• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebegimi emzirmek istiyor

Bebeğin ilk basta annesinden gelen colostrum denilen sütü emmesi lazım.ilk haftalar doğum sonrası gelen ve bebeğin alması gereken en önemli besin. Annenin sutu zaman geçtikçe değişir ki her annenin bebeğine özeldir sutu. Elbete sizin sütünüz gelmezse yardım eder kardeşiniz ama şu an bebeginiz ilk olarak onun sütünü almamalı çok mantıksız

Merhaba kizlar. Benim dogum yaklasiyor artik Allahin izniyle. Kiz kardesim de kişin dogum yapti, emziriyor. Ilk dogdugu gun sutu gelmemisti mama verilmisti hastanede. Şimdi bana diyor ki "senin oglun dogdugunda ben emziricem o yuzden erken gelicem hastaneye" dedi. Tamam dedim sevindim hatta. Dun yine yazdi..dogdugunda hemen sut gelmiyor biliyorsun sizde kalir emziririm dedi. Bugune kadar bu beni hic rahatsiz etmemisti. Ama bugun bu dusuncenin rahatsizligiyla actim gozlerimi gune. Sizin dusunceleriniz nedir hanimlar?
Ilk kez duydum boyle birseyi. Hastaneye geleyim vs
Benim de sutum gelmedi. Mama verildi ne var bunda..cocugun annesi sizsiniz. Karar sizin tabiki..

Sarilik acisindan faydali olabilecegini dusundum en basta mantikli gelmisti. Mama vermeye gerek kalmaz dedi ve ikna olmustum o an. Sonra da rahatsizlik duymaya basladim sizler gibi
Işte sarılık acısından faydalı denen süt özellikle anneden doğum sonrası gelen kolostrum. Yani sizin ilk sütünüz. Araştırın lütfen böyle şeyleri. Ablaniz üzülmüş olabilir zamanında ama sizin sütünüz hiiiç gelmezse o girer devreye .en başından ne gerek var

Benim iki çocuğum da hiç mama almadan anne sütüne adapte oldular çünkü boş dolu umursamadan saatlerce mememde tuttum, koynumda kaldıkları için de süt çabucak geldi diye düşünüyorum çünkü hiçbir problem yaşamadık, gayet güzel ilk idrarlarını kakalarını da hemen yaptılar. Doğar doğmaz alın göğsünüze orda uyusun uyansın tekrar uyusun, öyle emsin üç saat uyusun diye beklemeyin sakın işte o zaman yanılgıya düşer mamayı verirsiniz. Çünkü yeni doğan bebek anne memesinde yaşar.

Aslinda o da iyi niyetle soyluyordur. Baska ne gibi bir dusunce yatabilirki altinda..ben de hamilelik psikolojisinden dolayi abarttigimi dusunuyordum
Bana da art niyet var gibi gelmedi.benim büyük ablam 3.çocuğunu doğurduğunda sütü gelmemişti.yiğenim açlıktan avaz avaz ağlıyordu.3 numaralı ablamın kızı da 6 aylıktı.ablam kendisi küçük ablamı arayıp gelip emzirebilir misin demişti.ama ablamın açgözlü kayınvalidesi iki damla süt gözüne fazla geldiği için ablamı hastaneye göndermemişti.kızkardeşiniz bana göre sadece sizin iyiliğiniz için teklif etmiştir diye düşünüyorum.benim de sütüm hemen gelmemişti.Allah bir şekilde sizi darda koymuyor.içinizi ferah tutun bence.

Benim iki çocuğum da hiç mama almadan anne sütüne adapte oldular çünkü boş dolu umursamadan saatlerce mememde tuttum, koynumda kaldıkları için de süt çabucak geldi diye düşünüyorum çünkü hiçbir problem yaşamadık, gayet güzel ilk idrarlarını kakalarını da hemen yaptılar. Doğar doğmaz alın göğsünüze orda uyusun uyansın tekrar uyusun, öyle emsin üç saat uyusun diye beklemeyin sakın işte o zaman yanılgıya düşer mamayı verirsiniz. Çünkü yeni doğan bebek anne memesinde yaşar.
Bu harika yoruma kesinlikle katılıyorum. Ben dogum yaptığımda kendime hic güvenmediğim icin bebegimi hep babasina verdim kendimden uzak tuttum 😔 ben bakamam susturamam sandım, oysa bebisimin tek ihtiyacı benim göğsüm benim kokummuş. 2. Ya da 3. Gündü sanırım oglum avaz avaz ağlarken bi cesaretle babasindan alip göğsüme yatırdım ve resmen orda aşık olduk birbirimize, hemen susup beni izlemeye başladı. Memelerimi okşadı, sevdi, sabaha kadar 🥰 şimdiki aklım olsa kimseyi dinlemez dogar dogmaz kuzumu bagrima basar hic ayirmazdim göğsümden.

Ayrica ben de sezaryen oldum ve sütüm hemen geldi. Hic kendini gelmeyecek diye şartlama lütfen konu sahibi. Ben sezaryen olunca süt hemen gelmez falan diye hic duymamıştım o zaman ve iyiki de duymamisim yoksa kesin stres yapar sütten de olurdum.

Merhaba kizlar. Benim dogum yaklasiyor artik Allahin izniyle. Kiz kardesim de kişin dogum yapti, emziriyor. Ilk dogdugu gun sutu gelmemisti mama verilmisti hastanede. Şimdi bana diyor ki "senin oglun dogdugunda ben emziricem o yuzden erken gelicem hastaneye" dedi. Tamam dedim sevindim hatta. Dun yine yazdi..dogdugunda hemen sut gelmiyor biliyorsun sizde kalir emziririm dedi. Bugune kadar bu beni hic rahatsiz etmemisti. Ama bugun bu dusuncenin rahatsizligiyla actim gozlerimi gune. Sizin dusunceleriniz nedir hanimlar?
Direkt kırmadan önünü kesin bence. Bebeğin anneyle kuracağı bap açısından doğar doğmaz anneyi emmeye başlaması çok önemli, süt gelmese de uğraşıp böyle böyle getireceksiniz. Ayrıca ilk günlerdeki sütte diğer sütlerde olmayan muhteşem maddeler var, bebeğe lazım onlar. Kardeşinizi kolayca emmeye alışırsa sizin memenizi ret bile edebilir. Net olun, kabul etmeyin.

Ay daha neler ya benim çocuğum sonuçta neden ben emzirmeyeyim ki illa ki süt gelicek sonuçta

Sütünuz bebek doğur dogmaz gelecektir önce sari sivi gelir ki çok degerlidir karddsinizi emerse ondan mahrum olur ayrıca kokusuna alisir bebek.

Belki Mama emmesin diye yapiyordur ama abartmaya gerek de yok.

O kadar mi ilginc bir teklif diyorsunuz yani🤔
Malesef bu olamaz 3 aylık bebek sahibi annenin sütü yeni doğana uymaz ağır gelir besin değerleri farklıdır
Hemde isterse teyzesi olsun ne münasebet benim çocuğumu benden başka kimse emziremez
Anneden gelen kolostrum bebek icin çok önemli bebegin mide ve bağırsaklarının ilk bu sıvıyla buluşması gerekiyor
Üstelik bebek emecek ki süt üretimi için uyari gidecek boş boş bile olsa annesini koklayacak siz onu koklayacaksınız süt hormonlarınız bebeğinizin sizi emmesini izledikce artacak süt üretilecek

Ilginç değil, cahilce bir teklif. Kusura bakmayın. Herkes te hemen akıl vermiş yok mama yok sagar verir. Yok enjektorle verilir.
Ne alaka, kardeşin de olsa neden senin bebeğini emzirecek. Kendi dogurdugunda ilk gün emziremedi diye mi.
Onun şu anki sütünün yapısı farklı. Yeni doğana yaramaz.
Hem nerden belli senin sütünün gelmeyeceği. Te alllaam yaaa cahil düşünceler bunlar doktoruna söyle bir bakalım ne cevap verecek sana. Sezaryen de olsa ilk doğduğunda memeyi tutsun yeter. Bir iki damla bile olsa ilk senin sütünü alması lazım.
Kardeşinin egosuna bırakma bu işi. Hayret bir şey.
:KK9::KK9::KK9:

Öfffff. Bu süt olaylarını büyütmeyin. Ben de emmek istememişim. Kanlı canlı her şeyim yerinde. Bi çok emmeyen arkadaşım da öyle. Ne diğerlerinden daha çok hasta olduk ne güçsüz düştük. Kardeşiniz de cahillik etmesin.

Doğum yaklaştıkça bu fikre tepki oluşturmanız da beyninizin doğal bir tepkisi annelik ve koruma içgüdüsü herkes kendi kuzusunu emzirsin

Gerçekten cehalet, başka bişey diyemiyorum. Anne sütünun bebeğin ihtiyacına göre her dönem içeriği değişir. Öyle mucizevi bir şey. Yenidoğan bebeğe 3 aylık annenin sütü mü verilir kısmına da geciyorum, benim çocuğumu ne münasebet bir başkası emziriyor?

Kız kardeşiniz veya ablanız neyse size deseydiki ablacığım doğar doğmaz al kucağına saatlerce koynunda dursun mutlaka süt gelecektir inan bana ayrıca ilk sütü kesinlikle emmeli. Ha ilerleyen günlerde bir aksilik olursa yanındayım ama inan bana olmayacak diye sizi yüreklendirseydi ve her zaman yanında olduğunuzu söyleseydi bu durum başka. Ancak yok ben hemen emzirmeliyim senden süt gelmez ne demek ya 🤷🏻‍♀️. Üzgünüm ben bu cümleden iyi niyet çıkaramıyorum. Neyse kardeşinizin söyleme şekli bu belki kötü niyeti yoktur diyelim çünkü hamilesiniz moraliniz asla bozulmasın böyle basit meselelere takılmamaya çalışın lütfen. Bebişinizi doğar doğmaz kucağınıza alın eğer bende kucağıma almasaydım sütüm asla gelmezdi, sürekli kucağımda oldu sütüm az olsa bile sonradan arttı ha arada mama da verdim ama sütüm artınca mamaya gerek kalmadı.

Back
X