Bebeğimi doğurmaktan ve sonrasından korkuyorum

heramora

Be different
Kayıtlı Üye
21 Şubat 2016
3.636
4.583
133
Kızlar hiç iyi değilim korkudan, stresten iki gündür kusmalarım arttı. Uykularım kaçtı. Benden kaynaklı zorunlu sezeryan olacağım. Doktor 15 ekime gün verdi. Spinal olacağım sanırım. Ama o kadar çok korkuyorum ki. Ben normal istiyordum. Ama olmadı, olamadı.
Her gün başka bi şey düşünüyorum. Rüyalarım alt üst. Sürekli midem bulanıyor. Yemek yiyemiyorum.

1. Hiç ameliyat olmadım. Diş çekimi için çenemin uyuşturulmasından başka uyuşma bilmem. Belimden iğne yemek çok irrite edici. Korkuyorum. Bel ağsırı olacak mı? Ameliyattan snra ameliyat yerim ağrıyacak mı? Hayatım boyunca sezaryanli yerim ağrır mı? Lanetler eder miyim? Alttan sonda takıyorlarmış, acıtır mı?

2. Bebeğimi hazır olmadığı bi anda yanlış bir yerden çıkartacaklar. Korkar mı? Üzülür mü? Bana kızar mı?

3. Bebeğimi benden alacaklar. Onun içimdeki hallerini özleyeceğim. Hem de çok özleyeceğim.

4. Herkes bana olumsuz sezaryan öyküleri anlatıyor

Psikolojim bozuldu.

Yani artık normal doğumda da belden epidural veriyorlar diye biliyorum ve iyi ki de veriyorlar. benim normal doğumu bir seçenek olarak görmemin sebebi epiduraldır. Yoksa oy oy oy.
Asla ama asla olumsuz öyküler dinlemeyin okumayın. benim daha çocuğum yok ama bana herkesin tavsiyesi bu. Pozitif doğum hikayeleri diye site bile var. Sadece ve sadece onu okuyun. O size hikaye anlatan insanları da Allah nasıl biliyorsa öyle yapsın.
2. maddede bir sürü sezeryan bebek var annelri ile de ilişkileri gayet yerinde bence.
3. madde ise zaten normal doğum ya da değil tüm annelerin duygusu.

Ne bu olumsuzluk

Azıcık sakin olun

Sezeryan oldum hem de hiçbir gerçek sebep yokken zira bebek tüp bebekti riske atılmaz dediler

Belinden önce fısfıs ile uyuşturuyor duymuyorsun bile

Sondayı hissetmedim söylemeseler bilemezdim dahi

Çocuk çıktı sarıp verdiler sonra götürdüler

Ben odama yarım saat sonra geçtim getirdiler emzirdiler

Endişe vs kalmadı

Biraz ağrı oldu ama onu özel rahim toparlansın diye verilen ilaç yapıyor

Sonra da geçti

Îkinci gün evde idim bebeğine kendim baktım derin beşikten alamadım sadece yüksek yerden vs rahatça aldım

6 yıl geçti hiçbir yerim ağrımadı sızlamadı

Bebek 20 günlükten annem gitti ondan sonra da evime de çocuğuma da tek baktım 3,5 aylık oluncaya kadar

Herşeyin üstesinden gelirsin kurma kafanda teslim ol

Canim tek tek değil de genel olarak cevap vercem. Ben normal doğum yaptım sezeryan hakkında bi bilgim yok. Ama o kadar kötü bir şey olsa milyonlarca kadın bunu yapabilir mi ? Ayrıca bebeğini senden ayirmayacaklar. Sadece artık karnında olamayacak. Ama ömür boyu koynunda olacak. Bu harika bir şey değil mi ?

o kadar çok korkuyorm ki. Halbuki rahat sorunsuz bi hamilelikti benimkisi. Şu son haftaya kadar... İyiye odaklanmam lazım iyi düşünmem lazım. Bi deftere sayfalarca her şey güzel olacak yazmayı düşünüyorum

teslim ol. Anahtar cümle bu sanırım benim için. Keşke bazı insanlara susturucu takabilsem.
Çok cesur bi insanımdır normalde. Yamaç paraşütüyle onlarca kez atladım. Gözüm karadır. Korkmam. Heyecana odaklanırım.
Ama bu kez olumsuzluklar içinde yüzüyorum. Anne olmak ne zormuş. Bi de şu içindeki pislikler kalacak diyenler yok mu. Normal doğum olsam içimdeki pis kan kalmyormş ama bende kalırmış. Sanki ben istedim böyle olmasını

onu gördüğüm anı düşününce kalbim sıkışıyor. Bi yanım kavuşmak istiyor bi yanım feryat figan

Dogum yapali 4 ay oluyor. Hiç hissetmiyorum bile.
Ameliyat yerim tel tokayla şöyle bi çiz derini işte aynen o kadar.
Acısı macısı yok sıkıyorum mıncıklıyorum hissetmiyorum bileee...
Doğumun nasıl gectigini hatirlamiyorum bile biz kizla sohbet ediyorduk birazdan tekme hissediceksjn korkma dedi sonra bebek cikicak dedi tamda dedigi an bebegim aglamaya basladi ve sadece 10 dakika suruyor. Bebek ciktiktan sonraki zaman 20 dakika. Ama ben o heyecanla nasil gecti inan hiç anlamadım hiç...
Çok güzeldi iyi ki normal dogum olmadi herhalde korkudan yapamazdımda.
Benimkide zorunlu sezaryandı.
Ben ameliyat oldum onceden belki o yuzden bu kadar rahattım..

Meseka sedyede oturuyordum. Elim biseye çarptı yanlıslıkla egildım baktim meğer bacagimmıs uyusuk oldugu icin anlamamisim hemsireler falan çok gulmüstü
Hic korkma canım Allah hayirli dogumlar nasip etsin bebegini saglikli bir sekilde kucagina al insallah :)

Ya ne pisliği

Onların hepsi kanama ile atılıyor zaten ki pislik vs değil bebeğin bağlantısı onlar

Arkadaşım 32 yaşında ikiz doğurdu Sezeryan görsen genç kız sanırsın göbeği vs yok ki ikizlerdi

Epidural oldum çocuğumun doğum anını birebir gördüm hem de hiç acı çekmeden. Müthişti. Eşim de başucumdaydı. Hamileliğimi başından beri takip eden doktorum yanımdaydı. Şimdi kızım 21 aylık. Sezaryenle ilgili hiç sıkıntı yaşamadım çok şükür. Çarşamba doğum yaptım cuma günü dimdik ayaktaydım. Sen kötü hikaye anlatanları dinleme...

Epidural sezeryan oldum, guzel guzel uzandim, doktorumla sohbet edip gulerek dogurdum, cikardiklari gibi yanima yatirdilar bakistik uzun uzun, hic korkmus gibi degildi, hatta hic zorlanmadan ciktigi icin fistik gibiydi, bundan midir bilmem hala rahatina duskundur zora gelemez
Ayni gun sutum geldi, 2. Gun cok terledim diye kalktim duş aldim (doktorumun onayiyla tabi) eve gittim 3 kat merdiven ciktim. 5. Gun kontrolune araba kullanarak gittim.
Dogum surecinde tek aci cektigim an dogum yaptigim gece rahimdeki kasilmalar oldu, onun icin de igne yaptilar gecti. Ki anlatildigi kadariyla dogum sancisinin yaninda citir cerezmis bu kasilma agrilari.
Ya milletin cani cok tatli ya benim doktorumun elleri sihirliydi. Zira benim lazer epilasyon bile dogumdan daha acili

Merak etme bende senin gibiydim 10 ay öncesine kadar şimdi hiç birşey hatırlamıyorum çünkü bebişi gördüğünde herşeyi unutacaksın iğne diyorsunya işte bende o iğneyi çok büyüktür acıtır diye tahmin ediyordum ama hiç öyle olmadı hissetmiyorsun desem yeridir ağrının bir kaç gün olması normaldir geçer geçer bence sen millete kulak vermeyi bırak uyumaya bak çünkü sıpalar parmaklarında oynatıyorlar şimdiden gözün aydın sağlıkla al kucağına

Bende doktoruma çook güveniyorum. Sonuçta hastanede olacağım dmi ne olanilir ki hep yanımda doktorlar hemşireler olacak. İnşallah benim bebeğim de sakin sakin uyur yanımda. İnşallah her şey güzel olur. Çok teşekkür ederim
amin inşallah. Ağrı illa ki olur ztn ama kimisi yok yatamadım yok öldüm bittim yıllar geçti hala ağrıyor falan diyor. Şaşırıyorum. Bi de sezaryan harici herkes ameliyat oluyor sonuçta. Yavrumla karnımda son günlerimiz. Tadını çıkarmaya çalışacağım haklısın

Allah herseyin hayirlisini versin,onemli olan saglikla bebeginizi kucaklamaniz.
benim arkadasimda zorunlu sezeryan oldu ve gecen sosyal medyaya tatil resimlerini koymus ben sok..
yani bedeni hic bozulmamis masallah,bikinili filandi fotograflari,ne iz ne bisey karni da dumduz.
icinizde pis kan filan kalmaz olur mu oyle sey hic,zaten kanamayla aticaksiniz temizleniceksiniz.
adet gibi olmuyor dogum sonrasi kanama,gayet guclu oluyor,hic endise etmeyin.

Dinlemeyin hiç kimseyi. Bazıları çok abartiyor. Dua edin, tevekkül edin, teslim edin kendinizi Yaradana. "O" işleri yoluna koyacaktır. Sağlıcakla kucağınıza alın.

Canın iğne görünce bayılan birisiydim ben.ama öle böle korku değil.zaten bu sebeplerden gebeliği erteledim.
Hastane kapısına girince tansiyonum düşerdi.kan aldırcağım günün haftalar öncesi uykularım kaçardı sadece kan aldırcağım zaman düşün.
Sonra aşırı hemoroid ve makatta çatlak sebebi ile ameliyat olmak zorunda kaldım çnkü hergünüm işkenceydi.belden aşağı uyuşturcaklardı.günlerce uyumadım ameliyata uykusuz korka korka ağlaya ağlaya girdim.sonuç ne mi : ne belden atılan iğne acıttı ne kesildiğimi anladım ne acı duydum.ameliyat sonrası en ufak aprı hissedince ağrı kesici attılar ben sadece günlerce uykusuz kaldığıma yandım.sonra hamile kaldım düşük oldu kürtaja girdim , sonra dış gebelik iç kanaöa ile acil genel anestezi ile ameliyat.inan hiç biri korktuğum gibi olmadı.tabiki hafif ağrıların sızıların olacak ama hiç biri dayanılmaz olmayacak.öyle olsa millet 3-4kere sezeryan olmayı göze alırmıydı.ayrıca sezeryan olan arkafaşlarımın hemen hemen hepsi ertesi gün gayet normallerdi.
Ama hani şu his var ya ; bebeğimi benden alacaklar hissi.o bendede var.ona okadar alıştımki...hem hemen çıksın istiyorum hem bende kalsın istiyorum kimse ile paylaşmak istemiyorum...duygularının hepsi normal.korkmanda çok normal.uykusuzluk bulantı heyecan tedirginlik olmasa anormal olurdu zaten.sadece dua et ve bebeğine sağlıkla kavuşacağın anı düşün.zaten heyecan korku belden iğnen atılınca normale dönüyor.iğnede hiiiiiiiç acıtmıyor...hayırlı doğumlar

Sağolun kızlar rahatladım. Sürekli konu açmaktan utanıyorm artk ama iyiki ds açıyorum. Hep rahatlatıyorsunuz beni inşallah haftaya buraya güzel şeyler yazmak nasip olur

ya hani minikler içeride kıpır kıpır oluyorlar ya. İnsana bi huzur veriyorlar. Sadece bizimleler. Alınınca sanki kopacakmış gbi oluyor ne bileyim herkes kucaklayacak falan kıskanıyoruz bi de sanırım. Ne değişik duygularmış biri deseydi böyle böyle diyeceksin diye inanmazdm hadi oradan derdim. İnşallah ikimizde hayırlısıyla kucağımıza alırız minikleri

o kadar çok korkuyorm ki. Halbuki rahat sorunsuz bi hamilelikti benimkisi. Şu son haftaya kadar... İyiye odaklanmam lazım iyi düşünmem lazım. Bi deftere sayfalarca her şey güzel olacak yazmayı düşünüyorum
Korktuğun içinmi normal doğum istemedin

Allahın izniyle alacağız canım.sen sadece kendine hep "ben normalim,bu duygulara herkes sahip ,ama hepsi geçecek ,herkesin geçtiği gibi "de..ben hep korku gelince öyle diyorum.inan bana korkulcak bişey yok.o doğum anı gelince tek derdimiz bebeğimizi sağlıkla görmek olacak...hayırlı doğumlar olsun ikimizede ve bütün hamilelereee

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…