• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebegimi emzirmek istiyor

Bu msjinizla birlikte kardesime de gicik oldum suan. Demek ego haline getirmis bu isi. Ben de bazen cok safim ya
Bence bu olayı bu noktaya taşımayın, ben ilk doğum yaptığımda sütüm gelmedi, mamaya çok karşı bi insandım o sırada sütü olan biri sağıp vermeyi teklif etse inanın onu verirdim. Önceki mesajımda dediğim gibi mutlaka siz öncesinde emzirin, bazı bebeklere o emdiği bir kaç damla yetiyor ama benim bebeğim çok küçük doğdu şekerini ölçtüler sürekli düştüğünü görünce mama verdiler. Evet anne ilk sütüyle 3,5 aylık bebek sütü farklı ama mamalarda 0-6 ay aynı mama veriliyor.
siz şimdi bunlar hiç düşünmeyin, bebeğiniz doğsun güzelce emzirin. Olaki bir aksilik durumunda bebeğiniz mama almadan bu dönemi atlatabilirsiniz o yüzden kendinizi rahatlamış hissedin. Kardeşinize de diyin sağol kardeşim beni rahatlattın sütüm gelmezse doktorlar mama derse sağarsın seninkinden veririz, önce ben emziririm bana kokuma emmeye alışsın.

Sizi niye deneyeyim yahu sabahin 7 sinde🙄
Çünkü bunun başka bir açıklaması olamaz. Bak yeni anne olacaksın. Aç biraz oku bunlar çok eski çağ düşünceleri.

Kolostrum, bir diğer adıyla da “Ağız sütü” olarak ifade edilen emzirme başlangıcında gelen ilk süttür. Kolostrumun içeriği henüz gebelik döneminde anne vücudu tarafından hazırlanmaya başlar. Doğumun ardından salgılanan bu ilk süt kıvamlı, yoğun, az ve sarı bir süttür.
Bu yazıyı hemen şimdi kardeşinle paylaş ve bir daha konusunu dahi açtırma.

Bebeğinizi lütfen kendiniz emzirin anne bebek arasında ki ten tene temas çok önemlidir kokunuz sıcaklığınız hepsine ihtiyacı var bebeğinizin ve bir damla dahi olsa gelen süt ona yetecek zaten yenidoğduğunda emmeden nasıl gelecek sizin sütünüz ? Bu konu hakkında da fikir sahibi mi kardeşiniz bence kendi çocuğunun üzerinde söz hakkı olsun sizin çocuğunuzun üzerinde değil asla kabul etmezdim eğer küsüyorsa da küserdim çok saçma anlamsız bir teklif benim bebeğimi yenidoğduğunda benden başkası niye kucağına alsın ya bana ihtiyacı var velev ki gelmedi sütünüz formül sütler var bizde verdik yenidoğum yaptığımız da çok şükür bi yerlerine brişey olmadı

Yeni doğan bir bebeğin ihriyacını, yeni soğm yapmis olan annesinin sütü karşılar diye diliyorum. Süt içerik açısından farklılaşır bebek büyüdükçe.
Bir de tüm hastalıklar sütten gecer bebeğe. Riskli birşey bence.
Ben olsam kabul etmezdim. Ablam da olsa..
Koyun göğsünıze, kokunuza.alışsın. emerek sütü bebek getirecek..
Sağlıkla alın kucağınıza..

Doğumdan sonra hemen süt gelmiyor muymuş? Bu kişiden kişiye doğumdan doğuma fark eder sanıyorum. Ablamın oğlunda sütü gelmemişti ama kızında hemen geldi. Niye kendinizi gelmeyecek diye şartlayasınız ki? Ablanız kötü niyetle söylememiştir belki ama istemiyorsanız belirtin lütfen

Hastanede ebeye sorun, buradaki arkadaşlardan çok farklı bir cevap vermez gibi geliyor. Onuda kardeşinizle paylaşırsınız. İlk süt, ten tene temas çok önemli adımlar. Sütünüz gelmezse olur derse ebe, kardeşinize sağıp verebileceğinizi söylersiniz. Kendince yardım etmeye çalışıyor olabilir kardeşiniz, benim sütüm gelmedi çok zorlandık, ablamında gelmezse yardımcı olayım diye düşünüyordur belki. Hemen bilenmeyin, kötü niyet değil cahillik olarak bakın.

Hastanede ebeye sorun, buradaki arkadaşlardan çok farklı bir cevap vermez gibi geliyor. Onuda kardeşinizle paylaşırsınız. İlk süt, ten tene temas çok önemli adımlar. Sütünüz gelmezse olur derse ebe, kardeşinize sağıp verebileceğinizi söylersiniz. Kendince yardım etmeye çalışıyor olabilir kardeşiniz, benim sütüm gelmedi çok zorlandık, ablamında gelmezse yardımcı olayım diye düşünüyordur belki. Hemen bilenmeyin, kötü niyet değil cahillik olarak bakın.
Inanin yorumlardan sonra kotu niyet var da ben mi farkedemedim diye kendimi yiyorum. Ben de burdaki yorumlara kadar iyi niyet olarak algiliyordum. Simdi govde gosterisi yapmaya calisiyor gibi bir izlenime kapildim. Rahatsizlik hissediyorum suan

Inanin yorumlardan sonra kotu niyet var da ben mi farkedemedim diye kendimi yiyorum. Ben de burdaki yorumlara kadar iyi niyet olarak algiliyordum. Simdi govde gosterisi yapmaya calisiyor gibi bir izlenime kapildim. Rahatsizlik hissediyorum suan
Aklından ne geçtiğini bilemezsiniz, o yüzden bilenmeyin. Bana su katılmamış cahillik gibi geldi yaptığı. Gövde gösterisi mi değil mi siz bilirsiniz onu tanıyan sizsiniz. Okuyan, araştıran biri mi? Yapmaya çalıştığı şeyin yanlış olduğunu bildiği halde yapıyorsa ayıp ediyordur. Onun sütünün akış hızı bile yeni doğan bebek için uygun değil, ilk 6 ayın maması aynı ama biberon ucu aynı değil. Bundan bile çıkarım yapamayacak biriyse, ebe izin vermedi, öyle saçma şey mi olur diye bana kızdı hatta der kapatırsınız konuyu.

Ne saçma bir durum.😶 Sütünüz zaten emzirdikçe geliyor. 8 ay önce sezaryen ile doğum yaptım, evet ilk gün de sütüm az geldi ; ama el kadar bebek zaten o sütle de doyuyor. Hayat bu velev ki doymadı, devam sütü verirdim yine de başkasının bebeğimi emzirmesine tahammül edemezdim. İlk günlerde emzirmek sade bebeğinizin karnını doyurmaya yaramıyor, ikinizin arasındaki o bağı oluşturuyor. Kimseye gülmeyen kızım memeyi görünce nasıl aşkla bakıyordu bir bilseniz. 😍Benim yavrum ne diye teyzesiyle annelik bağı kursun? Gerçekten üzgünüm sert olmamaya çalışıyorum hamilesiniz ; ama sinirlendim resmen🤷‍♀️ Hadi siz ilk defa anne oluyorsunuz , o anne olmuş bu durumları biliyor. Bu cahillik falan değil bence art niyet. Şimdiden size yok süt gelmez diye olumsuzluk aşılıyor. Alttan alttan strese sokuyor ne saçma iş. Annelik sadece memeden süt akıtmakla olmuyor. Sütünüz oldu da hiç gelmedi. Devam sütünü yine bebeginizi emzirir gibi kucağınıza alıp göğsünüzü açarak verin. İlk altı ay başkası tutmasın o biberonu. Hep aynı şekilde devam edin.Doktorum öyle söylemişti. Aranızdaki bağ yine aynı şekilde oluşuyor. Kaldı ki devam sütleri bile bebeklerin aylarına uygun olarak oluşturuluyor. Emin olan kardeşinizin sütünden kat be kat fazla uygun bebeğiniz için. Allah sağlıcakla kucağınıza almayı nasip etsin yavrunuzu❤

Merhaba kizlar. Benim dogum yaklasiyor artik Allahin izniyle. Kiz kardesim de kişin dogum yapti, emziriyor. Ilk dogdugu gun sutu gelmemisti mama verilmisti hastanede. Şimdi bana diyor ki "senin oglun dogdugunda ben emziricem o yuzden erken gelicem hastaneye" dedi. Tamam dedim sevindim hatta. Dun yine yazdi..dogdugunda hemen sut gelmiyor biliyorsun sizde kalir emziririm dedi. Bugune kadar bu beni hic rahatsiz etmemisti. Ama bugun bu dusuncenin rahatsizligiyla actim gozlerimi gune. Sizin dusunceleriniz nedir hanimlar?
Anladığım kadarıyla bunu direkt söylemiyorsunuz, şahsen ben de istemezdim başkasının emzirmesini. Başkasına da emzirtmeyin sizin sütünüz gelemez yoksa, emsin ki bebek süt gelsin. 1-2 hafta sizin sütünüz + mama alabilir (biberonu mutlaka Avent yeni doğan alın). illa kırmak istemiyorsunuz ben bir doktora sordum dedi ki “ilk 3-4 gün üretilen sütün ismi kolostrum bebek almak zorunda yapışkan ve sarı olan kolostrum, doğumun ardından bebeğinin beslenmesi için tek başına yeterli. Bunun yanında vücudu için de pek çok faydası vardır. Bu özellikleri sayesinde "sıvı altın" olarak tanımlanıyor. Eğer bebeğiniz bu sütü almazsa bağışıklık sistemi açısından ne yazık ki biraz olumsuz olacak. Kesinlikle bu sütü almasını sağlayın. Anne sütü bebeğinin ihtiyaçlarına göre değişiklik göstermekte şayet daha önce doğum yapmış bir annenin sütüyle beslenirse çok da faydalı olacağını düşünmüyorum. Zira önemli olan vücudun onun için hazırladığı kendi annesinin sütü.” İsterseniz bu mesajı yollayabilirsiniz. Doğumdan hemen sonra da mutlaka ama mutlaka sağım yapın (sizde yoksa hemen bir otomatik sağım makinesi alın) Buraya tıklayarak şu videoyu izleyin benim ve bebeğimin hayatını kurtardı 🙈 ilk bir hafta anne sütü + mama kullandı sonra süt şırıll şırıl geldi. Ben de iyi niyetli olduğunu düşünmedim.

Hiç öyle saçma şey olur mu sizinle temas kuracak
bebek rahatlayacak 9 aydır sesinizi bile öğrendi şimdi tenlerin buluşması bağ kurulacak güvende hissedicek bebek

sizin sütünüz gelicek bebeğin annesi olmasa tamam da annesi olan bebekte saçmalık

Merhaba kizlar. Benim dogum yaklasiyor artik Allahin izniyle. Kiz kardesim de kişin dogum yapti, emziriyor. Ilk dogdugu gun sutu gelmemisti mama verilmisti hastanede. Şimdi bana diyor ki "senin oglun dogdugunda ben emziricem o yuzden erken gelicem hastaneye" dedi. Tamam dedim sevindim hatta. Dun yine yazdi..dogdugunda hemen sut gelmiyor biliyorsun sizde kalir emziririm dedi. Bugune kadar bu beni hic rahatsiz etmemisti. Ama bugun bu dusuncenin rahatsizligiyla actim gozlerimi gune. Sizin dusunceleriniz nedir hanimlar?
Kardeşine herkesin bebeği doğduğunda bir kız kardeşi olmuyor, aynı anda doğum da yapmıyor, oğlumu ilk ben emzireceğim aramızdaki bağ için ve sürümün gelmesi için bu gerekli, seni emerse benim sütüm nasıl gelecek demelisin, kardeş olmanız onun bunu yapmasını gerektirmez. Elbette iyi niyetlidir, o yaşamış sütü gelmemiş ve mama vermiş yiğenim mama yemesin süt emsin diye düşünüyor, ama buna gerek yok dediğim gibi.

Allah razi olsun derim. Ama abartmamak lazim. Isi tadında birakmak lazim. Sizde kalmasi falan abarti emzirmek için. Oyle olyrsa alisamazsiniz.

Eklemeden geçemeyeceğim sizin hayatınız, siz bilirsiniz; ama yeni bir anne olarak tavsiyem, kardeşinizin ne planladığı gibi evinizde kalmasına izin verin ne de hastaneye gelmesine müsade edin. Dogumdan sonra sudan çıkmış balık gibi oluyorsunuz, duygularınız da had safhada... " Ay senin sütün gelmedi, ay az geldi, yok bebek aç, bak bebek açlıktan ağlıyor, ay yoksa açlıktan sarılık mı oldu, ay çocuk zayıflıyor ..." uzayıp gidecek sizde bu cümleler. Perşembenin gelişi sizin durumda hakikaten çarşambadan belli. Size kendinizi yetersiz hissetirecek, ki anneliğin doğasında daima bir yetememe duygusu hâkim. Resmen kâbus gibi çökecek üzerinize. Siz stres yapacaksınız, stres yaptıkça süt gelemeyecek alın size muazzam bir kendini gerçekleştiren kehanet. Lütfen kendinize bunu yapmayın 🙏🏻🤗

2 doğumum da sezaryen oldu ikisinde de sütüm hemen geldi. Ama ikisinde de mama takviyesine ihtiyacım oldu. Büyük oğlumda biraz da benim acemiliğime geldiğinden biberonla alıştı 6 ay sonra tamamen formül mamaya geçtik. Küçüğü 16 aylık hala emiyor 5 ay kadar oldu mama hiç vermiyorum.

Kendinizi ya süt gelmezse gibi bir düşünceye sevk etmeyin zaten stres süt verimini kötü etkiler.

Kardeşinizin koştur koştur gelip emzireceği bir durum olacak diye bi şart yok.

Ha oldu da sütünüz gelmedi diyelim. Emzirmesi gereksiz. Süt yapısı farklı. Ha doktora sorarsınız farketmez anne sütü formül mamadan daha iyidir derse de sağıp verirsiniz.

İnşallah gerek kalmaz ama bir tavsiye olarak da olur da mama vermeniz gerekirse EDS(emzirme destekleyici sistem) kullanın. Bu yöntemle bebek hem emme refleskini kaybetmiyor memeden uzaklaşmıyor ve sürekli emdiği için süt gelmesine faydalı, hem de doyuyor ama biberonla alışmıyor.

Back
X