Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
sihhatiniz icin olmaniz gereken bir operasyon ise, doktorunuz da zaten bebeginiz oldugunu bile bile uygun gorduyse yaptirmaniz gerekiyordur.
acil sifalar dilerim.
Neden radrasyon alan kimseye yaklaşamaz merak ettim
Canım radrasyondan neden bu kadar korkuyorsun tomografi röntgen hepsi radrasyon bi zarar yok ki
Neden radrasyon alan kimseye yaklaşamaz merak ettim
Canım benim sormak istediğim radrasyon hamileyken ve emzirirken yasak diğer insanlara ne zarar verebilir ki yani burda biri 3 gün yalnız yattım diyor bu kadar uzun süre etkisi kalır mı kiÇünkü radyasyon zararli ,çünkü radyasyon saçılabilen bir ışın oldugu icin özellikle damardan alınan radyoaktif maddeler ,alan kisi haricinde etrafindakilerede sacılır o nedenle o kisinin ozellikle bebek ve hamilelerden uzak durmasi ,tuvaletini ayirmasi gereklidir saat ilerledikce etkiside kaybolmaya baslar
Ama normal röntgen ve tomografide böyle bir sey yapmasina gerek yoktur ,
Onu sadece cektiren kisi alir o da zararli tabi ki o nedenle gereksiz tetkik yaptirmaktan kaçının
Çok geçmiş olsun. Neden yapılıyor böyle bir işlem acaba? Bizim de bilgimiz olsun.Kizlar carsamba günü nükleer tıpta mide boşaltma testi olucam yaklaşık iki saat sürecekmis ordaki görevli 24 saat boyunca bebek ve hamilelerle ayni ortamda bulunma dedi bebeğimi mecburen biryakinima birakicam ama simdi kendimdende korkuyorum acaba gitmesemmi bu kadar radyasyon almak korkutucu
Canım benim sormak istediğim radrasyon hamileyken ve emzirirken yasak diğer insanlara ne zarar verebilir ki yani burda biri 3 gün yalnız yattım diyor bu kadar uzun süre etkisi kalır mı ki
Boyle kimseye yaklasmayacaksn deyince psikolojik olarak kendimi kötü hissettim
Tiroid kanseri oldugunda aldigim tedawilerden biriydi ona radyoiyot diyorlar 3 gun hastane odasnda yatiriyolar yemegi bile kapi onune birakip gidiyolardi24 saat uzak durun denir ama 3 gün söyleyeni hiç duymadim,dna yapisini bozar( hamileyken maruz kalmak düsük dogum ya da engelli dogum),kanser yapar,gözde katarakt,guatr rahatsizliklari yapabilir tabi bu saydiklarim uzun vadede ve sadece riskten ibarettir yani illa olacak diye bir sey yok ama uzun süre radyasyon almak tetikleyici olabilir radyasyon almayan insanlara göre alanlar daha risklidir.
Eğer tıbbi açıdan gerekli ise yaptırın.korkmanızada gerek yok.arkadaşım tiroid kanseri ameliyatı oldu.atom tedavisi gördü.radyasyonun alasını aldı ama bir sene sora hamile kalıp çocuğunu dopurdu çokta sağlıklı.yani radyasyon almak çok korkutucu değil.sağlıcakla kalınTesekkür ederim arkadaslar safra kesesi sancisiyla gittim tabu arastirma hastanesi olunca igneden iplige herseye bakiliyor bu testi bende anlamadim sadece yanimda giderken yumurta yag ekmek goturucem bunlari tuketip iki saat bir makinaya sarılı kalicam midemin yiyecegi tolere edisini takip edecekler sanirim ama bu radyasyon olayi beni cok geriyor korkuyorum
Bence başka bir doktora git, araştırma hastaneleri böyle bence bebeğin olduğu için bu durumu erteleTesekkür ederim arkadaslar safra kesesi sancisiyla gittim tabu arastirma hastanesi olunca igneden iplige herseye bakiliyor bu testi bende anlamadim sadece yanimda giderken yumurta yag ekmek goturucem bunlari tuketip iki saat bir makinaya sarılı kalicam midemin yiyecegi tolere edisini takip edecekler sanirim ama bu radyasyon olayi beni cok geriyor korkuyorum