Bebeğimi kaybettim

22.haftada canım kızım ve canım oglumu enfeksiyon sebebiyle kaybettim. Bir yil oncede 6 haftalık dusugum vardı. Ustuste iki yıl evlat acısı yaşadım ve hala bebeğim yok sadece acıları var. Benim unutmama imkan yok karnıma her bakisimda izlerini görüyorum
Kiyamam sana ya
Ben de 4 aykik hamikeyken bebegimi kaybettim daha dogrusu aldirmak sorunda kaldim dusuk yapiyordum fenalastim
Ustune bosandim
Sana kocaman sarilasim geldi

Risk hep var evet,iki hafta evvel kardeşimin 5,5 aylık bebeği karnında öldü, 4 gün suni sancı vererek normal doğum yaptırdılar, hayatımda gördüğüm en korkunç şeylerden biriydi. Şimdi psikolojik yardım almaya başladı, doktoru yönlendirdi psikiyatriye, çok zor bir süreç Allahım yardım etsin tüm bebeğini kaybedenlere, ilk kez bu kadar yakından şahit oldum, toparlanmak için kendinize biraz zaman verin bence, tekrar yeniden gebelik telaşına düşmeyin, hem vücudunuz, hem ruhunuz iyileşsin biraz
Cok gecmis olsun cok uzuldum ablaniz icin. Ben de onceki sayfalarda yazmistim 11 haftalik bebegimi kaybettim kalbi durmuştu. 3 ay oldu ama acisi hala taze. Ki ablanin daha da büyükmüş:/ ilk gebeligi miydi? Genetik tarama yapildi mi? Boyle büyük bebeklerin kalbinin durduğunu duyunca cok kotu oluyorum ayni seyi gene yasayacagim diye korkuyorum...

Kiyamam sana ya
Ben de 4 aykik hamikeyken bebegimi kaybettim daha dogrusu aldirmak sorunda kaldim dusuk yapiyordum fenalastim
Ustune bosandim
Sana kocaman sarilasim geldi
Bizi ancak aynı acıyı yaşayan anlıyor. Ama ben şunun farkına vardım en önemlisi sağlık. Sağlığın yerindeyse herşey mumkun. Bir yıl daha bekleyeceğiz bir yıl daha feda edeceğiz öyle düşünüyorum. Onlar yine gelecek. Çok üzüldüm çok ağladım. Benimle beraber hamile kalanlar çocuklarını sevdi ben topraklarını sevdim onlar çocuklarını süsledi ben mezarlarını süsledim çiçek diktim. Gündüz gece aklima ne zaman gelseler icime resmen kaynar sular döküldü yandim. Sonra dusukle için araştırmaya hastahaneye gittim doktor sen rahim kanseri olabilirsin dedi. O an yıkıldım test tahlil yaptırdım sonuçları çıkana kadar öldüm öldüm dirildim. Ya rahmim alınırsa ya tekrar hamile kalamazsam ya ölürsem aklima neler neler geldi. O an anladım sağlık daha onemi. Nefes aliyorsak umut var demektir şükür kanser değilim sağlığın yerinde yeniden hamile kaacagim. Bu süreç bana ders oldu

Ben mutlu olacağımı düşündüğüm için pastacılık kursuna gitmiştim. Terapi gibi geçti. Yeniden hamile kalmıştım bu arada. Yalnız onunda 5. Ayın içinde sebepsiz kalbi durdu. Ölü Doğum yaptım. Elim kolum boş çıktım hastaneden yine. Yaşadığım şehir sanki başımdan aşağı yıkıldı. Kendimi karanlıklara hapsettim. İstan ettim ağlamaktan gözlerim şişti. Baktım kendime kötülük ediyorum tövbe ettim ve Rabbime sığındım. NamaZa başladım çok rahatlattı ruhumu. Yine hamile kaldım. Adaklar adadık doğsun diye. 3 kurban kestik doğunca. Rabbim isteyen kimsenin kucağını boş bırakmasın. Allah bağışlasın 2 kızım var . Şimdi 3. Çocuğuma hamileyim herşey geride kaldı çok şükür . Maalesef birçoğumuz yaşayabiliyoruz bu durumu. Seni mutlu edecek kişilerle görüş, mutsuz edecek Kişilerden uzak dur. Tavsiyem ancak bu olur . Sevgiler,

Cok gecmis olsun cok uzuldum ablaniz icin. Ben de onceki sayfalarda yazmistim 11 haftalik bebegimi kaybettim kalbi durmuştu. 3 ay oldu ama acisi hala taze. Ki ablanin daha da büyükmüş:/ ilk gebeligi miydi? Genetik tarama yapildi mi? Boyle büyük bebeklerin kalbinin durduğunu duyunca cok kotu oluyorum ayni seyi gene yasayacagim diye korkuyorum...

3. bebeği idi, tüm testleri yapıldı, her şey yolunda gidiyordu, kardeşim 37 yaşında ileri yaş gebeliklerinde olabiliyor dedi doktor, bebekte bizim göremediğimiz bir organ gelişmeme durumu da olabilir dedi, anne vücudu sakat gebelikleri kendiliğinden sonlandırıyormuş bazen. Ama önceki iki doğumu sezeryan olduğu için rahim açılmadı, 4 gün sancı çekti hastanede, bebek kürtaj için büyük, sezeryan için küçük dedi doktoru, normal doğum olmasını bekleyeceğiz dedi ama bu hayatımda gördüğüm en zor şeydi, açılma olunca bebek düştü, doğumhaneye yetiştiremediler kardeşimin eline düştü, ama plesanta düşmedi bir de kürtaja girdi ardından şu an üç hafta oldu ama hala toparlanamadı. Çok yıpratıcı, insan psikolojisini alt üst eden bir olay, kendimi korku filminin içinde gibi hissettim, kardeşimin duygularını düşünemiyorum bile ama doktorlar bu işe daha soğukkanlı bakıyor bebek muhtemelen hasta doğacaktı vücut bunu engelledi diyorlar. Bazı şeyler Allahın işi, insanların elinde olmuyor, bu ablamında başına geldi ama sonraki gebeliği gayet sağlıklı geçti, yeğenim şimdi 24 yaşında

Back
X