Sünnet bebeğimi 9 aylıkken sünnet yaptrmak istiyorum görüş ve önerileriniz

• Konu Sahibi Konu Sahibi merga
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

merga

Guru
Kayıtlı Üye
15 Nisan 2011
217
1
318
Ordu
bebeğimi 9 aylıkken sünnet yaptrmak istiom tavsiye istiom ..görüşleriniz neir yada öneri

Son düzenleme:
Ben önceleri çok kararsız kaldım sünnet konusunda.Her kafadan bir ses çıkıyor çünkü..Sonra araştırmalarım doğrultusunda yaş dan önce yapılan sünnedin çok daha sağlıklı olduğu kanısına vardım ve bizim oğluşu 9 ay başında sünnet ettik.Çok şükür 1 haftada iyileşti..Sürekli bezle durduğu için en enfeksiyon olayını sıfıra indiriyorsun..Doktorumuz krem verdi..Ayrıca kaka yapmadığı sürece bezini değiştirmeyin dedi.Ilık suyla da yıkadın mı her gün çok şükür iyileşme korkum gitti...Şİmdi çok iyi maşallah..hatta geçen hafta sonu kuranını okttuk.Haaa bir de bizim doktor sünnet için geç bile kalmışınız dedi..Sende bir sor istersen...İnsan bir garip oluyor ama oğluş için daha iyi oldu..hadi hayırlı olsun şimddiden..

bende 5 gun once yaptırdımçoglum 5 aylık keske daha once yaptırsaydım dedım.lokalle yaptırın odaya geldıgınde acıyı unutmus oluyor 20 dk felan surdu.sadece ılk gun ıdrarı yaparken bıraz canı yanıyordu oda calpol verırsenız rahat oluyor çok sukur sımdı ıyı.unuttu bıle .bence daha erken yapılmalı cocuk acısını o stresı yasamıyor bıle

benim oğluşumda 6 aylık 2 aydır kararsızız emeklemeden yaptıralım dedik şimdide sürünüyor canı acır diye hala kararsızım(

bende 4.5 aylıkken yaptırmak zorunda kaldım.
ama çok memnun kaldım.bezliyken daha çabuk iyileşti.
biz sünnetten sonra hiç sıkıntı yaşamadık.sadece sünnetten önce aç kalmak
durumunda kaldığı için çok ağladı.dediğim gibi sünnetten sonra en ufak huzursuzluk,
sıkıntı yaşamadık

sünneti sorgulamak hiç aklınıza gelmiyormu..ben nil-gün (araştırmacı yazar) sünnet kitabını okudum aslında sünnet çok eşliliğin yaygın olduğu ilkel yada aşırı rahat olan toplumlarla birde aylarca yolculuk yapılığı hijyen imkanının çok zayıf olduğu dönemlerde gerekli olduğu yazıyor..bizde şu an 11 yaşında olan oğlumuzu bu konuda daha fazla sıkıştırmamaya karar verdik..yani hayatının istediği bir zamanında kendi gerekli görürse olcak bnm oğlum..

Son düzenleme:
bende 4 günlükken yaptırdım oğluşumun sünnetini dr danışarak iyi olur dedi ve çok memnunum yaptırmak isteyenler yaptırsın hiç sorun çıkmadı çok şükür çabukta iyileşti

Bir gun hastanedeyken bir borşür incelemiştim "Yeni doğan sünneti"

O hastanede yapılıyormuş o yüzden bilgi veriliyordu, çabuk iyileşme okuyormuş ve çocuğun psikolojisi için faydalıymış

Ben herhangi bir rahatsızlığı olan çocukların ehil ellerde sünnet olmalarını ancak ürolojik sağlığı yerinde olan çocuklarda buna gerek olmadığına inanıyorum..ve gerçekten çok gereksiz buluyorum Tıbbi gereklilik yoksa..

Son düzenleme:
Biz oğlumun sünnetini 3 aylıkken lokal anestezi ile yaptırdık. Çünkü 4 aydan sonra genel anestezi altında yapılıyormuş.
Hiçbir sorun yaşamadık, bir haftada tümüyle iyileşti.

Benim oğlum 3 günlükken sünnet oldu, herhangi bir sıkıntı yaşamadık. Ertesi gün sargısı çıktı ve hiç pansuman yapılmadan kendiliğinden iyileşti. kesinlikle yenidoğan sünneti tavsiye ederim.

selahattin altıntaş ile facebookta bulup onunla bu konuyu görüşebilirsiniz..çok iyi ve uzman bir sünnetçidir..kendisi konyada ikamet eder kişiler kısmına girip konyada ara ztn tek bir kişi çıkar o işte pek çok sünnet hataları var.. herşeyi sor ona..bu arada ben oğullarımı sünnet ettirmeyi düşünmüyorum çünkü defolu yaratıldığımızı düşünmüyorum buda bnm görüşüm ama yardım her zmn ederim..dediğim adam bu konuda tam bir uzman fikirleriyle bile yardımcı olur size..

Son düzenleme:
herkes memnun kalmış benimde çekincelerim vardı sizin yazdıklarınızı okuyunca kararımızı netleştirdik yaptırmaya karar verdik. hepinize teşekkür ederim

benim bebisim 6 aylik ve biz doktoru arayip sordugumuzda 6 ay-1 yas arasi yapilmasi taraftari oldugunu soyledi... 1 yasindan sonra korkuyorlarmis oncesinde ise kan dolasimi yuzunden yapmadiklarini soyledi...belki bizim bilmedigimiz zararlari vardir 6 aydan once bilemiyorum..bizde 1-2 ay icinde yaptirmak istiyoruz kismet olursa, korkularim yok degil tabii..oncesinde konusmaya gidecegiz doktorla genel bir muayne icin..

canım geç bile kaldın yaptır hiçbir sorun olmaz aslında bir haftalık ken yaptırmak daha iyi ağrı ve acı hissetmiyormuş ddaha çabuk iyileşiyormuş

Merhaba bayanlar. Yeni katıldım aranıza :) Bende oğlumu ağustos ayında sünnet yaptırmayı planlıyorum çok pişmanım bu kadar beklediğime ilk 2 ay acı hisleri olmuyormuş. Ağustosta 6 ayık olacağız. Devlet hastaneleri uğraşmak istemeyip genel anestezi yapıyorlarmış. 4-5 saat nasıl aç bırakacağım yavrumu bilmiyorum. Özellerde ateş pahası... 750 nin aşağısında bulamadım :/ kafam çok karışık anlayacağınız

Bebeğim 7.5 aylık ve biz onu geçen hafta sünnet ettirdik... Erdem hastanesi-Dr Şahika'ya. ve çoooookkk pişmanım.Çocuğumun canını çok yaktı, gerek tavırlarıyla olsun, gerek yaklaşımıyla bizi çok gerdi... özel hastane olmasına rağmen çok kötü muamele gördük. Sünnetten sonra batikon verilirmiş bandaj yumuşasın diye bize vermedi. Yavrumun bandajını günde 3-4 defa ılık suya oturtmamıza rağmen,krem ilaçlar sürdüğümüz halde bandaj çıkmadı, yavrum neler çekti kaçgündür. Şahika'ya ne yaptık ne ettikse bi türlü ulaşamadık hatun çıkmadı telefona. kontrole de randevu vermemişti zaten. 5 gün sonra başka bir hastanede soluğu acilde aldık, yavrum sürekli ağlıyodu .... Neyse acilde Allah razı olsun işinin ehli bir cerrah çıkmayan bandajı çıkardı ve kanaması oldu bebeğimin ... Ben nasıl yapardım bu işi evde, aklım çıkardı. Sonra doktorumuz yeni bir pansuman yaptı suni deri yerleştirdi bölgeye Tabi yine göz yaşları sel oldu. antibiyotik kremler sürüldü. Nerdeyse çok geç kalıyormuşuz. Allahım o bandaj çıktıktan birkaç dakika sonra yavruma bir huzur geldi, bir enerji geldi :) inanamazsınız 7.5 aylık bebeğim nerdeyse kalkıp yürüyecekti...

Ah geçmiş olsun canım.. Daha büyükken aklı başındayken böyle bilr olay yaşansaydı bebeğin için travma korkulu bir anı olarak kalacaktı..
Bebeğine sağlık sıhat versin allah..
Ben henüz doğum yapmadım aralık ayında olacak ..
Benimde bebğim erkek bu nedenle yeni doğan sünnetinden yanayım, inceliyor, araştırıyorum şimdiden..
Benim eşimde sünnet sürecini travma ile geçirenlerden aklı başında olduğu içinde herşeyi hatırlıyor sünnette hata yapılmış ergenliğine dek tekrar tekrar ameliyat olması gerekmiş.. bu nedenle o çok korkuyor ve bebeğimizin en azından konuşmayı öğrenmesi, derdini anlatması gerekir diye ısrar ediyor.. büyüdüğünde de ben dayanamazmışım gibi geliyor yni doğan sürecinde daha kolayda sanki sonrası zor olur gibi şimdiden kararsızım, tedirginim ...Tüm bebeklere sağlık sıhat dilerim

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…