Bebeğime takılan takıları kayınnam benden önce kendine alıyor

O değil de milletten nasıl alıyor acaba altınları ?
Sonuçta adetlerimiz gereğince bebeği görünce takarsın altını. Acaba kadın ne diyerek alıyor o altınları

Herkesin ayrı bi derdi var demi allahım herkesi farklı birşeyle siniyor benide bunla ne deyim herşeyi söylüyorum ama anlamıyor benim demedigim şey kalmadı arkadaşlar ama herkesin başında var onun olsun allahım bana sağlıklı sigatli evladimi verdi şükür kafaya takiyorum ama ne yapiyim inşallah rabbim büyük allahın dan bulur benim yavrumun nasibini yiyor ben helal etmiyorum oda onun faydasını göremez zaten

Dayanamayıp bende yazacağım. Biz evlenirken eşim 10 tane tam altın aldı, zincire dizdirdi, kayınvalideme verdi. Eşimin babası vefat etmişti, dolayısıyla annesinin ekstra takı almasını istemedi. Düğünde takı törenine geldik kv'dem elinde 1500-2000 TL'lik bir bilezikle çıkageldi. İşte o an eşimin yüzünü görmeliydiniz, anne aşk olsun sana aşkk dedi ve sustu. Düğünden sonra eşim annesine neden altınları takmadığını sordu: Cevap ne gerek varmış 10 tane altına gibi cevaplar verdi ve o altınları asla bize geri vermedi. :olamaz:
Aslında en büyük kötülüğü kendine etti, eşim annesiyle o gün bugündür limoni. Gerekmedikçe aramıyor vs. Değermiydi oğlunu 10 tane altına kırmaya? O dönemde de paraya çok ihtiyacımız vardı, eşim annesine söyledi, yeminler ediyor bende yok diye :KK48: Allah biliyor diyecek bir şeyim yok.
Sende boşver, kendine kötülük ediyor farkında değil işte.

Bebek gormek icin gelen misafir siz yerine kaynananiza geliyorsa demek ki gercekten kaynanaiz hatri icin takilari takiyorlar bir nevi dugunlerdeki borc takiyi dusunun. Kendi agirlayacak kadar yakinlarin takilarini almasini yadirgamadim. Ancak sizin akfabalarinizin, arkadaslarinizin da takisini aliyorsa o zaman problem cikartabilirsiniz.

Iyi günler hanımlar ben 3 ay önce doğum yaptım bir tane kızım oldu kızımı görmeye gelen kişileri kayinnam benden önce kendi evine alıyor takilanlarida kendine alıyor altını parayı kendi alıp elbiseyi bebeğe getiriyor bende hiç birini almiyom artık neymiş zamanında o takmış millete şimdi takilanlar da onun hakkiymis böyle şey olur mu küçücük bebeğin hakkını yiyor ben helal etmiyorum aldıklarını siz olsanız napardiniz biraz yardımcı olur.usunuz
Rezil kadın o nasıl bir şey ya ac gozlulukten ölecek bu insanlar bari bi tane dogursun da onun altınlarını da alsın

Hediye bebeğe takılmıyor mu ya , kaynanaya ne alaka veriliyor ben de anlamadım. Kaynanama verilen şeyi hayatta istemem. Boşver ne hali varsa görsün , bebeğe takılanı verme ama kaynanana verileni de isteme derim

Bebeğe zaten en yakınları altın takmaz mu? İşte bebeğin halası amcadı teyzesi dayısı falan. Komşu eğer altın getiriyorsa hakikaten de bebeğe değil kv ye getirmiştir onu. Bence boşverin, kıyafetleri de olacak gibiyse alın neden almayasınız.
Dimi ya? Hiçbir komşuma altın götürmedim annemin de götürdüğünü duymadım görmedim. Bunlar nasıl komşularmış ki altını götürmüş bir de bebeğin nenesine vermişler?

Konu sahibi bence ortada altın falan Yok boşuna gaza getirme kendini lohusa lohusa. Altının gramı olmuş kaç , millet düğünde takamıyor komşunun bebeğine mi takacak? Gelse gelse zıbındı kıyafetti vs gelmiştir zaten onları da getirmiş kaynanan

Dimi ya? Hiçbir komşuma altın götürmedim annemin de götürdüğünü duymadım görmedim. Bunlar nasıl komşularmış ki altını götürmüş bir de bebeğin nenesine vermişler?

Konu sahibi bence ortada altın falan Yok boşuna gaza getirme kendini lohusa lohusa. Altının gramı olmuş kaç , millet düğünde takamıyor komşunun bebeğine mi takacak? Gelse gelse zıbındı kıyafetti vs gelmiştir zaten onları da getirmiş kaynanan
Canım durduk yere kendimi niye gaza getiriyim ne geçecek elime altın geldi komsusuna o zamanında takmış torununa oda şimdi onun torunu olunca oda ona getirdi ondan altın g elceni bildiği için kendi evine aldı o kişiyi altinida aldı ortada çocuk yok gelen kişi altını kayinnsya vermiş oda kendine altını alıp elbiseyi bana getiriyor bende bunu öğrendim burnumdan girdim o zaman daha kendini haklı cikartiyo ben taktım ona o benim hakkim diyo bende dedim o zaman kendin bu çocuk dogur ona taksinlar benim yavruma takilana mi gözünü diktin dedim ama nafile imam bildiğini okuyo yine

Lohusaliktan ciktim 3 ay oldu dogurali canım hemde altını takdini gizliyo benden ama ben ustune gidince takdi dedi bende niye bebegin hakkını vermiyor sun dedim obenim hakkim ben taktım benim o diyip duruyo bende senin olsun dedim elbiseleride al ben giydirmem dedim elbiseleride aldı gitti uyanık ertesi gunude başkasına çocuk görmeye gitti o elbiselerle ah ah

Iyi günler hanımlar ben 3 ay önce doğum yaptım bir tane kızım oldu kızımı görmeye gelen kişileri kayinnam benden önce kendi evine alıyor takilanlarida kendine alıyor altını parayı kendi alıp elbiseyi bebeğe getiriyor bende hiç birini almiyom artık neymiş zamanında o takmış millete şimdi takilanlar da onun hakkiymis böyle şey olur mu küçücük bebeğin hakkını yiyor ben helal etmiyorum aldıklarını siz olsanız napardiniz biraz yardımcı olur.usunuz
Hey allahım bende üç ay önce Doğum yaptım benim kayınvalidemde insanlar altın getiriyor diye söyleniyordu neymiş efendim gelen altınların karşılığını o götürecekmiş allahtan ayrı sehirlerdeyiz para hesabı yapan insanlara hayatta katlanamam.

Çocuğu görmeden mi millet kaynanana altınları verıyor. Ben anlamadım o kısmı yuh ya paragöz insanlar
Önceden bu işler, düğünlerde, doğumlarda insanlara ne vermis ne almış demeksizin, destek amacıyla yapılırmış.
Herkes durumuna göre getirirmis.
Şimdilerde zannımca; o bana ne getirdi, bu sana ne götürdü, üç kuruş eksik- fazla olmasın. Bende altta kalmayayim vs. Hesap işine döndü, yazık...

Konu sahibi siz de cekinmeyin söyleyin, sanki borçvermiş millete, topluyor görgüsüz gibi.

Önceden bu işler, düğünlerde, doğumlarda insanlara ne vermis ne almış demeksizin, destek amacıyla yapılırmış.
Herkes durumuna göre getirirmis.
Şimdilerde zannımca; o bana ne getirdi, bu sana ne götürdü, üç kuruş eksik- fazla olmasın. Bende altta kalmayayim vs. Hesap işine döndü, yazık...

Konu sahibi siz de cekinmeyin söyleyin, sanki borçvermiş millete, topluyor görgüsüz gibi.
Aynen canım senin dedidigin gibi bu getirilenler hedi ye maksadinda değil zaten borç gibi getiriyolar o ona zamanında takmış oda şimdi getirdi oğuz sen benim hakkim ben alırım deyip duruyor nasıl onun hakkı anlamiyom işine geldiği gibi davranıyor bude yüzsüz yüzsüz geluyi çocuğu sevmeye yüzüne dahi bakmiyom konusmuyom anliyo ama yapacağı ni yine yapıyor vazgeçmiyor allahın dan bulsun

Back
X