Bebeğimi doğurmaktan ve sonrasından korkuyorum

ne pis kanı ayol :) 1 hafta kadar falan yoğun kanama yaşarsın o sırada pis kan falan hepsi atılır..
göbekte kalmıyor ben eski halime döndüm çoktan sarkma vs hiç bişey olmadı..
benimde 6 ay önce normal doğuma 1 saat kala sezeryana girdim..
spinal oldum.. iğneyi hiç hissetmedim.. ama o felç gibi hissetmek zordu biraz

sondayı hiç hissetmedim söylemeseler anlamazdım..
ilk bir haftası zor geçiyor yataktan kalkamıyorsun..
sonrası normal hayatına adepte oluyorsun..
bir iki ay sonrada sezeryan olduğunu unutuyorsun yani öyle hayatında bir etki bırakmıyor.. minik bir iz dışında

bence tek olumsuz yanı şu..
bebeğin dünyaya geliyor ve sen onu doya doya kucaklayamıyorsun..
1 hafta 10 gün kadar başkalarına bırakıyorsun bakımını..
yapsanda çok kısıtlı oluyor..
hala en çok ona üzülüyorum..

en son şu dünyada en korktuğum şey sezeryan olmaktı kesin msasada kalırım diyordum ama çok şükür korktuğum gibi olmadı..
sende korkma 1 saatte herşey gelip gececek sonrasıda zamanla..

Su kötu tecrubeliler ne anliyorlar boyle korkutup anne adaylarini anlamiyorum yaa.

Bu kadar karamsar olma ve dinleme kimseyi...
O gun sen bebeginle tekrar dogacaksin....
Ve anne olan yaninla tanisacaksin.

Hayirli dogumlar diliyorum.

yazacağım inşallah en kısa zamanda buraya. Bebeğimi kucağıma nasıl aldığımı anlatacağım. Eşime çok anlatıyorm. O olmasa iyice delirirdim. Bir de siz. :)

4 ay once sezaryen oldum suan bel olcum 65 Hamileyken 40 kilo alirlarsa normal yapsalar da lopur lopur olur.
doktorum da öyle söyledi. Bende 10 kilo aldm. Az kilo aldığın için hiçbi doğum şeklinde sorun yaşamazsn rahat ol diyor doktorm hep.

ama ne bileyim minicik yavrum orada bıcır bıcır hareket ederken çıkarıvercekler ağlayacak falan. Ayy ruh hastası bi anne mi olacağım yoksa

Tüm sorular, o minik mis kokulu melegi kucagina aldiginda cevaplanacak
Bence her anın tadını çıkar

Canım ağzı olan konuşuyor işte onlar öyle oldu diye sende de aynısı olacak değil ya kuzenimde sezaryan oldu hiç anlamadım bile cok kolay geçti diyo bende sezeryan istiyorum kısmet olursa normal imkansız gibi benim için
Sana tavsiyem bebeğini kucağına alacağın kokusunu içine çekeceğim anı dusun canım çok şükür Rabbim ňasib etmiş ne kadar anne olmak isteyenler var bende dahil kaç sene hasretttim su an sukurler olsun nasib etti Rabbim başka hiç birseyi gormuyor gözüm ki çok korkardim önceden bende acı esigimde dusuktur hiç ameliyatta geçmedi başımdan ama korkum yok güzel taraflarını dusunuyorum hep sende bol bol dua oku pozitif konuşmalari oku iyi gelecektir
7 ayın geçmesini iple çekıyodum ben şuan melegimi bir an önce kucağına almak için can atıyorum o anda unutacaksin herşeyi eminim sağlıkla kucağına alırsın inşallah canım

:) ay çok güzel anlatmışsın ya. Gülümseyerk okudum. Çook teşekkür ederim. Ciddi anlamda rahatladım iyiki konu açmışım

valla yazdıklarını okuyunca 6ay oncekı halımı hatırladım bırebır aynı düşünceler vardı kafamda 28 yasındayım bu yaşa kadar ne iğne ne bıçak yarası vs bişe gormedım amelıyat deyınce sanki bıçagı alıp iliklerıme sürtuyorlardı sadece cümlesı bıle benı ürpertıyordu 10 sendır evlıyım sırf korkudan çoçuk düşünmedım sadece korkudan eşimde sagolsun bunu sorun etmedı kaza sonucu hamıle odlugumu ogrendım içim içimı yedı mutluydum ama korku o korku çok agır basıyordu hep kendımı rahatlattım doguma kadar bi şekılde daha çok var düşünme vs neyse dogum yaklasında bızım ufaklıgın kafa çapı buyuk oldugundan sezaryan dedı dr dahaada korkyum en azından kendımı norml doguma adapte etmiştım dogumun olacagı gun benı bekleme odasına alıp nts bagladılar öyle bi titriyordmkı dişlerım bırbırıne vuruyor sesı dışardan bıle duyuluyordu kendımı durduramıyordum dr geldı amelıyata alıcaz dedı o an ALLAH'A dua ettım o anı zor bala hatırlıyorum bı ferahlık geldı amelıyata gülerek gıttım amelıyat nasıl geçtı anlamadım bıle benı konsuturdular bıde baktım yavrum dogmus o ılk goruntu unutulmaz andı benım için yanı korkma ALLAH yardımcın olsun yavrunu gorecegın anı düşün tabı sonuçta kesik bıraz acısı oluyor dogumdan sonra ama sadece ilk gun oda dayanılmaz acı degıl gelıp geçıyor içinı ferah tut

Son düzenleme:
Gebelik zehirlenmesine bağlı acil sezeryana alındım.. hamilelik boyunca normal Doğum taraftarıydım..
Gel gör ki bana nasip olmadı..
Bir serum bile 25 yıllık hayatımda yememiş ben ameliyat olacaktım toplam 20 dk içinde sezeryana alındım durumuma karar verildikten sonra..

1- sonda hiç acıtmadı millete bakma sen uyuşturduktan sonra da takılabilir..
2- iğne hiç acıtmadı.. 10 sn içinde uyuştum..
3- ameliyatta en ufak bi ağrı sızı hiç bişey hissetmedim..
4- ameliyattan çıktıktan sonra üşümedim ama ayaklarım soğukmuş annem öyle Dedi battaniye örttüler.
5- ameliyattan 2 saat sonra hafif bir yanma oldu sadece ameliyat çizgisinde yani adet sancısı gibi bi sancı bekliyordum olmadı, baş ağrım olmadı zaten devamlı ağrı kesici veriyorlar..
6- ameliyattan toplam 6 saat sonra yürütmeye başladılar zaten anca o zaman uyuşukluk geçmiş oluyor.
7- ilk yürüme için kalkınca bi ağırlık hissettim başım döndü gibi oldu..
8- yürüdükten sonra ve yürüme esnasında aşırı terledim SANIRIM narkozu attı vücut.
9- 1 gün sonra taburcu oldum. Arabada giderken göbeğim sallanıyor acı veriyor gibi oluyordu ama doktorum korse takmamı söyledi korse takınca o hisde gitti..
10- 40 gün boyunca kanamam oldu.. 40 ım çıktıktan 2 gün sonra kesildi
11- 40 ım çıktıktan sonra hamile kalmadan gördüğüm son adet gününde adet oldum..
12- cinsel ilişkide hiç sıkıntı yaşamadım.
13- kabız olmadım çünkü katı yemedim ilk günler bol su komposto yedim
14- ilk günler süt az geliyor 1 haftaya normale dönüyor bol bol emzir 2 saatte bir en geç 3 saatte bir emzir..
15- iyi ki sezeryan olmuşum durumum kritikti bebeğim 1 hafta Küvezde kaldı ama 1 gün oksijen aldı.. ben aşırı korkmuştum böyle korku dolu senaryolar anlattılar bana aynı sana anlatılan gibi ben yaşayınca arkadaşlarımın ne kadar abarttığını anladım.. açıkcası benim naz niyaz yapacak vaktim yoktu 3 saatte bir süt sağıp apartmanın 3. Katında oturan biri olarak in çık yapıp 3 saatte bir hastaneye gittim küvezin başında durdum tam 1 hafta boyunca gıkım çıkmadı. Soğuk kanlı ol İnan bitince oh be diyeceksin..
şimdiden kolay doğumlar dilerim.. unutma sezeryan da Allah tarafından verilmiş bir lütuf şayet normal Doğumda senin ve bebegin hayati tehlikesi varsa o zaman neden normal doğuramadım diye üzülüyorsun.. emin ol normal Doğumun da kendine göre riskleri var..

İnşallah sen ve bebeğin sağlıcakla kavuşursunuz Allah sizi korusun..

bende hep bebeğimi gördüğüm o ilk ana odaklanmaya çalışıyorum. O zaman gülümsüyorm işte o zaman saf heyecan hissediyorm. Son günleri onu hayal ederek geçirmeliyim sanırm :)

teşekkür ederim. Kelimesi kelimesine dikkatlice okudum bi kez daha rahatladım. İnşallh Rabbim tüm anne ve bebekleri korusun. Bi hafta sonra bende buraya mutlu mesut doğumumu yazacağım inşallah :)

bende hep bebeğimi gördüğüm o ilk ana odaklanmaya çalışıyorum. O zaman gülümsüyorm işte o zaman saf heyecan hissediyorm. Son günleri onu hayal ederek geçirmeliyim sanırm :)
valla ben ıyıkı sezeryan olmusum dıyorum :)) herşeyın hayırlısı ama korkulacak bişe yokmus bunu ogrendım çevreye bakma sen herkes korku fılmı senaristi olmus kasıtlı yapıyorlar sanırım bende taaaa çoçukluktan gelen korku ıle buyudum cevreden duyma şeylerle korkum ondandı ama boşaymıs yanı korku

Allah yardımcın olsun mutlu haberlerle gel hftaya :))

Bu arada sezeryanda Bebek aniden çıkıyor falan hazırlıksız yakalanıyor Cnm ben normal doğdum ama hatırlamıyorum yok yani bebekler hatırlıyor mu nasıl doğduklarını.. Merak etme senin kucağına verdiklerinde bi emzir kokunu alsın travma falan kalmaz onda..
Birde beni düşün ben bebeğimi saatler sonra gördüm kablolu oksijen maskeli.. 1 hafta ayrı kaldık bakımını bile yaptırmadılar ta ki emzirme Faslı'na geçince yoğun bakımda küvezden kucağıma verdiler İnan bu duyguyu yaşamayan bilemez.. ama kuzum şu an evde Hamd olsun sağlıkla büyüyor yavaş yavaş tanımaya da başladı bizi konuşunca dikkatini çekiyoruz artık.. ve İnan başını omzuma koyup saatlerce uyuyor emzirme saatine kadar huzurla hemde.. eğer psikolojileri bozulmuş olsaydı Küvezde aylarca yatan bebekler hayata adapte olamazlardı.. için ferah olsun..

Onceklikle bebegin hayirli ugurlu olsun cnm bende spinal oldum hemde 6 ay once kesinlikle korkulcak bisi yok ameliyat hic hissetmiosun zaten ara ara uyumalarin olucak verdikleri seylerden durust olmaliyim sorasi biraz can yakio agridan ziyade yanar vaziyette bi agri ama en zoru ogun ertesi gun heleki diger gun agrin sancin cokta fazla hissedilmeyecek su pislik kalir diyen ö.kzler beni cildirmisti senin gibi hep olumsuz selerden doktorun verdigi gunden once geldi benim suyum korkudan ve stresten sakin kafana takma pislik mislik kalmio simdi gobegim dumduz ayni eskisi gibi ameliyat sorasi ole bi gobegim vardiki sanki bebek hic cikmamis gibiydi aha dedim kaldi pislikler ondan iste karnim bole kalacak :)) en fazla uc ay ve 6 ay arasi eski formuna kavusucaksin

Ay çok yazdım ama kıyamadım sana İçini ferahlatmak için yazıyorum.. bebeğimi ameliyatta gördüm çok küçüktü kilosu boyu ben yaşayacak mı diye düşünüyordum hep ameliyatın başından ta ki onun ağlama sesini duyup onu görene kadar.. ben öyle bir ağlamaya başladım ki sedye oynadı resmen zaten orda bi miktar narkoz yedim uyandığımda herşey bitmiş ameliyathaneden çıkıyordum :)

ay bende öyle kaldı pislikler işte yazmam inşallah buraya :)) güldürdün beni vallahi :) millet normal doğumu öveceğiz diye bizim gbi zorunlu sezaryanları da üzüyor.

İçinde pislik kalmaz canım benim sezeryanda süpürge makinesinin yapısına benzer bi hortumla temizliyorlar herşeyi.. zaten 40 ın çıkınca doktorun kontrole çağırıyor iç dış dikişlerine bakıyor o yüzden için ferah olsun..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…