bebeğimi kaybettim

Basın sağolsun. Benim de ilk çocuğumda genetik bir sendrom var. Aynı bu değil ama buna benzer bir hastalık. Kalp rahatsizligi falan var ameliyat olmadi. Doktor kendi kendine gecmez dedi ama kontrole gidince şok oldu. Kizimin dar olan kalp kapakçiği kendiliğinden açilmişti. Bize de genetik test yapıldı sonuç temiz çıktı. Üstüne 3 çocuğum daha oldu hiç birisinde bir sorun yok. Sakın stres yapma. Ayrıca tüp bebek falan değil normal yolla hamile kaldım. Şimdi kızıma konan teşhisi kabul etmiyorum ve ikinci bir test için savaşıyorum çünkü onlara göre kizim çok kötü bir durumda olmalıydı. Ama şükür gayet sağlıklı sadece zayıf. Allah sabır versin.

Üzüldüm sizin için dualarimdasiniz inş allah size sağlıklı bir evlat nasip etsin

Doktorlar hep en kotuyu söylüyorlar.siz aklınıza kuşku düştüyse başka doktorlarada gidin anne hissi diye bi gerçek var bu hayatta ben cok inanıyorum. Siz ferah tutun icinizi allahım ona şifa versin ısallaj mucize gibi bakın kapakcigin acilmasi çok mutlu oldum sizin için. Ben de genetik test temiz çıkınca birqz araştırdım tek seferlik olma ihtimali çok yüksekmis birdaha olmaz demiyorlar ama tüp bebege gerekte görmüyorlar bir test varmış 9 haftalık hamile iken amerıkaya yollaniomus onu önerdiler.ama tabi bilemiyorum daha arastircam

Sana su anki tek tavsiyem; nolur bekle o gen sonuclarini. O sonuclara kadarda nolur hamile kalma.
Nedenmi?
Cunku tam bugun cok sevdgim kuzenimin kizinin artik bitis noktasina geldigini ogrendik genlerden dolayi.
3 4 saat once doktorlarla birlikte aglayarak eve geldik. Kuzenimin genlerden dolayi bi sorunla dunyaya gelen 8 yasindaki kizina artik care olamiyor doktorlar. Ve en acisi ne biliyomsun? Bu ilk kaybedicegi yavrusu olmuycak. Bundan once 2 yavrusunu daha topraga verdi ayni sorunlu genlerden.
Buna yurek dayanirmi soyle?
O yuzden diyorumki nolur bekle o gen sonuclarini, belkide dogal yollarla cocuk yapmaniz tekrardan size ayni acilari yasaticak. Sonuclardan ogren ve ondan snra bebegi dusun.

Çok üzgünüm ole zor ki allahim o anneye de sabır güç versin bebeğinede şifa versin rabbim. Bizim sonuçlarımız cikti negatif ama yinede ben tam olarak emin olmak icin özelde tekrar yaptircam en kesin sonucu bilmek istiyorum. Yasadiklarimi tekrar yaşamak inanın bende hiç istemiyorum. Hatta arastrip yumurta ve sperm için tüp bebek yapmasakta analiz yapilabiliyormu genlerle ilgili sindi onu araştırıyorum herşeyden emin olmadan bende kalkismiyorum korkudan. Tek seferlik olabilirmis ama nasıl emin olcaz iste.

Badiniz sagolsun cok zor ne desek boş . Umarım hayirli bir zamanda tekrar tekrar bir bebeginiz olur ve saglikli birsskilde dunyaya gelir açınızi size unutturur.derdi veren detmanida verir. Tüp bebek tedavisi olan var yakinim ama sebebi sizinki gibi degil. Umarım hersey gönlüzce olur

Sagolun guzel dilekleriniz icin. Herseyi en yakindan bende yasiyorum o aileyle birlikte. Allahim kimseye ama kimseye yasatmasin. En dogrusunu dusunuyosunuz.
Su an diyorumki keske ilk basta o dna testini yaptirsalardi o bahsettgim aile.
Yapildi o dna testi ama ancak 2 hastalikli candan olduktan snra ve son kez ecel yine kapimizi calicak prensesimizi almak icin. Ömurden omur gidiyor. Garip olani sen hissediyosunki ömrum bi turlu bitmek bilmedi,uzadi saniyosun. Kisalsada bu kdr aci sigmasa bi omre bari diyosun. Ömrun kisalirken senin dilegin dahada kisalmasi, cunku bu yuku tasiyamiyosun.
Dediginizi yapin ve ondan snra bi cocuk dusunun. Biz yandik siz yanmayin.

Onların genetik testleri pozitif mi çıkmış yada taşıyici mi anne baba ?

Birde bilmem ne düşünür anne ama ben nezman daralsam acim ağır gelse bir youtube videosu var onu izliyorum. Okadar iyi geliyorki tabiki açım dinmiyor özlemim gecmio ama başıma gelen şeyin aslında ömrüme bir ışık olduğunu anlıyorum. Sizde yazayım isterseniz iletin kendisine
Mehmet yıldız küçük kızın kiyafetini yirttilar

Onların genetik testleri pozitif mi çıkmış yada taşıyici mi anne baba ?

Dna testi ölen kizlarinin genleriyle yapildi. Zamaninda ölen kizlarinin geni akraba evliliginden dolayi bozuk cikmis. Yani buyuk ihtimal anne ve baba tasiyiciydi ve bu denk geldi. Ve tamda 3 kere denk geldi.

Bakmistim galiba o videoya. Benide etkilemisti. Tavsiyeniz icin sagolun. Galiba o videoydu, zamaninda" ya Rab keske benim yavrumun canini alsan" diye dua edenler oldugundan bahsediyordu. Diger tarafa giden yavrularin ahiret gununde anne babaya nasil bi mukafatci olucagindan bahsediyordu Mehmet yildiz. Oydu dimi?

Dediginiz iyi oldu Allah razi olsun, bi kez daha izliyim o videoyu. Zatn uyuyamiyorum. Tavsiye vermekte hic iyi degilimdir ama belki vakti zamani gelir icine azda olsa su serpebilirim ablamin abimin.

Videoda aslında şanslı olduğumuzu evladı ölen bir anne baba gördüğünde tebrik etmemiz gerektiğini anlatıyor.
Aslında tam olarak söle ben ilk doğum çıkışı mahvoldum çevremde herkes sağlıklı dogurmustu neden ben böle birşey yaşıyorum diye çok ağladım yalan deil isyanda ettim neden ben dedim alt tarafı 1 tane çocuk yapcaktik bir o mu ağır geldi dünyaya dedim sonra sakinleşince töbe ettim kendimce dualar etmeye çalıştım ama gün geçtikçe ağır gelmeye devam etti yoğun bakımda 900 gram doğan bebekler annelerinin kucağına verildi ama ben ole camlar arkasından baktım 4kg olan bebeğime ağır geldi onlara özendim düşünün sosyal medyada sayısız doğum anı hastane odaları resimleri yani dünyada bir ben bunu yaşıyorum gibi gelmişti. Sonra tanıştım insanlarla hastalıklarla. Yalnız deilmisim ama inanın yalnız olsam dedim hep gördüklerim yüzünden. Sonra zamanla kotulesti cemre kendi kendine agzindaki ta akciğere bağlı tüpünü cikardi agzindakini farkettigi için ogurmeye kusmaya başladı. Büyüyordu çünkü sonra mosmor oldu kolları kan alcaz die mahvettiler kimbilir nasıl yandı canı. Onu gördükçe bende mahvoldum eridim karşısında gözümün önünde fenalaştı ne canı vardık 4kg bi bebek o revamiydi yaşadıkları. Hep ağladım ben neyaptim da böle oldu nasıl bi günah işledim ben die ağladım 72 gün boyunca son gün gittiğimde herseyin bittigini anladım elleri ayakları mosmor olmuş kan gitmemeye başlamıştı saturasyon 100 olcagina 35 lere düşmustu kuvezi komple açıp İLKKEZ ve sonkez öptüm öptüm optumm kokladim ona cennetin çok güzel olcagini benimde yanına geleceğimi fısıldadım. Sonrada akşamına kaybettik bitmisti ki birdaha iflah olmazdim artik ama 3 gün sonra bu video çıktı karşıma cvp olmuştu bana isyanı bıraktım çünkü videoda ki ayette meleğime kavusmamin tek yolunun iman olduğunu anladım.nezman çok bunalıma girsem acip izliyorum benim acı çekmeden huzurla beklediğini biliyorum bu dünya onun için cok aciliydi orda huzur içinde ve ben anneyim onun acı çekmemesi için fedakar olmalıyım bencil olup onu yanımda acılarla isteyemem...

Actim izledim tekrar videoyu ve kuzenimede yolladim. Biliyorum cok zor ysadiklarin canim. Cok tanidik geldi yazdiklarin cunku bu bahsettigim kuzenim bu yazdiklarinida yasadi bi diger bebeginde. Onun bebegide 5 gun dayanmisti. Ama beterin beteri vr sukret. Hayal et bi. Ilk yavrun 3 yasina kdr yasadi diye var say her ay en az 1 hafta hastanede gecire gecire. Snra artik guzel gunler gelicek hissediyosun say. 2 nci cocugumuz cok sukur elhamdulillah saglikli. Ve snra 3.cu dogumu dusunurler plana gore erken bi hamilelik olur ve 3.cu ye hamile. Hersey yine guzel. Ama 1 yasindan snra farkediyorki doktorlar onun hastaligida aynen birinci cocuktaki gibi. Su an 8 yasinda ve sona geldik.. bu 8 senenin arasina birde 4.cu dogumla 5 gunluk melek gibi gelip giden bi yavrucagin ölumude sigdir. Sukret.. isyan etme.. bu dunya dedgin gibi aci cekme dunyasi. Bencil olmamak gerek. Bu dunya icin cok temizdi senin cemrende diger cocuklarimizda. Allah reva gormedi onlara bu pis dunyayi, direkt cennetine aldi.

Canım rabbim sabırlar versin inşallah. bi melek annesi olarak ne hissettiğini yaşadığını çok iyi anlayabiliyorum gözünle gördükten sonra çokk çok daha zor biliyorum. Ama dayanmak zorundayız sabretmek zorundayız bu böyle bi sınav. sen doktorlarınla görüş bir daha ki gebeliklerde yaşanabilir nir durum mu öğren ona göre tedrlerini al psikolokini düzelt ve allahın izniyle tekrar gebe kal sana en iyi ilaç. Benim 5 ay oldu kızımı kaybedeli anca toparlayanildim kendimi. Sende kendini toparla iyi ol, sağlıklı bireyler yetiştirebilmek için önce senin ruhsal olarakta sağlığının yerinde olması gerek. Allah yardımcımız olsun hepimizin inşallah

Merhaba,
Dün kızım dünyaya geldi. Ön tanı olarak di george sendromu tanısı konuldu. Suanda yenidoğan yoğun bakım servisinde yatıyor. Bize anne karnında cocugun anomalisinin bozuk olarak doğacağı bilgisi verilmişti. Yani bu cocugun sıkıntılı olacağı bilgisi verilmişti. Bize sonlandırma teklif edilmişti. Biz kabul etmemiştik. Her şey Allah tan O'ndan ne gelirse razıyız...

Hopeless tekrar gebe kaldın mı? Bilgi verebilir misin?

Allah sifalar versin tez zamanda insallah iyi olur.

BAŞın sağolsın inan çok üzüldüm. ANNe olmadan önce 1-2 aylık bebekler ölenlere şaşırırdım yani ne yaşadın da sanki dersim. Anne olunca anladım 1 günlük bebek için bi kere annenin canını verebileceğini.
TAvsiyem önce biraz kendinizle kalmanız

Ay canım benim nasıl kahroldum şu an anlatamam. Çok çok üzüldüm Rabbim en yakın zamanda doldursun kucaginı canım benim. 6 ay olmuş simdi ne durumdasın? H hopeless1988

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…