• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebegimi emzirmek istiyor

Benim bebeğim sarilik oldu ışık tedavisi için hastaneye gittiğimizde doğumumda bulunan ebe hemşire emzirmedin mi aç mı kaldı bebek sarilik oldu dedi. Ben zaten hüngür hüngür ağlıyorum lohusa psikolojisi. Doktora bunu sorduğumda sarilik ile beslenmenin alakasi yok dedi. Seninle alakalı bir durum değil ama için rahat edecekse bebeğin daha beş günlük, kilo almış İlk haftada kilo verir bebekler demişti. Yazınızı okuyunca o geldi aklıma :)
Ben olsam heee aç bıraktım manyağımya ben der ağzının ortasına çarpardım
Delimidirler nedir ya

Yorumları üstün körü okudum, çok hakim değilim ama burada insanların gazına gelmeyin. Yok gövde gösterisi yapacak, yok egosunu tatmin edecek falan. Ne alaka ya? Bu kardeşiniz ve aranızdaki ilişkiyle ilgili bir durum. Eğer kardeşiniz normalde de kıskanç ve haset yapıdaysa dedikleri doğru ama diğer türlü paragraftan bu anlaşılmıyor. Evet kız kardeşiniz cahilce söylemlerde bulunmuş ama kötü niyetli olduğunu düşünmüyorum. Sadece kendi yaşadıklarını sizinde yaşamanız durumunda yardım teklif etmiş, biraz emrivaki yapmış. Yine tekrarlıyorum kardeşinizin niyetini en iyi siz bilirsiniz, sizce kötü niyetli mi? Kendimle kardeşimi düşünüyorum aynısını o bana yapsa kötü niyetli bulmazdım, işgüzar bulurdum, cahil bulurdum ama kötü niyetli bulmazdım. Siz ilk anne sütünün faydalarından, anne bebek arasındaki bağ oluşumundan, onun sütünün sizin bebeğiniz için uygun vitaminler barındırmadığından bahsedin. Anlayacağını düşünüyorum.
Ben sadece şunu düşündüm
Kardeşi ablasına teklif etmemiş
Bu benim dikkatimi çekti
Sütün gelmezse ben emzireyim mi dememiş
Sütün gelmez, ben emzireceğim diye direkt dayatmış
Hamile bir kadına şimdiden sütün gelmez gelmez denir mi?
Çok sinir bozucu cümleler
Bu yüzden sempati veya iyi niyet besleyemedim kardeşe karşı

Bende hamileyim. Daha doğurmadan bir arkadaşım eşimle aramı nasıl bozsam diye derde düştü. Sürekli bana eşimin doğumdan sonra çok değişeceğine, benim çok bitik ve yıpranmış olacağıma, lohusalığın dünyanın en kötü olayı olduğuna ve eşimin asla bebeğe bakmayacağına dair caps, video, fotoğraf ve hikaye atıyor gülerek. Çünkü kendisinde öyle oldu. Hayır benim eşim öyle değil diyorum ki gerçekten değil. Ama ikna da olmuyor. Senin gibileri çok gördük vs diyor. Eşimle kavga edip küssem rahatlayacak.

Ben aylardır bu durumu çektiğim için belki de antipati duydum kardeşe bilemedim :D

Ben sadece şunu düşündüm
Bu benim dikkatimi çekti

Bende hamileyim. Daha doğurmadan bir arkadaşım eşimle aramı nasıl bozsam diye derde düştü. Sürekli bana eşimin doğumdan sonra çok değişeceğine, benim çok bitik ve yıpranmış olacağıma, lohusalığın dünyanın en kötü olayı olduğuna ve eşimin asla bebeğe bakmayacağına dair caps, video, fotoğraf ve hikaye atıyor gülerek. Çünkü kendisinde öyle oldu. Hayır benim eşim öyle değil diyorum ki gerçekten değil. Ama ikna da olmuyor. Senin gibileri çok gördük vs diyor. Eşimle kavga edip küssem rahatlayacak.

Ben aylardır bu durumu çektiğim için belki de antipati duydum kardeşe bilemedim :KK70:
Haksız değilsin, eski bir konusunu attılar konu sahibinin buraya. O kardeş fena. Aklınca kendini aklayacak aile içinde. Bu fesat tavırları aile içinde dillenmeye başladıysa demek.

Ben sadece şunu düşündüm
Bu benim dikkatimi çekti

Ben aylardır bu durumu çektiğim için belki de antipati duydum kardeşe bilemedim :KK70:
Ben zaten söylemlerini cahilce buldum.
Yani kardeşi savunmadım. Sadece burada gaz vermek amacıyla yok gövde gösterisi yapıyor, yok ego tatmin ediyor demek yanlış, kardeşinin çocuğunu emzirip nasıl egosunu tatmin edecek ki? Saçma. Ben kötü niyetli bulmadım. Ama haklı da bulmadım. Çok cahilce konuşup emrivaki yapıp saçmalamış. Söyledikleri sinir bozucu. Sizin olayınızla konu sahibinin olayı biraz farklı. Sizinki resmen sizi manipüle etmeye, daha doğurmadan psikolojinizi batırmaya çalışıyor. Bunu sadcee emzirme baskısıyla değil, eşinizin değişeceğini söyleyerek, aranıza soğukluk sokarak yapmaya çalışıyor. Bence görüşmeyin, zaten bebek doğunca bir adaptasyon süreci geçireceksiniz, bu süreçte boş insanların boş boş söylemlerine izin vermeyin. Kucağınıza sağlıkla alın bebeğinizi. 🌸

Ben zaten söylemlerini cahilce buldum.
Yani kardeşi savunmadım. Sadece burada gaz vermek amacıyla yok gövde gösterisi yapıyor, yok ego tatmin ediyor demek yanlış, kardeşinin çocuğunu emzirip nasıl egosunu tatmin edecek ki? Saçma. Ben kötü niyetli bulmadım. Ama haklı da bulmadım. Çok cahilce konuşup emrivaki yapıp saçmalamış. Söyledikleri sinir bozucu. Sizin olayınızla konu sahibinin olayı biraz farklı. Sizinki resmen sizi manipüle etmeye, daha doğurmadan psikolojinizi batırmaya çalışıyor. Bunu sadcee emzirme baskısıyla değil, eşinizin değişeceğini söyleyerek, aranıza soğukluk sokarak yapmaya çalışıyor. Bence görüşmeyin, zaten bebek doğunca bir adaptasyon süreci geçireceksiniz, bu süreçte boş insanların boş boş söylemlerine izin vermeyin. Kucağınıza sağlıkla alın bebeğinizi. 🌸

Şeytan diyor ki doğumdan sonra eşimle bebeğin fotosunu videosunu çek nispet yap
Çünkü hep eşinden şikayet ediyor. Bebeğe bakmıyor vs diye
Benim eşimse şimdiden altını ben değiştiririm, sen sadece emzirirsin, omzuma alırım, hastanede ben kalıcam anneler kalmasın modunda
Ama işte karakterim o değil
Şimdi yapsam, bak senin eşin gibi değil desem o üzülecek. O da bir anne. Ne gerek var evlerinde huzursuzluk yaratmaya

Ben sadece şunu düşündüm
Bu benim dikkatimi çekti

Ayrıca laf bile anlatma o hasedinden geberen arkadaşına. '' Herkesi evindeki ayı ile bir tutma. '' de kapat. Bu bile fazla.

Merhaba kizlar. Benim dogum yaklasiyor artik Allahin izniyle. Kiz kardesim de kişin dogum yapti, emziriyor. Ilk dogdugu gun sutu gelmemisti mama verilmisti hastanede. Şimdi bana diyor ki "senin oglun dogdugunda ben emziricem o yuzden erken gelicem hastaneye" dedi. Tamam dedim sevindim hatta. Dun yine yazdi..dogdugunda hemen sut gelmiyor biliyorsun sizde kalir emziririm dedi. Bugune kadar bu beni hic rahatsiz etmemisti. Ama bugun bu dusuncenin rahatsizligiyla actim gozlerimi gune. Sizin dusunceleriniz nedir hanimlar?
Hemen süt geldimi geliyor. Bu kesin bir durum değil. Ben sezaryen oldum ve hemen emzirmiştim.

Merhaba kizlar. Benim dogum yaklasiyor artik Allahin izniyle. Kiz kardesim de kişin dogum yapti, emziriyor. Ilk dogdugu gun sutu gelmemisti mama verilmisti hastanede. Şimdi bana diyor ki "senin oglun dogdugunda ben emziricem o yuzden erken gelicem hastaneye" dedi. Tamam dedim sevindim hatta. Dun yine yazdi..dogdugunda hemen sut gelmiyor biliyorsun sizde kalir emziririm dedi. Bugune kadar bu beni hic rahatsiz etmemisti. Ama bugun bu dusuncenin rahatsizligiyla actim gozlerimi gune. Sizin dusunceleriniz nedir hanimlar?
Herkes çok karşı çıkmış ben şaşırdım doğrusu. Kendi kız kardeşiniz, canınız yabancı değil ki. Bebeğin emme refleksini geliştirmesine yardımcı olur. Evet doyuracak anneden kesecek kadar emzirmemesi lazım ama yardımcı olur bence. Ama tabi siz bilirsiniz

evet..bebeğin emme reflexi gelişmesi lazım ayrıca...4-5 aylık sut veren bir memede dokunmayla süt fışkırır
E tabi öyle sütün yoğun olduğu zamanlar. Ne olursa olsun çok çok saçma. Konu sahibinin hiç sütü gelmedi diyelim, inşallah olmaz böyle bişey ama buda bi varsayım. Ne olacak o zaman hep teyzesi mi emzirecek bebeğini. Çok sinir bozucu ve düşüncesiz bi fikir.

Konudan bildirim gelince sinirim tekrar depreşiyor. İçim soğumuyor. Anne karnından yeni çıkmış bebeği ne demek ya teyze gelsin emzirsin. Böyle hadsizlik olur mu, böyle bişey nasıl söylenir nasıl teklif edilir. O özel bağ sizin aranızda kurulmalı, sütünüz gelir gelmez bebek tutar tutmaz. Sizin teninize alışmalı. Hadi oldu emzirdi bebek o kokuya alıştı sizi kabul etmezse ne olacak. Bana doğum sonrası kv sütüm olsa ben emzirsem gibi bişey demişti. O gün bugündür bu emzirme konularına cinlenirim. Ama bu apayrı..

Kızkardesinin bebegi ile sizin bebeginizin cinsiyeti nedir? Mahremiyet olmaması icin süt kardes olmalarını istiyor gibi geldi bana
Bebegi asla emzirmesine izin verme sonucta o bebek koku ve temasla tanıyacak annesini kafa karısıklıgından oturu sizi reddetme ihtimali bile var..

Nie süt gelmiyormuş geliyor..asıl bebegini ona verirsen sütün huc gelmez ..ilk kucagina aldiginda gelsede gelmesede annesinin kokusunu almali başkasinjn degil saçmalamagin lutfen verme sakın

Eşimle konuştuk izin vermiyor kesinlikle istemedi böyle bir şeyi diyin kimse kırılmamış olur

Sezeryan olunca süt gelmez diye kabullenilmiş ancak bir arkadaşım normal doğum yaptı sütü ilk günler gelmemişti, diğer arkadaşım sezeryan doğum yaptı ilk günden sütü vardı. Kendimizi şartlamamak lazım sezeryan olursa süt gelmez diye.

Ben burda teyzenin emzirmesinden ziyade yeni doğan bebeğin emecegi sütün icerigine takılırım açıkçası. Anneden ilk gelen süt içerik olarak çok farklıdır ve bebeğin bu sütü içmesi çok çok önemlidir. Teyzenin sütü 3-4 aylık bebeğe göre bir icerige sahiptir yeni doğmuş bebeğe iyi gelmeyebilir sindirim sistemini zorlayabilir ve bebeğin ihtiyacını gideremez.
Benim de küçük bebeğim var iki kez sezeryanla doğum yaptım ve birkaç saat içinde bebek emdikçe süt geldi. Teyze bebeği emzirirse bebek doydugu icin sizi emmek istemeyecek ve sütünüzün gelmesi gecikecek hatta belki hiç olmayacak bu riske girmeye değmez. Sonuçta her doğum yapan kadın bu dönemden geçiyor ve kimsenin emzirmekten başka bir alternatifi yok sizinki gibi .
Üstelik şu an farkında değilsiniz belki ama teyzesi emzirip bebeğiniz ilk onun kokusunu aldığında ilerde hep içinizde bir pişmanlık yaşarsınız bu özel anı neden yasamadiginiz için. Sonuçta emzirmek sadece fiziksel bir ihtiyaç değil bebekler için. Anne kokusu, güven, bağlılık hep emzirmeyle hatta o ilk temasla oluşturulan duygular. Bu duygulari bebeğinizin elinden almayın lütfen.

Kardeşinizin sütü sizin bebeğinize göre değil , her ay annenin sütü bebeğin gelişimine göre değişir , anne olacaksınız açın biraz okuyun , buraya girebildiginize göre internete ulasiminiz var , azıcık internette araştırın , sizin sutunuzun gelmesi için zaten bebeğin hemen sizi emmesi gerekiyor , ay daha neler duyacağız ya

İlk günler emzirirken sütün az gelmesi normaldir zaten. Bebeğin midesi de çok küçüktür. Doğal olan sizin emzire emzire sütünüzü artırmanız, bebeğin de eme eme midesini genişletmesidir. Doktora danışırsanız yönlendirir zaten.

Back
X