bebeğimi uyandıramıyorum

teacherlife

Üye
Kayıtlı Üye
8 Aralık 2024
269
191
18
bebeğim 4 günlük, 2.günümüzde sarılık olduk sınırdaydı bir gün yatış yaptık ve eve geldik. sütüm var bebeğimi emzirmeye kaldırıyorum ama uyanık kalma süresi çok az hemen uykuya geçiş yapıyor memedeyken ve uyandıramıyorum bir türlü ıslak mendlle siliyorum ayaklarını gıdıklıyorum yüzüne üflüyorum ama uyanmıyor tekrar sarılık olacak diye korkuyorum ne yapmam gerekiyor tavsiye verir misiniz

Emerken çenesini dürtüklerdim ben sürekli
Yenidoğanlar hep uyuyor maalesef

Altını açın bezini değiştirir gibi bi de öyle deneyin benimki özellikle geri giyinirken baya iyi uyanıyordu

Merhaba hayırlı olsun uyandıramamanız normal çünkü bebeğiniz baygınlık seviyesinde uyuyo kan şekeri çok düştüğü için benim kızımda bu şekilde oldu ben meme konusunda ısrar etmedim biberona koyup verdim sütümü hep uyandırmak için göz kapaklarına çok az su sürerdim çok çok az ama bebeğiniz prematüre ise memede ısrarcı olmayın biberon verin

Yenidigan sarılık böyle oluyor bende 1 saat uyandırmaya çalışıp memeye koyuyordum 3 dk gecmeden uyurdu tekrar uyandırmaya çalışıp tekrar emmesini saglardim bu süreç 20 gün kadar sürmüştü eşime verirdim uyandırması için. Biliyorum çok zor fakat emzirin uyandırıp altını açın çok sıcak olmasın ev ustunude çok giydirmeyin sicakda uyumasına neden olur. Çok sıkıştığınizda sutunuzu sağıp siringayla sütünüzü önden verin sonra emzirin. Emzirme sonrası sağım yapın bu zamanlar az emdiginden sütünüzun tam kontrolsüz üretim olduğu zamanlar o sütü sağın ki sütünüz üretime devam etsin. biberondan uzak durun .

Ben bacağına soğuk bişeyler değdiriyordum canım dene istersen

biz son çare bezini açtığımızda uyanıyordu ki her bebek o durumda uyanır. eğer uyanmıyorsa bunu doktorunuza acilen söyleyin, nornal değil.

bizde de sarılık vardı. saatten bağımsız sürekli emzirdim. uyanmadığı günler oldu.. bazen sağıp kaşıkla verdim, bazen de biberonla. ama hep bir sekilde besledim. hatta bir keresinde üzerine paralel uzanarak (çocuğun üzerine yatmadım, esim beni tutuyordu) o sekilde emzirdim bizim bebek sarılık dolayısıyla zaten iki günde bir kontrole çağrılıyordu. sarılık değeri ilk iki kontrolde arttı (en yüksek 14) sonraki kontrollerde yavas yavas düştü. bize doktorumuz meme emerken uyuyırsa doydu demektir demişti ama sizinki farklı bir durum gibi. biz bezini açtığımızda uyanıyordu.

Bakın en iyi yöntem budur. Az az dikkatli şırıngayla dikkatli verin emzirmeye inatla devam edin. Doktor kontrolde bir şey demedi mi? Bu durum devam ederse bir gün sonra mutlaka doktora gidin. Sarılığı olan bebek güçsüz olur ememez hep uyur.

mavi ışıkta kaldı bir gece şu an mamayla destekliyorum 10 luk enjektörle emerken kenardan veriyoruz mamayı bir süre böyle devam edicem şu an bir memede tam uyanık diğerine geçince başlıyor uyku hali perşmebe kontrolümüz var

İlk günlerde böyle olması çok normal canım ben de birçok şey denemiştim uyansın diye zamanla geçiyor merak etme

Süper o zamançok sevindim en geç bir haftaya güçlenir, kendi ağzıyla aranmaya başlar. Sağlıkla büyüsün bebeğiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…