Erkek İnfertilitesi Bebeğime ulaşmak için...(günlüğüm)

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi

hanmeli

bebekli anne zayıflıyor :)
Kayıtlı Üye
19 Temmuz 2013
5.283
5.270
398
Günlük tutacağım belki bir gün biri okur faydalanır... Konuşacak kimsem yok bana da deva olur belki yazmak...

Aslında daha çok başındayız... Kendimi kötü hissetmiyorum... Benim de bebeğim olacak bir gün... Ama var zamanı ben sadece bana bebeğimin gelecek nedeni bulayayım...
Her şeyin bir nedeni var biz insanlar gözle görmeden olayı bir şeye bağlamadan inanmıyoruz bir şeye...
Bu düşündüğüm ne kadar doğru o da tartışılır aslında... Her şey mucize değil mi?? Yeter ki Rabbim ol desin...
Daha 21yaşındayım eşim de 22...
2yıldır evliyız bebek olmadı daha ..
Eşim 2.kez kontrole gitti... Tabii sonuçlar kötü geldi ama ben inanmıyorum buna çünkü çok yorgundu... Hava değişimi yaşamıştı.. Ben şehir dışındaydım... Tüm bunlar sperm sayısını hızını etkiler... Sayı 2milyon/ml de hız da%38çıkmıştı...

Ama ümidimi yitirmeyeceğim..
Eşimle daha konuşamadık hala şehir dışındaydım çünkü...
Şuam da düşündüğüm eşime farkettirmeden ona pekmezli kek ,keremiz salatası, akşamları muzlu ballı süt, ve bitkisel bi hap kullandırmak...sperm artırıcı hiç bir bitkiyi sevmiyor... O yüzden doğrudan yedirmem bu onun psikolojik olarak bıktırır... Şu an hiç bir şeyin farkında değil.. Sonuçlarına bakmadı bile adam akıllı ama ben çoktan bir şeyleri okudum araştırdım ve yola koyuldum...

Bu dediğim şeyleri kullanıp Mart ayı gibi tekrar kontrole göndermeyi düşünüyorum... Neden Mart? O ay Konya da olacağız çünkü oradan yakın akrabam doktor... Orada daha çok ilgilenirler çünkü burada gittiğimiz hiç bir doktor güzel bir şekilde ilgilenmiyor...
Belki Mart'tan önce de gider bilemiyorum zaman...

Kısaca kendimi üzmüyorum her şeyin hayırlısı...
Elimden geldiğini yapacağım inşaallah yüce Rabbim verir...olmassa da hayırlısı buymuş derim sonuçta ben hayırlı bir evlat Rabb'ime hayırlı bir kul dünya ya getirmek istiyorum... Bunun için dua ediyorum..

İnşaallah bir gün bu yazımı güncellerim de sonuna artık hamilerim yazarım :):)
Bugün 2ekim2014...

Ah canim benim ya ümitli olacaksın tabi allah büyük üstelik daha çok kucuksunuz..
Siz iyi bir urologa görünün allah yolunuzu açık etsin çok bekletmesin inşaallah

canım bak ben 29 yaşındayım eşim varikosel ameliyatı oldu.bizimde 1.5 yıldan fazla oldu olmayalı.şimdi bekliyorum.bekledikçe hamile haberleri geliyor.az önce ağladım rahatladım.hiç ağlamamıştım ama patladım sonunda.Allaha isyan etmedim sadece hayırlısını diledim her zaman.şimdide öyle yapıyorum isyan etmemeye çalışıyorum.sen daha çok gençsin ve hiçbir şekilde olmadığı için panik yapmaman lazım aksine senin yerinde olsaydım çok rahat olurdum.evliliğinin tadını çıkar.ama bir sorununuz varsa önceden halledin en azından içiniz rahat olur ve geç kalmazsınız.Kimin olmadı ki bizimde olmasın? Allahın izniyle bizimde olacak inşallah.

seni çok iyi anlıyorum canım.kasım ayında dr gittim bebeğin olmayabilir dedi korunmayı bıraktık.şubatta bana polikistik over teşhisi kondu.1 ay klomen çatlatma iğnesi vs kullandım olmadı.dr rahim filmi istedi temiz çıkmıştı.sonra eşine bakalım dedi.eşimin sonuçlarına göre sperm sayısı ve hareketi çok azdı üstelik morfolojisi de bozuktu.gitgide umudumuz azalıyodu.biz aşılama tüp bebek vs beklerken mayıs ayında kendiliğinden hamile kaldığımı öğrendim.çok şaşırmıştım tabi mutlu da olmuştum beklemiyorduk çünkü o ay taşınacağımız için doğru düzgün denememiştik bile ve tüm tedavileri falan 1-2 ay sonrasına yani düzeni kurduktan sonrasına saklıyoduk.şimdi çok şükür 22 haftalık haileyim bi kızım olacak.sana kafana takma demiyorum biliyorum çok zor ama inan kafanı boşaltmalısın önce.yoksa taktıkça daha da sarpa sarıyo her şey.inşallah bi an önce senin de bi bebeğin olur canım.aklıma geldikçe herkese dua ediyorum.sana ve tüm isteyenlere Rabbim bu duyguyu yaşatsın inşallah.

Hepinizden Allah razı olsun arkadaşlar...
Yok çok kafama takmıyorum gerçekten olacak elbette benim daha üniversitem bile bitmedi... Yani aslında çocuk olmaması için çok nedenim var.. Ama böyle bi rahatsızlık çıkınca artık her ay relg olmamak için dualar edeceğim...bilemiyorum ya aslında içimdekileri tam anlatamıyorum...
Ama bir sürü nimet var yani derdimize deva olacak :) onları kullanacağız olur inşaallah...
Ben daha rahim filmi çektirmedim bunu çektirmedim de yolun kapalı olup olduğunu hiç anlayamaz mı arkadaşlar??

anlayamazsın canım.Ne var ne yok hepsini yaptır bence.gideceğin doktorları,film çektireceğin yerleri iyi seç.seçici ol çünkü her doktora güven olmuyo.Doktorların çoğu para kazanma derdinde bunuda aklından çıkarma.rahim filmindende korkma abartılcak kadar korkulcak bişey yok bende çektirdim:)

Doktorları da anlamış değilim...çok sinirliyim onlara hipokrat yeminleri yalan olmuş onların..

Ya mübarek... Aldın sonucu direk laf şu aşılama olmassa tüp... Ya sen nesin kimsin???doktor dedik geldik değil mi??
Adam akıllı bu adamın neden sperm sayısı düşüktür hızı neden azdır bunlara neler etki eder ilk rapordan %50 bi düşüş neden olur???? Sor bakalım ya... Yok anam direk aşılama olmassa tüp...
Biz dede para bol zaten durma tüp yapacağız... Ala ala...
Ooooof..!

anlayamazsın canım.Ne var ne yok hepsini yaptır bence.gideceğin doktorları,film çektireceğin yerleri iyi seç.seçici ol çünkü her doktora güven olmuyo.Doktorların çoğu para kazanma derdinde bunuda aklından çıkarma.rahim filmindende korkma abartılcak kadar korkulcak bişey yok bende çektirdim:)
Canım Muğla'da oturuyorum sadece 2tane hastahane var ya :( özel bi jinekolog bulsam olur mu orada??pahalı olur mu?

Doktorları da anlamış değilim...çok sinirliyim onlara hipokrat yeminleri yalan olmuş onların..

Ya mübarek... Aldın sonucu direk laf şu aşılama olmassa tüp... Ya sen nesin kimsin???doktor dedik geldik değil mi??
Adam akıllı bu adamın neden sperm sayısı düşüktür hızı neden azdır bunlara neler etki eder ilk rapordan %50 bi düşüş neden olur???? Sor bakalım ya... Yok anam direk aşılama olmassa tüp...
Biz dede para bol zaten durma tüp yapacağız... Ala ala...
Ooooof..!
tam üstüne bastın:) bize çok iyi doktor git aşılama yaptır hemen olur diye tavsiyede bulunmuştu birisi.gittik ilaçlar,rahim filmi derken birsürü para gitti.dedim eşimde varikosel var yok sorun olmaz dedi.ama sonuç hayal kırıklığı.geçen yıl tüp bebek merkezini aradım yine varikosel sorun olmaz biz anlatamıyoruz hastalarımıza dedi.peki bizim doktorumuz neden ameliyat etti eşimi? asla paracı değil hatta uyguna yapmak için elinden geleni yaptı sağolsun.bide eşim hangi doktora gittiyse varikosel ama ama değerlerin iyi.bekle bekle bekle bekle offffff hepsi aynı şeyi söyleyip durdular.bizde en sonunda ameliyat olduk işte bekliyoruz.

Canım Muğla'da oturuyorum sadece 2tane hastahane var ya :KK43: özel bi jinekolog bulsam olur mu orada??pahalı olur mu?
muğlayıda çok severim:) her neyse orayı bilmiyorum ama canım ya:( istda olsaydın yardım ederdim sana inan.

tam üstüne bastın:) bize çok iyi doktor git aşılama yaptır hemen olur diye tavsiyede bulunmuştu birisi.gittik ilaçlar,rahim filmi derken birsürü para gitti.dedim eşimde varikosel var yok sorun olmaz dedi.ama sonuç hayal kırıklığı.geçen yıl tüp bebek merkezini aradım yine varikosel sorun olmaz biz anlatamıyoruz hastalarımıza dedi.peki bizim doktorumuz neden ameliyat etti eşimi? asla paracı değil hatta uyguna yapmak için elinden geleni yaptı sağolsun.bide eşim hangi doktora gittiyse varikosel ama ama değerlerin iyi.bekle bekle bekle bekle offffff hepsi aynı şeyi söyleyip durdular.bizde en sonunda ameliyat olduk işte bekliyoruz.
Ne güEl denk gelmiş doktr da :) olacak inşaallah canım bicimde evlatlarımız olacak :)

muğlayıda çok severim:) her neyse orayı bilmiyorum ama canım ya:KK43: istda olsaydın yardım ederdim sana inan.
Bi ayağımız istanbuldadır...hisar hastahanesine gitmeyi düşündüm...sen nereyi tavsiye edersin canım :)

seni çok iyi anlıyorum canım.kasım ayında dr gittim bebeğin olmayabilir dedi korunmayı bıraktık.şubatta bana polikistik over teşhisi kondu.1 ay klomen çatlatma iğnesi vs kullandım olmadı.dr rahim filmi istedi temiz çıkmıştı.sonra eşine bakalım dedi.eşimin sonuçlarına göre sperm sayısı ve hareketi çok azdı üstelik morfolojisi de bozuktu.gitgide umudumuz azalıyodu.biz aşılama tüp bebek vs beklerken mayıs ayında kendiliğinden hamile kaldığımı öğrendim.çok şaşırmıştım tabi mutlu da olmuştum beklemiyorduk çünkü o ay taşınacağımız için doğru düzgün denememiştik bile ve tüm tedavileri falan 1-2 ay sonrasına yani düzeni kurduktan sonrasına saklıyoduk.şimdi çok şükür 22 haftalık haileyim bi kızım olacak.sana kafana takma demiyorum biliyorum çok zor ama inan kafanı boşaltmalısın önce.yoksa taktıkça daha da sarpa sarıyo her şey.inşallah bi an önce senin de bi bebeğin olur canım.aklıma geldikçe herkese dua ediyorum.sana ve tüm isteyenlere Rabbim bu duyguyu yaşatsın inşallah.
Canım eşinin sonuçları nasıldı??
Ben hiç yumurta takibi yapmadım artık çok dikkat edeceğim inşaallah olur :)

Canım eşinin sonuçları nasıldı??
Ben hiç yumurta takibi yapmadım artık çok dikkat edeceğim inşaallah olur :)

canım sayı 11 milyondu hızı tam hatırlamıyorum ama morfolojide normal sperm yüzde 0 dı.yani hepsi anormaldi.ilk başta çok korktum hamile kalınca acaba özürlü olur mu ya da düşer mi diye ama Allaha şükür kızım sağlıklı.ben de yumurta takibini 1 ay yaptırdım zaten sonraki ay ara verdim.ara verdikten sonraki ay hamile kaldım.

Ne güEl denk gelmiş doktr da :) olacak inşaallah canım bicimde evlatlarımız olacak :)

Bi ayağımız istanbuldadır...hisar hastahanesine gitmeyi düşündüm...sen nereyi tavsiye edersin canım :)
Bizim mecidiyekoy kadıoglu hastanesinde ihsan kayılı.hastane super bir hastane degil ama doktor iyi.oncedende esimin dayilarinida ameliyat ettigi icin biz guvendik.kısa zamanda hamile kalirsam haber veririm sana canim.

canım sayı 11 milyondu hızı tam hatırlamıyorum ama morfolojide normal sperm yüzde 0 dı.yani hepsi anormaldi.ilk başta çok korktum hamile kalınca acaba özürlü olur mu ya da düşer mi diye ama Allaha şükür kızım sağlıklı.ben de yumurta takibini 1 ay yaptırdım zaten sonraki ay ara verdim.ara verdikten sonraki ay hamile kaldım.
Canım neler yaptınız peki hızın sayının artması için??
Bizim mecidiyekoy kadıoglu hastanesinde ihsan kayılı.hastane super bir hastane degil ama doktor iyi.oncedende esimin dayilarinida ameliyat ettigi icin biz guvendik.kısa zamanda hamile kalirsam haber veririm sana canim.
Mutlaka bekliyorum tatlım haberlerini :)

Kızlar bir şey sormak istiyorum :) idrarımın rengi çok ama çok koyu...hiç bir zaman böyle olmamıştı??
Hamile olabilir miyim sizce ? Yani hiç umut yok aslında ama işte oooof...
2 gün de oruç tutmuştum ama suyu çok içtim yani oda etkiler ama bilemedim ya...

Kızlar bir şey sormak istiyorum :) idrarımın rengi çok ama çok koyu...hiç bir zaman böyle olmamıştı??
Hamile olabilir miyim sizce ? Yani hiç umut yok aslında ama işte oooof...
2 gün de oruç tutmuştum ama suyu çok içtim yani oda etkiler ama bilemedim ya...
ya ben neler yaşadım canım biliyomusun.hiç birşeye takılma bence.bende mide bulantısından tut göğüsler bile bir ara felaket sızlamıştıki hiç öyle olmamıştı.demiştim kesin hamileyim.ama yok yani.belirti arayınca pisikolojik olarak etkileniyosun.en önemli şey adetin gecikmesi.bunlara takılırsan çok üzülürsün sonra.boşver keyfine bak tadını çıkar nasıl olsa olacak allahın izniyle.

ya ben neler yaşadım canım biliyomusun.hiç birşeye takılma bence.bende mide bulantısından tut göğüsler bile bir ara felaket sızlamıştıki hiç öyle olmamıştı.demiştim kesin hamileyim.ama yok yani.belirti arayınca pisikolojik olarak etkileniyosun.en önemli şey adetin gecikmesi.bunlara takılırsan çok üzülürsün sonra.boşver keyfine bak tadını çıkar nasıl olsa olacak allahın izniyle.
Haklısın canım :):) çok takmıyorum artık ya değilimdir yani... Bu günleri o kadar çelişkili düşünceler içindeyim ki adam akıllı şu yok doğrudur diyemiyorum ya

Haklısın canım :):) çok takmıyorum artık ya değilimdir yani... Bu günleri o kadar çelişkili düşünceler içindeyim ki adam akıllı şu yok doğrudur diyemiyorum ya
ben 1.5 yıl kafayı yicektim ya:) eşim haziranda varikosel ameliyatı oldu ya ondan sonra tatile filanda gittik resmen rahatladım.evde olunca düşünmeden edemiyosun ama evde durma bence.

ben 1.5 yıl kafayı yicektim ya:) eşim haziranda varikosel ameliyatı oldu ya ondan sonra tatile filanda gittik resmen rahatladım.evde olunca düşünmeden edemiyosun ama evde durma bence.
Evet bi iş güç olsa aklına çok gelmez bile :):) şimdi sınavlarıma çalışmaya başlayacağım inşaallah onlar beni oyalar

Back
X