Ahh ya Allah yardımcın olsun.. Uykusuz kalmak zor. seni çok çok iyi anlıyorum..
Biraz yorulacaksın. ama bence denemeye değer. Önce bir iki gün bir aile büyüğünden yardım al ve güzel bir uyku çek. kendini hazırla derim. ama sonuç mükemmel olacaktır
Öncelikle kızınla sık sık konuşmalısın. Yemekler alışkanlıklarını düzenlemelisin. Yediklerinden rahatsızlık duyuyor olabilir. Gün içerisi yediklerinde sorun olmadığını ve yeterli beslendiğini düşünüyorsan gece beslenmesini kesmeli ve mutlaka su vermelisin ki gece alışkanlığından kurtulsun. Suyun yavan tadı dolayısı ile gece kalmak istemeyecektir.
Kızının emzik bağımlılığı varsa belki ağzından düştüğünde uyanıyor olabilir. Emzikten uzaklaştırmak gerekebilir. Bu yüzden uyuduğunda emziği ağzından almalısın. Eğer sorun oluyorsa gün içerinden emzik verme, ilgileneceği şeyler teklif et emzik aramayacaktır. zamanla emziği unutur. tabiki çığlıklarına sabır göstermelisin. ve sürekli onunla ilgilenmelisin.
Gaz problemi yok ise, diş çıkarmıyorsa vs kızını iyi gözlemlemeli ve neye ihtiyacı olduğunu tespit etmelisin. gece uyku rutininiz olmalı. Biz akşam 7-7,30 gibi yemek yer. 10-15 dk oynar duş alır yatağa oturur. biraz sakin şarkı söyleriz. kendince oynar. sonra artık sütümüzü içmemiz gerektiğini ve uyumamız gerektiğini söylerim, yanıma yatar. sütünü alır. sonra da uyur.12 de son kes sütünü içer. bir problem yok ise sabah 7 ye kdr uyur. uyanınca yanımda 1 saat kadar daha uyur sonra uyanır.
Aynı sorunları yaşamış biri olarak, şu an oğlum,
13 aylık. Gece en geç 12 de son sütünü içer ve bir kez su içmek için kalkıp uykusuna devam eder.
ama halen ilk yatağa yattığında ki halen yatağına birlikte yatıyoruz. yatağına güven duyması için ona eşlik edip. bir süre oyun oynamasına müsaade ediyorum. sonra uyuması konusunda konuşup sütünü içip yatıyor.
her gece olmasa da uykusu düzene girdi. bu arada 10 gün önce gündüz uykusunu 1e indirdiğimi de belirteyim.
biraz uzun oldu ama inşallah yazdıklarımdan bir tanesi işini görür.
bu biraz sabır işi. ama bundan önce senin sakin ve dinlenmiş olman lazım