Teşekürler hepinize, kızıma alerji şurubu veriyorum yan etkisi iştah açmak ve uyku getirmek ama benimkine şuana kadar sökmedi.
Evde tüm telefonlar zaten titreşimde yada sessizde, gelen herkese gelmeden önce çaldırmalarını zile basmamalarını söylüyorum, ama kayınvaldemler bu kuralı malesef kiçiğniyorlar.Oda sırf bencilliklerinden, ne o kızımı sevmeye gelmişler.Topu topu 1 saat uyuyor zaten bırakın uyusun uyansın öyle sevin.
Büyük kizimdada ben ayni hatayi yapmistim...hata diyorum cünkü cocugunun böyle sese karsi duyarli olmasina sebeb bendim..:hulya:
Belkide ilk cocuk oldugu icin uyudugu zaman evde ses yapmayi birak televizyonu bile sonuna kadar kisiyordum....Ablam hep yapma öyle, sese alissin bak sonra olan sana olucak diyordu ama nafile ben yine bildigmi okudum...
Ne oldu? Evime biri geldimi aynen senin gibi asabi olmaya baslamistim, millet ne güzel cocugunla kapi kapi misafirliklere gidip gezerdi, sosyal hayatina devam ederdi cocugnu nerde olursa olsun koydugu yerde uyuturdu ben aman uykusu bölünecek, aman öglen uykusu var deyip hem kendime hem cevreme hayati zehir etmistim, evde kapanip durdum hep.....buda daha cok piskolojimi bozuyordu.-tatlicadiarzu-
Ikinci kizim oldu ve kesinlikle ayni hatayi birdaha yapmicam dedim, ve yapmadimda....
Kayinpederin tabikide daha anlayisli olabilirdi, ama lüften kizini bir düzene sokamamnin hirsini insanlardan alma arkadasim. Her Allahin günü cat kapi gece gündüz demeden bu insanlar evine gelse, tamam sinirlenmekte haklisin, koy tavrini derim....ama öyle arada bir gelmisler ve torunlarini sevmek istemisler diye bunca surata sövmeye gerek yoktu....
Ben kücük kizimda tam tersini yaptim arkadasim, evime sürekli misafir cagirdim, hep ses olsun kalabalik olsun cocuk buna alissin diye.....bence sende kizini artik yavas yavas öyle ortamlara alistir, birgün aglayacak iki gün aglayacak sonunda alisacak ve hem o hemde sen daha rahat olacaksin, cünkü bu asabiligin kizinada yansiyor ....a.s
Bu dönemlerde gececek arkadasim, güzel anilarla hatirlamak varken sürekli negatif olup kendini yipratma...
Allah yardimcin olsun:Saruboceq:
Merhaba, bende sizin düşündüğünüz gibi ilk zamanlarda yani kızım 7 aya gelene kadaR gürültüde uyutuyordum, hatta öyleki ayağımda sallarken bir yandan telefonda konuşur, bir yandan tv izlerdim.Eşimle sohbet ederken ayağımda sallardım uyurdu.Hatta sizin yazdığınız gibi bir arkadaşım vardı, o bebeğini sessizlikte uyutuyor diye ayıplar, kınardım.Taki 7-8 aylık olana kadar...Ondan sonra kızım her sese uyanmaya başladı.Mecbur oldum sessiz olmaya.uyandığı zaman olan bana oluyordu, Sessiz olmazsam uyanıyor ve tekrardan uyutmak için 20 dk daha ayağımda sallamak zorunda kalıyordum, çoğu zamanda başarılı olamıyor uyutmaktan vazgeçiyordum.
Oda bende yıpranıyorduk, bende çareyi telefonları kısmakta zilleri basmamaları için insanları uyarmakta buldum.Süreç beni bu noktaya getirdi.Siz ikinci çocuğunuzda
yaptıklarınızı kendi başarınız sanıyor olabilirsiniz ama belkide o daha uysal daha uykusu ağır bir bebekti.Sizinde bebeğiniz her sese uyanmaya başlasa eminim ki sizde evde terör estirecektiniz.Bu tamamen şans meselesi.İştahı açık olan bebek annesi nasıl şanssa buda şans.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?