Bebegimi beklerken

Meltemizmir5

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
1 Mayıs 2017
3
0
1
27
Kızlar 112 kilo ile hamile kaldım suan3 aylık ve 1 kilo almisim ultrasondan bebegimi gorebilirmiyim kilodan geçen sefer ilk muanem alttan olmuştu bu gidişimde karından olcak ve birse doğum kolay mi oluyor zor Mu normal doğum kiloluyken

Valla doğumun kilo ile alakalı olmadığını düşünüyorum. Sadece 11-12 kilo alarak doğuma girdim benim için çok zordu. Hamilelikte 20 kusur kilo almış olan arkadaşım ( ki kendisi 100u gecikti) pırt diye doğurdu çıktı doğumdan. Doktorunla beraber karar verirseniz daha iyi olur

Dogumum cok zor gecti. 105 kilo idim en son hamileligimde tartildigimda. Kilo ile hicbir alakasi yok dedi dr ama ben sanmiyorum cunku cok agir oldugum icin yeterince iyi ikinamadim. Bacaklarimi iyice kaldiramadim mesela, cok agirlardi cunku.
Normal oldu dogumum, ikinmam cok onemliydi.

Kilo ile alakası yok çatı nin darlığı ve genişliği ile alakası var mesela ben 58 de hamile kalıp 87 doğuran biriyim :KK34:
Normal doğum için suni sancı bile aldım Dr doğuramazsin dedi çatı darlığından sonuna kadar denedim şansımı olmadı acil sezaryenla alındı :KK46:

Kaç haftalık hamilesin canım ben de hemen hemen o kilolardayım özele gidiyorum doktor 6. Hafta keseyi 8. Hafta bebeği gördü.. 16. Haftamda kendi doktorum cinsiyeti göremedi bebek secdeye kapanmıştı çünkü bi de devlet hastanesine gideyim dedim adam beni yerin dibine soktu resmen çok kilolusun bilmem ne falan ultrasona aldı göbeğinde çok yağ var cinsiyeti göremiyorum dedi öyle moralim bozuldu ki anlatamam sanki biz çok memnunuz kilolarımızdan..:cry:

Görürsün,kilo almamaya bak sen.Hiç kilo almadan yani vermeye çalış sağlıklı beslenerek.Doğumun kiloyla alakası yok çatı genişliğinle alakası var...

Gebelikte fazla kilo zararlı. Gebelik şekeri çıkma olasılığı yüksek. 24. Hafta gebelik şekeri çıkmasa da doktorunuz size bir diyet listesi verir. Hiç kilo almadan, depolardan karşılayarak gebeliği tamamlamanızı isteyebilirler. Ben 58 iken, 70 oldum ben bile zorlandım o Göbekle. Doğum anında tüm dünya üzerine oturmuş gibi oluyor. Esnek olmanız gerek bir de. o masa o kadar yüksek gelmişti ki bana. 2 basamak çıkılıyor ama çıkarken düşeceğim sandım o ağrılarla. Masaya defalarca çıktım, yttım ve döndüm açılma kontrolü için. Bence devlet hast yerine, iyi bir doktorla geçirin gebeliğinizi.

Nacizane tavsiyem,önünde daha 25 haftan falan var.doğumu düşünmeden önce hamilelik sürecini düşün.kilon gerçekten fazla.diyetine dikkat et,gebelik şekeri bebek için çok önemli.yani doğumdan önce bebeğinin sağlığı için kendin için dikkat etmen gereken onca şey varki.lütfen yemene içmene bu süreçte dikkat et

umarım beni ciddeye alıp diyetisyene gidersiniz,
hamileliğinizin kalanında doğru beslenirseniz hem değrleriniz düşmez, hem bebeğiniz iyi gelişir hem de siz kilo almazsınız. ben de kilolu hamileydim, son ayımda yattığım yerden kalkamaz hale gelmiştim, yüksek şeker, üstüne tansiyon, preeklampsi geçirdim, korkunç şeyler yaşadım. bunları sizi korkutmak için değil önlem almanızı sağlamak için yazıyorum, mutlaka uzman desteği alın.

hamilelıgımde 14 kılo vermıs bırı olarak sıze tavsıyem bebek ıcın saglıklı beslenırsenız bırsey yapmanıza gerek kalmadan cabucak kılo verıyorsunuz
normalde cok zor kılo veren bırıyımdır ama hamıleyken nedense bırazcık dıkkat ettım hemen kılo verdım
dogum yaptıgımda hamıle kaldıgım kılodan zayıftım..
kıloyla dogumun alakası yok ama kolay dogumla kılonun alakası var
daha esnek rahat olursanız tabıkı hersey daha kolay olur

Dogumun zorlugunu kolayligi etkileyen birden fazla faktor var. Kilo bunlardan birisi. Dogum yaklastikca insan daha cok kilo aliyor. O yuzden simdi dikkat etmelisin. Bol meyve sebze ye. Kizartma yeme. Beyaz un, seker, abur cubur ve hamur isi agzina surme. Et, balik, yumurta, bakliyat tuket canim. Hem kilo almazsin hem de sen ve bebek saglikli olursunuz. Kolaylikla kavusursun umarim bebisine.

50 kilo ile gebe kalıp 62 kilo ile doğuma girdim doğumum da çok kolay oldu şükür.

Kilo ile alakalı olduğunu düşünmüyorum doğumun kolay ya da zorluğunun.

Doktorunuz yönlendirecektir muhakkak ama ben yine de yazayım. Hamilelikte dikkat edin fazla kilo almamaya

Back
X