Doğuma Hazırlık Bebeğimi beklerken...

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
Merhaba kızlar Yazdıklarınızı birazz okudum da. BUnun tartışılcak beraber karar verilecek bir konu olduğunu düşünmüyorum. Bir kere hepimizin vücudu farklı, herkes kendi içinde özel bir duruma sahip. Normal doğum güzel, süreci olması gerektiği gibi yaşıyorsun, sonra bebeğini hiçbirşey olmamış gibi emziyorsun diyorlar. Ama benim normal doğum diye direttikleri için doğumdan sonra 1 ay yataktan kalkamayan arkadaşlarım var... Öte yandan sezaryan zevk için yapılmamalı, yara izin olcak, ağırlık kaldırmaycaksın,üşütmüceksin, sezaryandan sonra 1 müddet bebeğine bakamazsın diyorlar. Ama benim sezaryandan 4 saat sonra ayağa kalkan bebeklerine bakan arkadaşlarımda var. Yani tatlı anneler hepimiz kendi içimizde farklıyız. Güvenebileceğimiz bir doktor bulmalı ve hangisine kendimizi hazır hissediyorsak onu yaşamalıyız. Ben Allah'tan bir mani çıkmazsa sezaryan istiyorum. Psikolojimi kötü etkileyecekse istemeye istemeye zorla neden normal doğum yapıyım ki. Önemli olan bizlerin ve bebişşlerin sağlığı ve mutluluğu...

kimse seni suçlamıyor sadece kullandığın tabirin yanlış olduğu düşünülüyor.sence de yanlış değil mi yarım insan demek.Allaha şükür hiç bir uzvumu kaybetmedim.herşeyim gayet yerinde evet normal doğum yapan birine göre hemen ayağa kalkmamış olabilirim ama sonrasında bir sorun yaşamadım.

canım sen gerçekten yetenekli ve zevklisin yaptıkların oldukça güzel tebrikler

teşekkürler canım

ayy ne kadar mutlu oldum çok teşekkür ederim hamile kaldı.ğımdan beri ihmal ettim biraz ama orası bana öyle iyi geliyorki anlatamam.çok seviyorum yazmayı bir de böyle güzel tepkiler gelince deymeyin keyfime.

[]

canım telaşlanma benim bebğim de 15 haftalık 125 gr çıktı.ben de senin gibi doktora telaşla fazla değilmi dedim.yok gelişimi çok güzel dedi. bana bugün kızım hareket etti gibi geldi ama emin olamıyorum yaaa.nasıl anlayacağım acaba .böyle bağırsak hareketi gibi değildi içimde birşeyer oynuyordu ama bu his çok belirgin değildi zor hissettim hatta.acaba devamı gelecekmi ne kadarda bir olması lazım.belki de daha erken ben çok istediğim için bana öyle geliyor

herkesin düşüncesine saygılıyım.burda hepimiz hamileyiz.sinir stres yaratacak ortamdan kaçınalım arkadaşlar güzel paylaşımlar yapalım.bebişlerimizi üzmeyelim.

çevrende yaşayan insanları analiz sonucu ameliyat ya da sezeryan olanların yarım kalmış olduğu sonucunu mu çıkardın :) peki canım nasıl istiyorsan öyle düşün. yok yere forumun negatifleşmesine gerek yok. hepimizin son ihtiyacı olan yok yere negatif şeylerle karşılaşmak.

iyi akşamlar arkadaşlar size bir şey soracaktım aile hekimimiz bana haftaya gel aşı olman lazım dedi tetenoz aşısı.bu aşıyı olan yada bilgisi olan var mı doktoruma olmadan danışmam gerekiyormu acaba

bana da aile hekimi 20. haftadan sonra tetanoz aşısı yapıoruz dedii..bende yapılması gerekio heralde die düşünüodum sonuçta yapılmıosa yapmazlar söyleyen sağlık ocağı nebiliim, ama drusella doktorun önerirse demiş kafamda soru işareti oluştu demesi de ii oldu hazır p.tesi doctora gidicem ona sorayım aklımıza gelmişken bakalım ne diyecek..
aile hekimininiz yada doktorunuza bu konuyu soran varmı kızlar

ayy ne kadar mutlu oldum çok teşekkür ederim hamile kaldı.ğımdan beri ihmal ettim biraz ama orası bana öyle iyi geliyorki anlatamam.çok seviyorum yazmayı bir de böyle güzel tepkiler gelince deymeyin keyfime.

gerçekten güzel blogun var.dikiş dikmeyi nerden ögrendin.merak ve beceri işi dikiş dikmek kalıp çıkarmak.tebrik ederim seni.

hamileyiz hassasız...hepimiz hamile ve hassasız.lütfen birbirimizi incitmeyelim.birbirlerimizide ortamıda germeyelim.
ne güzel sohbet muhabbet ederken nerden çıktı bu polemik.buraya girip gülüp stres atarken ne oldu birden doğum muhabbetimi gerdi yoksa bizleri? ama daha erken..
yapmayalım lütfenn...
normal doğumunda sezeryanında avantajı,dezavantajı var.
kötü bir normal doğumdansa başarılı bir sezeryan.kötü bir sezeryandansa zorda olsa normal doğumu herkes tercih eder.
normal yada serzeryan kararında çok ufak bir yerde söz hakkımız var.o da herşey normal normal olabilir ama cesaret edemeyip sezeryan istemek.sizce kaç kişiye kalıyo bu karar?
kaç kişide kaç kişinin elinde son kararı kendi vermek? bu kadar muallak bi durum için birbirimizi kırmaya gerek var mı?
herkes çevresine göre yorum yapıyor.ben çevremdeki rahat normal doğum yapanları gördüm ondan örnek verdim.başkası kötü sezeryan görüp ondan bahsetmiş. herkes aynı şeyi yaşayacak diye birşey yok. ameliyat olana yarım adam denir yalan değil halk arası bir söz ve ne yalan söylim benim eşim ameliyat oldu 2yıl önce ağır kaldırıyo bacağı ağrıyo üşüyo bacağı ağrıyo ama aynı ameliyatı eniştem oldu maaşallah hiiç bişisi yok. demekki aynı yöntem herkeste aynı sonucu oluşturmuyor her ameliyat olan yarım kalmıyor.
eminim hepimiz en sağlıklısı bizim için ne ise onu istiyoruz,sezeryan yada normalden önce bebeklerimiz ve bizim için sağlıklı olan neyse o.iyi bir sonuç.
hadi uzamasın şu konu gerilmesin topik daha fazla. normal veya sezeryan herkesin çevresinde duyduğu gördüğü iyi veya kötü deneyimler olabilir mümkün mertebe burada biz iyileri cesaret verici olanları paylaşalım olur mu?
ne sezeryan günü belerken normal doğumu başlayıp normal zorunda kalanlar korksun ne de normal isterken doktor sezeryan olman lazım diyenler....
herkese iyi sağlıklı doğumlaarr...

canım yine ben yazıyorum ama bunu aile hekimime sordum o da bizim sağlık ocağındaki aşıların içeriğinin gebeliğe uygun olmayabileceğini ( sadece tetanoz değil bir de difteriydi galiba aşısı içeriyormuş farklı olarak ), bu yüzden bazı doktorların önermediğini kendi doktorumun önerisine göre hareket etmemi söyledi. kadın doğumcuma henüz sormadım sen de pazartesi doktorunla görüştükten sonra buradan paylaşır mısın? ben de önümüzdeki hafta ya da bir sonrakinde telefonda sorucam.

haklısın canım herşeyi zamana bırakmalı herkesin tercihi kendinedir.bebekler nasıl geleceklerine bazen kendileri karar veriyorlar :) kendimizi onları üzmeyelim.

Selam kızlar, nasılsınız görüşmeyeli. bakıyorum da doğum konusunda düşünceler paylaşılmış. olaya kendimce son noktayı koymak adına şunu diyebilirim ki Rabbim hem bebek hem de bizim açımızdan hangisi hayırlı ve sağlıklı olacaksa onu nasip etsin. şu an düşüneceğimiz en akıllıca şey bunun için dua etmek bence. yolumuzu yarıladık ama bizi neler bekliyor bilemeyiz.
etrafımızdaki insanların deneyimlerini öğrenmek iyidir ama aynısı bizim başımıza gelecek diye bir şey yok ki. o zaman hepimizin eti, hepimizin sebzeyi sevmesi; ya da aynı şeylerden korkmamız; bir yerimiz kesildiğinde kan tutan biriyse herkesi kan tutması, hamileyken hepimizin haftalar süren bulantılar çekmesi,kilo kaybetmesi gerekirdi ya da en ufak bir ağrıya dayanamayan veye dayanan insanlar olmalıydık. fiziken ise kimimiz kilolu, kimimiz zayıf, kimimiz normaliz, sporla iç içe ya da sporun s sini yapmayan insanlarız; kısacası herkes birbirinden farklı ve herkes kendi yazgısını yaşayacak, duam o ki sağlıkla ve hayırla atlatalım bu süreci...
öpüyoruz sizi teyzeleri

Kızlar mandalina nar derken şimdi de portakala sardım cocuk bu gidişle vitamin deposu doğacak sanırım

Son düzenleme:
arkadaslar, dogum sekli konusunda yazdiklarinizi okudumda, kendimi inanin suclu hissettim, keske o konuyu hic yazmasaydim diye düsünmeden edemedim. Lütfen benim yüzümden kimsenin birbirini helede bir cuma günü kirmasini istemem.

Burada hepimiz sonucta düsüncelerimizi paylasiyoruz, ama bunu birbirimizi kirmadan incitmeden yaparsak daha mutlu olacagim. Sonucta biz bir aile gibi olduk burada, sevinclerimize beraber sevinip, üzüntülerimizede beraber ortak olabiliyoruz. Her ne kadar birbirimizi cok yakindan tanimasakta, hepimizin ortak noktasi "hamile ve bebek bekliyor olmamiz".

Tekrar hepinizden özür dilerim, istemeden böyle seylere sebep oldugum icin.

Allah hakkimizda hayirlisi neyse onu versin.

hatice kendini suçlu hissetme lütfen.sonuçta bu konu şimdi olmasa ilerde açılıp konuşulacak.herkes düşüncesini belirtmekte özgürdür.birbirimizi kırmadan yaparsak daha iyi olur sadece.

Canim dun doktordaydik, amniyosentezi sordum. Ikili test sonucu iyi ciktigi zaman benim doktorum ne 3'lu testi ne de amniyosentezi onermiyor. 3'lu test son derece yaniltici sonuclar veriyormus, amniyosentez icin ise ikili test iyi ciktiktan sonra boyle bir riske girmenin hem annenin psikolojisi ve islem sirasinda hissedebilecekleri, hem de maddi acidan gereksiz oldugunu soyledi. Yani senin doktorun da benim doktorum da bu konuda hemfikirler, sana haber verecegime soz vermistim, firsat bulur bulmaz yazayim dedim. Kendine iyi bak canim.

canım sen birşeye sebep olmadın kesinlikle
hatice kendini suçlu hissetme lütfen.sonuçta bu konu şimdi olmasa ilerde açılıp konuşulacak.herkes düşüncesini belirtmekte özgürdür.birbirimizi kırmadan yaparsak daha iyi olur sadece.
evet canım çok haklısın, yoksa burada oluşumuzun bir anlamı yok.

Bu konuya deyindiğiniz iyi oldu kızlar yani bende yaşadıklarımı anlatıyorum ama rahatsız olursanız söyleyin lütfen ama ben deneyimli olduğum için bu konuda 2. sinde biraz daha temkinliyim. Ben kızıma hamileyken hep doktorumun özel muayenehanesine gittim hiç ssk hastanesine gitmedim ayrıca oradanda da yine böyle polemik olabilecek hikayeler çok duyduğum için inanılmaz korkuyordum. Birde o dönemde özel hastaneler sigortalı hastalara bakmıyordu özel muayene ücreti veriyordun. Neyse çok uzatmayım. Doktorum bana nasıl olsa özelde doğum yapacaksın süreklide kontrollerin özelde oluyor tetanoz yaptırtmana gerek yok demişti bende onu dinledim. Allah' a şükür birşey olmadı ama olabilirdi de şimdiki aklım olsaydı neden ben emin olmak için yaptırtayım mı acaba diye bir düşünürdüm tamam dedim geçtim. Sağlık ocağına 1 kere bile gitmedim doğumdan sonra hep kızımı da kızımın özel doktoruna götürdüm. Bir gün ne içindi geçmiş gün sağlık ocağına gitmek durumunda kaldım sanırım aşısını yaptırtacaktım doktorumuz o gün yoktu onun için. Aşılarınıda hep eczaneden alıp yaptırttım. Yani anlayacağınız birgün gitttiiiiimmm...
Amanıııın bana demediklerini bırakmadılar ne benim hamile olduğum kayıtlı, ne bebek kayıtlı hiçbir kayıt yok bi kızdılar bi kızdılar tetanoz vurdurmadım diye de çok kızdılar ya birşey olsaydı dediler belkide haklılardı.Sonra bide bana tetanoz vurdular :) Şimdi hamile olduğumu öğrendim hemen sağlık ocağına gidip kaydımı yaptırttım. Orada da takip halindeyim hııı doktoruma tabikide gidiyorum . Ayrıca tetanoz da vurulacakmış sağlık ocağındaki doktor 17 haftalık ol bi ondan sonra bakalım dedi ben doktoruma da soracağım ama yaptırtacağım

Bol bol yemek lazım bende şimdi sipariş verdim bakalım mandalinsiz kalmıştım:)
Ayrıca akşamlarıda arkadaşlar şiddetle tavsiye ederim. Katı meyve sıkacağı olanlar elma, portakal,nar,mandalin, süper oluyor ayrıca dün akşam limonda koyduk ekşi olmuş ama süper olmuş denemenizi öneririm:)

Kızlar mandalina nar derken şimdi de portakala sardım cocuk bu gidişle vitamin deposu doğacak sanırım

sağlık ocağında çok iyi bir aile hekimimiz ve hemşiremiz var. hatta hemşire hanım da benim gibi bebek bekliyor. bir ay uğramasam mutlaka test sonuçları vs için telefonda görüşüyoruz. gebeliklerimizden konuşuyoruz, çok ilgililer. bu güzel bir uygulama bence. özellikle de şehir merkezlerinde olup sürekli doktor ultrason imkanı bulamayanlar için çok iyi bir fırsat.
aşıyı başka bir forumda daha sordum seninle aynı şeyi söylüyorlar herkes aşı oluyormuş. bakalım bizim doktor ne diyecek.

Hiç kimse canını sıkmasın çünkü tek suçlu benim. ben herkesi korkuttum aslında hiç kimse doğumdan korkmuyordu biliyorum, ben salağım çevremde gözlem yaparak kendi fikrim olamaz, ben fikirlerimi özgürce paylaşamam, paylaştığım zaman suçlanırım, ben negetifim herkesin moralini bozdum herkese nagatif enerji yaydım, ben dostane değilim hepinize düşmanca yanaştım sizin kötülüğünüzü doğumdan korkmanızı sağladım, hatta şu anda ellerimin titremesi ve kötü sözlere maruz kalmamda benim suçum, tüm dünya yazdıklarımı okudu ve tek suçlu benim şimdi artık bütün kadınlar benim sayemde doğumdan korkuyor, her türlü kötü sözü hak ettim, anyacağınız bana kimse saygı duymasın zaten ben bunuda hak edemiyorum düşüncelerimi paylaşmam büyük suçtu hepinizden bunun için özür diliyorum. beni muattap almanızı beklemiyorum çünkü ben bunu bile hak etmeyen bir insanım, huzurunuzu kaçırdığım için kusura bakmayın ben buraya fazlayım zaten aranızda olmayı hiç hak etmedim kalitenizi düşürdüm.
Yarım insan diye bi tabir halk ararsında hiç kullanılmaz zaten onuda ben uydurdum sırf sizin moralinizi bozmak için.
Ama şunuda bilin buradaki herkesden en kötü hisseden benim şu anda bunun içinde katkısı olanları tebrik ediyorum. Bundan sonra çok daha huzurlu olursunuz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…