bebeğimi emziremiyorum lütfen bir akıl verin

• Konu Sahibi Konu Sahibi Esra
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Çok sevindim Esra.. Merak etme acıkırsa mutlaka ağlıyorlar :) Biz de artık kalkansız emiyoruz. Ama biberon takviyemiz zaman zaman devam ediyor. İnşallah sorunsuz emzireceğimiz günler gelecek.

Çok sevindim Esra.. Merak etme acıkırsa mutlaka ağlıyorlar :) Biz de artık kalkansız emiyoruz. Ama biberon takviyemiz zaman zaman devam ediyor. İnşallah sorunsuz emzireceğimiz günler gelecek.

sağol we_ra,ben de çok mutluyum süt sağmaktan kurtuldum.eğer durmazsa ben de biberon ceriyorum ama azcık emip bırakıyor.bir de şunu merak ediyorum,yaptığın mamayı ne kadar bekletiyorsun?yani ben yapıyorum azcık emip uyuyor,5 dk sonra geri uyanıyor,sonra tekrar veriyorum.yarım saat falan sürüyor bu böyle.inşallah bozulmuyordur mama.
demek kalkansız aşamaya geçtin sen,bize daha çok var,buna da razıyım.şimdi çok feci yara zaten göğüslerim,kalkana rağmen.inşallah çabuk iyileşir çünkü ağlayarak emziriyorum.

ahhh ahhh,seni öyle bir anlıyorumki aynı şeyleri bende yaşadım hatta yaşamaya devamda ediyorum.birde üstüne üstlük benim kızım 32 haFtalıkken doğdu ve emme refleksi güçlü değildi.o hastanede yatarken ben evde ona 1 damla bile olsa süt sağıp göndermek için ne acılarla göğsümü sağıyordum yeterki kızım anne sütü alsın istedim.bebeğim eve geldiğinde 1920gr'dı ve meme ucum olmadığından emziremiyordum bebeğimi anne sütüyle büyüsün diye hergün gece gündüz farketmeden ona süt sağdım ilk hafta hatta gögüslerimde iltihap olmuştu sağarken öyle canım yanıyorduki ağlaya ağlaya,dişlerimi sıka sıka süt sağıyorduk.hemde elle sağıyorduk gögüslerimi. birde ilk ay sadece 250 gr kilo aldığını öğrenince dünyam karardı demekki kızım doymuyordu.sağmaya ve silikon gögüs ucu denemelerime birde mama eklemek zorunda kaldım önceleri kaşıkla veriyorduk biberona alışmasın diye sonra doktorumuz biberonla verin emmeyi öğrensin dedi.anne gögüs ucuna benzeyen biberonlardan aldım.artık bebeğime sağdığım sütleri ve mamasını biberonla verdim.silikon gögüs ucuyla emiyor fakat sütün yarısı dışarı akıyor.o da buna çok sinirleniyor 1 saatte doymuyordu baktım olacağı yok bebeğimde çok küçük olunca sağıp sağıp biberonlA verdim.biliyorum belki yanlış bu yaptığım ama tek amacım anne sütünden vazgeçmesin.arada prematil mama veriyorum.
ama artık kızım mememi tutabilecek kiloya geldi çok şükür.artık emzirmeyi deniyoruz o istemiyor,ağlıyor,içim acıyor ama onu kucağıma aldığımda gögsüme agzı degse bile sütüm hemen artıyor.inşallah süt sağma makinalarının bile çıkaramadığı gögüs uclarımı bebeğim çıkarıp biran önce emmeye başlar.
inşallah sen benim kadar uzun süreli gögüslerini sağmak zorunda kalmazsın ve umarım biran önce bebişini emzirirsin.allahım sen tüm annelere bol bol süt ver

ilknurcum biz biraz olsun aştık sorunlarımızı.
sütümü sürekli sağdım,dediğin gibi anne göğsü şeklinde olan biberonla verdim,arada mama da verdim günde 2-3 kez.aptamil konformil kullanıyoruz.şu an 43 günlük,4-5 gündür de silikon uçla emziriyorum çok şükür alıyor.ama nasıl alıyor çok zor oluyor tutana kadar.ama öyle böyle derken süt sağmaktan kurtuldum.şimdi göğüs yaralarıyla uğraşıyorum,silikon uca rağmen kan akıyor göğüslerimden.
inşallah senin sorunların da biter,çocuklarımızı güzelce doyururuz.

Canım ben anne sütünü sağıp biberonla veriyorum. Mama hiç vermedim. O yüzden bilmiyorum ama yarım saatte bozulmaz. Kalkansız aşamaya geçmene çok yok emin ol. Sadece inan :) Göğüslerinin yarası için meme ucu kremleri kullan ve iyileşince de ara ara mutlaka dene kalkansız vermeyi.. Bir an önce iyileşsin inşallah..

çoğu kişinin karşılaştıığı bi sorun bu.aynı şeyleri bende oğlumda yaşadım.sezaryan olduğum için sütüm 2 gün sonra geldi.gögüs ucu olmayınca bebekte haliyle zorlandı ememedi.silikon uç kullandık onunla biraz biraz çekti.silikon uçlardan kutudan iki tane çıkıyomuş bizimki yapışmış cahillik bende bilmiyorum ikisini birden takmışım yavrum çekiyo çekiyo yoruluyo gelen pek bişey yok.yaklaşık bi hafta sonra çift olduğunu fark ettim.bu kez daha kolay çekmeye başladı.ara ara mamada verdik.kimi zaman sütümü sağdım verdim kimi zaman emzirmeye çalıştım gögüslerim yara oldu acı çeksemde vazgeçmedim.1,5 ay sonunda bi gün silikonsuz verdim ve tuttu emmeye devam etti.yılmayın arkadaşlar stres yapmamaya çalışın.bi süre sonra bebeğin çenesi de kuvvetlendikçe emiyo.kolay gelsin hepinize

sizin adınıza sevindim,umarım bizlerde biran önce normal şekilde emzirmeye başlarız.benimde ilk başta yaralarım olmuştu sonra gögüs ucuma emzirme sonrasında kendi sütümden sürüp kurumasını bekleyerek yaraları iyileştirdim.
bide sana tavsiyem silikon ucla doyup doymadığına dikkat et.çünkü ben en başta silikon ucla emdiğinde doyduğunu sanıyordum meğer kızım doymadan kucağımda uyuya kalıyormuş,ilk ay kilo alamaması ve sarılık olması doymadığı içinmiş.aman aman sen dikkat et
şu sağma işinden kurtulup,bebeğimide alıp gezmelere gideceğim günleri umutla bekliyorum.

hımm ben sen de mama veriyorsun sanıyordum,iyi ne güzel inşallah hiç vermek zorunda kalmazsın.ben de çok az veriyorum şimdi,emdikçe arttı sütüm çok şükür,eğer emzirmeme rağmen ağlıyorsa ya da çok kısa aralıklarla emmek istiyorsa doymadığını anlıyorum,30cc falan mama veriyorum,bazen içmiyor bile.
şu yaralar bi iyileşsin ben de uğraşacağım normal emmesi için,ama şu an canım çok yandığından cesaret edemiyorum kalkanı çıkarmaya.

Son düzenleme:

süt olduğu sürece silikonla da doyar bence.en azından benimki doyuyor çünkü yutkunma sesini çok rahatlıkla duyuyorum.ama süt az oluyor bazen,o zaman o kadar net gelmiyor o lıkırtı malesef.kilo takibini önümüzdeki haftadan itibaren yapmaya başlayacağız inşallah güzelce besleniyordur.
inşallah sen de kurtulursun süt sağmaktan,çok yıpratıcı gerçekten.benim de önce hiç umudum yoktu gezmeye falan gidebileceğimize ama şimdi havanın ısınmasını bekliyorum,üstümden çok büyük bir yük kalktı.darısı sana olsun inşllah.

meme ucu çok çıkık olmayan biri(ama ameliyet olmasını gerktirecek kadar içe dönük meme ucu değil,sadece bebeğin zorlanacağı kadarmış) maden suyunu boş şişesinin ağız kısmına yanan mumu biraz yaklaştırmış sonra şişenin ağzını hemen meme ucuna yapıştırmış meme ucu birazda olsa çıkmış.eskiler derleyle kupa çekmek diye öyle birşey.bilmem işe yararmı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…