bebeğimi sallamadan nasıl uyutabilirim yardım lütfen:(

elifim07

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Şubat 2014
6
1
86
35
Artvin
benim 3 buçuk aylık bi kızım var ve ayakta sallanmadan asla uyumuyor yatağına bırakıyorum ama ağlaması dahada şiddetleniyor.ne yapacağımı şaşırdım. şimdi neyse de ilerde büyüyünce gücüm kalmaz sallamaya. yardımlarınızı bekliyorum arkadaşlar

Bazı bebekler alıştıkları seslerle uyurlar onun da alıştığı
ses vardır ona ninni gibi gelen siz daha iyi bilirsiniz
bu benim düşüncem ama bazı bebeklerde olur bu
benim akrabamda süpürge sesiyle rahatlayan bebek var :34:

2.ise ninni söyleyin,yanında ayetler okuyun belki
uyur pek anlamam bu işlerden ama böyle düşünüyorum :ssz:

iki çocuk büyüttüm ikisinide hiç sallamadan büyüttüm.böyle deyince sanmaki ikiside melaikeydi.birinci iyiydi yinede.beni emmedi.aşırı derecede emzik bağımlısıydı.4 yaşında hala emzik emer.çocuğun uykusu gelince yatağa yanına yatardım emziğinide ağzına verirdim o da uyurdu.sallamayla anne yorulur ama bu yöntemle annede dinlenir.çocuk uyuyana kadar sırtına pışpışlanabilir.hele emzik emiyorsa daha da kolay uyur zaten.

ikinci 1.5 yaşına geldi buda bana çok bağımlı meme emmek için gece en aşağı 5 kere uyanır bebekliğini hatırlamak bile istemiyorum çok uykusuz geceler geçirdim o dedi beni beşikte sallayacaksın ben dedim ne beşik ne ayak ben sallamam:27:ben kazandım tabi onuda abisiyle aynı yöntemle uyutuyorum yanına yatarım gündüz gece farketmez misafirlikte daha olsam yöntemim değişmez kendi karyolamıza uzanırız beraber büyüğe emzik verirdim bunada memeyi veririm emzirerek uyuturum.uyuyunca beşiklerine alırım.ayağa bi kere koyarsan alışır çocuk hemen.öğrenmişki alışıyo.insan bilmediği bişeye nasıl alışır ki:34:bi kaç gece uykusuz kalırsın ama unuttur bence.

Yanina yatir oksayarak uyutmayi dene onemli olan kokunu almasi sana ait bir esyani besiginde bulundur ins alisir

Iki cocuhumu da sallayarak uyuttum bance anne icin rahatlik neden diyecek olursan anne yorgunken veya isi varkrn bu yontemle baskasi da cocuklari uyutabiliyor bi de cabuk uyuyorlar.

hepinize çok teşekkür ediyorum arkadaşlar deneyeceğim dediklerinizi. ben bu siteye yeni katıldım iyikide katılmışım

benim ilk kızımı eşim alıştırdı susturamayınca ayakta sallamaya ama bırakınca uyanıyodu 1.5 yaşına kadar böyle sürdü 2 saatlik uykuyla işe gittiğimi bilirim ama 2.kızım tam tersine sallanmaktan nefret ediyor yüzüstü oynayarak uyuyordu bebekken büyüdükçe değiştiriyolar huylarını şuan 6 aylık olcak hala ayakta uyumuyor ya iyice yorup oynatacaksın yada şekil deniyceksin yüzüstü yan arka üstü bide ben gece çayıda çok verdim oda etkiliyodu şimdilik idare ediyoruz bi şekilde en iyisini sen bulucaksın yani

benim 3 buçuk aylık bi kızım var ve ayakta sallanmadan asla uyumuyor yatağına bırakıyorum ama ağlaması dahada şiddetleniyor.ne yapacağımı şaşırdım. şimdi neyse de ilerde büyüyünce gücüm kalmaz sallamaya. yardımlarınızı bekliyorum arkadaşlar

canım bi kere ağlamasına dayanacaksın bebeğin daha 3 buçuk aylık nasıl alışırsa öyle gidiyo ben hiç sallamadım benim oğlumda çok ağlıyodu ama kısa bi süre sonra alışıyo emin ol sonuçta onlar sallanmayı bilerek doğmuyo biz alıştırıyoruz bi süre yanında bekle ama fazla göz teması kurma sonra odada yanlız bırak ama kendini göstermeden izle

Benim bebegimde 3 aylik. Ayakta sallayarak yada memede uyuyor. Memede uyuduğundada yatirmaya calisirken uyaniyor ve yine ayakta sallamaya mecbur kaliyorum. Besiktede yatmiyor yanimda uyuyor illaki ben yaninda olcam, besige koydugum anda basliyo bi çığlık. Onu ayağımda sallarken bende olduğum yerde uyuyup kalıyorum çoğu zaman ve her yerim ağriyor, tutuluyor. Ilk doğduğu zamanlar eşimin ailesinden birisi alıştırmıştı, şimdi ben çekiyorum ve bundan vazgeçmesini istiyorum

ayakta sallasan bile çocuğun eli kolu boşta kalmayacak yani bir şala bir battaniyeye sarıp elini kolun u sallamasını önlemen gerekiyor... bu daha rahat korkusuz uyumasına neden olacaktır..

benim bebeğim de 3 aylık. gece uykuları düzene girdi sonunda çok mutluyum:21: gündüz pek uyutamıyodum ona da söyle bi çözüm buldum emzirdikten sonra emziği veriyorum elektrikli süpürge sesi indirdim uzun süren , onu açıyorum yatırıyorum bi süre sonra dalıyo belki sende de işe yarar cnm bi dene istersen :28:

Bebekler sarılma ve güvende hissetme ihtiyacı duyarlar. 2 aylık oğlumu yatırırken battaniyesi veya kendi üzerimdeki tişörtümü veriyorum kollarına, ve ona sarılarak yüzünü dayayıp uyuyor. Belki deneyebilirsinjz. Özellikle yanına tişörtünüzü koymayı. Kokunuzla yanında siz var sanacaktır. Pışpışlayarak da uykuya dalmasınì sağlayabilirsiniz.

Back
X