Herkese merhabalar,
Çoook uzun zaman sonra burada konu açıyorum. Henüz 1 hafta önce buradaki gebelikle alakalı konuları takip ederken şuan burada bu satırları yazmayı beklemiyordum.
Geçtiğimiz hafta 10 haftalık olan gebeliğimde bebeğimin kalp atışının durduğunu ve kürtaj olmam gerektiğini öğrendik. O günden beri hayatımın en zor günlerini yaşıyorum. 1 hafta önce kürtaj oldum. 1 haftadır doğru düzgün kimse ile görüşmüyorum, rapor aldım işe de devam etmedim. Boğazım düğüm düğüm.
Evet ilk 10 haftanın çok kritik olduğunu , sağlıksız gebeliklerin sonlandığını ve bunun %10-15 olduğunu biliyordum. Çok bağlanmamaya çalıştım bir aksilik olursa çok üzülmeyim diye. Ama kalp atışını duyduktan sonra bu mümkün değilmiş. Canım çok acıyor.
Kürtaj sürecimde de sıkıntılı bir dönem yaşadım. Kürtaj sonrası kanamam çok olmamıştı 2 gün yoğun gaz sancısının eşlik ettiği kasık ağrıları yaşadım. Sonraki 2 gün ise çok şiddetli kasık ağrısı yaşadım ve irice sayılabilecek pıhtılar geldi. Fiziksel olarakta çok yıprandım.
Aslında ilk korunmasız ilişkimizden hamile kalmıştım. Mucize dedim çünkü aynı zamanda geç yumurtlamaydı. Yaşım 32. Herşeye dikkat etmiştim. Paketli gıda tüketmedim. Sağlıklı beslenmeye gayret ettim ama olmayınca olmadı maalesef.
Normale nasıl dönülür bilmiyorum. Yarın mesaimin ilk günü olacak. Ama ben çok yorgun hissediyorum. Sadece içimi dökmek istedim.