bebeğime yaklaşmak yasak

Hiç canını sıkma, sen anlamıyorsun zaten, her zamanki halindesin ama çevrendekier etkileniyor üzerindeki radyasyondan. Gerekli ise erteleme, yaptır, bebeğe bakacak kişi varsa, örün yaşamazsın.

Neden radrasyon alan kimseye yaklaşamaz merak ettim

Radyasyon içeren ilacı ictikten sonra bütün vücudundan o radyasyon yayılıyor. Özellikle bebekler ve hamileler için çok tehlikeli.

Mümkünse evde oturup geçene kadar dışarı çıkmamasında fayda var.

Ama maşallah bu tarz radyasyon alıp sonra avm gezip uçağa otobüse binip hamile kadınların bebeklerini tehlikeye atiyor insanlar ve umurlarinda bile olmuyorlar.

Hastaneden çıkıp eve giderken otobüse bile binmemeleri lazım. Özel araba veya taksiyle

Canım radrasyondan neden bu kadar korkuyorsun tomografi röntgen hepsi radrasyon bi zarar yok ki

Bunu hangi arastirmaya göre söylüyorsunuz? Zararli olmasa hamilelere neden yasaklansin ya da insanlara neden bugün kimseyle temas etmeyin densin lütfen biraz araştırın yanliş bilgi vermeyin..

Konu sahibi gecmis olsun evet radyasyon zararli ama bazen tani ve teshis icin yapilmasi gerekli olabiliyor sonucta sık sık yaptiracagin bir islem degil bu.

Radyasyonun birikici etkisi olduğu için ,sık sık gerekli gereksiz radyasyona maruz kalmak uzun vadede kanser yapabilir o nedenle gereksiz tetkiklerden uzak durmak gerek, gerekli oldugunda tabi ki yapilmali

Neden radrasyon alan kimseye yaklaşamaz merak ettim

Çünkü radyasyon zararli ,çünkü radyasyon saçılabilen bir ışın oldugu icin özellikle damardan alınan radyoaktif maddeler ,alan kisi haricinde etrafindakilerede sacılır o nedenle o kisinin ozellikle bebek ve hamilelerden uzak durmasi ,tuvaletini ayirmasi gereklidir saat ilerledikce etkiside kaybolmaya baslar

Ama normal röntgen ve tomografide böyle bir sey yapmasina gerek yoktur ,
Onu sadece cektiren kisi alir o da zararli tabi ki o nedenle gereksiz tetkik yaptirmaktan kaçının

Muhtemelen sinrigrafi cekileceksiniz. Radyasyonlu ilac yardimiyla sindiriminize detayli bir sekilde bakacaklar. Bu testi oyle her onune gelene yapmiyorlar, ancak gerekli gorulurse yapiliyor. Bence sagliginiz icin yaptirin. Zaten etkisi bir gun falan suruyormus gecenlerde annem iki defa cekildi, ben hamileyim diye 1 gunlugune yaklasmadi bana. Siz iyi olun ki cocugunuz da iyi olsun.

Çünkü radyasyon zararli ,çünkü radyasyon saçılabilen bir ışın oldugu icin özellikle damardan alınan radyoaktif maddeler ,alan kisi haricinde etrafindakilerede sacılır o nedenle o kisinin ozellikle bebek ve hamilelerden uzak durmasi ,tuvaletini ayirmasi gereklidir saat ilerledikce etkiside kaybolmaya baslar

Ama normal röntgen ve tomografide böyle bir sey yapmasina gerek yoktur ,
Onu sadece cektiren kisi alir o da zararli tabi ki o nedenle gereksiz tetkik yaptirmaktan kaçının
Canım benim sormak istediğim radrasyon hamileyken ve emzirirken yasak diğer insanlara ne zarar verebilir ki yani burda biri 3 gün yalnız yattım diyor bu kadar uzun süre etkisi kalır mı ki

Kizlar carsamba günü nükleer tıpta mide boşaltma testi olucam yaklaşık iki saat sürecekmis ordaki görevli 24 saat boyunca bebek ve hamilelerle ayni ortamda bulunma dedi bebeğimi mecburen biryakinima birakicam ama simdi kendimdende korkuyorum acaba gitmesemmi bu kadar radyasyon almak korkutucu
Çok geçmiş olsun. Neden yapılıyor böyle bir işlem acaba? Bizim de bilgimiz olsun.
Ayrı kalma konusu için de Allah başka ayrılık vermesin 1 gün nedir ki?
Ama senin yerinde olsam 3-5 gün sütümden vermezdim.

Safra kesesi sikayetiyle dr a glttim benden hic boyle bir sey istemediler.. gun asıri acillik olunca da saframi aldilar gectiler. Bu islem ne kadar gerekli arkadasim bi arastir istersen yani testin sonucuna gore neye karar verecekler

Canım benim sormak istediğim radrasyon hamileyken ve emzirirken yasak diğer insanlara ne zarar verebilir ki yani burda biri 3 gün yalnız yattım diyor bu kadar uzun süre etkisi kalır mı ki

24 saat uzak durun denir ama 3 gün söyleyeni hiç duymadim,dna yapisini bozar( hamileyken maruz kalmak düsük dogum ya da engelli dogum),kanser yapar,gözde katarakt,guatr rahatsizliklari yapabilir tabi bu saydiklarim uzun vadede ve sadece riskten ibarettir yani illa olacak diye bir sey yok ama uzun süre radyasyon almak tetikleyici olabilir radyasyon almayan insanlara göre alanlar daha risklidir.

Boyle kimseye yaklasmayacaksn deyince psikolojik olarak kendimi kötü hissettim

bi yaınımda arada radyasyon alıyor onada demişler hamile ocuk börtü bceğe yaklaşma diye aldığı radyasyon etrafındakileri etkilemesin diye diyolar geçmiş olsun

24 saat uzak durun denir ama 3 gün söyleyeni hiç duymadim,dna yapisini bozar( hamileyken maruz kalmak düsük dogum ya da engelli dogum),kanser yapar,gözde katarakt,guatr rahatsizliklari yapabilir tabi bu saydiklarim uzun vadede ve sadece riskten ibarettir yani illa olacak diye bir sey yok ama uzun süre radyasyon almak tetikleyici olabilir radyasyon almayan insanlara göre alanlar daha risklidir.
Tiroid kanseri oldugunda aldigim tedawilerden biriydi ona radyoiyot diyorlar 3 gun hastane odasnda yatiriyolar yemegi bile kapi onune birakip gidiyolardi

Çok geçmiş olsun umarım bi an önce tedviyi olur ve göz açıp kapayıncaya kadar yavrunuzun yanında olursnz

Tesekkür ederim arkadaslar safra kesesi sancisiyla gittim tabu arastirma hastanesi olunca igneden iplige herseye bakiliyor bu testi bende anlamadim sadece yanimda giderken yumurta yag ekmek goturucem bunlari tuketip iki saat bir makinaya sarılı kalicam midemin yiyecegi tolere edisini takip edecekler sanirim ama bu radyasyon olayi beni cok geriyor korkuyorum
Eğer tıbbi açıdan gerekli ise yaptırın.korkmanızada gerek yok.arkadaşım tiroid kanseri ameliyatı oldu.atom tedavisi gördü.radyasyonun alasını aldı ama bir sene sora hamile kalıp çocuğunu dopurdu çokta sağlıklı.yani radyasyon almak çok korkutucu değil.sağlıcakla kalın

Tesekkür ederim arkadaslar safra kesesi sancisiyla gittim tabu arastirma hastanesi olunca igneden iplige herseye bakiliyor bu testi bende anlamadim sadece yanimda giderken yumurta yag ekmek goturucem bunlari tuketip iki saat bir makinaya sarılı kalicam midemin yiyecegi tolere edisini takip edecekler sanirim ama bu radyasyon olayi beni cok geriyor korkuyorum
Bence başka bir doktora git, araştırma hastaneleri böyle bence bebeğin olduğu için bu durumu ertele

Back
X