Bebeğimi kaybettim..

whitesneaker

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
1.293
Puanlar
113
Herkese merhabalar,
Çoook uzun zaman sonra burada konu açıyorum. Henüz 1 hafta önce buradaki gebelikle alakalı konuları takip ederken şuan burada bu satırları yazmayı beklemiyordum.
Geçtiğimiz hafta 10 haftalık olan gebeliğimde bebeğimin kalp atışının durduğunu ve kürtaj olmam gerektiğini öğrendik. O günden beri hayatımın en zor günlerini yaşıyorum. 1 hafta önce kürtaj oldum. 1 haftadır doğru düzgün kimse ile görüşmüyorum, rapor aldım işe de devam etmedim. Boğazım düğüm düğüm.
Evet ilk 10 haftanın çok kritik olduğunu , sağlıksız gebeliklerin sonlandığını ve bunun %10-15 olduğunu biliyordum. Çok bağlanmamaya çalıştım bir aksilik olursa çok üzülmeyim diye. Ama kalp atışını duyduktan sonra bu mümkün değilmiş. Canım çok acıyor.
Kürtaj sürecimde de sıkıntılı bir dönem yaşadım. Kürtaj sonrası kanamam çok olmamıştı 2 gün yoğun gaz sancısının eşlik ettiği kasık ağrıları yaşadım. Sonraki 2 gün ise çok şiddetli kasık ağrısı yaşadım ve irice sayılabilecek pıhtılar geldi. Fiziksel olarakta çok yıprandım.
Aslında ilk korunmasız ilişkimizden hamile kalmıştım. Mucize dedim çünkü aynı zamanda geç yumurtlamaydı. Yaşım 32. Herşeye dikkat etmiştim. Paketli gıda tüketmedim. Sağlıklı beslenmeye gayret ettim ama olmayınca olmadı maalesef.
Normale nasıl dönülür bilmiyorum. Yarın mesaimin ilk günü olacak. Ama ben çok yorgun hissediyorum. Sadece içimi dökmek istedim.

Sağlıklı olsa paketli gıda vs fark etmezdi kendini suçlama lütfen. Zamanla geçecektir daha çok yeni. Geçmiş olsun

Aynı şeyleri yaşadım 11 hatta 12 haftalıktı her şey güzel gidiyordu ve birden düşük yaşadım evde yatıyordum kalktım tuvalete gittim doktora gittim ve bebeğim yoktu. Sonra tekrar hamile kaldım 2024 eylülde düşük yaşadım oğlum erken doğdu doğmasaydı 2025 eylülde doğuracaktım. İnan bana asla yalnız değilsin bilşyorum çok zor dayanmak. Hatta insanlar farkında olmadan düşük yaşarmış ama anlamazmış ilk haftalar.biraz kafanı toparla 32 yaş gencecik bi yaş kendine gelince tekrar denersin. Çoook geçmiş olsun

Çok geçmiş olsun. Bu süreci sağlıklı bir şekilde geçirmek için psikolojik destek alabilirsiniz.

Sana üzülme demek bencillik olur gerçekten. Başın sağolsun..

Şöyle düşünüp gönlünü mutmayin edebilirsin. Hasta bir bebeği dünyaya getirip onun acısına şahit olmak mı, yoksa böylesi mi?

Sağlıklı olsa paketli gıda vs fark etmezdi kendini suçlama lütfen. Zamanla geçecektir daha çok yeni. Geçmiş olsun
Sorduğum ilk soru neyi yanlış yaptım ?
Bu süreçte olanlar yaptıklarımız veya yapmadıklarımız ile ilgili değil dedi doktorum.
Ama yine de insan sorguluyor kendini de.
Her ihtimali her durumu düşünüyorsun.

Sizlere de çok geçmiş olsun. Fiziksel ve ruhen çok çok zor bir süreçmiş.

15 haftalık erken su gelmesi sebebiyle kaybettim şuan tekrar hamileyim 4 haftam kaldı geçmeyecek sanıyorsun ama geçecek. İşe dönünce daha iyi olacaksın emin ol kafan dağılacak evde kalmak bana iyi gelmemişti işeme dönünce daha kolay adapte oldum

Çok zor bir durum. Düşüğün nedenini öğrenin. Kan sulandırıcı kullananlar var. Bu dünyada nasibi yokmuş. Bazen elimizde olmayan nedenlerden dolayı teslimiyet gerek.
Kontrole gidince soracağım. Ama bu ilk gebeliklerde sanıyorum çok araştırma taraftarı olmuyor doktorlar. Oran zaten yüksek diye. Tekrarlayan gebeliklerde sorgulayalım diyorlar sanırım. Kontrole gittiğimde soracağım.

Ben hiç isyan etmedim. İnancım var, benden daha iyi bilen böyle uygun görmüş dedim. Zaten tevekkül etmesem kafayı yerdim sanırım. Ama işte insanın canından bir parça gidince toparlanması çok zor geliyor.
Teselliler fayda etmiyor. Evet hayırlısı ise tekrar olur. Bu kez daha güzel olur. Ama şuanki durum çok zor ve canımı çok yakıyor

Çok geçmiş olsun Allah yardımcınız olsun inşallah toparlarsınız

Çok geçmis.olsun ben de ilk bebeğimi 9+4 günlükken kaybetmiştim ne hissettiğinizi çok iyi biliyorum.Evet kaybettiğiniz bebeğinize üzülüyorsunuz bu acı hic gecmeyecek zannediyorsunuz ama gecmese de külleniyir ilk bebegin o heyecanı baska oluyor insallah Rabbim saglikla kucagınıza alabileceğiniz bir evlat nasip eder.

Kan pıhtılaşması ihtimalini gözardı etmeyin ben ilk bebegimi kaybedince acaba mi dedim gittimdi randevu buldumdu derken o ara hamile kalmisim tekrar, test icin gittigimde hamile oldugumu daha bilmiyordum tam pandeminin basladigi sıralardı labaratuvar kapali test yapamayiz ama her ihtimale karsi igne baslansin hamile kalınca dediler o hamileligimi igne kullanarak sorunsuzca gecirdim.Ikinci cocuguma plansiz hamile kaldim o testi yaptiramadım doktorum yine de kan sulandirici igneyi kullandirdi sonra hamilelikte hos olmayan sorunlar yasayinca gercekten de süphelendigim gibi kan pihtilasmam oldugu anlasildi igne bile yetersiz kalmis ek olarak aspirin de ekledim eger üstüne gitmesem iki bebegimi daha kaybedecektim belki de o yüzden bir süpheniz icinizi kemiren bir sey varsa üstüne gidin mutlaka.Tekrar bir kayip yasamaktansa baktirin pihtilasmaya.

Çok geçmiş olsun umarım en doğru zamanda bir miniği sağ salim kucağına alırsın ne desek boş muhtemelen. Allah sabrını da verir umarım

Malesef benzer durumdayiz benim de kesem boş, kalp atışı duymadım ama yine de inanılmsz üzgünüm. Büyük ihtimalle yarın kürtaj olacağım. Acınıza sarılıyorum enn kısa sürede allah kulağınızı doldursun

Bu iğne zor birşey mi canım? Acaba boş gebelik geçirenlere de pıhtı tanısı konuyor mu?

Bu iğne zor birşey mi canım? Acaba boş gebelik geçirenlere de pıhtı tanısı konuyor mu?
Ben igneden korkan biriydim ama her gün kendime igne vurdum insan nelere alısmıyor ki evladi icin katlaniyor baslarda zor ama alisiyorsun.Hatta ben en sonki hamileligimde hem kan sulandirici igne kullanip hem seker icin ölcüm yapıp hen de insulin ignesi kullaniyordum parmaklarim her yerim delik desikti ama tam tersi mutlu oluyordum sanki o igneler bir adım daha yaklastiriyor gibi hissediyordum.Onun bi testi var üniversite hastaneleri yapiyor bana yaptırrmak nasip olmadi ezbere gittik hep ama igneye gerek olup olmadigini oradan anliyorlar

`