- 16 Mart 2016
- 6.437
- 7.716
- 198
- Konu Sahibi hopeless1988
-
tüp bebek özel bölüme aç konuyuorayada yazdım aslında ama cvp alamadım malesef
açtım açtım ama cvp yok şimdi yazılanları kurcalıyorum.tüp bebek özel bölüme aç konuyu
iyi akşamlar bayanlar. size içimi dökmeye akıl almaya öyle ihtiyacım var ki. doğum yaptım sorunsuz bi hamilelik geçirdiğim için doktorumda herşey yolunda dediği için çok heyecanla ve umutla doğuma gittim. ama malesef bebeğim kalp hastası doğdu şok oldum.tanısı bile konamadı kalp sorunu ameliyat ve anjio ya rahmen geçmedi.genetik test yapılmış ve di george senromu denen bir kromozomal bozukluktan dolayı böle oldugu teşhisi kondu.tedavisi yokmuş. iyice kötüye gittik.72 günlükkende kaybettik. yıkıldım şimdi evde odası onun için yaptığım hazırlıklar üstüme üstüme geliyor. bizede genetik test yapıldı.sonuç bekliyoruz. ama bebeğimin sonucundan sonra görüstüğümüz genetik uzmanı tüp bebek önerdi. şimdi kafam çok karısık tekrar aynı seyleri yaşamaktan çok korkuyorum. ama kızımın yokluğunada katlanamıyorum belki bir bebeğim daha olursa umut olucak. yasama sevincim tekrar gelir belki yaralarımızı sararız diyorum. bana akıl verin bildiğiniz duydugunuz böle hastalıktan tüp bebek yapanınız tanıdıgınız varmı?
hepsi başka başka acılar sizide çok iyi anlıyorum sizde sabredin eminim allah sizede sağlıkla nasip edecektir.zamanı gelmemiş demekki öncekilerde.benimde başta 1yıl kadar olmamıştı çok üzülüyordum ama meğer en önemlisi zamanı değil sağlıklı olmasıymış. geç olsun sağlıkla olsun işallahbaşınız saolsun çok zor bi durum...bende yıllardır tüp bebekle uğraşıyorum henüz başarı sağlayamadım ama bulupta kaybetmek daha zordur eminim....bende tecrübelerime dayanarak söleyebilirim ki normal yoldan hamile kalabilen birisin çok şükür o yüzden iyi bir merkez bulup tüp bebekte PGT yöntemi ile sağlıklı gebelik elde edebilirsiniz..
Başın sağ olsun. Bu hastalık genetik nedene bağlı olarak gelişmiş ama dünyada her 1000 bebekten 8 tanesi doğumsal kalp anomalisi ile doğuyor. Oran çok büyük aslında. Rastlantısal bir sebeple bile gelişebilirdi. Maddi durumunuz gücünüz yeterse tüp bebek fikri çok daha iyi gibi geldi.doktorun dediğine göre eğer taşıyıcı değilsek normal hamile kalıp amniosentez yaptırmam gerekirmiş. onu nasıl göze alırım 20 haftalıkken ben cemremin hissettim hareketlerini kıyamam ama doğunca neler yasadığını gördüm acı cekmesi ihtimali de nefesimi kesiyor işte...
Genetik sıkıntı nasıl oluyor anlamadım ben. Morfolojik mi, sperm ve yumurta dna si mi?
Öbür dünyada sefaatcimiz onlar bizim. Bizi bekliyorlar. Acim seninkiyle kıyaslanamaz, düşük yapmıştım ben de. Hala ağlarım doğmamış bebeğe. Rabbim sabrını verir. Hayat mucizelerle dolu, olmaz dersin olur.
görmediler bende çok şaşırıyorum o konuya cünkü delik var aort damarı dar kapakcık yok akcigere giden damarı dar yani bu kadar sorun nasıl anlaşılmaz bilemiyorum. hoş ben birde hissetmiş gibi kadın doğumcuma sordum fetal eko çektirsem diye sormuştum ama kendisi gerek yok demişti:/Başın sağ olsun. Bu hastalık genetik nedene bağlı olarak gelişmiş ama dünyada her 1000 bebekten 8 tanesi doğumsal kalp anomalisi ile doğuyor. Oran çok büyük aslında. Rastlantısal bir sebeple bile gelişebilirdi. Maddi durumunuz gücünüz yeterse tüp bebek fikri çok daha iyi gibi geldi.
Bu arada detaylı ultrasonda kalp problemini göremediler mi?
Guzelim kiyamam sana ya uzulme ne olur.benim kizimda zorlu bir dogumla dogdu dogunca opucem koklucam sandim kaciriyorlar gibi goturdu ebeler nerde kizim dedim yogun bakimda gunler sonra kucagima aldim sen daha zor zamanlar atlatmissin.yaa ben hiç düşük yapmadım.oyuzden genetik testte yaptırmamıştım.22.kromozom bozukluğu 2 li taramada da çıkmazmış. oyuzden hiç anlaşılmadı dogar dogmaz cemre mos mor oldu hemen yoğun bakıma alındı entübe edildi. kalp sorunu çok komplikeymiş. kardiolog kalbi olmamış bu bebeğin dedi. sonra sebeb araştırdılar genetik test yapmışlar. di george sendorumu teshisi kondu. kalbi git gide kötüye gitti sonrada kaybettik. çok kötüydüm ole güzeldiki masmavi gözler bembeyaz 4 kg dogan bi kız doyamadım işte. bir kaç gün evvel rastgele bir video gördüm. bebegini kaybeden her anne izlemeli. mehmet yıldız küçük kızın kıyafetini yırttılar die youtube da sizde izleyin bambaşka bakmamı sağladı güç verdi bana.
Başın sağ olsun bende 36 haftalık bebegimi karnımdayken kaybettim henüz acımız çok taze en azından acele etme kendine vucuduna biraz zaman ver sorna tüp bebek için araştırma yapiyi akşamlar bayanlar. size içimi dökmeye akıl almaya öyle ihtiyacım var ki. doğum yaptım sorunsuz bi hamilelik geçirdiğim için doktorumda herşey yolunda dediği için çok heyecanla ve umutla doğuma gittim. ama malesef bebeğim kalp hastası doğdu şok oldum.tanısı bile konamadı kalp sorunu ameliyat ve anjio ya rahmen geçmedi.genetik test yapılmış ve di george senromu denen bir kromozomal bozukluktan dolayı böle oldugu teşhisi kondu.tedavisi yokmuş. iyice kötüye gittik.72 günlükkende kaybettik. yıkıldım şimdi evde odası onun için yaptığım hazırlıklar üstüme üstüme geliyor. bizede genetik test yapıldı.sonuç bekliyoruz. ama bebeğimin sonucundan sonra görüstüğümüz genetik uzmanı tüp bebek önerdi. şimdi kafam çok karısık tekrar aynı seyleri yaşamaktan çok korkuyorum. ama kızımın yokluğunada katlanamıyorum belki bir bebeğim daha olursa umut olucak. yasama sevincim tekrar gelir belki yaralarımızı sararız diyorum. bana akıl verin bildiğiniz duydugunuz böle hastalıktan tüp bebek yapanınız tanıdıgınız varmı?
Canim nasil bir sorun yasandi bebekte Rabbim sabir versin evladina omur versin.Öncelikle basın sağolsun bende iki ay önce herşey yolundayken doğumda oluşan problemden ötürü bebeğimi kaybettim acini çok iyi anlıyorum bende sadece kuvezde gordum bebeğimi hiç kokusunu sıcaklığını duymadım herşey dediğin gibi duruyor evde kardeş bekleyen bir kızım var halen hiçbirşey anlatamiyoruz ama inan ki her biri ayri oluyor ve doğumun normal gerçekleşmişse hiç bir şeyi kafana takmadan bi tüp bebek yapan hastaneye Başvur hemen ve inşallah sağlıklı bi gebelikle bebeğini sağlıkla kucağına alırsın insallah o zaman herşey çok güzel olucak kötü düşünme hasta olursun pozitif olmaya bak
sizinde başınız sağolsun allah sabır versin cok üzüldüm.. insan hiç başına böle şeyler gelmez sanıyor ama herşey insanlar için unutuyoruz. cok zor geçen bir 72 gündü işaalh biraz toparlanıp araştırıp gideyim diyorum.Öncelikle basın sağolsun bende iki ay önce herşey yolundayken doğumda oluşan problemden ötürü bebeğimi kaybettim acini çok iyi anlıyorum bende sadece kuvezde gordum bebeğimi hiç kokusunu sıcaklığını duymadım herşey dediğin gibi duruyor evde kardeş bekleyen bir kızım var halen hiçbirşey anlatamiyoruz ama inan ki her biri ayri oluyor ve doğumun normal gerçekleşmişse hiç bir şeyi kafana takmadan bi tüp bebek yapan hastaneye Başvur hemen ve inşallah sağlıklı bi gebelikle bebeğini sağlıkla kucağına alırsın insallah o zaman herşey çok güzel olucak kötü düşünme hasta olursun pozitif olmaya bak
evet bende daha önce bizim hastalığımızla ilgili çalışmıs bir doktor bulmak istiyorumAllah sabir versin size ,saglikli hayirli yeni bebekleriniz olsun insallah ,
Tup bebekte ,genetik ayiklama yoluyla saglam yumurta ve sperm secilip saglikli bir bebek sahibi olabilirsiniz ,
Ornegin genetik hastaliklar olan seker ,akdeniz anemisi,albino gibi durumlarda da kullaniliyor
sizede allah sabır versin. siz bebeginizi kaybettiniz?Başın sağ olsun bende 36 haftalık bebegimi karnımdayken kaybettim henüz acımız çok taze en azından acele etme kendine vucuduna biraz zaman ver sorna tüp bebek için araştırma yap
Normal doğum esnasında rahmim yırtıldı anında mudehale edilemedi sezeryan ekibi olmadığından bebisim karnınmda can verdi. Sezeryan sonrası kalp masajiyla 15 dakika sonra hayata dönduruldu fakat beyin uyanamadi yani hiç ağlamadı hareket etmedi :'( 19. Günde de vefat etti. Ve benim bunu tekrar yaşama riskimde çok yüksekCanim nasil bir sorun yasandi bebekte Rabbim sabir versin evladina omur versin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?