teşekkür ederim cevap için.bugün kırkımız çıkıyor ve nasıl olduysa 3 gündür göğüs ucuyla emziriyorum kızımı.sonrasında biberon deniyorum almıyorinşallah doyuyordur şu an tek endişem o.
Çok sevindim Esra.. Merak etme acıkırsa mutlaka ağlıyorlar :) Biz de artık kalkansız emiyoruz. Ama biberon takviyemiz zaman zaman devam ediyor. İnşallah sorunsuz emzireceğimiz günler gelecek.
merhaba arkadaşlar,bilenleriniz bilir,1 hafta oldu doğum yapalı.sezaryen azizliğine uğradım ve sütüm 4. gün geldi.bu sürede emzirdim sürekli,nerdeyse memede uyuttum çocuğu.meme başım hiç çıkmadığı için şu silikon başlıklardan kullandım.çok güzel emiyordu ama tabi süt gitmiyordu çocuğa.azar azar mama verdik,(hastanede verin dediler zaten) eve çıkıp süt geldikten sonra da hep meme verdim ama kızım sürekli ağladı.(süt de damladı zaten resmen şöyle bi çocuğun ağzını doldurmadı) gece ateşlendi sonra acile götürdük,beslenememiş meğerse,susuz kalmış,sarılık başlangıcı olmuş,kan şekeri düşmüş....bi dünya rahatsızlık,küvöze aldılar.ve inanılmaz acıkmış nerdeyse açlıktan ölecekmiş dediler.tek seferde 90cc mamayı alıyordu orda nerdeyse.tabi sürekli biberonla beslediler bebeği.ben sütümü sağdığımda 1 günde toplam 50 cc ancak çıkarabildim.
şimdi evdeyiz,mama takviye etmem gerektiği söylendi zaten kaşıkla mama veriyorum ama dünden beri kızım kesinlikle beni emmiyor.ne zaman meme versem ağlamaktan deliye dönüyor,memeyi tutmuyor.o kadar moralim bozuluyor ki anlatamam.yine sütü sağıp verdim kaşıkla,olduğu gibi geri çıkardı,mamayı löpür löpür yuttu.
ne yapacağımı bilmiyorum,mamayı az veriyorum acıkıp mecbur alsın diye,yok yine de almıyor.acaba sürekli sağarak versem olur mu biberonla falan?sütten mi kesilirim böyle?çıldıracağım düşünmekten başına böyle bişey gelen varsa ne olur bir akıl verin bana biraz içim rahatlasın.
bu arada milupa aptamil veriyorum,başka daha iyisi varsa ondan alayım bari..
sağol we_ra,ben de çok mutluyum süt sağmaktan kurtuldum.eğer durmazsa ben de biberon ceriyorum ama azcık emip bırakıyor.bir de şunu merak ediyorum,yaptığın mamayı ne kadar bekletiyorsun?yani ben yapıyorum azcık emip uyuyor,5 dk sonra geri uyanıyor,sonra tekrar veriyorum.yarım saat falan sürüyor bu böyle.inşallah bozulmuyordur mama.
demek kalkansız aşamaya geçtin sen,bize daha çok var,buna da razıyım.şimdi çok feci yara zaten göğüslerim,kalkana rağmen.inşallah çabuk iyileşir çünkü ağlayarak emziriyorum.
ilknurcum biz biraz olsun aştık sorunlarımızı.
sütümü sürekli sağdım,dediğin gibi anne göğsü şeklinde olan biberonla verdim,arada mama da verdim günde 2-3 kez.aptamil konformil kullanıyoruz.şu an 43 günlük,4-5 gündür de silikon uçla emziriyorum çok şükür alıyor.ama nasıl alıyor çok zor oluyor tutana kadar.ama öyle böyle derken süt sağmaktan kurtuldum.şimdi göğüs yaralarıyla uğraşıyorum,silikon uca rağmen kan akıyor göğüslerimden.
inşallah senin sorunların da biter,çocuklarımızı güzelce doyururuz.
Canım ben anne sütünü sağıp biberonla veriyorum. Mama hiç vermedim. O yüzden bilmiyorum ama yarım saatte bozulmaz. Kalkansız aşamaya geçmene çok yok emin ol. Sadece inan :) Göğüslerinin yarası için meme ucu kremleri kullan ve iyileşince de ara ara mutlaka dene kalkansız vermeyi.. Bir an önce iyileşsin inşallah..
sizin adınıza sevindim,umarım bizlerde biran önce normal şekilde emzirmeye başlarız.benimde ilk başta yaralarım olmuştu sonra gögüs ucuma emzirme sonrasında kendi sütümden sürüp kurumasını bekleyerek yaraları iyileştirdim.
bide sana tavsiyem silikon ucla doyup doymadığına dikkat et.çünkü ben en başta silikon ucla emdiğinde doyduğunu sanıyordum meğer kızım doymadan kucağımda uyuya kalıyormuş,ilk ay kilo alamaması ve sarılık olması doymadığı içinmiş.aman aman sen dikkat et
şu sağma işinden kurtulup,bebeğimide alıp gezmelere gideceğim günleri umutla bekliyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?