• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebegimi emzirmek istiyor

Sezeryan doğum bile olsa birçoğunun sütü hemen geliyor.Yenidoğan bebeğin midesi doğduğunda kiraz kadar siz emzireceksiniz ki sütünüz gelecek süt emzirdikçe gelir .Talep olacak ki meme süt üretecek emmezse talep olmazsa meme de demek ki ihtiyaç yok diyor .Büyük bebeğin emdiği anne sütü Yenidoğana uygun olmayabilir belki mama bile daha mantıklı olabilir.Birde kolostrum süt gözle görünmez siz sütüm yok sanarsınız ama bebek alacağını alır.Beyaz olan süt sonradan geliyor.Emzirme danışmanına danışın lütfen şimdi heryerden var instagramda da insanların sorularını cevaplıyorlar

Ben göğüs küçültme ameliyatı olduğum için süt kanallarımın yarısından çoğu yok.süt çok az geliyor.yinede hastanede ilk gün böyle birşeyi kabul etmezdim.Sütüm varsa emziririm.benim çocuğumunda süt annesi oldu ama ben istedim.Anne sütü alsın diye.

Gerçekten enteresan ya ne alaka. Şuanda hamileyim biran düşündüm de böyle bişiyi asla kabul etmezdim şahsen. Kız kardeşim dahi olsa çocuğumu emziremez ne hakla böyle bişiyi söyler. Bence çok yalnış bir şey. Teyze çocukları bile evlenebiliyor bu zamanda yanlış olsada kusura bakmayın da. Çok yanlış bir şey reddedin ve izin vermeyin

Her anne yanlızca ve yanlızca kendi çocuğunu emzirmeli … 3 aylık bir bebek için annesinin memesinden gelen süt ile yeni doğum yapmış bebek için gelen süt aynı şeyler değil . Vitamin Demir değerleri herşeyi farklı. Kaldı ki bebeğinizin ilk olarak sizden gelecek kolostruma ihtiyacı var . Kesinlikle böyle birşey yapmayın. Ay dalga mı geçiyorsunuz dicem de 🤦🏻‍♀️😔 bebeğiniz sizi emmezse sütünüz nasıl gelsin bir de …
Tam bunları yazmaya gelmiştim. Siz yazmışsınız. Elinize sağlık

Eki Görüntüle 2891091 Bahsi geçen kız kardeş bu bahsettiğiniz ise hiçbir şekilde doğumunuza kabul etmeyin eve de kabul etmeyin. Lohusa halinizle bir de bu sorunlarla uğraşmayın, doğuma da eve de sadece annenizin gelmesini isteyin. Çok bunaldım ev kalabalık olsun istemiyorum deyin geçin. Eşinize karşı da ima ettikleri şeyler hiç hoş değil bence anormal olan sizin kız kardeşiniz. Belki erkek kardeşinize de abuk subuk konuşmuştur eşiniz hakkında kim bilir. Sizin konularınızı okuduktan sonra kardeşinizin ciddi anlamda tuhaf olduğunu düşündüm 🤷🏻‍♀️

E demek bu kızkardeşin hasetliği fesatlığı dillere düşmeye başlamış, kendini aklama çabası o zaman bu çocuğu emzirme isteği. Gebe bırakacak kendine konu sahibini, herkesi de arkasına alacak, kadın gık dese '' Çocuğunu emzirdi.'' deyip susturacaklar. Ne oyun be.
Amaç bu.

Bı tanıdığımız bebeğini yoğun bakıma alacaklardı ilk 3 günden sonra anne sütü ile alakaliymiş.Fakat tanıdığım hemen arkadaşını aradı,onun bebeği 9 aylıktı.Anne sütünü getir demiş.Doktora söylemişler kabul etmiş.Anne sutu vermişler bu şekilde.Sonra tekrar test yapmışlar herşey normale dönmüş.bebek kuveze girmek zorunda kalmamış.
Burdaki yorumlara aldırış etme kendinide doldurma.Kardesin çok ince düşünmüş.
Çok şanslısın.ilk bikac gün sütun gelmese bile sahip verirsin kardeşinden.
İlkgun sen emzir.Kardesin emzirmesi ama.
sadece bunu şöyle.sagip verin.bu süreçte makinayla sende bol bol sağ ki sütun iyice gelsin açılsın.

Herkes çok karşı çıkmış ben şaşırdım doğrusu. Kendi kız kardeşiniz, canınız yabancı değil ki. Bebeğin emme refleksini geliştirmesine yardımcı olur. Evet doyuracak anneden kesecek kadar emzirmemesi lazım ama yardımcı olur bence. Ama tabi siz bilirsiniz
Millet 50 sayfa yazmis emme regleksini kuvvetlemdiez tersine koreltir diye elinizde internet var azcik arastirin doktorlar ne diyor .hala sasirmaniz cok cahilce . Ablanin memesine dokunsan sut fiskirir buyizdem bebek emmek icin caba sarf etmez ayriva sut yetiskin bebel sutu yeni dogana agir gelir daha cok sey vat 50 sayfa yazildi bir zahmet okuyun

Merhaba kizlar. Benim dogum yaklasiyor artik Allahin izniyle. Kiz kardesim de kişin dogum yapti, emziriyor. Ilk dogdugu gun sutu gelmemisti mama verilmisti hastanede. Şimdi bana diyor ki "senin oglun dogdugunda ben emziricem o yuzden erken gelicem hastaneye" dedi. Tamam dedim sevindim hatta. Dun yine yazdi..dogdugunda hemen sut gelmiyor biliyorsun sizde kalir emziririm dedi. Bugune kadar bu beni hic rahatsiz etmemisti. Ama bugun bu dusuncenin rahatsizligiyla actim gozlerimi gune. Sizin dusunceleriniz nedir hanimlar?
Kardesinize ay ay sutun yogunlugunun degistigini yeni dogan bebege onun sutunun agir gelicegini soyleyin olur mu oyle sey canim sut anne bile ararken bebegin ayiyla ayni ay bebegi olanlari aeciyolar . Yigenimle kuzenimin kizinin arasinda 9 10 ay var bebek yeni dogdugu zamanlarda kuzenimin bir ameliyat olmasi gerekti acilen. Yengeme bebegi emzir demisler oda emzirmis bebek sabaha kadar kusmus agir gelmis sutu. Mama verin nolucak sanki mama verenlerin cocuklarinda eksiklik mi oluyor.

Merhaba kizlar. Benim dogum yaklasiyor artik Allahin izniyle. Kiz kardesim de kişin dogum yapti, emziriyor. Ilk dogdugu gun sutu gelmemisti mama verilmisti hastanede. Şimdi bana diyor ki "senin oglun dogdugunda ben emziricem o yuzden erken gelicem hastaneye" dedi. Tamam dedim sevindim hatta. Dun yine yazdi..dogdugunda hemen sut gelmiyor biliyorsun sizde kalir emziririm dedi. Bugune kadar bu beni hic rahatsiz etmemisti. Ama bugun bu dusuncenin rahatsizligiyla actim gozlerimi gune. Sizin dusunceleriniz nedir hanimlar?
Böyle bir şeyde ilk kez duyuyorum sanki düğünde sagdıç olcak bu nedir ya🤔

İlk sizin sütünüzü içmeli bebek agız sütü denir ve bütün ihtiyacı olan o ilk süttedir..

Bende 3 kızımı sezeryanla doğurdum ama yine ben emzirdim mama falanda vermedim..Çok gerekirsede mama verir ya da sütünüzü sagarsınız..

Allah hayırlı bir şekilde kucagınıza almayı nasip etsin o teyzeyede akıl fikir versin😡

doğumdan sonra süt gelir ama hem kafa rahatlığı hem de doğru emzirmeyi bilmek gerekir.
ben sezaryanla doğum yaptım, doğumdan sonra sütüm hiç gelmedi değil, hemen emzirdim hemşirelerin yardımıyla ama ilk 5 gün mama da verdik çünkü yeterli beslenemeyen bebek hastalanabilir. emzirme danışmanlığı da aldım bu süreçte.
öncelikle bebeğin yerleşmesi için gerekli yardımı yaptıktan sonra ya odadan çıkacaklar ya da sesiszi sakin oturacaklar (sizin kız kardeş bunu beceremez bence) emzirme anne bebek arasında sessiz ve özel bir süreç. (sesten kastım konuşma laf kalabalığı falan, müzik dinlenebilir mesela). ikincisi bebeğin memeyi doğru kavraması lazım yoksa hem ememez hem de meme başı yara olur. üçncüsü, başlangıçta mama vermekten korkmayın ama önce emzirin sonra 30 cc mama teklif edin. bitirirse bir 30 cc daha sunarsınız. ama önce mutlaka emecek. mümkünse mamayı emzirme kaşığı ya da normal kaşıkla verin. ayrıca emzirme sonrası sütünüzü sağın ve onu da bebeğinize içirin. hem meme uyarıldığı için süt artar hem de bebek daha çok anne sütü almış olur. bu şekilde 5 gün mama verdik, 6. gün dr gerek yok dedi ve bıraktık. sarılık vs olmadı, sütüm arttı. zorluk yaşarsanız mutlaa danışmanlık alın. her hastanede gece gündüz emzirme danışmanı bulunmak zorunda, talep edin. ben özel danışmanlık aldım ama hastanedeki danışmandan da çok fayda gördüm.

Yazılanları okudum da cok garip geldi. Bebeğim doğduğundan beri sağlığı ile ilgili bazı şüphelerim oldu ve bu yüzden sütüm kesilme derecesine geldi, çok çok az. Ben de görümceme söyledim arada emzirir misin diye tamam dedi hiç de sorun etmedim. Demem o ki dert insana göre işte. Keşke benim de derdim ablamın bebeğimi emzirmek istemesi olsaydı :)

elbette insanin sutu gelmezse, bir baska anneden rica edebilir, bu kisi kardesi ise daha bile iyidir de.

sizin durumunuzda sizde bu negatif etki yaratacak,
yani sutu gelmez gelmez denir mi daha dogum yapmamis insana,
veya bir cogumuzun basina gelmistir, yeni dogum yaptiginda insanin sutu az gelir zaten, oradan hemen cok bilmis biri cikar, oh benim fiskiriyordu der,
hoppalaaa,
o anda sut fiskirsa zaten iyi bir sey degildir ki, yenidogan buna hazir degil neticede,

ama taze anne tum bunlardan etkilenir, uzulur, kendini yetersiz hisseder...

o yuzden ben de bu tarz konulari okuyunca iyi niyetimi kaybediyorum,

sutunuz gelmezse, onu o gun dusunursunuz,

ama suan pozitifi dusunun, kiz kardesinize de size bu sekilde negatif konusmamasini soyleyin,
ilk gun cocuk emmedi diyelim mesela, hemen hastalanmaz ki, o yuzden ilk gun icin boyle bir seyi asla teklif etmemesini soyleyin. zaten sizin devamli suretle emzirmeye calismaniz lazim, hem bebegin hem sizin bu duruma alismaniz icin, biri cikip dur ben emzireyim dese bunun kime ne gibi bir faydasi olabilir ki. sacma sapan isler.

Back
X