ben de bunları da al götür dedim iki elbiseyi bana getirip altına kendin alıyorsan bunları da al dedim gelen elbiseleri aldı gitti Ertesi gün de o elbiseyle başkasını çocuk görmeye gitti Ben çocuğumun hakkını helal etmiyorum O ondan Rabbim çıkardın Allah'a havale ediyorum

Canım benim bana geldi misafirlerim gelecek benim dedi bu ara altli ustlu oturuyoruz sonra bende neye geliyolar dedim oturmaya dedi arkasına bebek görmeye gelecekler dedi benim evime dedi bende dedim ne alaka çocuk burda sana neye geliyolar dedim yaşlılar gelenler biz yaşlı garilarla oturcak dedi sende çocuğu yukarı getir benim eve dedi bende bebeği sen mi dogrdun çocuk burda gelen benim evime gelir görür dedim yok bana gelecekler dedi inat etti ben gelmiyorum napiyosan yap dedim yine kendi evine aldı misafirleri altını kendine alıp gelen elbiseleri de bana getirmiş ben de bunları da al götür dedim iki elbiseyi bana getirip altına kendin alıyorsan bunları da al dedim gelen elbiseleri aldı gitti Ertesi gün de o elbiseyle başkasını çocuk görmeye gitti Ben çocuğumun hakkını helal etmiyorum O ondan Rabbim çıkardın Allah'a havale ediyorum
:KK57::KK57::KK57::KK57::KK57::KK57::KK57::KK57:
Yok artık !!!!!

Merak ettim her gelen komsu altin mi getirmiş?Kac tane komsu getirmiş altin ve siz bunları nerden biliyorsunuz?

İyi de siz de az değilsiniz...
Benim annemin de kayınvalidemin de komşu ve arkadaşları bebeği onların evinde gördü.
Arabayla yarım saat aramız ikisiyle de.
Hem bana da kolaylık oldu, hazırlık, temizlik uğraşmadım.
Kadına gelecekmiş misafirler ne fark eder bebeği nerede gördükleri?
5 dk çıkarın gösterin, versinler hediyelerini.
Sanki darphaneden külçe altın getirdiler.
2 çeyrek için de kendinizi daha fazla hırpalamayın.
Hayır bir de kadına saymış saydırmış, gelen kıyafetleri eline vermişsiniz. Hala daha ne yapmalıyım diyorsunuz?
bence de bebeğin hakkı altınlar.
Kv ayıp etmiş...
Ama anneniz yaşında kadınlar üst kata geldiklerinde bebeğinizi göstermeyecek kadar bencil davranıyorsunuz, siz de ayıp etmişsiniz.

Benm kaynanada düğünde takılanları aldı “ bana takanlara götürcem yoksa nasıl ödeyim“ die. Diğer kaynımn düğününe harcamış. Şmdi her düğün olduğunda size takmıştı die bizden istiyor. Elimize geçmeyen çeğrekleri ödüyoruZ yani beterin beteri vardır :KK43: Aynı mantık. Ve bende hakkımı helal etmiyorum diyorum içim soğudu.
Kocan aşırı anneci deilse kocan konuşsun. Sen söylersen “kötü gelin “ olursun. Suçlu çıkarsın.. istesin kocan onları bebek içn kullanacak desin zor deil..

İyi de siz de az değilsiniz...
Benim annemin de kayınvalidemin de komşu ve arkadaşları bebeği onların evinde gördü.
Arabayla yarım saat aramız ikisiyle de.
Hem bana da kolaylık oldu, hazırlık, temizlik uğraşmadım.
Kadına gelecekmiş misafirler ne fark eder bebeği nerede gördükleri?
5 dk çıkarın gösterin, versinler hediyelerini.
Sanki darphaneden külçe altın getirdiler.
2 çeyrek için de kendinizi daha fazla hırpalamayın.
Hayır bir de kadına saymış saydırmış, gelen kıyafetleri eline vermişsiniz. Hala daha ne yapmalıyım diyorsunuz?
bence de bebeğin hakkı altınlar.
Kv ayıp etmiş...
Ama anneniz yaşında kadınlar üst kata geldiklerinde bebeğinizi göstermeyecek kadar bencil davranıyorsunuz, siz de ayıp etmişsiniz.
Size konusmasi kolay geliyor tabi benim yaşadığım şeyleri yasasaydin görürdüm seni senin damarına basmamis anlaşılan kayinvaliden varya çok rahat konuşuyorsunuz anlamıyorum seni ayıbı o yapıyor ben değil bi düşünün de konuşun beni 3bucuk sene kullandı kendi evimde yemek dahi yapamadım onun evinde yenilip icilecek diye yoksa ortalığı birbirine katardi eşimle oturup başbaşa yemek yiyemezdim hep onlar vardı artık gına geldi bana bende kendi evimde misafirleri ağırlamak istiyorum artık evim ayrı benim misafirlerime ne karisiyo tabi size kolay demesi yaşasaydı n benim cektiklerimi ozman anlardın

Back
X