o kadar çok korkuyorm ki. Halbuki rahat sorunsuz bi hamilelikti benimkisi. Şu son haftaya kadar... İyiye odaklanmam lazım iyi düşünmem lazım. Bi deftere sayfalarca her şey güzel olacak yazmayı düşünüyorumYani artık normal doğumda da belden epidural veriyorlar diye biliyorum ve iyi ki de veriyorlar. benim normal doğumu bir seçenek olarak görmemin sebebi epiduraldır. Yoksa oy oy oy.
Asla ama asla olumsuz öyküler dinlemeyin okumayın. benim daha çocuğum yok ama bana herkesin tavsiyesi bu. Pozitif doğum hikayeleri diye site bile var. Sadece ve sadece onu okuyun. O size hikaye anlatan insanları da Allah nasıl biliyorsa öyle yapsın.
2. maddede bir sürü sezeryan bebek var annelri ile de ilişkileri gayet yerinde bence.
3. madde ise zaten normal doğum ya da değil tüm annelerin duygusu.
teslim ol. Anahtar cümle bu sanırım benim için. Keşke bazı insanlara susturucu takabilsem.Ne bu olumsuzluk
Azıcık sakin olun
Sezeryan oldum hem de hiçbir gerçek sebep yokken zira bebek tüp bebekti riske atılmaz dediler
Belinden önce fısfıs ile uyuşturuyor duymuyorsun bile
Sondayı hissetmedim söylemeseler bilemezdim dahi
Çocuk çıktı sarıp verdiler sonra götürdüler
Ben odama yarım saat sonra geçtim getirdiler emzirdiler
Endişe vs kalmadı
Biraz ağrı oldu ama onu özel rahim toparlansın diye verilen ilaç yapıyor
Sonra da geçti
Îkinci gün evde idim bebeğine kendim baktım derin beşikten alamadım sadece yüksek yerden vs rahatça aldım
6 yıl geçti hiçbir yerim ağrımadı sızlamadı
Bebek 20 günlükten annem gitti ondan sonra da evime de çocuğuma da tek baktım 3,5 aylık oluncaya kadar
Herşeyin üstesinden gelirsin kurma kafanda teslim ol
onu gördüğüm anı düşününce kalbim sıkışıyor. Bi yanım kavuşmak istiyor bi yanım feryat figanCanim tek tek değil de genel olarak cevap vercem. Ben normal doğum yaptım sezeryan hakkında bi bilgim yok. Ama o kadar kötü bir şey olsa milyonlarca kadın bunu yapabilir mi ? Ayrıca bebeğini senden ayirmayacaklar. Sadece artık karnında olamayacak. Ama ömür boyu koynunda olacak. Bu harika bir şey değil mi ?
teslim ol. Anahtar cümle bu sanırım benim için. Keşke bazı insanlara susturucu takabilsem.
Çok cesur bi insanımdır normalde. Yamaç paraşütüyle onlarca kez atladım. Gözüm karadır. Korkmam. Heyecana odaklanırım.
Ama bu kez olumsuzluklar içinde yüzüyorum. Anne olmak ne zormuş. Bi de şu içindeki pislikler kalacak diyenler yok mu. Normal doğum olsam içimdeki pis kan kalmyormş ama bende kalırmış. Sanki ben istedim böyle olmasını
Bende doktoruma çook güveniyorum. Sonuçta hastanede olacağım dmi ne olanilir ki hep yanımda doktorlar hemşireler olacak. İnşallah benim bebeğim de sakin sakin uyur yanımda. İnşallah her şey güzel olur. Çok teşekkür ederimEpidural sezeryan oldum, guzel guzel uzandim, doktorumla sohbet edip gulerek dogurdum, cikardiklari gibi yanima yatirdilar bakistik uzun uzun, hic korkmus gibi degildi, hatta hic zorlanmadan ciktigi icin fistik gibiydi, bundan midir bilmem hala rahatina duskundur zora gelemez
Ayni gun sutum geldi, 2. Gun cok terledim diye kalktim duş aldim (doktorumun onayiyla tabi) eve gittim 3 kat merdiven ciktim. 5. Gun kontrolune araba kullanarak gittim.
Dogum surecinde tek aci cektigim an dogum yaptigim gece rahimdeki kasilmalar oldu, onun icin de igne yaptilar gecti. Ki anlatildigi kadariyla dogum sancisinin yaninda citir cerezmis bu kasilma agrilari.
Ya milletin cani cok tatli ya benim doktorumun elleri sihirliydi. Zira benim lazer epilasyon bile dogumdan daha acili
amin inşallah. Ağrı illa ki olur ztn ama kimisi yok yatamadım yok öldüm bittim yıllar geçti hala ağrıyor falan diyor. Şaşırıyorum. Bi de sezaryan harici herkes ameliyat oluyor sonuçta. Yavrumla karnımda son günlerimiz. Tadını çıkarmaya çalışacağım haklısınMerak etme bende senin gibiydim 10 ay öncesine kadar şimdi hiç birşey hatırlamıyorum çünkü bebişi gördüğünde herşeyi unutacaksın iğne diyorsunya işte bende o iğneyi çok büyüktür acıtır diye tahmin ediyordum ama hiç öyle olmadı hissetmiyorsun desem yeridir ağrının bir kaç gün olması normaldir geçer geçer bence sen millete kulak vermeyi bırak uyumaya bak çünkü sıpalar parmaklarında oynatıyorlar şimdiden gözün aydın sağlıkla al kucağına
ya hani minikler içeride kıpır kıpır oluyorlar ya. İnsana bi huzur veriyorlar. Sadece bizimleler. Alınınca sanki kopacakmış gbi oluyor ne bileyim herkes kucaklayacak falan kıskanıyoruz bi de sanırım. Ne değişik duygularmış biri deseydi böyle böyle diyeceksin diye inanmazdm hadi oradan derdim. İnşallah ikimizde hayırlısıyla kucağımıza alırız minikleriCanın iğne görünce bayılan birisiydim ben.ama öle böle korku değil.zaten bu sebeplerden gebeliği erteledim.
Hastane kapısına girince tansiyonum düşerdi.kan aldırcağım günün haftalar öncesi uykularım kaçardı sadece kan aldırcağım zaman düşün.
Sonra aşırı hemoroid ve makatta çatlak sebebi ile ameliyat olmak zorunda kaldım çnkü hergünüm işkenceydi.belden aşağı uyuşturcaklardı.günlerce uyumadım ameliyata uykusuz korka korka ağlaya ağlaya girdim.sonuç ne mi : ne belden atılan iğne acıttı ne kesildiğimi anladım ne acı duydum.ameliyat sonrası en ufak aprı hissedince ağrı kesici attılar ben sadece günlerce uykusuz kaldığıma yandım.sonra hamile kaldım düşük oldu kürtaja girdim , sonra dış gebelik iç kanaöa ile acil genel anestezi ile ameliyat.inan hiç biri korktuğum gibi olmadı.tabiki hafif ağrıların sızıların olacak ama hiç biri dayanılmaz olmayacak.öyle olsa millet 3-4kere sezeryan olmayı göze alırmıydı.ayrıca sezeryan olan arkafaşlarımın hemen hemen hepsi ertesi gün gayet normallerdi.
Ama hani şu his var ya ; bebeğimi benden alacaklar hissi.o bendede var.ona okadar alıştımki...hem hemen çıksın istiyorum hem bende kalsın istiyorum kimse ile paylaşmak istemiyorum...duygularının hepsi normal.korkmanda çok normal.uykusuzluk bulantı heyecan tedirginlik olmasa anormal olurdu zaten.sadece dua et ve bebeğine sağlıkla kavuşacağın anı düşün.zaten heyecan korku belden iğnen atılınca normale dönüyor.iğnede hiiiiiiiç acıtmıyor...hayırlı doğumlar
Korktuğun içinmi normal doğum istemedino kadar çok korkuyorm ki. Halbuki rahat sorunsuz bi hamilelikti benimkisi. Şu son haftaya kadar... İyiye odaklanmam lazım iyi düşünmem lazım. Bi deftere sayfalarca her şey güzel olacak yazmayı düşünüyorum
Allahın izniyle alacağız canım.sen sadece kendine hep "ben normalim,bu duygulara herkes sahip ,ama hepsi geçecek ,herkesin geçtiği gibi "de..ben hep korku gelince öyle diyorum.inan bana korkulcak bişey yok.o doğum anı gelince tek derdimiz bebeğimizi sağlıkla görmek olacak...hayırlı doğumlar olsun ikimizedeya hani minikler içeride kıpır kıpır oluyorlar ya. İnsana bi huzur veriyorlar. Sadece bizimleler. Alınınca sanki kopacakmış gbi oluyor ne bileyim herkes kucaklayacak falan kıskanıyoruz bi de sanırım. Ne değişik duygularmış biri deseydi böyle böyle diyeceksin diye inanmazdm hadi oradan derdim. İnşallah ikimizde hayırlısıyla kucağımıza alırız minikleri
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?