Bebek Aylık Gelişimi, Aşı Takvimi Bebeğimin 2. dişi ne zaman çıkar?

Bebeğimizin Aşıları, Kontrolleri, Aylık Gelişim Bilgileri

Elisam36

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
2 Şubat 2018
2
0
1
28
Arkadaslar kizim 6 aylik ilk disi 10 gun once cikti 2. Disi ne zaman cikar cok huzrsz ve uykumuz kalmadi lutfen yardimci olunnn

eli kulağındadır. benim bebeğim art arda çıkarmıştı. diş jeli sürüp acısını hafifletiyorduk.

Arkadaslar kizim 6 aylik ilk disi 10 gun once cikti 2. Disi ne zaman cikar cok huzrsz ve uykumuz kalmadi lutfen yardimci olunnn

2 yaşına kadar birer ay ara ile dişleri çıkmaya devam edecek öncelikle bunun bir bilgisini vereyim. ve hemen hemen her dişte ilki kadar olmasa da bu sıkıntıları yaşama olasılığın var.
benim doktorum akşamları yatarken (gün aşırı) çeyrek kaşık calpol vermemi önermişti oğluma. ben bu sayede sıkıntısız atlattım. hem ateşi çıkmıyordu hem calpol uyku verdiği için rahat huzurlu uyuyordu.
bir de çok ağladığı vakitler için (gündüzleri) temiz küçük bezleri (penye) buzluğa koy (kuru olarak). çıkartıp çıkan dişinin yerine onlarla masaj yapabilirsin. bu da ağrıları baya hafifletiyor.

Belli olmaz ki. Benim oğlum ilk iki dişi aynı anda çıkarttı mesela. Diğerleri birer ikişer ay arayla çıktı.

Çocuktan çocuğa değişir bu durum. Benim kızlarımdan biri ikişer ikişer, dörder dörder çıkartırdı. Diğer kızım 2 tane çıkartır aradan 3-4 ay geçer iki tane daha çıkartır.

Kehribar kolyesi, Hiç kullanmadım ama kullanan arkadaşlarım var. Diş çıkartan bebekler için kullanılıyor genelde

Her bebek bir değil ki.
Benim oğlumun ilk üst dişleri çıktı. Sonra zamanla diğerleri geldi. İki buçuk yaşında ve hala eksikleri var.
Başka bebekler ile kıyaslamak yanlış olur.
Huzursuz olması normal bu dönemi sabırla geçirmeniz gerekir.. Doktora danışın..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…