• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebegimi emzirmek istiyor

Merhaba kizlar. Benim dogum yaklasiyor artik Allahin izniyle. Kiz kardesim de kişin dogum yapti, emziriyor. Ilk dogdugu gun sutu gelmemisti mama verilmisti hastanede. Şimdi bana diyor ki "senin oglun dogdugunda ben emziricem o yuzden erken gelicem hastaneye" dedi. Tamam dedim sevindim hatta. Dun yine yazdi..dogdugunda hemen sut gelmiyor biliyorsun sizde kalir emziririm dedi. Bugune kadar bu beni hic rahatsiz etmemisti. Ama bugun bu dusuncenin rahatsizligiyla actim gozlerimi gune. Sizin dusunceleriniz nedir hanimlar?
Kardeşinizin sütü sizin çocuğunuza göre değil herkez kendi bebeğinin ihtiyacına göre süt üretir

Ben anlamadım kendi bebeğinizi kendiniz neden emzirmiyorsunuz ? Daha neler duyacağım çok saçma gerçekten. Sizin sütünüz ilk süt yani bebeğin ihtiyacı olan herşeyi karşılıyor. Kolostrum. Ağız sütü. En iyi antibiyotik. Beş altı aylık annenin sütü ile asla bir değil. Ve siz sütüm olmaz düşüncesi ile doğuma giderseniz sütünüz olmaz. Bu düşünceyi çıkarın aklınızdan. Kardeşiniz emzirse sizin sütünüz cogalmaz. Siz kendiniz sürekli bol bol emzirin. Bebeğin midesi mercimek kadar zaten yeter sütünüz. Emdikçe çoğalır. Sütünüz gelmese bile emzirin .

tovbe tovbe ya ne munasebet
nıye sız kendı bebegınızı emzırmıyorsunuz da ablanız emzırmek ıstıyor ona tamam dıyorsunuz anlamadım ? sutunuzun gelmesı ıcın bag kurmanız ıcın dogurdugunuz ıcın hanı annesısınız ya halıyle sızın emzırmenız gerekıyor

su forumda neler okuyorum ben ya

Çok teşekkür ederim, ana konumuz bu olduğu için aydınlanma yaşadım şuan.
Ebede bu konuda mahalledeki komşu teyzeyle aynı bilgiye sahip. Ki çoğu ebe de işgüzarlık yapmayı seviyor. Anne yanlış yönlendirilmemeli
Aaaaa ne demek mübarek bayram günü sizi aydınlatabildimse ne mutlu bana sonuçta bilmemek değil öğrenmemek ayıp. Siz başka aydınlanmak istediğiniz birşey olursa sorun bana ben aydınlatırım

Ebede bu konuda mahalledeki komşu teyzeyle aynı bilgiye sahip. Ki çoğu ebe de işgüzarlık yapmayı seviyor. Anne yanlış yönlendirilmemeli
Aaaaa ne demek mübarek bayram günü sizi aydınlatabildimse ne mutlu bana sonuçta bilmemek değil öğrenmemek ayıp. Siz başka aydınlanmak istediğiniz birşey olursa sorun bana ben aydınlatırım
Tam vakıf değilim ama ebelik bölümü 4 yıllık bir bölüm. Anne bebek sağlığına ve beslenmesine dair de ders almıyorlar mı? 4 yıl napıyor bunlar :D

bence bi araştırın ebenin görev içeriğini sonra gelip burada laf soktum diye sevinin. komşu teyzeyle kıyaslamak epey uçuk olmuş.

Her annenin sütü bebeği için özeldir. Ablam kızkardeşim ve ben 1buçuk sene içinde dogum yaptık. Hiçbirimizin aklına böyle bir şey gelmedi. Böyle bir şeye izin vermezdim sanırım

Tam vakıf değilim ama ebelik bölümü 4 yıllık bir bölüm. Anne bebek sağlığına ve beslenmesine dair de ders almıyorlar mı? 4 yıl napıyor bunlar :KK70:
Birkaç ebe tanıyorum
Biri ayyy kııız taş gibisin maşşallaa ne emzircen kocan beğenmez sonra başka kadına gider mamaylada büyür ayol nolcak diyordu
Diğeri bebek yoğun bakımdayken anneye sakın doktorun vereceği ilaçları kullanma bebek çok küçük sakat olur sonra bol bol su içir su çok faydalı demişti
Annenin memesinin birinden süt birinden su aktığını söyleyen bir ebe vardı
Bir diğeri doktorun yanından çıkan anneyle bebeğin yanına gidip bakiim ne yazmış hmmm yok sen bunları alma falanca ilaçları al bak ben sana yazayım diyordu
Daha neler neler…..

bence bi araştırın ebenin görev içeriğini sonra gelip burada laf soktum diye sevinin. komşu teyzeyle kıyaslamak epey uçuk olmuş.
Birkaç ebe tanıyorum
Biri ayyy kııız taş gibisin maşşallaa ne emzircen kocan beğenmez sonra başka kadına gider mamaylada büyür ayol nolcak diyordu
Diğeri bebek yoğun bakımdayken anneye sakın doktorun vereceği ilaçları kullanma bebek çok küçük sakat olur sonra bol bol su içir su çok faydalı demişti
Bir diğeri doktorun yanından çıkan anneyle bebeğin yanına gidip bakiim ne yazmış hmmm yok sen bunları alma falanca ilaçları al bak ben sana yazayım diyordu
Daha neler neler…..

Ben laf soktum diye sevinecek kadar boş bir insan değilim ya başka adrese yönlenin
Benim birşey araştırmama gerek yok durum net, ebenin görevi nedir?doğurtmak
Doktorun görevi nedir?doğru yönlendirmek,tedavi etmek,her bebeğe özel bilgi vermek
Çocuğumuz bebeğimiz hastalanınca ebeye mi gidiyoruz
Yani yanlış yönlendirdiğinizi kabullenmek bu kadarmı zorunuza gidiyor
Ebeyle doktoru bir tutmak ne kadar mantıklı

Hadi kuzenin yanında bir de süt kardeşi olsun isterseniz anlarim. Ama yeni doğan bebeği annesinden önce emzirmek nedir. Ilk gelen süt az filan olabilir çünkü öyle olmasi gerekli kolostrum dah yoğun ve cok faydalı. Kardeşinize söyleyin hemen emzirmesini istemediğini ilerde emzirir. Ya emzirmeside değişik geliyor sagip versin . Gerek var mi bence hic yok ben istemem madem kabul ettiniz bari 3 -4 ay geçsin versin sütünü. Bunu görümce dese kızarsiniz,kızarız. Ama lütfen yapmayın

Merhaba kizlar. Benim dogum yaklasiyor artik Allahin izniyle. Kiz kardesim de kişin dogum yapti, emziriyor. Ilk dogdugu gun sutu gelmemisti mama verilmisti hastanede. Şimdi bana diyor ki "senin oglun dogdugunda ben emziricem o yuzden erken gelicem hastaneye" dedi. Tamam dedim sevindim hatta. Dun yine yazdi..dogdugunda hemen sut gelmiyor biliyorsun sizde kalir emziririm dedi. Bugune kadar bu beni hic rahatsiz etmemisti. Ama bugun bu dusuncenin rahatsizligiyla actim gozlerimi gune. Sizin dusunceleriniz nedir hanimlar?
Saçmalamayın. Kardeşiniz neden emzirsin sizin çocuğunuzu

Birkaç ebe tanıyorum
Daha neler neler…..

Ay yok artık yaa
Gerçi bana da gebe izlem yapan hemşire sakın tetanoz aşısı olma bebeğini öldürür demişti
Şaşırmıyorum o yüzden

Ne munasebet🤔😂sen emzir ki sutun gelsin zaten.. annesinde sorun yoksa teyzesi ne alaka yaw😤🤔🤔 bu kadar heves niye.. ben olsam emzirtmezdim iyi niyet gibi gelmedi bana nedense

Birkaç ebe tanıyorum
Daha neler neler…..

Benim bebeğim sarilik oldu ışık tedavisi için hastaneye gittiğimizde doğumumda bulunan ebe hemşire emzirmedin mi aç mı kaldı bebek sarilik oldu dedi. Ben zaten hüngür hüngür ağlıyorum lohusa psikolojisi. Doktora bunu sorduğumda sarilik ile beslenmenin alakasi yok dedi. Seninle alakalı bir durum değil ama için rahat edecekse bebeğin daha beş günlük, kilo almış İlk haftada kilo verir bebekler demişti. Yazınızı okuyunca o geldi aklıma :)

Birkaç ebe tanıyorum
Daha neler neler…..
Peki

herkes nasil zorla da olsa emzirdiyse ben de oyle emzirmek istiyroum diyebilirsiniz.
sonucta siz de ilk defa anne oluyorsunuz o ilk emdigi anlar bile cok kiymetli.
sizin yerinizde olsam kabul etmezdim

Yorumları üstün körü okudum, çok hakim değilim ama burada insanların gazına gelmeyin. Yok gövde gösterisi yapacak, yok egosunu tatmin edecek falan. Ne alaka ya? Bu kardeşiniz ve aranızdaki ilişkiyle ilgili bir durum. Eğer kardeşiniz normalde de kıskanç ve haset yapıdaysa dedikleri doğru ama diğer türlü paragraftan bu anlaşılmıyor. Evet kız kardeşiniz cahilce söylemlerde bulunmuş ama kötü niyetli olduğunu düşünmüyorum. Sadece kendi yaşadıklarını sizinde yaşamanız durumunda yardım teklif etmiş, biraz emrivaki yapmış. Yine tekrarlıyorum kardeşinizin niyetini en iyi siz bilirsiniz, sizce kötü niyetli mi? Kendimle kardeşimi düşünüyorum aynısını o bana yapsa kötü niyetli bulmazdım, işgüzar bulurdum, cahil bulurdum ama kötü niyetli bulmazdım. Siz ilk anne sütünün faydalarından, anne bebek arasındaki bağ oluşumundan, onun sütünün sizin bebeğiniz için uygun vitaminler barındırmadığından bahsedin. Anlayacağını düşünüyorum.

Back
X