Bebeğimi kaybettim:((

Geçmiş olsun. Benim yengemin iki sezeryan arası 1 sene. yani 3 -4 ay sonra hamile kalmış. üst komsumda bir sene arayla sezeryan oldu.
Bende pihtilasmadan ötürü iki bebeğimi kaybettim sonuncu 5 aylıktı ölü dogum yaptım. şimdiki hamileliğim sezeryan olacak. açıkçası bende en kısa sürede yeniden gebelik planlıyorum. Tabi doğum sonrası ne zaman adet olurum belli değil .. 5-6 ayda olsam en az 3 defa da adet olmak gerekir rahim temizlensin diye al sana 9 ay. Ilk ay hamile kalacağımız da garanti değil. Alır basini gider aylar yine..

Normal doğum mu yaptınız

Normal doğum mu yaptınız

Yok normal doğum yaptım 5 aylıkti küçüktü henüz . 10 gün boyunca suni sancı verdiler, rahim çok zor açıldı . Son gün gereğinden az açılan rahminden vakum yöntemi de kullanilarak bebek doğumu gerçekleşti. Benim için Çok zor geçti. eltim de 7. ayında karnında ölen bebeğini suni sancı ile 2 günde normal doğum yaptı .

Başınız sağ olsun çok geçmiş olsun
Bende Aralık 2016 'da 39 haftalık bebeğimi doktorun anlayamamasından dolayı ölü doğum yapmak zorunda kaldım 39 haftalık 2.380 kf kocaman bebeği toprağa verdik sebepse kan pıhtılaşması sorunu
Yaşım oldu 43 tekrar bebek istiyoruz ama doğal yoldan çok zor umut yok tüp bebek dahi istesek olur mu olmaz mı zaten giden yavrumun acısı, bir de üstüne yetmez gibi hamile kaldım kalmadım stresi çok zor

Ben 9. Haftada kaybettim kalp durmasindan bebegimi ama hemen testlerim yapildi evet kan pihtilasmasina yatkinligim cikti simdi 12 haftalik hamileyim basindan beri igne kullaniyorum yarin kontrolum var cok tedirginim ama insallah hersey yolunda gider bu kez hayirlisiyla alirim kucagima yavrumu rabbim herkese sabir versin ileri haftalar daha zor evet ama inanin kucukken de hic kolay degil

Geçmiş olsun hangi gende pıhtılaşma vardı. Heterezigot mu yoksa homozigot muydu genler?

Bende cevap vereyim bari:)

Mtfhr 677 heterozigot tek bir gende pihtilasma cikti bende 0.4 enox kullaniyorum su an
Bende 3 gende sorun var sizde tek bir gende ben 39 haftada kaybettim yavrumu siz 9.haftada nasıl oluyor anlayamadım tam tersi olması gerekmiyor mu bu durumda ?

Bende 3 gende sorun var sizde tek bir gende ben 39 haftada kaybettim yavrumu siz 9.haftada nasıl oluyor anlayamadım tam tersi olması gerekmiyor mu bu durumda ?
Doktorumun soyledigi su: kanindaki pihti 9 ay bebege hic gitmeyebilir, ya da 3 haftalikken gidebilir. Yani anladigim kadariyla kanimizda kimimizde cok kimimizde az ama parca parca pihtilar var, bu pihtilar nasil beyine giderse felc yapiyorsa bebege giderse de kalbin durmasina sebep oluyor.

Bebegi de hamilelik surecinde bir organ gibi dusunebilirsiniz. Benim pihtim 9. Haftada gitmis bebege sizinki 39. Haftada gitmis kimisinin doguma kadar bebege hic gitmeyebiliyor kanindaki pihti.

teşekkür ederim gerçekten bilmiyordum öğrenmiş oldum
Bir de benim gittiğim doktorlardan biri senin vücudundaki antikorlar bebeği yabancı bir tehlike gibi görüp savaşıyorlar demişti bu pıhtılaşma ile ilgili olan bir şey mi yoksa farklı mı o an insan aklına gelip soramıyor hocaya siz de de öyle bir sorun var mı ?

Boyle bir durum duymadim daha once ama vucudun bebegi yabanci madde gorup atmaya calistigini cok duydum genellikle 9 ayi dusuk tehdidi ile geciriyorlar. Ama yine de ustesinden geliniyor.

Tekrar hamile kaldiniz mi? Nedir son durumunuz?

Boyle bir durum duymadim daha once ama vucudun bebegi yabanci madde gorup atmaya calistigini cok duydum genellikle 9 ayi dusuk tehdidi ile geciriyorlar. Ama yine de ustesinden geliniyor.

Tekrar hamile kaldiniz mi? Nedir son durumunuz?
Bugün 2 test harcadım büyük bir heyecanla ama hüsran
Yaş olmuş 43 pek umut yok gibi bende sanırım üç ay daha deneyip tüp bebekçilerin kapısını çalacağız böyle giderse
Elbet bu gece kandil gecesi dileklerimiz kabul olur inşallah dua edip sabırla beklemekten başka çarem yok

Allah yardimciniz olsun. Ben de pco var kendiliginden yumurtlamiyorum adet olmuyorum rabbimm nasip etti simdi bu hamileligi insallah saglik sihatle alirim kucagima da rabbim isteyen herkese nasip etsin dua edicem size. Ama inanin umutsuzluk ve stres en temel korunma yontemi. Ne kadar relax olursaniz o kadar kolay oluyor... allaha birakin gerisini dusunmeyin bence...

Haklısınız hem de çok, iyi dilekleriniz için Allah razı olsun inşallah yavrunuzu sağlık ve sıhhatle uzun ömürlü olarak kucağınıza alırsınız

Kime sorduğunuzu anlayamadım ama üzerime alındım
Faktör V : heterozigot
MTHFR 677: heterozigot
MTHFT 1298 : heterozigot

Bende cevap vereyim bari:)

Mtfhr 677 heterozigot tek bir gende pihtilasma cikti bende 0.4 enox kullaniyorum su an
Başınız sağolsun. Benim de 9 haftalık bir kaybim var ve tüm testlerimizi yaptirmistik benim bir gende mhftr 1298a geninde heterezigotluk çıktı. Kaybin sebebi farkli çıktı daha sonraki pataloji raporunda öğrendik. Ilk dr Claxane baslatmisti onlem amaçlı sonra ki devam ettigim dr kullanmana gerek yok kaybinin sebebi bu degil dedi su an bir sey kullanmiyorum dun bu başlığı görünce icime bir tedirlik cokmedi degil. Rabbim hepimize evlatlarimizi sağlıkla kucağımıza almayi nasip etsin..

Basiniz sagolsun sizin de... merak ettim patoloji raporunuz ne cikti? Patolojiden genelde bir sonuc cikmiyor cunku genetik arastirma yapilmadigi surece

Basiniz sagolsun sizin de... merak ettim patoloji raporunuz ne cikti? Patolojiden genelde bir sonuc cikmiyor cunku genetik arastirma yapilmadigi surece
Sagolun.. Kismi mol gebelik yasamisim.. Genetige gerek kalmadan ogrenmis olduk. Pataloji raporunda molar hucrelere rastlanmistir gibi bir ibare vardi.. Bundan sonrası iyi olsun ins.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…