• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebegimi emzirmek istiyor

İyi niyetinden söylemiştir ama siz kabul etmeyin. Sütünüzün gelmesi için bebeğin sizi emmesi lazım zaten. Sizin kokunuzu alması lazım. Çok istiyorsa sağıp verebilir o kadarına bir şey demezsiniz ama ben olsam sıkıntılı bir durum yoksa bebeğimi kardeşim bile olsa bir başkasının emzirmesini asla istemem.

Aynen bende sezeryrn oldum 3 gün çok uğraştım az geliyordu masaj yaptım göğsüme yıkadım pompa ile çektim şırınga ile verdim pes etmedim hemen mama ya başlamadım şükür sütüm çoğaldı düzene girdi bebeğimde emdi , Rabb'im inşallah sizlere de bir evlat daha nasip eder inşallah 🙏🤲☺️
Aminnn teşekkür ederim 🥰🥰🥰

Eki Görüntüle 2891091 Bahsi geçen kız kardeş bu bahsettiğiniz ise hiçbir şekilde doğumunuza kabul etmeyin eve de kabul etmeyin. Lohusa halinizle bir de bu sorunlarla uğraşmayın, doğuma da eve de sadece annenizin gelmesini isteyin. Çok bunaldım ev kalabalık olsun istemiyorum deyin geçin. Eşinize karşı da ima ettikleri şeyler hiç hoş değil bence anormal olan sizin kız kardeşiniz. Belki erkek kardeşinize de abuk subuk konuşmuştur eşiniz hakkında kim bilir. Sizin konularınızı okuduktan sonra kardeşinizin ciddi anlamda tuhaf olduğunu düşündüm 🤷🏻‍♀️
Oo bir de böyle bir durum varsa ömür boyu senin çocuğunu ben emzirdim laflarına maruz kalabilirsiniz. Ayrıca madem eşiniz rahatsız olunacak biriymiş onun gözünde, o zaman neden evinize gelip onun bebeğini emzirmek istiyor, lohusa evine emzirmek için gelmek istemek dünyanın en saçma şeyi kusura bakmayın ama anormal bir şey.

Eki Görüntüle 2891091 Bahsi geçen kız kardeş bu bahsettiğiniz ise hiçbir şekilde doğumunuza kabul etmeyin eve de kabul etmeyin. Lohusa halinizle bir de bu sorunlarla uğraşmayın, doğuma da eve de sadece annenizin gelmesini isteyin. Çok bunaldım ev kalabalık olsun istemiyorum deyin geçin. Eşinize karşı da ima ettikleri şeyler hiç hoş değil bence anormal olan sizin kız kardeşiniz. Belki erkek kardeşinize de abuk subuk konuşmuştur eşiniz hakkında kim bilir. Sizin konularınızı okuduktan sonra kardeşinizin ciddi anlamda tuhaf olduğunu düşündüm 🤷🏻‍♀️
Evet o konuyu okumuştum. Bu ne ya ne biçim kız kardeş demiştim.🤬🤬🤬🤬

her annenin sütü vardır. hamileliğin 2. trimesterinden itibaren memede hazır olarak bebeğin doğmasını bekliyor.
anneler sanıyor ki şakır şakır süt akacak.
o öyle olmuyor.
ilk gelen süt olan kolostrum çok yoğun yapıdadır, bal gibi kıvamlıdır, bebek onu emerek çıkarır, damla damla bebeğe yeter o. midesi zaten kiraz kadar.
daha sonra normal süte döner.
anneler sanar ki sütüm gelmiyor. halbuki süt var memede. ayrıca yoğun olduğu için pompaya gelmez, eğer bebek annenin yanında değilse elle sağım önerilir kolostrum gelirken.
her annenin sütü bebeğine özeldir, sütü yeter, süt yaramaz diye bir şey de yoktur.

Merhaba kizlar. Benim dogum yaklasiyor artik Allahin izniyle. Kiz kardesim de kişin dogum yapti, emziriyor. Ilk dogdugu gun sutu gelmemisti mama verilmisti hastanede. Şimdi bana diyor ki "senin oglun dogdugunda ben emziricem o yuzden erken gelicem hastaneye" dedi. Tamam dedim sevindim hatta. Dun yine yazdi..dogdugunda hemen sut gelmiyor biliyorsun sizde kalir emziririm dedi. Bugune kadar bu beni hic rahatsiz etmemisti. Ama bugun bu dusuncenin rahatsizligiyla actim gozlerimi gune. Sizin dusunceleriniz nedir hanimlar?
Hyr neden kbul ediyosun emdikce gelir sut hemn glmez kisidn kisiye dgisir bnim 28. Haftamdn beri geliyo emzirdikce sut kanallrin acilir gelir

Merhaba kizlar. Benim dogum yaklasiyor artik Allahin izniyle. Kiz kardesim de kişin dogum yapti, emziriyor. Ilk dogdugu gun sutu gelmemisti mama verilmisti hastanede. Şimdi bana diyor ki "senin oglun dogdugunda ben emziricem o yuzden erken gelicem hastaneye" dedi. Tamam dedim sevindim hatta. Dun yine yazdi..dogdugunda hemen sut gelmiyor biliyorsun sizde kalir emziririm dedi. Bugune kadar bu beni hic rahatsiz etmemisti. Ama bugun bu dusuncenin rahatsizligiyla actim gozlerimi gune. Sizin dusunceleriniz nedir hanimlar?
Senden gelen iki damla da olsa o süt bebeğin ilk ağız sütü . Çok kıymetli. Kardeşin kilolarca süt verse senden aldığı iki damla sütteki vitamini karşılamaz. Artı emdikçe süt gelir. Benm ilk doğumda sütüm gelmedi. Bebek aç kalmasın diye mama verildi. Ama hep emzirdim. Başta boş boş emdi. Baktık süt gelmeye başlamış. Şunu soylebilirsin. Biraz buyusunler daha sonra süt kardeş yaparız çocukları. Ama ilk başta bebegimi tabiki ben emzircem. Yetmezse mama diye bişey var. Ölmedik yani. Bende iki ay mama verdim. Çok düşünme. Kendince iyilik yapıyor. Ama saçmalamıs biraz. Bol kokla göğsünde tut. Emmese bile göğsüne yatır ki hormonlar cossun süt gelsin😇😇

İlk zaman evet süt hemen gelmeyebilir ama anne olarak uyarılmaya onunda sizin ten kolunuza ihtiyacı var. Eğer ki emzirme olacaksa süt kardeşlik olarak değerlendirip iki tarafında rızası olmalı. Ve araştırmalısınız. İçinize sinmeyen bir şeyler varsa açıkça şimdiden konuşmak lazım, o lohusalık sırasında zihninizde kalbinizde büyütmeye gerek yok. Velev ki süt gelmesin herkesin yaşıt kuzeni yok ki, teyzesi yengesi halası emzirsin mama denilen bir şey var. Eğer gönlünüz süt kardeşlik istemiyorsa mama var.

Senden gelen iki damla da olsa o süt bebeğin ilk ağız sütü . Çok kıymetli. Kardeşin kilolarca süt verse senden aldığı iki damla sütteki vitamini karşılamaz. Artı emdikçe süt gelir. Benm ilk doğumda sütüm gelmedi. Bebek aç kalmasın diye mama verildi. Ama hep emzirdim. Başta boş boş emdi. Baktık süt gelmeye başlamış. Şunu soylebilirsin. Biraz buyusunler daha sonra süt kardeş yaparız çocukları. Ama ilk başta bebegimi tabiki ben emzircem. Yetmezse mama diye bişey var. Ölmedik yani. Bende iki ay mama verdim. Çok düşünme. Kendince iyilik yapıyor. Ama saçmalamıs biraz. Bol kokla göğsünde tut. Emmese bile göğsüne yatır ki hormonlar cossun süt gelsin😇😇
Bir şeyi çok merak ediyorum bebeğin süt emdiği nasıl anlaşılıyor acaba? Boşa emmesiyle dolu emmesi arasındaki fark nasıl oluyor ☺️

Ya benim aklima da sey geldi,hani bu sut anne olayinda cocuklar evlenemiyor ya acaba ilerde boyle bir durumun önünü kesmek icinmi yapti acaba?tabi sizin bebek kizsa.
Ama yinede cok sinir bozucu,siz bu kardeşi pek dnlemeyin,cok moralinizi bozacak gibi druyor

İlk gün süt gelmez diye bir kural yok, benim şükür doğumdan hemen 2 saat sonra gelmişti. Kardeşiniz belki iyi niyetli yaklaşıyor ama bence izin vermeyin.
Kolostrum denilen ilk ağız sütü çok önemli.
Bebeğiniz kokunuzu alacak, alışacak, emmek için uğraşacak, damla damla gelecek filan zaten, bu şekilde sütünüz inecekk sizinde. Bu süreci bebeğinizle beraber geçirin lütfen.

İnnnnnanilmaz tiksinme ve rahatsızlık duydum ben şuan.
Sizi nesi sevindirdi anlayamadim

Fena yakalamissiniz.

Konu sahibi kaç kötülük görmeniz kaç laf duymanız kaç kazık yemeniz gerekiyor kardesinize yüz vermemek için ?

Ben her annenin doğurduğu çocuğun ihtiyaçlarına yönelik süt ürettiğini okumuştum . Hele ki yenidoğana ilk annesi süt vermeli o emzirmeli elbette.

Kardesinizin emzirmeden önce kan tahlili vermesi gerektiğini de biliyor musunuz? Eğer bı rahatsızlığı varsa yani sütle geçen bebege geçiyor.Cogumuzun ilk gün sütü gelmediği oluyor mama vermek en mantıklısı. Hem onun bebeği daha büyükmüş ondan gelen süt değerleri farklı yenidogana yaramaz.

Bir şeyi çok merak ediyorum bebeğin süt emdiği nasıl anlaşılıyor acaba? Boşa emmesiyle dolu emmesi arasındaki fark nasıl oluyor ☺️
Bebek dil hareketi ile emmeye baslar. Süt gelmeye başlayınca yutkunmaya başlar. İki üç kere diliyle çeker . Sonra yutar. Yutkundugunu zaten görüp duyarsınız. Süt çoğalınca zaten cok cok sesli emer😍😍

Bebek dil hareketi ile emmeye baslar. Süt gelmeye başlayınca yutkunmaya başlar. İki üç kere diliyle çeker . Sonra yutar. Yutkundugunu zaten görüp duyarsınız. Süt çoğalınca zaten cok cok sesli emer😍😍
Hmmmm şimdi anladım.
Teşekkür ederim valla hep merak ediyordum 🤭

Back
X