Canim bende 37.haftamdayim bugun biraz farkli hissediyorum benimde her sey normal dogumu isaret ediyo ben korkudan sezeryan istiyorum normal dogumdaki alttan dikisler beni cok korkutuyo yani bu isin kolayi yok Canim artik bu bebekler cikacak icimizden bi sekilde:))) Bende 1 aydir uyuyamiyorim kabus kabus canavar dogdumu bile gordum dusun kiKızlar hiç iyi değilim korkudan, stresten iki gündür kusmalarım arttı. Uykularım kaçtı. Benden kaynaklı zorunlu sezeryan olacağım. Doktor 15 ekime gün verdi. Spinal olacağım sanırım. Ama o kadar çok korkuyorum ki. Ben normal istiyordum. Ama olmadı, olamadı.
Her gün başka bi şey düşünüyorum. Rüyalarım alt üst. Sürekli midem bulanıyor. Yemek yiyemiyorum.
1. Hiç ameliyat olmadım. Diş çekimi için çenemin uyuşturulmasından başka uyuşma bilmem. Belimden iğne yemek çok irrite edici. Korkuyorum. Bel ağsırı olacak mı? Ameliyattan snra ameliyat yerim ağrıyacak mı? Hayatım boyunca sezaryanli yerim ağrır mı? Lanetler eder miyim? Alttan sonda takıyorlarmış, acıtır mı?
2. Bebeğimi hazır olmadığı bi anda yanlış bir yerden çıkartacaklar. Korkar mı? Üzülür mü? Bana kızar mı?
3. Bebeğimi benden alacaklar. Onun içimdeki hallerini özleyeceğim. Hem de çok özleyeceğim.
4. Herkes bana olumsuz sezaryan öyküleri anlatıyor
Psikolojim bozuldu.
Merak etme hicbisey hatirlamiyolar. Bu kadar olumsuz dusunme. Sezeryan yaptim gayette guzeldi. Sancisiz 30dkda aldim bebegimi kucagima. Buyuk rahatlik. Bulandan allah razi olsun.Ne bu olumsuzluk
Azıcık sakin olun
Sezeryan oldum hem de hiçbir gerçek sebep yokken zira bebek tüp bebekti riske atılmaz dediler
Belinden önce fısfıs ile uyuşturuyor duymuyorsun bile
Sondayı hissetmedim söylemeseler bilemezdim dahi
Çocuk çıktı sarıp verdiler sonra götürdüler
Ben odama yarım saat sonra geçtim getirdiler emzirdiler
Endişe vs kalmadı
Biraz ağrı oldu ama onu özel rahim toparlansın diye verilen ilaç yapıyor
Sonra da geçti
Îkinci gün evde idim bebeğine kendim baktım derin beşikten alamadım sadece yüksek yerden vs rahatça aldım
6 yıl geçti hiçbir yerim ağrımadı sızlamadı
Bebek 20 günlükten annem gitti ondan sonra da evime de çocuğuma da tek baktım 3,5 aylık oluncaya kadar
Herşeyin üstesinden gelirsin kurma kafanda teslim ol
Hayır zorunlu sezeryan.Korktuğun içinmi normal doğum istemedin
bende diyorum çıkarmıcam benimle kalacak diye. Bak bi daha cips yiyemezsin ama iyi düşün diyo eşim :))Canim bende 37.haftamdayim bugun biraz farkli hissediyorum benimde her sey normal dogumu isaret ediyo ben korkudan sezeryan istiyorum normal dogumdaki alttan dikisler beni cok korkutuyo yani bu isin kolayi yok Canim artik bu bebekler cikacak icimizden bi sekilde:))) Bende 1 aydir uyuyamiyorim kabus kabus canavar dogdumu bile gordum dusun ki
Esime diyorum cok korkuyorum dogmuyorum diye diyoki tut tutabildigin kadar:))) Allah yardimcimiz olsun
karnım löpür löpür sallanıp kalırmış gitmezmiş öyle diyorlar :)) hey Allahım ya ne kdr safım bende. Çok savunmasız bi zamandaym her şeye inanıyorm ondan hep. İnşallah bende aynen böyle anlatırım bikaç ay sonraaSpinal sezeryan oldum çokta memnundum iyiki de olmuşum, hemen sütüm de geldi taş gibi de vücudum var övünmeyi sevmem normalde ama şu an övünesim geldi evet taş gibi karnım var hiç korkma
ekran görüntüsü aldım unutmamak için. Tavsiyelerini uygulayacağm. Yürümeye çalışacağm doktorumun kontrolünde. Kendimi salmayacağım. Çok güzel açıklamışsın aşırı ikna edici oldu benim için. Sayenizde bugün daha olumluyum. İçime oturan öküz kalktı diyebilirm. Hepiniz sağolunTatlım önce bir sakin ol lütfen
Bak ben daha önce bir kaç ameliyat geçirmiş kişi olarak inan spinal sezeryan çok rahat diyebiliyorum.
Ben bilerek sezeryan oldum ve asla normal doğum istemedim çok da memnunum.
Herkesin dediğine bakma özellikle spinal sezeryan senin için çok büyük avantaj.
Sana şunu söyliyim doğumdan 3 gün sonra evimde herşeyi yapacak durumdaydım.
12 gün sonra ise tamamen iyileştim diyebilirim.
Ama sana bir kaç tavsiyem var.
Doğumdan sonra sürekli yürümeye çalışmalısın. İnan ben hiç oturup uzanmadım ayakta hemen toparlandım.
Şuan hamileyim ikinci bebeğim de sezeryan olacak hiçbir korkum yok Allah'ın izniyle inşallah ters bir durum olmadığı sürece ilk doğumum gibi olur bu da.
Ben öyle orasının ağrısını falan hiç hissetmedim 3 seneye yakındır.
İlk zamanlar evet sızı şeklinde hissetmiştim ama geçtikten sonra hiç öyle birşey yaşamadım.
Doğumdan hemen sonra bebeğini göreceksin, emzirebileceksin.
Bana doktorum nescafe iç demişti doğum sonrası hiç baş ağrısı falan çekmedim şükürler olsun.
İnan bana bak ben sezeryan doğum yapmış biri olarak sana kesinlikle rahat diyebiliyorum.
Evet ağrı sızı muhakkak il iki üç gün olacak ama normal doğumda en son haddine kadar saatlerce sancı çekebilirdin.
Hiç değilse son dayanma gücünü zorlamayan daha hassas ağrılar olacak.
Zaten bebeğinle uğraşmaktan onları hissetmeyeceksin bile.
İnşallah çok iyi olur herşey hemen toparlanırsın ve bunun için de moralini yüksek tutman gerekiyor.
Kişiye göre değişir ama ben altımda dikiş olmasındansa üst tarafta olmasınının daha iyi olduğunu düşünüyorum.
karnım löpür löpür sallanıp kalırmış gitmezmiş öyle diyorlar :)) hey Allahım ya ne kdr safım bende. Çok savunmasız bi zamandaym her şeye inanıyorm ondan hep. İnşallah bende aynen böyle anlatırım bikaç ay sonraa
karnım löpür löpür sallanıp kalırmış gitmezmiş öyle diyorlar :)) hey Allahım ya ne kdr safım bende. Çok savunmasız bi zamandaym her şeye inanıyorm ondan hep. İnşallah bende aynen böyle anlatırım bikaç ay sonraa
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?