Bebeğimi doğurmaktan ve sonrasından korkuyorum

Canim bende 37.haftamdayim bugun biraz farkli hissediyorum benimde her sey normal dogumu isaret ediyo ben korkudan sezeryan istiyorum normal dogumdaki alttan dikisler beni cok korkutuyo yani bu isin kolayi yok Canim artik bu bebekler cikacak icimizden bi sekilde:))) Bende 1 aydir uyuyamiyorim kabus kabus canavar dogdumu bile gordum dusun ki
Esime diyorum cok korkuyorum dogmuyorum diye diyoki tut tutabildigin kadar:))) Allah yardimcimiz olsun

Tatlım önce bir sakin ol lütfen
Bak ben daha önce bir kaç ameliyat geçirmiş kişi olarak inan spinal sezeryan çok rahat diyebiliyorum.
Ben bilerek sezeryan oldum ve asla normal doğum istemedim çok da memnunum.
Herkesin dediğine bakma özellikle spinal sezeryan senin için çok büyük avantaj.
Sana şunu söyliyim doğumdan 3 gün sonra evimde herşeyi yapacak durumdaydım.
12 gün sonra ise tamamen iyileştim diyebilirim.
Ama sana bir kaç tavsiyem var.
Doğumdan sonra sürekli yürümeye çalışmalısın. İnan ben hiç oturup uzanmadım ayakta hemen toparlandım.
Şuan hamileyim ikinci bebeğim de sezeryan olacak hiçbir korkum yok Allah'ın izniyle inşallah ters bir durum olmadığı sürece ilk doğumum gibi olur bu da.
Ben öyle orasının ağrısını falan hiç hissetmedim 3 seneye yakındır.
İlk zamanlar evet sızı şeklinde hissetmiştim ama geçtikten sonra hiç öyle birşey yaşamadım.
Doğumdan hemen sonra bebeğini göreceksin, emzirebileceksin.
Bana doktorum nescafe iç demişti doğum sonrası hiç baş ağrısı falan çekmedim şükürler olsun.
İnan bana bak ben sezeryan doğum yapmış biri olarak sana kesinlikle rahat diyebiliyorum.
Evet ağrı sızı muhakkak il iki üç gün olacak ama normal doğumda en son haddine kadar saatlerce sancı çekebilirdin.
Hiç değilse son dayanma gücünü zorlamayan daha hassas ağrılar olacak.
Zaten bebeğinle uğraşmaktan onları hissetmeyeceksin bile.
İnşallah çok iyi olur herşey hemen toparlanırsın ve bunun için de moralini yüksek tutman gerekiyor.
Kişiye göre değişir ama ben altımda dikiş olmasındansa üst tarafta olmasınının daha iyi olduğunu düşünüyorum.

Bende seni çok iyi anlıyorum...
sezeryan olmam suan için garanti gibi bişey...
ölesiye korkuyorum... doğum anindan korkuyorum...sonrasından korkuyorum.. yeteri kadar bebegimle ilgilenememekten korkuyorum.... hep bi korku var..
kimseye bişey soyleyemiyoruz..
millet aksi gibi hep.kötü hikayeler anlatıyo..
birtek ablam var güzel doğum hikayesi anlatan.. yine olsa yine epidurel sezeryan olurum.. o anı hiçbişeye.değişmek diyo..
şimdi burda yazilanalri okuyunca benimde içim rahatladi..
yani senin açtığın konu biz gibi birçoğuna yardımci oldu..
tesekkurler
dilerim hepimiz için bu süreç en güzel şekilde geçer...

Spinal sezeryan oldum çokta memnundum iyiki de olmuşum, hemen sütüm de geldi taş gibi de vücudum var övünmeyi sevmem normalde ama şu an övünesim geldi evet taş gibi karnım var hiç korkma

Zaten o felaket tellalari yok mu. Doğum yapicaksin yaa herkes bi doktor kesilir hrkes doğum yapmamış olmasalar da muhakkak çevrelerinde doğum yapmış insanlar vardır vee hepsinin kötu bi hikayesi vardır anlatmaktan yorulmazlar.. bende sezeryanla doğum yaptim ve sondaji çıkardıktan hemen sonra ayağa kalktım bol bol yurursen çabuk iyilesirsin... Bide korktuğum için sondaji anestezi aldıktan sonra takmalarini söyledim. Öyle yaptılar çıkardıkların da hissetmedim bile.. Rabbim sağlıcakla kucağına almayi nasip etsin.

Merak etme hicbisey hatirlamiyolar. Bu kadar olumsuz dusunme. Sezeryan yaptim gayette guzeldi. Sancisiz 30dkda aldim bebegimi kucagima. Buyuk rahatlik. Bulandan allah razi olsun.

D damdan seni niye alintilamisim ki

heramora ya yazdim.

Korktuğun içinmi normal doğum istemedin
Hayır zorunlu sezeryan.
bende diyorum çıkarmıcam benimle kalacak diye. Bak bi daha cips yiyemezsin ama iyi düşün diyo eşim :))

Spinal sezeryan oldum çokta memnundum iyiki de olmuşum, hemen sütüm de geldi taş gibi de vücudum var övünmeyi sevmem normalde ama şu an övünesim geldi evet taş gibi karnım var hiç korkma
karnım löpür löpür sallanıp kalırmış gitmezmiş öyle diyorlar :)) hey Allahım ya ne kdr safım bende. Çok savunmasız bi zamandaym her şeye inanıyorm ondan hep. İnşallah bende aynen böyle anlatırım bikaç ay sonraa

ekran görüntüsü aldım unutmamak için. Tavsiyelerini uygulayacağm. Yürümeye çalışacağm doktorumun kontrolünde. Kendimi salmayacağım. Çok güzel açıklamışsın aşırı ikna edici oldu benim için. Sayenizde bugün daha olumluyum. İçime oturan öküz kalktı diyebilirm. Hepiniz sağolun

Su anda tıp okadar ilerledi kendinizi korkutup bunlari düsünüp bebeginizi strese koymayin. Siz sakinliginizi koruyun. Bende sezeryan olmadim ama okadar cok kadin kendi istedikleri icin yani annenin ve bebeginin saglik acisindan bir sebep yokken sezeryani tercih ediyorlar. Okadar kötü birsey olsa kadinlar bunu bile isteye sebepsiz tercih edermiydi ? Bence etmezlerdi sendi canini fazla sikma. Allah yardimciniz olsun insAllah

o sezeryanla değil genetikle alakalı normal doğum yapan her kadın dal gibi mi mesela

Ben de normal doguma diye gittigim hastaneden genel anesteziyle sezaryen olmus olarak ciktim. Normal dogum diye cok diretmistim ama oglum cikis kapisina girip girip geri cikinca normal yoldan cikmak istemedigine karar verip acilen sezaryen oldum. Bir kere uykudan uyanmis gibi ayildim. Uyandigimda ve sonrasinda hareket etmedigim surece asla agri sanci yoktu. Hareket edince de cok hafif "ben buradayim" diye ameliyat yerim hatirlatiyordu sadece. Hic agri kesici almadim hic ameliyat yerinde kanama akinti vs olmadi. 1 hafta sonra oglumla kendim ilgilenip 1 ay sonra da eski gobegime %80 kavustum. Sezaryene benden daha karsi birini bulamazdin, suan neden olmasin diyorum.

Canim 5 sene once normal dogum yaptim
Kanama durmadigi icin sezaryen gibi ameliyat yapmislar.sonuc vaginal dikis sezaryen dikis dusun benim halimi ....2 sene zorlandim...ama hic kesilerden sikintim olmadi.spor da yaptim.her isimi de yaptim.kesi yerinde hissizlik.oluyor.beslenmene dikkat edersen gobek de olusmaz.simdi.ikinci gebeligim sszaryenden tirsmiyor degilim
Ama illaki.cocuk icerde durmayacak di.mi hersy.tip ilerledi...bol bol dua...eger imkanin varsa dogum terapisti psikologu var yardim almaktan cekinme bence ...etraftan gelenlere kulagini tika.ben olumden dondum psikolojim cok bozulmadi sonradan milletin ah vahlari.ile moralim bozuluyirdu.uzaklastim.ohhh missss

Ben elime igne batsa yaygara koparan bi insanim bende hic ameliyat olmadim ama düşünmüyorum dogumu filan dogumunu anlatan kimseyi dinlemiyorum bana anlatmayin diyorum. Herkesinki farkli farkli oluyor en iyisi olacagina en kolayi olacagina inandirmaya calisiyorum kendimi dua ediyorum sizde oyle yapin bu guzel anlarin tadini cikarin. Birde youtubeden dogum videolari var normal dogum sezeryan nasil olur tarzi videolar degil, fotografcilar hazirliyor ya hani dogum hikayesi mutlu anlar onlari izliyirun cok guzel oluyor sizede tavsiye ederim. Allah kolay dogumlar nasio etsin size ve hepimize

Hiç doğum yapmadım ama bir iki şey yazma hadsizliğinde bulunmak istiyorum. Öncelikle çevrendeki gereksiz konuşan insanlardan ya uzaklaş ya da bu tarz olumsuz yorumlara tepki ver.Koca karı uydurmasını geçtim bilimsel gerçekler bile olsa bir hamileyi ürkütmenin ne anlamı var? Böyle düşüncesiz insanlar seni ve bebeğini strese sokuyor üzüyor,ister dümdüz ister şakayla karışık uyar gerekirse onlar üzülsün
Sosyal medyada da burada da bol bol POZİTİF SEZERYAN hikayeleri bulabilirsin. Hatta sezeryanle lotus doğumu birleştirenler bile var. Doktorunla belki "anneye ve bebeğe saygılı doğum" öğelerinden bazılarında anlaşabilirsin umarım bu konularda bilinçli biridir.Kordonun biraz geç kesilmesi,bebeğin örneğin operasyon bitene kadar annenin çıplak göğsünde temasta kalması gibi şeyler talep edebilirsin. Bebeğinin hisleriyle ilgili için böylece daha rahat olur.
Bebişe kavuşmak için az vakit kalmış,bu vakti bol bol kendini ve bebeği dinleyerek,gevşeyerek,pozitif düşünmeye kendini yönelterek kullanabilirsin.Tabi ki endişelerini korkularını kafamdan uzaklaştıracağım diye içine atma hem burda hem ablana,eşine vs. bahset. Bir de nolur bebişten vakit kalırsa konunu güncelle olur mu? Eminim bize anlatacak mucize gibi bir doğum hikayen olacak

Bunlar hep çok bilmiş normal Doğum yapmış insanların etrafta gerine gerine gezinmesinden kaynaklı. Ben 3 yıl önce sezeryan oldum daha önce bi yerime bırak dikiş bi yerimi kesmişliğim dahi yoktu. Belden iğneden çok korktum yok felç kalırmış Yok bilmem ne.
1- belden iğne takıldığını anlamıyorsun bile hemşire seni sıkıca tutuyor ne zaman olacak derken iğne yapıldı zaten diyorlar
2- sondayı zaten uyuşukken takıyorlar hissetmiyorsun bile
3-ameliyattan sonra bel ağrısı falan olmuyor,bazılarında baş ağrısı oluyor ama bol kahve tabi kafein desteğiyle bitip gidiyor
3-bebeğin yanlış yerden çıkması gibi bişey yol bu Doğum iki türlü olan bişey ve ikisinden de rahimden alıyorlar bebeği ha eğer ağzından çıkartmaya çalışırlarsa o zaman yanlış yerden çıkmış olur
4- dikiş ağrın elbette olacak ama kaylanılmayacak bişey değil normal Doğum 5 saat sancı çekiyorsa sende bir gün kalktıkça sızlama duyacaksın
5-geçmeyecek bişey Zaten değiş ben pazartesi günü Doğum yaptım uyuşukluk geçince yürümeye başladım pazar günü pazara gittim. 9. Gün annemi evden gönderdim çoçuğumu tamamen kendim baktım
6-3 sene geçti ikinci kez hamileyim sezeryan olacak tekrar karnım büyüdü ama bir kere bile sezeryan yerim ağrımadı
7- görümcemle 43 gün arayla Doğum yaptık. Ben o kadar sakin ve sorunsuz bir sezeryan geçirdim o tam 19 saat sancı çekti acıdan göğüslerini yırtta ve zor Doğum sonrası kesiklerden dolayı aşağı bölgeye 5 dikiş atıldı 1 hafta oturamadı. Bende dikiş izi bile kalmadı.
Artık bu insanların ayyyyyy sezeryan mi tüh tüh tüh muhabbetleri beni bayıyor cidden

4 ay once sezaryen oldum suan bel olcum 65 Hamileyken 40 kilo alirlarsa normal yapsalar da lopur lopur olur.

Evet bebek omru boyunca, onu hazir olmadan aldiklari icin ,lafini yapip duracak size cok kizacak. Bikac gun daha icerde duracaktim diye isyan edecek.

Bebegini senden almamalari icinse en iyisi cocugu dogurmaman, karninda bak sen iyisi. Boylece ayrilmamis olursunuz. Ya da göbek bağınızı kestirmeyin mesela.

2 normal doğum yaptım üstelik epidural falan güvenip yaptirmadim.

Yani o kadar korkulacak bişi yok şuraya yazayım da

Sezeryan daha kolay bence takma bu kadar sonrasıni düşün sana bi 10 gün yardımcı olucak birileri mutlaka olsun.

Şimdiden geçmiş olsun hayırlısı inşallah :)

Normal doğum olsam içimdeki pis kan kalmyormş ama bende kalırmış. Sanki ben istedim böyle olmasını [/QUOTE]
Hayır pis kan falan kalmıyor bunu hangi dengesiz size söyledi de psikolojinizi bozcak duruma getirdi.sezeryan doğum sonrası 2 hemşire karnina çok şiddetli bastırıyor.benimkiler nerdeyse karnima cikicaktilar :) ve o an çok özür dileyerek söylüyorum sizi rahatlatmak amaçlı avucum kadar hatta daha büyük parçalar şeklinde kan pihtisi atiyosunuz. Icinizde bişey kalmiyo.rahat olun.normal doğum en güzeli olabilir ama ben sezaryeninde kötü olduğunu düşünmüyorum benim gibi çatısı dar olanlar için

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…