bebegimi buyuturken psikolojimi kaybettim :(

pamukkiz

gun dogmadan neler dogar
Kayıtlı Üye
4 Ocak 2013
1.224
656
323
Kizlar cok kotuyum psikolojim berbat beynimin ici bir milyon Allahim olucek gibiyim
Hasta olduk bebegimle 10 gunde atlattik sukur iyiyiz ama insanin cani hic mi bisey istemez?
Ne yemek yapmak ne ev toplamak ne de baska bisey ev su an berbat hic yapmadim dogrudurust 10 gundur
Bebeğim uyur uyumaz yataga kosuyorum
Sadece yillarca uyusam
Bebegimi oyalamak bi iskence enerjim 0
Onu benim herseyim ama neden boyleyim
Hep imreniyorum gezip tozanlara
12 ye kadar yatanlara
Kurslara vs gidenlere
Esim is saatleri uzun bana yardimi sifir
Cok bubaliyorum
Bi yere cikmak olum geliyor esyalari hazirla 3. Kattan asagi in oglum 6 aylik 11 kilo cok yoruluyorum onu tasirken
Bu hastalik doneminde zorlandk baya ama gecti
Sukur saglikli bebegim var
Ben herseyi biliyorum ama beynimin icindeki susmuyor
Olmek istiyorum
Gecicek mi bu gunler emzirmeyi birakip psilolaga gidip ilac mi kullansam cok kotuyum

oo hooooo daha yolun basında depresan kullanmayı dusunursen vay halıne
bebegın daha kucuk beden yorgunlugun var
bıde buyuyunce kafa beyın yorgunlugun olacak
sana bısey soyleyımmı cocugunun en guzel zamanları kıymetını bıl

oo hooooo daha yolun basında depresan kullanmayı dusunursen vay halıne
bebegın daha kucuk beden yorgunlugun var
bıde buyuyunce kafa beyın yorgunlugun olacak
sana bısey soyleyımmı cocugunun en guzel zamanları kıymetını bıl
Haklisiniz ben herseyin farkindayim ama beynimdeki olumsuz dusunceler veni esir almis berbatim gercekten olumlu dusunemiyorum ;(

Haklisiniz ben herseyin farkindayim ama beynimdeki olumsuz dusunceler veni esir almis berbatim gercekten olumlu dusunemiyorum ;(
bende ıkı tane cocuk buyuttum 12 - 9 yasındalar
gurbette tek basıma hemde
hep buyuseler rahat ederım dıye dıye yıllar gectı gıttı hıc bırseyın zevkıne tam varamadan
sende suan aynı durumdasın sanırım
tecrubelı olarak soyluyorum o buyusede bı rahat etsem malesef olmuyo
her yasın ayrı zorlugu varmıs onu anladım yanı anne olunca oyle cocuksuz oldugun zamankı gıbı hıcbır zaman rahat olmuyorsun malesf

Maddi imkanınız varsa temizliğe yardımcı çağırabilirsiniz. Devamlı aynı şeylerle uğraşmak insanda bıkkınlık oluşturuyor bu çok normal. Kendinize yeni bir hobi edinin. Atıyorum bebeği ayağınızda sallarken bir yandan örgü örün :) apartmanda sevdiğiniz komşunuz varsa 10 dk çay kahveye gidin. Azıcık kendinize gelirsiniz. Bir de doktora gidip vitaminlerinize filan baktırın belki ondan böyle hissediyor olabilirsiniz.

Her annenin bir dönem yaşadıklarını yaşıyorsun şuan.Hepimiz bebeğimiz uyusada uyusak diye bekledik,işlere yetişemedik,bunaldık,uyuyamadık,dinlenemedik.
Bu bir süreç.
Geçecek.
Bunları tekrar et sürekli

Maddi imkanınız varsa temizliğe yardımcı çağırabilirsiniz. Devamlı aynı şeylerle uğraşmak insanda bıkkınlık oluşturuyor bu çok normal. Kendinize yeni bir hobi edinin. Atıyorum bebeği ayağınızda sallarken bir yandan örgü örün :) apartmanda sevdiğiniz komşunuz varsa 10 dk çay kahveye gidin. Azıcık kendinize gelirsiniz. Bir de doktora gidip vitaminlerinize filan baktırın belki ondan böyle hissediyor olabilirsiniz.
Bebwgimi sallarken internete takiliyorum veya kitap okuyorum
Eltim ,ablam onlarla sık gorusurum
Ayda bir onlara birakip carsi yaparim
Ama beni hicbisey mutlu etmiyor bende bu beyin olduktan sonra

canm sen kendini suclama benimde bebegim 6 aylık ve agır babası bile zorlanıyor bu norml.
ilk 6 ayın neredeyse 4 ayı ailelerin yanında gecti esimde evde yapıyor işini. o varken bile cok zorlanıyorum hecenlerde iki gün yoktu evde bebekle ilgilenmemekten bir hal oldum yalnız kalmak istemiyor . heleki hasta olunca bir kac defa esim gece yoktu cok zor oluyor. insan cook bunalıyor. biraz ailen yada kv ler gelsin inan sabah kalkınca bile onlar bakıyor sen uyuorsun. yada onların yanına git havan degissin

Inss
Sanirim ben psikolojiyle baska cocuk dusunmemeliyim ilerde
Bebegime asigim iyiki var iki saat uyusa ozluyorum ama ona bakmak cok zor geliyor bilmiyorum anlatamiyorum belkide
Gayet anlatabiliyorsun, çünkü hepimiz geçtik o durumlardan. Seni çok iyi anlar pek çok bebek annesi şu anda. Emin ol geçecek ve ozleyeceksin bile o zamanları. Havanın soğuk olması da biraz etkiliyor. E bebekle de kolay cikilmiyor. Benim arkadaşlarım vardı, benim bebeğim varken onlar bekar. Kalkıyoruz derlerdi, pat kalkarlardi, ben de sasirirdim, bu kadar kolay çıkmaları bile; ben kıyafet koy, emZir, bilmem ne filan diye 1 saat olurdu çıkmam. Şimdi ben büyüttüm, onların bebekleri var, ben hadi oglum.diyorum 5 dakka, onlar kırk saatte :) hatta artık bebek özlüyorum, ikinci için sabirsizlaniyorum. Hiç dert etme kendine, cok normal hissiyatin

Elif Safagin Siyah Sut diye bir kitabi var. Okumani tavsiye ederim iyi gelecek ;)
uyuturken okuyabiliyorm dedgn icn onerdm aslnda kucuk bebegi olan anneye kitap okuma vakti de zordur

Canim seni anliyorum.. anne olmak gercekten cok zor bir o kadar da mukemnel bir duygu..
Sanirim bebekten once rahat ve kendine baya vakit ayirdigin bir hayatin vardi ama aileye katilan bebisle hayatin sifirdan basladi..dogal olarak..
Ben de cok zorlandim ilk zamanlar, bebegim uyuyana kadar bisey yapmazdim ,uyumasini beklerdim ki gun icinde etrafi toplayip yemek yapabileyim..
baktim olmuyor bana olan oluyor,.
simdi o yanimdayken oyalayacak biseyler veriyorum eline ya da sandalyesine koyuyorum cabucak topluyorum evi, yemek yapacaksam yapiyirum- tabi bu arada 50 kere yanina gidiyorum cunku muhakkak ya mutfaktan cikiyor ya da huysuzlaniyor..
boyle boyle alistim artik,. seninki daha kucuk bir de ek gidaya da baslamadiysan rahat olmalisin.. yatir ana kucagina ya da dönmüyorsa daha besigine koy islerini hallet.
Seni korkutmak istemem amaa bu daha iyi gunlerin senin.. emeklesin hele bir de ayaklansin o zaman napicaksin..
bir an once toparlanip pratiklesmen lazim bu konuda..

birde hobi edinmek onemli örgü oksun kanevice olsun. o uyutken yada oyun oynarken güzel oluyor. eline oyuncakları ve yere birseyler ser yuvarlansın bu arada

Psikiyatristten önce kan değerlerine baktırsan, belki sadece vitamin veya pharmaton gibi bir destekle enerji toplarsın.
Ben de bu sene gribi zor atlattım. 5 gün evde yattım ve sonrasında canım hiç dışarı çıkmak istemedi. Evde kaldıkça insan miskinleşiyor, üzerine bir de hastalığın halsizliği ekleniyor. Vücut savaştan yeni çıkmuş oluyor. Ben C vitamini aldım ama sen emziriyormuşsun önce doktora danışman iyi olur.

Hastalik tam olarak gecmemistir belki. Soguk alginligi yasadiysan vucudun hala kirik olabilir. Tekrar bir doktora gorun bence vitamin falan verirler belki

Back
X