yazacağım inşallah en kısa zamanda buraya. Bebeğimi kucağıma nasıl aldığımı anlatacağım. Eşime çok anlatıyorm. O olmasa iyice delirirdim. Bir de siz. :)Hiç doğum yapmadım ama bir iki şey yazma hadsizliğinde bulunmak istiyorum. Öncelikle çevrendeki gereksiz konuşan insanlardan ya uzaklaş ya da bu tarz olumsuz yorumlara tepki ver.Koca karı uydurmasını geçtim bilimsel gerçekler bile olsa bir hamileyi ürkütmenin ne anlamı var? Böyle düşüncesiz insanlar seni ve bebeğini strese sokuyor üzüyor,ister dümdüz ister şakayla karışık uyar gerekirse onlar üzülsün
Sosyal medyada da burada da bol bol POZİTİF SEZERYAN hikayeleri bulabilirsin. Hatta sezeryanle lotus doğumu birleştirenler bile var. Doktorunla belki "anneye ve bebeğe saygılı doğum" öğelerinden bazılarında anlaşabilirsin umarım bu konularda bilinçli biridir.Kordonun biraz geç kesilmesi,bebeğin örneğin operasyon bitene kadar annenin çıplak göğsünde temasta kalması gibi şeyler talep edebilirsin. Bebeğinin hisleriyle ilgili için böylece daha rahat olur.
Bebişe kavuşmak için az vakit kalmış,bu vakti bol bol kendini ve bebeği dinleyerek,gevşeyerek,pozitif düşünmeye kendini yönelterek kullanabilirsin.Tabi ki endişelerini korkularını kafamdan uzaklaştıracağım diye içine atma hem burda hem ablana,eşine vs. bahset. Bir de nolur bebişten vakit kalırsa konunu güncelle olur mu? Eminim bize anlatacak mucize gibi bir doğum hikayen olacak
doktorum da öyle söyledi. Bende 10 kilo aldm. Az kilo aldığın için hiçbi doğum şeklinde sorun yaşamazsn rahat ol diyor doktorm hep.4 ay once sezaryen oldum suan bel olcum 65Hamileyken 40 kilo alirlarsa normal yapsalar da lopur lopur olur.
Evet bebek omru boyunca, onu hazir olmadan aldiklari icin ,lafini yapip duracak size cok kizacak. Bikac gun daha icerde duracaktim diye isyan edecek.
Bebegini senden almamalari icinse en iyisi cocugu dogurmaman, karninda bak sen iyisi. Boylece ayrilmamis olursunuz. Ya da göbek bağınızı kestirmeyin mesela.
:) ay çok güzel anlatmışsın ya. Gülümseyerk okudum. Çook teşekkür ederim. Ciddi anlamda rahatladım iyiki konu açmışımBunlar hep çok bilmiş normal Doğum yapmış insanların etrafta gerine gerine gezinmesinden kaynaklı. Ben 3 yıl önce sezeryan oldum daha önce bi yerime bırak dikiş bi yerimi kesmişliğim dahi yoktu. Belden iğneden çok korktum yok felç kalırmış Yok bilmem ne.
1- belden iğne takıldığını anlamıyorsun bile hemşire seni sıkıca tutuyor ne zaman olacak derken iğne yapıldı zaten diyorlar
2- sondayı zaten uyuşukken takıyorlar hissetmiyorsun bile
3-ameliyattan sonra bel ağrısı falan olmuyor,bazılarında baş ağrısı oluyor ama bol kahve tabi kafein desteğiyle bitip gidiyor
3-bebeğin yanlış yerden çıkması gibi bişey yol bu Doğum iki türlü olan bişey ve ikisinden de rahimden alıyorlar bebeği ha eğer ağzından çıkartmaya çalışırlarsa o zaman yanlış yerden çıkmış olur
4- dikiş ağrın elbette olacak ama kaylanılmayacak bişey değil normal Doğum 5 saat sancı çekiyorsa sende bir gün kalktıkça sızlama duyacaksın
5-geçmeyecek bişey Zaten değiş ben pazartesi günü Doğum yaptım uyuşukluk geçince yürümeye başladım pazar günü pazara gittim. 9. Gün annemi evden gönderdim çoçuğumu tamamen kendim baktım
6-3 sene geçti ikinci kez hamileyim sezeryan olacak tekrar karnım büyüdü ama bir kere bile sezeryan yerim ağrımadı
7- görümcemle 43 gün arayla Doğum yaptık. Ben o kadar sakin ve sorunsuz bir sezeryan geçirdim o tam 19 saat sancı çekti acıdan göğüslerini yırtta ve zor Doğum sonrası kesiklerden dolayı aşağı bölgeye 5 dikiş atıldı 1 hafta oturamadı. Bende dikiş izi bile kalmadı.
Artık bu insanların ayyyyyy sezeryan mi tüh tüh tüh muhabbetleri beni bayıyor cidden
valla yazdıklarını okuyunca 6ay oncekı halımı hatırladım bırebır aynı düşünceler vardı kafamda 28 yasındayım bu yaşa kadar ne iğne ne bıçak yarası vs bişe gormedım amelıyat deyınce sanki bıçagı alıp iliklerıme sürtuyorlardı sadece cümlesı bıle benı ürpertıyordu 10 sendır evlıyım sırf korkudan çoçuk düşünmedım sadece korkudan eşimde sagolsun bunu sorun etmedı kaza sonucu hamıle odlugumu ogrendım içim içimı yedı mutluydum ama korku o korku çok agır basıyordu hep kendımı rahatlattım doguma kadar bi şekılde daha çok var düşünme vs neyse dogum yaklasında bızım ufaklıgın kafa çapı buyuk oldugundan sezaryan dedı dr dahaada korkyum en azından kendımı norml doguma adapte etmiştım dogumun olacagı gun benı bekleme odasına alıp nts bagladılar öyle bi titriyordmkı dişlerım bırbırıne vuruyor sesı dışardan bıle duyuluyordu kendımı durduramıyordum dr geldı amelıyata alıcaz dedı o an ALLAH'A dua ettım o anı zor bala hatırlıyorum bı ferahlık geldı amelıyata gülerek gıttım amelıyat nasıl geçtı anlamadım bıle benı konsuturdular bıde baktım yavrum dogmus o ılk goruntu unutulmaz andı benım için yanı korkma ALLAH yardımcın olsun yavrunu gorecegın anı düşün tabı sonuçta kesik bıraz acısı oluyor dogumdan sonra ama sadece ilk gun oda dayanılmaz acı degıl gelıp geçıyor içinı ferah tutKızlar hiç iyi değilim korkudan, stresten iki gündür kusmalarım arttı. Uykularım kaçtı. Benden kaynaklı zorunlu sezeryan olacağım. Doktor 15 ekime gün verdi. Spinal olacağım sanırım. Ama o kadar çok korkuyorum ki. Ben normal istiyordum. Ama olmadı, olamadı.
Her gün başka bi şey düşünüyorum. Rüyalarım alt üst. Sürekli midem bulanıyor. Yemek yiyemiyorum.
1. Hiç ameliyat olmadım. Diş çekimi için çenemin uyuşturulmasından başka uyuşma bilmem. Belimden iğne yemek çok irrite edici. Korkuyorum. Bel ağsırı olacak mı? Ameliyattan snra ameliyat yerim ağrıyacak mı? Hayatım boyunca sezaryanli yerim ağrır mı? Lanetler eder miyim? Alttan sonda takıyorlarmış, acıtır mı?
2. Bebeğimi hazır olmadığı bi anda yanlış bir yerden çıkartacaklar. Korkar mı? Üzülür mü? Bana kızar mı?
3. Bebeğimi benden alacaklar. Onun içimdeki hallerini özleyeceğim. Hem de çok özleyeceğim.
4. Herkes bana olumsuz sezaryan öyküleri anlatıyor
Psikolojim bozuldu.
bende hep bebeğimi gördüğüm o ilk ana odaklanmaya çalışıyorum. O zaman gülümsüyorm işte o zaman saf heyecan hissediyorm. Son günleri onu hayal ederek geçirmeliyim sanırm :)valla yazdıklarını okuyunca 6ay oncekı halımı hatırladım bırebır aynı düşünceler vardı kafamda 28 yasındayım bu yaşa kadar ne iğne ne bıçak yarası vs bişe gormedım amelıyat deyınce sanki bıçagı alıp iliklerıme sürtuyorlardı sadece cümlesı bıle benı ürpertıyordu 10 sendır evlıyım sırf korkudan çoçuk düşünmedım sadece korkudan eşimde sagolsun bunu sorun etmedı kaza sonucu hamıle odlugumu ogrendım içim içimı yedı mutluydum ama korku o korku çok agır basıyordu hep kendımı rahatlattım doguma kadar bi şekılde daha çok var düşünme vs neyse dogum yaklasında bızım ufaklıgın kafa çapı buyuk oldugundan sezaryan dedı dr dahaada korkyum en azından kendımı norml doguma adapte etmiştım dogumun olacagı gun benı bekleme odasına alıp nts bagladılar öyle bi titriyordmkı dişlerım bırbırıne vuruyor sesı dışardan bıle duyuluyordu kendımı durduramıyordum dr geldı amelıyata alıcaz dedı o an ALLAH'A dua ettım o anı zor bala hatırlıyorum bı ferahlık geldı amelıyata gülerek gıttım amelıyat nasıl geçtı anlamadım bıle benı konsuturdular bıde baktım yavrum dogmus o ılk goruntu unutulmaz andı benım için yanı korkma ALLAH yardımcın olsun yavrunu gorecegın anı düşün tabı sonuçta kesik bıraz acısı oluyor dogumdan sonra ama sadece ilk gun oda dayanılmaz acı degıl gelıp geçıyor içinı ferah tut
teşekkür ederim. Kelimesi kelimesine dikkatlice okudum bi kez daha rahatladım. İnşallh Rabbim tüm anne ve bebekleri korusun. Bi hafta sonra bende buraya mutlu mesut doğumumu yazacağım inşallah :)Gebelik zehirlenmesine bağlı acil sezeryana alındım.. hamilelik boyunca normal Doğum taraftarıydım..
Gel gör ki bana nasip olmadı..
Bir serum bile 25 yıllık hayatımda yememiş ben ameliyat olacaktım toplam 20 dk içinde sezeryana alındım durumuma karar verildikten sonra..
1- sonda hiç acıtmadı millete bakma sen uyuşturduktan sonra da takılabilir..
2- iğne hiç acıtmadı.. 10 sn içinde uyuştum..
3- ameliyatta en ufak bi ağrı sızı hiç bişey hissetmedim..
4- ameliyattan çıktıktan sonra üşümedim ama ayaklarım soğukmuş annem öyle Dedi battaniye örttüler.
5- ameliyattan 2 saat sonra hafif bir yanma oldu sadece ameliyat çizgisinde yani adet sancısı gibi bi sancı bekliyordum olmadı, baş ağrım olmadı zaten devamlı ağrı kesici veriyorlar..
6- ameliyattan toplam 6 saat sonra yürütmeye başladılar zaten anca o zaman uyuşukluk geçmiş oluyor.
7- ilk yürüme için kalkınca bi ağırlık hissettim başım döndü gibi oldu..
8- yürüdükten sonra ve yürüme esnasında aşırı terledim SANIRIM narkozu attı vücut.
9- 1 gün sonra taburcu oldum. Arabada giderken göbeğim sallanıyor acı veriyor gibi oluyordu ama doktorum korse takmamı söyledi korse takınca o hisde gitti..
10- 40 gün boyunca kanamam oldu.. 40 ım çıktıktan 2 gün sonra kesildi
11- 40 ım çıktıktan sonra hamile kalmadan gördüğüm son adet gününde adet oldum..
12- cinsel ilişkide hiç sıkıntı yaşamadım.
13- kabız olmadım çünkü katı yemedim ilk günler bol su komposto yedim
14- ilk günler süt az geliyor 1 haftaya normale dönüyor bol bol emzir 2 saatte bir en geç 3 saatte bir emzir..
15- iyi ki sezeryan olmuşum durumum kritikti bebeğim 1 hafta Küvezde kaldı ama 1 gün oksijen aldı.. ben aşırı korkmuştum böyle korku dolu senaryolar anlattılar bana aynı sana anlatılan gibi ben yaşayınca arkadaşlarımın ne kadar abarttığını anladım.. açıkcası benim naz niyaz yapacak vaktim yoktu 3 saatte bir süt sağıp apartmanın 3. Katında oturan biri olarak in çık yapıp 3 saatte bir hastaneye gittim küvezin başında durdum tam 1 hafta boyunca gıkım çıkmadı. Soğuk kanlı ol İnan bitince oh be diyeceksin..
şimdiden kolay doğumlar dilerim.. unutma sezeryan da Allah tarafından verilmiş bir lütuf şayet normal Doğumda senin ve bebegin hayati tehlikesi varsa o zaman neden normal doğuramadım diye üzülüyorsun.. emin ol normal Doğumun da kendine göre riskleri var..
İnşallah sen ve bebeğin sağlıcakla kavuşursunuz Allah sizi korusun..
valla ben ıyıkı sezeryan olmusum dıyorum :)) herşeyın hayırlısı ama korkulacak bişe yokmus bunu ogrendım çevreye bakma sen herkes korku fılmı senaristi olmus kasıtlı yapıyorlar sanırım bende taaaa çoçukluktan gelen korku ıle buyudum cevreden duyma şeylerle korkum ondandı ama boşaymıs yanı korkubende hep bebeğimi gördüğüm o ilk ana odaklanmaya çalışıyorum. O zaman gülümsüyorm işte o zaman saf heyecan hissediyorm. Son günleri onu hayal ederek geçirmeliyim sanırm :)
Onceklikle bebegin hayirli ugurlu olsun cnm bende spinal oldum hemde 6 ay once kesinlikle korkulcak bisi yok ameliyat hic hissetmiosun zaten ara ara uyumalarin olucak verdikleri seylerden durust olmaliyim sorasi biraz can yakio agridan ziyade yanar vaziyette bi agri ama en zoru ogun ertesi gun heleki diger gun agrin sancin cokta fazla hissedilmeyecek su pislik kalir diyen ö.kzler beni cildirmisti senin gibi hep olumsuz selerden doktorun verdigi gunden once geldi benim suyum korkudan ve stresten sakin kafana takma pislik mislik kalmio simdi gobegim dumduz ayni eskisi gibi ameliyat sorasi ole bi gobegim vardiki sanki bebek hic cikmamis gibiydi aha dedim kaldi pislikler ondan iste karnim bole kalacak :)) en fazla uc ay ve 6 ay arasi eski formuna kavusucaksinteslim ol. Anahtar cümle bu sanırım benim için. Keşke bazı insanlara susturucu takabilsem.
Çok cesur bi insanımdır normalde. Yamaç paraşütüyle onlarca kez atladım. Gözüm karadır. Korkmam. Heyecana odaklanırım.
Ama bu kez olumsuzluklar içinde yüzüyorum. Anne olmak ne zormuş. Bi de şu içindeki pislikler kalacak diyenler yok mu. Normal doğum olsam içimdeki pis kan kalmyormş ama bende kalırmış. Sanki ben istedim böyle olmasını
ay bende öyle kaldı pislikler işte yazmam inşallah buraya :)) güldürdün beni vallahi :) millet normal doğumu öveceğiz diye bizim gbi zorunlu sezaryanları da üzüyor.Onceklikle bebegin hayirli ugurlu olsun cnm bende spinal oldum hemde 6 ay once kesinlikle korkulcak bisi yok ameliyat hic hissetmiosun zaten ara ara uyumalarin olucak verdikleri seylerden durust olmaliyim sorasi biraz can yakio agridan ziyade yanar vaziyette bi agri ama en zoru ogun ertesi gun heleki diger gun agrin sancin cokta fazla hissedilmeyecek su pislik kalir diyen ö.kzler beni cildirmisti senin gibi hep olumsuz selerden doktorun verdigi gunden once geldi benim suyum korkudan ve stresten sakin kafana takma pislik mislik kalmio simdi gobegim dumduz ayni eskisi gibi ameliyat sorasi ole bi gobegim vardiki sanki bebek hic cikmamis gibiydi aha dedim kaldi pislikler ondan iste karnim bole kalacak :)) en fazla uc ay ve 6 ay arasi eski formuna kavusucaksin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?