Bebeğimi çok kıskanıyorum acil yardımcı olun lütfen☹️

Sizin gibilere saygı duyamıyorum kusura bakmayın. Kendi anneniz olunca hiç de gözünüze batmaz. O onun torunu dersiniz. Babaanne ilgilenip sevince göze batar. Yok öyle yağma. Bu sitede herkes babaanneleri yerden yere vuruyor ama ben öyle düşünmüyorum. Küçükken bana babaannem bakmış iyiki de bakmış. Kendi babaannenizi düşünün. Anneniz kadar yakın olmasa da kanınız o sizin. Anneniz sizi babaannenizden uzak tutmaya çalışsaydı ne hissederdiniz?

Elestirmek degil maksatim yanlis anlamayin sakin. Acaba kayinvalidenizde süre olarak az kaliyosunuz ve orda oldugunuz surenin cogundada bebeginiz uyuyor olabilir mi? Yani annenize muhtemelen daha sik gidiyor ve daha uzun süre kaliyorsunuzdur. Onlarda bebeginizi doya doya seviyordur..

Bana yazılı bir kaynak belirtilmediği sürece inanmam öyle her şeye. Ayrıca psikiyatride ekoller vardır, birinin ak dediğine diğeri kara der. Bu söylediğini Freud mu söylemiş yoksa Ericson mu? Yoksa Piaget mi? Gittiğin doktor hangi ekolü benimsiyor? Sosyal bilimlerde yüzde yüz doğru yoktur. O yüzden böyle üstten üstten konuşmak, hele ki bir doktorun lafiyla, komik duruma düsmenize sebep olur. Ben buna inanıyorum dersin amenna ama bu doğrudur diyemezsin. Kimse diyemez. Çünkü dediğim gibi sosyal bilimler matematik, fizik gibi değildir. Yüzde yüz doğrusu ya da yanlışı yoktur.
Gugıl "en son önerebileceğim şey" :)
Yoksa dediğin gibi, sinek ısırığına da kanser diyor.

Çocukları öperken, dikkat edilmesi gereken birçok şey var aslında. Mesela enseden / boyundan öpülmez, avuç içinden, dudaklarından.

En güveniliri alın. Yanaktan öpülür, ancak başını tutmayacaksın arkadan :)

Çocuklar ayaklarından öpülmemenin sebeplerinden birisi de, ayakları öpülen çocuk, hissettiği 'anormal' değerlilik hissi ile kıskançlığa meyleder. Böylesi çocuklar anne babalarının kardeşlerine yönelmesinden rahatsız olur. İlgiyi kaybetme kaygısı anormal derecede ilgi ile sevilmiş çocuklarda sıklıkla görülür. Özgüven de buna bağlı olabiliyor :)

Işinin ehli ve doğru Pedagog veya pediyatriste denk gelirsen, sorabilirsin 😊

2 aylık bebek ve özgüven mi? Çok değerlilik hissi mi 🙄 2 aylık bebek daha babasını tanımıyor. Tek bilgisi anne emmek ağlamak 🤣🤣

Eşimin ailesindende kıskanmıyorum tabiki sevsinler onlarında evlatlarının evladı dediğim sadece uyurken çocuğumu rahatsız etmesi beni çok soğuttu dediğiniz gibi umarım sabredebilirim :KK43:
Doğru mu uyandırmak peki, bu yaşımızda bile birisi bizi şap diye öperek uyandırsa kızarız uykumuzu almadık diye. Bebeklere de saygı göstermek lazım küçükler ama duyguları düşünceleri var. Büyümek için uykuya ihtiyaçları var. Hiç kolay uyumuyorlar zaten ki uyku düzeni oturmaz bebekler bu şekilde uyandırılırsa . Bütün zorluğu anneler çekiyor sonra. Zaten kaç saat uyuyorlar ki ? Sevecek insan azıcık bekleyebilir bence
uyandırmasına doğru demedim zaten sadece sizin kendi ailenizden kıskanmayıp eşinizin ailesnden kıskanmanızla ilgili yazdım. Şikayetinizi söylersiniz anlayışsız biri değil diyorsunuz anlar zannımca. Böyle içinizden sevginizi eksilteceginize konusun uygun şekilde. Uyku saatleri bozulsun istemiyorum yoruluyorum dengesi şaşıyor deyin o da bir anne anlar bence.

Ister anne, ister kaynana.

Açıkca söyle, uyuyan bebeği uyandırma, uykusu hafif de. Uyanınca seversin de. Açık açık istemediğini dile getir. Darılırmış gücenirmiş, kimse kusura bakmasın. Ben millet sevecek diye çocuğumun düzenini bozamam.

Yarın anne 2 dk bakar mısın, acil işim var desen, ne hikmetse onların da o an işleri olur. Eşine de söyle, anlat. Tabiri caizse, odun değilse anlar. Saygıyla karşılar. Eğitimin bir parçasıdır annenin babaya - babanın da anneye destek çıkması.

Ayrıca çocukların ayakları öpülmez, özgüven eksikliğine yol açar. Bir de sallanmaz, bu da beyin kanamasına gider farkında da olmazsın.
Ayağını öpülmemesini özgüven eksikliği değil de fazlalığı olarak duymuştum ben. Çocugun ayaklarını öperek o kadar da şımartmayalım diye. Şu sallama mevzusu da şahibeli bir mevzu. Hafif salladıktan sobra sallamanın bir zararının olacağını düşünmüyorum ama bizim ülkede sersemletircesine sallıyor kimileri bebekleri. Böyle bir sallama sakıncalıdır mutlaka .

2 aylık bebek ve özgüven mi? Çok değerlilik hissi mi 🙄 2 aylık bebek daha babasını tanımıyor. Tek bilgisi anne emmek ağlamak 🤣🤣
Yeni nesil elit anne olma çabaları işte. Ayy ne bilgili anne desinler. Yeni yeni icatlar çıkarıyorlar bu yüzden ;)

uyandırmasına doğru demedim zaten sadece sizin kendi ailenizden kıskanmayıp eşinizin ailesnden kıskanmanızla ilgili yazdım. Şikayetinizi söylersiniz anlayışsız biri değil diyorsunuz anlar zannımca. Böyle içinizden sevginizi eksilteceginize konusun uygun şekilde. Uyku saatleri bozulsun istemiyorum yoruluyorum dengesi şaşıyor deyin o da bir anne anlar bence.
Aaa olur mu o bir kaynana. Ne münasebet, torununu sevmeye hakkı yok ki?

Merhaba 2 aylık bir oğlum var bebeğimi kayınvalidemden aşırı derecede kıskanıyorum
Kendi ailemden kıskanmıyorum ama hiç bunun sebebide şu kaynanam geldiği zaman veya da gittiğimiz zaman gözleri sürekli oğlumun üzerinde uyutuyorum çocuğu başına gidip kuzum canım bilmem ne sevmeye başlıyo elini ayağını öpüyo çocukta haliyle hemen gözünü açıyo hemen geri sallamaya çalışıyorum uyumıycak bu oğlan kalkcak buu diye hemen kucağına alıyo buda beni delirtiyo aslında iyi biridir bana bi zararı yok enazından ama böyle yapması beni nefret ettirdi eşimede bişey diyemiyorum çünkü çok aşırı anne düşkünü ☹
Annesiyle ilgili en ufak sözümü yanlış anlıyor. Gideceğimiz zamanlar elli kere bak hemen kalkalım çocuk hasta durmaz vs şeyler söylüyorum buda kavga sebebi oluyo işte senin ailende duruyoda benim annemdemi durmuyo bu çocuk diyo ama bilmiyo benim ailem uyuyan çocuğu uykusundan etmiyo sürekli kucakta gezdirmiyor eşimle zaten anne düşkünlüğü yüzünden aramız yeterince bozuk bu konu daha da bozuyo napmalıyım nasıl bir yol izlemeliyim sizce artık rüyalarıma giriyo eşim hadi anneme gidelim dediğinde günüm zehir oluyo☹☹☹
Kötü niyeti yoktur, sadece sevme bicimi ilginc, sakince anne boyle yapmak sonra soruna yolaciyo vs deyin kırmadan.. ayrica ne kiskanacaksiniz, bi hasta vs olsaniz guveneceginiz biri, oyle gerekiyor ki bazen, keske k validem yakin olsa diyorum hep, benim de ufak bebegim var, 5 dk kucakta tutsa kar, inanin..

Buraya ufak bir bilgi eklemek istedim. Bilim dünyası birçok konuda kesin bilgi vermez. Subjektiftir.
Yani bir konuyu bir bilim insanı savunup makaleler yazar başka bir bilim insanı onun tam tersini savunur makaleler yazar. İkisi de bilimsel bilgidir.
O yüzden bilim denilince yazanın doğru olduğunu düşünmeyin.
Tarihte En popüler bilim insanlarının bile saçmaladıkları çok olmuştur.
Pozitif bilim ( deneylenebilen bilim ) dışındaki herşey iddiadır. Kimsenin iddasını kabul etmek zorunda değilsiniz.
Ben çok bilim seven biriyim. İnstagram hesabım dünyada bilimsel deneyler yapan kişilerle özellikle de kadınlarla doludur. Bu konuyla ilgilendiğim için sanırım cevap yazmak istedim.

Aaa olur mu o bir kaynana. Ne münasebet, torununu sevmeye hakkı yok ki?
İyi de böyle düşünenlerin de hep oğlu var. Yarın birgün kendilerine yapılsa nasıl hissederler. Ben hep böyle düşünüp kayınvalideme öyle davranıyorum. Onlar da anne ve onların da canının canı.. sevmeye en az anneanneler kadar hakları var.

Kötü niyeti yoktur, sadece sevme bicimi ilginc, sakince anne boyle yapmak sonra soruna yolaciyo vs deyin kırmadan.. ayrica ne kiskanacaksiniz, bi hasta vs olsaniz guveneceginiz biri, oyle gerekiyor ki bazen, keske k validem yakin olsa diyorum hep, benim de ufak bebegim var, 5 dk kucakta tutsa kar, inanin..
Haklısınız belki kıskanmakta değil bu sadece uyurken dokunması beni kızdıran bir daha ki sefere güzel bir dille söyliycem

Buraya ufak bir bilgi eklemek istedim. Bilim dünyası birçok konuda kesin bilgi vermez. Subjektiftir.
Yani bir konuyu bir bilim insanı savunup makaleler yazar başka bir bilim insanı onun tam tersini savunur makaleler yazar. İkisi de bilimsel bilgidir.
O yüzden bilim denilince yazanın doğru olduğunu düşünmeyin.
Tarihte En popüler bilim insanlarının bile saçmaladıkları çok olmuştur.
Pozitif bilim ( deneylenebilen bilim ) dışındaki herşey iddiadır. Kimsenin iddasını kabul etmek zorunda değilsiniz.
Ben çok bilim seven biriyim. İnstagram hesabım dünyada bilimsel deneyler yapan kişilerle özellikle de kadınlarla doludur. Bu konuyla ilgilendiğim için sanırım cevap yazmak istedim.
Kesinlikle katılıyorum bunlar ortaya atılan hipotezler. Yapılan belli çalışmalara göre doğru görünüyor ama kime göre? Kesinliği kanıtlanınca kanun oluyor zaten ki bu konuların kesinliği ispatlanamaz. Kime göre neys göre? Yıllarca yumurta tereyağ yedirilmedi insanlara sonra aklandı. Kundaklamak zararlı dendi şimdi bazı bilim adamları aslında faydalı diyor. Herkes kendi akıl süzgecinden gecirir çocugunu istediği gibi büyütür.

Sizin de oğlunuz var siz de babaanne olacaksınız ☺Bu yüzden kendi ailemden kıskanmıyorum eşimin ailesinden kıskanıyorum derseniz ilerde size yapılsa nasıl hissedersiniz?Empati yaparsak her sey çok daha güzel olur☺Rahatsız oldugunuz şeyi söyleyin ama bırakın da o da sevsin. Benim annem daha anneanne olamadı ama babaanne ve böyle bir sevgi görmedim. O da sevdiğinden dayanamayıp uyandırıyodur sevmek için
bebeğiniz yok, o yüzden uyuyan çocuğu uyandırana nasıl bir his beslenir fikriniz yok :))) kendi oğluma bie tahammül edemem kardeşini uyandırırsa.. uyku önemli :rapci:

bebeğiniz yok, o yüzden uyuyan çocuğu uyandırana nasıl bir his beslenir fikriniz yok :))) kendi oğluma bie tahammül edemem kardeşini uyandırırsa.. uyku önemli :rapci:
3 kere bebeğimi kaybettim insanlara çocugun yok derken biraz daha acımasız olursanız sevinirim! Ben uykusuna önemsiz demedim uygunca söylenebilir dedim. Heralde bir daha çocugunu götürme gösterme deSem doğru yapmış olacaktım pardon...

Ister anne, ister kaynana.

Açıkca söyle, uyuyan bebeği uyandırma, uykusu hafif de. Uyanınca seversin de. Açık açık istemediğini dile getir. Darılırmış gücenirmiş, kimse kusura bakmasın. Ben millet sevecek diye çocuğumun düzenini bozamam.

Yarın anne 2 dk bakar mısın, acil işim var desen, ne hikmetse onların da o an işleri olur. Eşine de söyle, anlat. Tabiri caizse, odun değilse anlar. Saygıyla karşılar. Eğitimin bir parçasıdır annenin babaya - babanın da anneye destek çıkması.

Ayrıca çocukların ayakları öpülmez, özgüven eksikliğine yol açar. Bir de sallanmaz, bu da beyin kanamasına gider farkında da olmazsın.

Ayaklarini öpülmesi hangi açidan özgüvenlige yol açiyor? Ilk defa duyuyorum.

Bir bebek kolay uyutulmuyor arkadaşım , ben uyutunca içimden erik dalı söyler sessizce göbek atardım yani :)) emeğe saygı herşeyden önce !!! Annem bile olsa söylerim. Ama siz sadece kv tepkilisiniz, anneniz yapsa sorun yok. Kv gidip hemen kalkmak istemek falan yani garip tavırlar içindesiniz.

Benım kayınvalıdede bı kac geldıgınde uykudan uyandırdı. Cocuklar gün boyu uyumadı. İkizler bide. Kendı gördü uyumadıklarını. Bende dedım gelır gelmez uyuyan cocuga yapışma. Nasılsa uyancak bak yaptın öyle gün boyu uyumadılar. Ikıdır aynısını yapıyosun. Bi daha yaparsan görüştürmeyecem dedim. Oda tamam dedi konu kapandı. Sen cevabını ver eşine neden bırakıyosun. Olay senın yanında oluyor sonucta. Benım bide ikiz uyku duzenı bozuldumu o gün bitiyorum ben. Bide tek haftasonu tatili pazar günü gelıyo. Bnm de tatılim o gun. Günümü mahfediyo. Uyardım sert sekılde. Sende uyandırırsan böyle bi daha getirmem de. Eşine şikayet edersede uyuyan cocugu uyandırıyo eziyeti bana oluyo cocugun sonra de. Eşin yardımcı olmuyosa onuda başına kakarsın. Benim eşim benden yana her zaman. Anneyi cok iplemez

3 kere bebeğimi kaybettim insanlara çocugun yok derken biraz daha acımasız olursanız sevinirim! Ben uykusuna önemsiz demedim uygunca söylenebilir dedim. Heralde bir daha çocugunu götürme gösterme deSem doğru yapmış olacaktım pardon...
bebeğinizi kaybettiğinizi vahiy yoluyla mı öğreneceğim? anneanne olmadı demişsiniz anneniz için.. direk bekar olarak yorumladım... siz benim yazdığım 2 cümleden nasıl bir insan olduğumu analiz edemezsiniz... bebeği olan anneyle değil de babaanneyle empati yapıyorsunuz annenizin açısından bakıp. Ben de sadece uyku açısından bakıp konu sahibiyle empati yaptım. Çocuk göstermekle ilgili yorumum yoktu, kafanızdan element uydurmayın

bebeğinizi kaybettiğinizi vahiy yoluyla mı öğreneceğim? anneanne olmadı demişsiniz anneniz için.. direk bekar olarak yorumladım... siz benim yazdığım 2 cümleden nasıl bir insan olduğumu analiz edemezsiniz... bebeği olan anneyle değil de babaanneyle empati yapıyorsunuz annenizin açısından bakıp. Ben de sadece uyku açısından bakıp konu sahibiyle empati yaptım. Çocuk göstermekle ilgili yorumum yoktu, kafanızdan element uydurmayın
Belki yaşadıgım sıkıntılardan dolayı bu söz bana çok dokunuyor. Çocugun yok anlayamazsın denilince ben de olması için neler çekiyorum sen biliyor musun bana bunu nasıl söylersin diye haykırasım geliyor. Bekar olsam dediğiniz gibi bu söz hiç dokunmazdı ama çok dokundu. Siz de haklısınız nerden bilecektiniz. Ben çocugu gösterme diye sadece size değil genel yazdım. Sizden önce birkaç kişi de eleştirmişti. Öyle yazsam daha doğru olacaktı heralde bu kadar eleştirilmeyecektim. Ben bayanın kendi ailesine kıskanmayıp kocasının ailesine kıskanmasına kızdım aslında ama konu nerden nereye geldi

Back
X