ne kadar güzel demekki doktorunda iyiymiş ve bünye meseleside olabilir dediğin gibi ama malesef benim çevremde böyle örnekler yok ve bende ister istemez bu şekilde düşünüyorum bunun içinde suçlanmamı anlayamadım.. sanki ben hamile değilim sanki ben doğum yapmayacağım gibi düşünülüyor herhalde
canım sen gerçekten yetenekli ve zevklisin yaptıkların oldukça güzel tebrikler
canım benim diktiklerimi paylaştığım bir bloğum var.orayı ziyaret edebilirsin. HOBİ DÜNYAM
canım ya inanmıyorum sen o blogun sahibimisin ben senin takipçilerindenim.bende bir blog açtım ama ilgilenemedim.inşallah ilerde bende blogumla ilgilenmek istiyorum.
kızlar kontrole gıttıgımızde bebegım 15. haftanın sonlarındaydı
boyu 12 cm agırlıgı 140 gram cıktısımdı netten bakıyorum da
15. haftadayken ortalama boy 11 cm agırlık ıse 90 gram dıyorlar
bu durumda benım bebegımın gelısımı onde gıdıyor doktoruma gore
gelısımı cok guzel ama ıcım yıne de rahat etmedı ıste bu bır sorun belırtısı
olabılır mı?su anda 16. haftanın ortalarındayız bır daha kı kontrolümüz de
20. haftada olacak hayırlısıyla. cinsiyetini de gostermedi zaten.
sorunu kişisel algılayan sensin bence ben çevremde yaşadığım şeyleri analiz ederk bu sonucu çıkardım. sen eğer o kadar düşünceli bi insan olsaydın bena ne yaşadığımı ve neden böyle düşündüğümü sorardın (dostane arkadaşım) ben kimseyi korkutmuyorum sonuçta bende doğum yapacağım ama senin bi takım bastırılmış korkuların varsa onu bilemem asıl ben sana cevap vermeye tenezzül etmeyeceğim çünkü insanların düşüncelerine saygısı olmayan insanlarla içim olmaz. herkesin yaşadığı kendine eğer ben bu cümleleri kurduysam vardır bi bildiğim veya yaşadığım sana yanlış gelse bile saygı duymanı beklerdim
iyi akşamlar arkadaşlar size bir şey soracaktım aile hekimimiz bana haftaya gel aşı olman lazım dedi tetenoz aşısı.bu aşıyı olan yada bilgisi olan var mı doktoruma olmadan danışmam gerekiyormu acaba
bana da aile hekimi 20. haftadan sonra tetanoz aşısı yapıoruz dedii..bende yapılması gerekio heralde die düşünüodum sonuçta yapılmıosa yapmazlar söyleyen sağlık ocağı nebiliim, ama drusella doktorun önerirse demiş kafamda soru işareti oluştu demesi de ii oldu hazır p.tesi doctora gidicem ona sorayım aklımıza gelmişken bakalım ne diyecek..
aile hekimininiz yada doktorunuza bu konuyu soran varmı kızlar
hamileyiz hassasız...hepimiz hamile ve hassasız.lütfen birbirimizi incitmeyelim.birbirlerimizide ortamıda germeyelim.
ne güzel sohbet muhabbet ederken nerden çıktı bu polemik.buraya girip gülüp stres atarken ne oldu birden doğum muhabbetimi gerdi yoksa bizleri? ama daha erken..
yapmayalım lütfenn...
normal doğumunda sezeryanında avantajı,dezavantajı var.
kötü bir normal doğumdansa başarılı bir sezeryan.kötü bir sezeryandansa zorda olsa normal doğumu herkes tercih eder.
normal yada serzeryan kararında çok ufak bir yerde söz hakkımız var.o da herşey normal normal olabilir ama cesaret edemeyip sezeryan istemek.sizce kaç kişiye kalıyo bu karar?
kaç kişide kaç kişinin elinde son kararı kendi vermek? bu kadar muallak bi durum için birbirimizi kırmaya gerek var mı?
herkes çevresine göre yorum yapıyor.ben çevremdeki rahat normal doğum yapanları gördüm ondan örnek verdim.başkası kötü sezeryan görüp ondan bahsetmiş. herkes aynı şeyi yaşayacak diye birşey yok. ameliyat olana yarım adam denir yalan değil halk arası bir söz ve ne yalan söylim benim eşim ameliyat oldu 2yıl önce ağır kaldırıyo bacağı ağrıyo üşüyo bacağı ağrıyo ama aynı ameliyatı eniştem oldu maaşallah hiiç bişisi yok. demekki aynı yöntem herkeste aynı sonucu oluşturmuyor her ameliyat olan yarım kalmıyor.
eminim hepimiz en sağlıklısı bizim için ne ise onu istiyoruz,sezeryan yada normalden önce bebeklerimiz ve bizim için sağlıklı olan neyse o.iyi bir sonuç.
hadi uzamasın şu konu gerilmesin topik daha fazla. normal veya sezeryan herkesin çevresinde duyduğu gördüğü iyi veya kötü deneyimler olabilir mümkün mertebe burada biz iyileri cesaret verici olanları paylaşalım olur mu?
ne sezeryan günü belerken normal doğumu başlayıp normal zorunda kalanlar korksun ne de normal isterken doktor sezeryan olman lazım diyenler....
herkese iyi sağlıklı doğumlaarr...
arkadaslar, dogum sekli konusunda yazdiklarinizi okudumda, kendimi inanin suclu hissettim, keske o konuyu hic yazmasaydim diye düsünmeden edemedim. Lütfen benim yüzümden kimsenin birbirini helede bir cuma günü kirmasini istemem.
Burada hepimiz sonucta düsüncelerimizi paylasiyoruz, ama bunu birbirimizi kirmadan incitmeden yaparsak daha mutlu olacagim. Sonucta biz bir aile gibi olduk burada, sevinclerimize beraber sevinip, üzüntülerimizede beraber ortak olabiliyoruz. Her ne kadar birbirimizi cok yakindan tanimasakta, hepimizin ortak noktasi "hamile ve bebek bekliyor olmamiz".
Tekrar hepinizden özür dilerim, istemeden böyle seylere sebep oldugum icin.
Allah hakkimizda hayirlisi neyse onu versin.
bi sorsan çok sevinirim canım.bende kararsızım.şöyleki normalde 35 yaş ve üstü gebeliklerde amniyosentez öneriliyor.fakat benim dr riskli bulduğu için amniyoyu yapmak istemiyor.ikilinin sonucunu yeterli görüyor.
canım sen birşeye sebep olmadın kesinliklearkadaslar, dogum sekli konusunda yazdiklarinizi okudumda, kendimi inanin suclu hissettim, keske o konuyu hic yazmasaydim diye düsünmeden edemedim. Lütfen benim yüzümden kimsenin birbirini helede bir cuma günü kirmasini istemem.
Burada hepimiz sonucta düsüncelerimizi paylasiyoruz, ama bunu birbirimizi kirmadan incitmeden yaparsak daha mutlu olacagim. Sonucta biz bir aile gibi olduk burada, sevinclerimize beraber sevinip, üzüntülerimizede beraber ortak olabiliyoruz. Her ne kadar birbirimizi cok yakindan tanimasakta, hepimizin ortak noktasi "hamile ve bebek bekliyor olmamiz".
Tekrar hepinizden özür dilerim, istemeden böyle seylere sebep oldugum icin.
Allah hakkimizda hayirlisi neyse onu versin.
evet canım çok haklısın, yoksa burada oluşumuzun bir anlamı yok.hatice kendini suçlu hissetme lütfen.sonuçta bu konu şimdi olmasa ilerde açılıp konuşulacak.herkes düşüncesini belirtmekte özgürdür.birbirimizi kırmadan yaparsak daha iyi olur sadece.
canım yine ben yazıyorum ama bunu aile hekimime sordum o da bizim sağlık ocağındaki aşıların içeriğinin gebeliğe uygun olmayabileceğini ( sadece tetanoz değil bir de difteriydi galiba aşısı içeriyormuş farklı olarak ), bu yüzden bazı doktorların önermediğini kendi doktorumun önerisine göre hareket etmemi söyledi. kadın doğumcuma henüz sormadım sen de pazartesi doktorunla görüştükten sonra buradan paylaşır mısın? ben de önümüzdeki hafta ya da bir sonrakinde telefonda sorucam.
Kızlar mandalina nar derken şimdi de portakala sardımcocuk bu gidişle vitamin deposu doğacak sanırım
sağlık ocağında çok iyi bir aile hekimimiz ve hemşiremiz var. hatta hemşire hanım da benim gibi bebek bekliyor. bir ay uğramasam mutlaka test sonuçları vs için telefonda görüşüyoruz. gebeliklerimizden konuşuyoruz, çok ilgililer. bu güzel bir uygulama bence. özellikle de şehir merkezlerinde olup sürekli doktor ultrason imkanı bulamayanlar için çok iyi bir fırsat.Bu konuya deyindiğiniz iyi oldu kızlar yani bende yaşadıklarımı anlatıyorum ama rahatsız olursanız söyleyin lütfen ama ben deneyimli olduğum için bu konuda 2. sinde biraz daha temkinliyim. Ben kızıma hamileyken hep doktorumun özel muayenehanesine gittim hiç ssk hastanesine gitmedim ayrıca oradanda da yine böyle polemik olabilecek hikayeler çok duyduğum için inanılmaz korkuyordum. Birde o dönemde özel hastaneler sigortalı hastalara bakmıyordu özel muayene ücreti veriyordun. Neyse çok uzatmayım. Doktorum bana nasıl olsa özelde doğum yapacaksın süreklide kontrollerin özelde oluyor tetanoz yaptırtmana gerek yok demişti bende onu dinledim. Allah' a şükür birşey olmadı ama olabilirdi de şimdiki aklım olsaydı neden ben emin olmak için yaptırtayım mı acaba diye bir düşünürdüm tamam dedim geçtim. Sağlık ocağına 1 kere bile gitmedim doğumdan sonra hep kızımı da kızımın özel doktoruna götürdüm. Bir gün ne içindi geçmiş gün sağlık ocağına gitmek durumunda kaldım sanırım aşısını yaptırtacaktım doktorumuz o gün yoktu onun için. Aşılarınıda hep eczaneden alıp yaptırttım. Yani anlayacağınız birgün gitttiiiiimmm...
Amanıııın bana demediklerini bırakmadılar ne benim hamile olduğum kayıtlı, ne bebek kayıtlı hiçbir kayıt yok bi kızdılar bi kızdılar tetanoz vurdurmadım diye de çok kızdılar ya birşey olsaydı dediler belkide haklılardı.Sonra bide bana tetanoz vurdular :) Şimdi hamile olduğumu öğrendim hemen sağlık ocağına gidip kaydımı yaptırttım. Orada da takip halindeyim hııı doktoruma tabikide gidiyorum . Ayrıca tetanoz da vurulacakmış sağlık ocağındaki doktor 17 haftalık ol bi ondan sonra bakalım dedi ben doktoruma da soracağım ama yaptırtacağım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?