• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebeğimi uyutamıyorum

minesin

Üye
Kayıtlı Üye
23 Ekim 2023
710
325
23
9 ay 1 haftalık kız bebeğim. Yeni yeni emeklemeye ve bir yerlere tutunup ayağa kalkmaya başladı. Aşırı hiperaktif. Ayakta sallayarak uyutuyordum bu zamana kadar. Yani desteksiz uyumaya alıştırmayı çok denedim ama yapmadım. 20 gün önce işe başladım, o günden beridir uyutamıyorum. Ayakta sallıyorum yok, çarşaf arasında sallıyorum yok, kucağımda gezdiriyorum pışpışlıyorum yok, memeye çok düşkün ama emerken de uyumuyor artık . Yani çocugumu uyutmayı beceremiyorum. Sadece annem (anneannesi yani) ayağında sallayarak uyutabiliyor onun dışında kimse uyutamıyor çocuğu. Ne yapacağımı şaşırdım sinir krizleri geçiriyorum artık çocuğun uyku saatlerinden nefret ettim. Bana bi yol gösterin ne yapmalı bu çocuğa? Arkadaşlarım anlatıyor yanına yatıp saçını okşuyorum uyuyor diyor, kimini beşiğine koyup poposuna pışpışlıyorum uyuyor diyor. Çok üzülüyorum yani beceremedim buna alıştırmayı artık sallayarak da uyutamıyorum. Doğumdan sonra yaşamadığım bunalımı 9.ayımda yaşıyorum. İşin yorgunluğu, ev işleri, çocuktan ayrı kalmak, akşam yorgun argın gelip onunla uyku savaşına girmek derken psikolojim bozuldu yardım edin bana😪

Cevabını siz vermişsiniz zaten.
Neden uyuyamadığını...
İşin yorgunluğu... Vs ile başlayan o cümleniz....
BEBEK_SİZ olmuş adeta
Her şeyinizi hissediyor
Aktarıyorsunuz ki aktarmamak mümkün değil.
Sakinleşemiyor
İç huzursuzlugunuzu hissediyor
Benim nacizane fikrim geçim kaygınşz yoksa belirli yaşa kadar lütfen ve
bebeginizle ilgilenin.
Sizin ondan daha önemli bir davanız yok bu dünyada.

9 ay 1 haftalık kız bebeğim. Yeni yeni emeklemeye ve bir yerlere tutunup ayağa kalkmaya başladı. Aşırı hiperaktif. Ayakta sallayarak uyutuyordum bu zamana kadar. Yani desteksiz uyumaya alıştırmayı çok denedim ama yapmadım. 20 gün önce işe başladım, o günden beridir uyutamıyorum. Ayakta sallıyorum yok, çarşaf arasında sallıyorum yok, kucağımda gezdiriyorum pışpışlıyorum yok, memeye çok düşkün ama emerken de uyumuyor artık . Yani çocugumu uyutmayı beceremiyorum. Sadece annem (anneannesi yani) ayağında sallayarak uyutabiliyor onun dışında kimse uyutamıyor çocuğu. Ne yapacağımı şaşırdım sinir krizleri geçiriyorum artık çocuğun uyku saatlerinden nefret ettim. Bana bi yol gösterin ne yapmalı bu çocuğa? Arkadaşlarım anlatıyor yanına yatıp saçını okşuyorum uyuyor diyor, kimini beşiğine koyup poposuna pışpışlıyorum uyuyor diyor. Çok üzülüyorum yani beceremedim buna alıştırmayı artık sallayarak da uyutamıyorum. Doğumdan sonra yaşamadığım bunalımı 9.ayımda yaşıyorum. İşin yorgunluğu, ev işleri, çocuktan ayrı kalmak, akşam yorgun argın gelip onunla uyku savaşına girmek derken psikolojim bozuldu yardım edin bana😪
Büyük ihtimal sizi özlüyor siz varken uyumak istemiyor. Sizi üzmek istemiyorum fakat bebeğiniz sizinle vakit geçirmek istiyor. İşten gelince ev işini,bulaşığı yemeği bırakıp doya doya vakit geçirin. Başbaşa Oyun oynayın, konuşun , banyo yapın ,masaj yapın ,kitap okuyun mayişsin şöyle güzel bir rutin oluşturun. Stressiz zevkle zaman geçirin zamanla herşey düzelir. Bebeğinize rutinlerle Güven ortamı yaratın. Ve annesine doyurun.

sen de sakin sakin yanina yatip pis pis yapsan? belki de artik sallanmak, hoplatilmak istemiyordur.

ha bir de neden illa sen uyutuyorsun? sen bol bol vakit gecir onunla, uykuya yatirmayi baba üstlensin (var mi?)

Lütfen kendinizi diğer annelerle bebeğinizi de diğer bebeklerle kıyaslamayın. Her bebeğin ihtiyacı farklıdır. Demek ki sizin bebeğiniz destekli uyumaya ihtiyaç duyuyor bu sizi beceriksiz yapmaz ve bebeğini destekli uyutan tek anne de siz değilsiniz ki. Ayrılık kaygısı dönemiyle işe başlama zamanınız denk gelmiş. Belki bundan dolayı böyle bir şey yaşıyor olabilirsiniz.

Back
X