Bebeğimi çok kıskanıyorum acil yardımcı olun lütfen☹️

Ister anne, ister kaynana.

Açıkca söyle, uyuyan bebeği uyandırma, uykusu hafif de. Uyanınca seversin de. Açık açık istemediğini dile getir. Darılırmış gücenirmiş, kimse kusura bakmasın. Ben millet sevecek diye çocuğumun düzenini bozamam.

Yarın anne 2 dk bakar mısın, acil işim var desen, ne hikmetse onların da o an işleri olur. Eşine de söyle, anlat. Tabiri caizse, odun değilse anlar. Saygıyla karşılar. Eğitimin bir parçasıdır annenin babaya - babanın da anneye destek çıkması.

Ayrıca çocukların ayakları öpülmez, özgüven eksikliğine yol açar. Bir de sallanmaz, bu da beyin kanamasına gider farkında da olmazsın.

Ayrıca çocukların ayakları öpülmez, özgüven eksikliğine yol açar. Bir de sallanmaz, bu da beyin kanamasına gider farkında da olmazsın.
Bunları doktor mu söyledi size? Kaynak nedir merak ettim.

Gittiğim 3 doktor da anlaşmalı değil, ve evet doktor söyledi :)

Doğru kaynak bulununca, kitaplarda da yazar, çok sık açtığımız, en son önerebileceğim "gugıl amca da" 🙂
Sizin tabirinizle "gugıl amca"daki her bilgiye inansak, baş ağrısı kanser belirtisi mesela 😅
Beyin kanaması bir derece de ayak opmekle özgüven problemi arasında nasıl bir ilişki kurmuş doktorunuz anlamadım. Olsa olsa varsayimdir çünkü bunlar net araştırmalarla ispatlanacak şeyler değil.

Aslında haklısiniz ,büyüklerin cocugun yetiştirilmesine karismak istemesi gereksiz ve anlamsiz .Bir cocugun yetistirilmesinden ebeveynleri sorumludur .Bence kırmadan ,güzel bir dille söyleyin bunu kv nize.Garibim naapsin cook seviyo ve anlamiyo bunu.amaa kv den kıskanıyorum ,kendi ailemden kiskanmiyorum ifadelerine üzüldüm çünkü benim de oğlum var ,yarin bir gün bana da aynisinin yapilacagi empatisini kurdum...Siz de kurun bence.Siz de erkek evlat yetistiriyorsunuz.Babaanne olacaksiniz,yıllar su gibi akıyo ,Ilerde torununuz olunca ,uzaktan annesi ne kadar izin verirse o kadar seyredersiniz.

Sizin tabirinizle "gugıl amca"daki her bilgiye inansak, baş ağrısı kanser belirtisi mesela 😅
Beyin kanaması bir derece de ayak opmekle özgüven problemi arasında nasıl bir ilişki kurmuş doktorunuz anlamadım. Olsa olsa varsayimdir çünkü bunlar net araştırmalarla ispatlanacak şeyler değil.
Gugıl "en son önerebileceğim şey" :)
Yoksa dediğin gibi, sinek ısırığına da kanser diyor.

Çocukları öperken, dikkat edilmesi gereken birçok şey var aslında. Mesela enseden / boyundan öpülmez, avuç içinden, dudaklarından.

En güveniliri alın. Yanaktan öpülür, ancak başını tutmayacaksın arkadan :)

Çocuklar ayaklarından öpülmemenin sebeplerinden birisi de, ayakları öpülen çocuk, hissettiği 'anormal' değerlilik hissi ile kıskançlığa meyleder. Böylesi çocuklar anne babalarının kardeşlerine yönelmesinden rahatsız olur. İlgiyi kaybetme kaygısı anormal derecede ilgi ile sevilmiş çocuklarda sıklıkla görülür. Özgüven de buna bağlı olabiliyor :)

Işinin ehli ve doğru Pedagog veya pediyatriste denk gelirsen, sorabilirsin 😊

Gugıl "en son önerebileceğim şey" :)
Yoksa dediğin gibi, sinek ısırığına da kanser diyor.

Çocukları öperken, dikkat edilmesi gereken birçok şey var aslında. Mesela enseden / boyundan öpülmez, avuç içinden, dudaklarından.

En güveniliri alın. Yanaktan öpülür, ancak başını tutmayacaksın arkadan :)

Çocuklar ayaklarından öpülmemenin sebeplerinden birisi de, ayakları öpülen çocuk, hissettiği 'anormal' değerlilik hissi ile kıskançlığa meyleder. Böylesi çocuklar anne babalarının kardeşlerine yönelmesinden rahatsız olur. İlgiyi kaybetme kaygısı anormal derecede ilgi ile sevilmiş çocuklarda sıklıkla görülür. Özgüven de buna bağlı olabiliyor :)

Işinin ehli ve doğru Pedagog veya pediyatriste denk gelirsen, sorabilirsin 😊
Bana yazılı bir kaynak belirtilmediği sürece inanmam öyle her şeye. Ayrıca psikiyatride ekoller vardır, birinin ak dediğine diğeri kara der. Bu söylediğini Freud mu söylemiş yoksa Ericson mu? Yoksa Piaget mi? Gittiğin doktor hangi ekolü benimsiyor? Sosyal bilimlerde yüzde yüz doğru yoktur. O yüzden böyle üstten üstten konuşmak, hele ki bir doktorun lafiyla, komik duruma düsmenize sebep olur. Ben buna inanıyorum dersin amenna ama bu doğrudur diyemezsin. Kimse diyemez. Çünkü dediğim gibi sosyal bilimler matematik, fizik gibi değildir. Yüzde yüz doğrusu ya da yanlışı yoktur.

Bana yazılı bir kaynak belirtilmediği sürece inanmam öyle her şeye. Ayrıca psikiyatride ekoller vardır, birinin ak dediğine diğeri kara der. Bu söylediğini Freud mu söylemiş yoksa Ericson mu? Yoksa Piaget mi? Gittiğin doktor hangi ekolü benimsiyor? Sosyal bilimlerde yüzde yüz doğru yoktur. O yüzden böyle üstten üstten konuşmak, hele ki bir doktorun lafiyla, komik duruma düsmenize sebep olur. Ben buna inanıyorum dersin amenna ama bu doğrudur diyemezsin. Kimse diyemez. Çünkü dediğim gibi sosyal bilimler matematik, fizik gibi değildir. Yüzde yüz doğrusu ya da yanlışı yoktur.
Arkadaş ne güzel araştırmış sorgulamış, sosyal bilimlerde mutlak doğru tabikide yoktur. Ama bunu perspektif alıp her şeye yazılı olmazsa inanmam biri ak biri kara inanmam gibi bir yaklaşımın daha komik duruma düşürdüğünü düşüyorum. Gündelik yaşantımıza yön veren çoğu tavrımızın çocukluk travmalarına dayandığını önbelleğimizin bizim haberimiz olmadan hit egomuza kadar şekillendirdiği küçük bir gözlemle dahi söylemek mümkün.
Hassas bir beyincik ve atardamar yapısına sahip bir canlının sallanmasıyla basınç oluşumu yahut atardamar duvarlarının incelmeside gayet öngörülen bir beyin kanaması tablosu. Ki arkadaşın bahsettiği ayak öpülmesi ve sonrasında oluşacak duygu durumları gayet mantık çeperinede uygun.
Sosyal bilimlerin temeli acabaya dayanıyorken, psikolojik sorunların çözümü dahi sorunu farketme temele inmeyken, yaklaşımınızın çözüm aralamaya dahi payı bulunmuyor.
Biraz daha acaba olabilir mi? diyerek yada acaba doğrusu ne olabilir? ile doğruyu bulmaya daha yakın olabileceğinizi düşünüyorum. İyi günler ☺️

Ister anne, ister kaynana.

Açıkca söyle, uyuyan bebeği uyandırma, uykusu hafif de. Uyanınca seversin de. Açık açık istemediğini dile getir. Darılırmış gücenirmiş, kimse kusura bakmasın. Ben millet sevecek diye çocuğumun düzenini bozamam.

Yarın anne 2 dk bakar mısın, acil işim var desen, ne hikmetse onların da o an işleri olur. Eşine de söyle, anlat. Tabiri caizse, odun değilse anlar. Saygıyla karşılar. Eğitimin bir parçasıdır annenin babaya - babanın da anneye destek çıkması.

Teşekkür ediyorum yorumunuz için dediğiniz gibi tepkimi koymayı düşünüyorum artık

Arkadaş ne güzel araştırmış sorgulamış, sosyal bilimlerde mutlak doğru tabikide yoktur. Ama bunu perspektif alıp her şeye yazılı olmazsa inanmam biri ak biri kara inanmam gibi bir yaklaşımın daha komik duruma düşürdüğünü düşüyorum. Gündelik yaşantımıza yön veren çoğu tavrımızın çocukluk travmalarına dayandığını önbelleğimizin bizim haberimiz olmadan hit egomuza kadar şekillendirdiği küçük bir gözlemle dahi söylemek mümkün.
Hassas bir beyincik ve atardamar yapısına sahip bir canlının sallanmasıyla basınç oluşumu yahut atardamar duvarlarının incelmeside gayet öngörülen bir beyin kanaması tablosu. Ki arkadaşın bahsettiği ayak öpülmesi ve sonrasında oluşacak duygu durumları gayet mantık çeperinede uygun.
Sosyal bilimlerin temeli acabaya dayanıyorken, psikolojik sorunların çözümü dahi sorunu farketme temele inmeyken, yaklaşımınızın çözüm aralamaya dahi payı bulunmuyor.
Biraz daha acaba olabilir mi? diyerek yada acaba doğrusu ne olabilir? ile doğruyu bulmaya daha yakın olabileceğinizi düşünüyorum. İyi günler ☺
Teşekkürler :)

Biraz daha acaba olabilir mi? diyerek yada acaba doğrusu ne olabilir? ile doğruyu bulmaya daha yakın olabileceğinizi düşünüyorum. İyi günler ☺
Arkadaş kendinden emin ve tek doğru buymuş gibi buyurgan bir tavırla konuştuğu için cevabım bu yönde oldu. Bu sizi neden rahatsız etti anlamadım? Siz istediğiniz doğruya inanabilirsiniz, size mantıklı gelebilir ayak opme ile özgüven arasındaki ilişki. Bu da sizi ilgilendirir, beni değil.
Hiçbir şeye inanmam gibi bir yaklaşıma sahip değilim ayrıca. Fikirlerini ve mantık yürütmesini kendime yakın bulduğum bilim insanları olduğu gibi dusunceme uymayanlar da var. Fakat arkadaş herhangi bir isim vermemiş ki onun üzerinden tartışalım. Sanki hiç doktora gitmemisim gibi "İyi bir doktora giderseniz sorarsiniz." gibi itici bir tavırla cevap vermiş. Ben de gerekeni söyledim. Bilime inanırım, inanmasam kafadan atılmış bir söyleme bilim temelinde cevap vermezdim. Size de iyi günler☺️

Annen babandan kıskanmıyorsun esinin ailesinden kiskaniyorsun.Kendine bir sor annen anneannesi ise o da babaannesi neden kıskanıyorum ki diye.Cocugu uyandırma konusunda haklısın bende sınır olurdum ama napicaksin onlar gelince sabretsen..?
Eşimin ailesindende kıskanmıyorum tabiki sevsinler onlarında evlatlarının evladı dediğim sadece uyurken çocuğumu rahatsız etmesi beni çok soğuttu dediğiniz gibi umarım sabredebilirim :(

Merhaba 2 aylık bir oğlum var bebeğimi kayınvalidemden aşırı derecede kıskanıyorum
Kendi ailemden kıskanmıyorum ama hiç bunun sebebide şu kaynanam geldiği zaman veya da gittiğimiz zaman gözleri sürekli oğlumun üzerinde uyutuyorum çocuğu başına gidip kuzum canım bilmem ne sevmeye başlıyo elini ayağını öpüyo çocukta haliyle hemen gözünü açıyo hemen geri sallamaya çalışıyorum uyumıycak bu oğlan kalkcak buu diye hemen kucağına alıyo buda beni delirtiyo aslında iyi biridir bana bi zararı yok enazından ama böyle yapması beni nefret ettirdi eşimede bişey diyemiyorum çünkü çok aşırı anne düşkünü ☹
Annesiyle ilgili en ufak sözümü yanlış anlıyor. Gideceğimiz zamanlar elli kere bak hemen kalkalım çocuk hasta durmaz vs şeyler söylüyorum buda kavga sebebi oluyo işte senin ailende duruyoda benim annemdemi durmuyo bu çocuk diyo ama bilmiyo benim ailem uyuyan çocuğu uykusundan etmiyo sürekli kucakta gezdirmiyor eşimle zaten anne düşkünlüğü yüzünden aramız yeterince bozuk bu konu daha da bozuyo napmalıyım nasıl bir yol izlemeliyim sizce artık rüyalarıma giriyo eşim hadi anneme gidelim dediğinde günüm zehir oluyo☹☹☹
Sizin de oğlunuz var siz de babaanne olacaksınız ☺️Bu yüzden kendi ailemden kıskanmıyorum eşimin ailesinden kıskanıyorum derseniz ilerde size yapılsa nasıl hissedersiniz?Empati yaparsak her sey çok daha güzel olur☺️Rahatsız oldugunuz şeyi söyleyin ama bırakın da o da sevsin. Benim annem daha anneanne olamadı ama babaanne ve böyle bir sevgi görmedim. O da sevdiğinden dayanamayıp uyandırıyodur sevmek için

Sonuçta torunu sevsin de vakitli sevsin. Uyuyan çocuk keyfi olarak öyle uyandırılmaz. Uyku uykunun mayasıdır derler. Sürekli uyandırılırsa uykuları kısa olur her zaman öyle alışır. Bir de çocuk senin çocuğun bu konularda uyarmaktan çekinme. Tatlı dille uyarabilirsin çok zor uyuttum , uykusu yarıda kalınca huzursuz oluyor birazdan uyanır o zaman sev de. Uyusun da büyüsün derler büyüme hormonları salgılanması için adam akıllı uyuması lazım.

Sizin de oğlunuz var siz de babaanne olacaksınız ☺Bu yüzden kendi ailemden kıskanmıyorum eşimin ailesinden kıskanıyorum derseniz ilerde size yapılsa nasıl hissedersiniz?Empati yaparsak her sey çok daha güzel olur☺Rahatsız oldugunuz şeyi söyleyin ama bırakın da o da sevsin. Benim annem daha anneanne olamadı ama babaanne ve böyle bir sevgi görmedim. O da sevdiğinden dayanamayıp uyandırıyodur sevmek için
Doğru mu uyandırmak peki, bu yaşımızda bile birisi bizi şap diye öperek uyandırsa kızarız uykumuzu almadık diye. Bebeklere de saygı göstermek lazım küçükler ama duyguları düşünceleri var. Büyümek için uykuya ihtiyaçları var. Hiç kolay uyumuyorlar zaten ki uyku düzeni oturmaz bebekler bu şekilde uyandırılırsa . Bütün zorluğu anneler çekiyor sonra. Zaten kaç saat uyuyorlar ki ? Sevecek insan azıcık bekleyebilir bence

Uyar tabikide rahatsız olduğun şeyi söyle kibarca.. tabi eşinin arkanda durmaması çok büyük bi sorun önce onu çözmeye çalış bence canım

Back
X