Bebeğimi düşürdüm

Linabasel34

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
31 Ekim 2017
1.540
1.041
63
37
Merhaba kızlar , cok kötüyüm bir türlü atlatamiyorum. Bebeğim 1 aylik iken, hastalandım , grip oldum geçmesin diye bebeğime eczane ye gidip maske alacaktim. Puset 2 parça , ana kucağına bebeği koydum , tekerlekli kisima koyarken, bebeğim pusetin içinden kaydı . Pusetin içinde mat var, ince Ped . Tarif edebildimmi bilmiyorum . Herşey bir an da oldu , bir baktım bebeğim yerde yatıyor , bakıyorum bakiyorum inanamiyorum, dondum o an , bebeğim ağlamaya başlayınca çözüldüm, hemen yerden kaldırdım . Sonra hemen doktora götürdüm bingildagini kontrol etti doktor, rontgen çekildi bişey çıkmadı çok şükür . Ama atamiyorum kalbimden aklımdan 1.5 ay geçti üzerinden . O puseti kullanamiyorum, ana kucağına yatiramiyorum. Gözlerimin önünden gitmiyor yerdeki yatışı. Ailemden başka kimseye anlatamıyorum çünkü kötü oluyorum . 1 hafta boyunca gece gündüz anneme bebeğin düşüşünü anlatmisim farkında bile değilim . Destek mi alsam diye düşünüyorum . Çünkü bi türlü aşamadım. Kendime olan güvenim de gitti . Bebekle dışarı çıkınca titremeye başlıyorum . Sadece sağlık ocağı ve doktor haricinde dışarı çıkamıyorum bebekle . Dizlerim tutmuyor resmen :KK43: çok kötü bişey :KK43:

Çok geçmiş olsun ama biraz abartmamış mısınız? Bebek çok küçük olduğu için sizde böyle travma olmuş sanırım ama el mahkum bu bebeyle dışarı da çıkacaksınız, pusete de koyacaksınız.

Daha çokkk düşecek annesi hele bi yürümeye başlasın. Allah büyük kazalardan korusun.

Gerekli görüyorsanız yardim almaktan çekinmeyin tabi.

Ben seni anlıyorum benim çocuğum da parkta düştü 3 dikiş atıldı ve ben aylarca ağladım. Değişik bir psikoloji. Zamanla azalacaktır. Allah beterinden korusun. Bir daha da kemerini takmadan pusete koymayın. Önemli kemer.

Benim bebeklerimin ikisi de 2 aylıkken koltuktan düştü benim hatam( sürünerek yer değiştirdiklerini, dönebildiklerini farketmedim) ve böyle başladı her şey.
Şuan her gün biri bir yerden düşüyor, daha bugün 23 aylık oğlum yatağımın platformumdan düştü, dilini ısırdı.
Kısaca, bu ilk olmuş diyeyim.
Siz daha dikkatli olacaksınız ve en önemlisi soğukkanlı.
Ayrıca hiçbir zaman bebeğinizi ne ana kucağına ne pusete ne arabasına ne mama sandalyesine ne de ev tipi ana kucaklarına koyarken kemeri açık olmayacak.
Önce emniyet.

Ben seni anlıyorum benim çocuğum da parkta düştü 3 dikiş atıldı ve ben aylarca ağladım. Değişik bir psikoloji. Zamanla azalacaktır. Allah beterinden korusun. Bir daha da kemerini takmadan pusete koymayın. Önemli kemer.
Evet kemerini takmadim çünkü küçük oldugu icin bebek oturmuyordu bedenine:( Amin Allah razı olsun inşallah Kimse yaşamasın inşallah böyle birşey geçmiş olsun size.

Kucuk de olsa kemetini baglamayi ihmal etmeyin. Rabbimin izni ile iyiymis. Bebeginize yardimci olmak icin iyi olun. Destek alsaniz ilac onerecekler eger emziriyorsa kullanma fiyevekler. Kendin atlatmaya calis

Benim bebeklerimin ikisi de 2 aylıkken koltuktan düştü benim hatam( sürünerek yer değiştirdiklerini, dönebildiklerini farketmedim) ve böyle başladı her şey.
Şuan her gün biri bir yerden düşüyor, daha bugün 23 aylık oğlum yatağımın platformumdan düştü, dilini ısırdı.
Kısaca, bu ilk olmuş diyeyim.
Siz daha dikkatli olacaksınız ve en önemlisi soğukkanlı.
Ayrıca hiçbir zaman bebeğinizi ne ana kucağına ne pusete ne arabasına ne mama sandalyesine ne de ev tipi ana kucaklarına koyarken kemeri açık olmayacak.
Önce emniyet.
Geçmiş olsun size malesef acı tecrübe , uykusuzluk yorgunluk , lohusalik doneminde yaşadım malesef :( ilk bebek ,ve yapı olarak ben panik biriyim.

Hay allah ya,bende düşük yaptınız sandım,korkarak açtım konuyu.
Bebekler maalesef düşe kalka büyüyorlar ama siz siz olun,emniyet kemerini takmayı ihmal etmeyin. Hareket etmese dahi,yürürken tekerleğe taş takilir araba sallanır yada rampadan inerken bebek içinden kayabilir,olabilir de olabilir yani. Takin kemerini,işinizi sağlama alın

Çok geçmiş olsun. Ciddi bir şey olmamış neyse ki. Korkmayın artık daha dikkatli olursunuz. Sürekli evde olmanız da iyi değil. Dışarı çıkarak korkunuzu yenmeye çalışın. Üstüne gidip de sorun olmadığını görürseniz atlatabilirsiniz. Onun da sizin de güneşe ihtiyacınız var unutmayın.

Düşük yaptınız sandım.

Üzülmeyin,kötü olmuş elbette ama sorun yok demiş doktor,rahatlayın artık;)
Allah beterinden saklasın.
Daha çok düşecek minik.
İnsanın içi acıyor elbet.
Allah korumuş,üzülmeyin.

Çok geçmiş olsun ama biraz abartmamış mısınız? Bebek çok küçük olduğu için sizde böyle travma olmuş sanırım ama el mahkum bu bebeyle dışarı da çıkacaksınız, pusete de koyacaksınız.

Daha çokkk düşecek annesi hele bi yürümeye başlasın. Allah büyük kazalardan korusun.

Gerekli görüyorsanız yardim almaktan çekinmeyin tabi.
Amin Allah kimsenin başına vermesin. Abarttimmi bilmiyorum , bu çok başka birşey elbette düşecek koltukdan belki ilk dönerken düşecek ama o düşmesi tamamen benim hatam çünkü o masum bi şekilde uyuyordu benim dikkatsizligim dusuncesizligim den oldu . Kendimi affedemiyorum belkide .

Geçmiş olsun size malesef acı tecrübe , uykusuzluk yorgunluk , lohusalik doneminde yaşadım malesef :KK43: ilk bebek ,ve yapı olarak ben panik biriyim.
Şöyle anlatayım kısaca.
İlk bebeğim dediğim gibi 2 aylıkken başlayan düşme serüveni, 6 aylıkken mama sandalyesinden betona kafa üstü atlama, 7 aylıkken beşikten düşme, 8 aylıklen koltuk tepesinden uçma, 9 aylıklen araba koltuğundan kaldırıma çakılma gibi şeylerle devam edip, çaydan göbeğini yakma, sokakta düşme sonucu iç dudağı tutan etin kesilmesi vb şeylerle devam ediyor.(1 saniye durmuyor çünkü oğlum)
Yanma olayına kadar paniktim müdahale edemiyordum. ama orada soğukkanlılığımı koruyabildiğim için doğru ilk yardımı yaparak çocuğumun hemen iyileşmesini sağladım, dudağında da öyle.
Yani benim anne olarak travma yaşama lüksüm yok, hemen yapılması gerekeni onu korkutmadan yapıp en yakın sağlık kuruluşuna götürmek ve bu süreçte onu ağlatmamak için şebeklikler yapmak görevim.
Bunu anladım.

Şöyle anlatayım kısaca.
İlk bebeğim dediğim gibi 2 aylıkken başlayan düşme serüveni, 6 aylıkken mama sandalyesinden betona kafa üstü atlama, 7 aylıkken beşikten düşme, 8 aylıklen koltuk tepesinden uçma, 9 aylıklen araba koltuğundan kaldırıma çakılma gibi şeylerle devam edip, çaydan göbeğini yakma, sokakta düşme sonucu iç dudağı tutan etin kesilmesi vb şeylerle devam ediyor.(1 saniye durmuyor çünkü oğlum)
Yanma olayına kadar paniktim müdahale edemiyordum. ama orada soğukkanlılığımı koruyabildiğim için doğru ilk yardımı yaparak çocuğumun hemen iyileşmesini sağladım, dudağında da öyle.
Yani benim anne olarak travma yaşama lüksüm yok, hemen yapılması gerekeni onu korkutmadan yapıp en yakın sağlık kuruluşuna götürmek ve bu süreçte onu ağlatmamak için şebeklikler yapmak görevim.
Bunu anladım.
geçmiş olsun size evet haklısınız güçlü olmam lazım . İyi bir anne olmam lazım

Düşük yaptınız sandım.

Üzülmeyin,kötü olmuş elbette ama sorun yok demiş doktor,rahatlayın artık:KK66:
Allah beterinden saklasın.
Daha çok düşecek minik.
İnsanın içi acıyor elbet.
Allah korumuş,üzülmeyin.
Amin Allah razı olsun . Insallah kendimi affedicem . Konu başlığını yanlış anlasilmaya musait acmisim yazınca farkettim . Duzeltemiyorumda

Çok geçmiş olsun. Ciddi bir şey olmamış neyse ki. Korkmayın artık daha dikkatli olursunuz. Sürekli evde olmanız da iyi değil. Dışarı çıkarak korkunuzu yenmeye çalışın. Üstüne gidip de sorun olmadığını görürseniz atlatabilirsiniz. Onun da sizin de güneşe ihtiyacınız var unutmayın.
Evet çok ihtiyacımız var benim de bebegiminde, çünkü dışarıya da alışması lazım bebegin. Cesaretimi toplayıp başlayacağım 10 dk da olsa dışarı çıkarmaya. Teşekkür ederim

Ya kıyamam size:) öyle bir korkuyla açtım ki konuyu..Allah bağışlasın öncelikle bebeğinizi ama bir kez oldu diye hep olacak anlamına gelmez .. bukorkuyla yaşanmaz allah muhafaza anksiyete falan olursunz bi yardım alın bence anlaşılan siz kendi başınıza atlatamayacaksınıZ

Evet emziriyorum çok şükür , haklısınız kendim Aşmaliyim :KK43:
Bebeğim 4 aylıkken yataktan düştü. Benim hatamdı yatağın kenarına o kadar ilerleyebileceğini tahmin edemedim. Altını değiştirecektim ıslak mendili salonda unutmuştum. Bir koşu alıp geleyim dedim.
Koştur koştur aldım odaya girdiğimde bebeğim yüzüstü yerdeydi.
Saniyeler içinde yatağın ortasından kenara kadar nasıl gidebildi de düştü aklım almadı.
Bebeği alıp anneme koştum ve burnunda kan gördüğüm için fenalaştım.
Burnundan çok az kan geldi.
Kardeşim attci o baktı sadece burnu ezilmiş dedi.
Her ihtimale karşı 4 saat uyutmadım.
Günlerce ağladım aklıma geldikçe.
Çok şükür bebeğim iyi şu an 11 aylık ve yürüme dönemi olduğu için hergün en az 2 kere düşüyor ağlıyor çok hareketli.
Daha çok düşecek emin olun.
Sizi çok iyi anlıyorum ama bu kadar takıntı yapmayın.
Kendiniz atlatmaya çalışın.
Sağlıcakla büyür inşallah bebeğiniz.

Back
X