bebegımın bacak boyu ıcın ıkı hafta gerı dedıler:((

tabiyaaa

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
14 Mart 2012
438
1
46
Kırıkkale
kızlar 22 haftalık gebeyım. dun dr.um bebegımın bacak boyunun 20 haftayla uyumlu oldugunu ve down sendromuna varan rısklerının oldugunu söyledı. benım gıbı olan var mı aranızda. ılerıkı haftalarda bu fark daha da acılabılırmıs cok panık oldum.. bıseler bılıosanız paylasır mısınız

Bi doktora daha görünmen en doğrusu canım bunun çok örnekleri var.Kuzenimin oğluna da down sendromlu olabilir dediler testleri iyi çıkmadı ama şimdi okula başladı tosun gibi maşallah.
doktorların bu konuda yanılması muhtemel
İnşallah güzel haberler verirsin

Canım bildiğim kadarıyla bazen böyle sorunsuz farklılıklar olabiliyor yapısal özelliklerden kaynaklı olarak. İnşallah sağlıcakla dünyaya gelir bebeğin.

nefret ediyorum felaket tellalı doktorlardan. 22 hafta boyu kalbiydi, burnuydu, ensesiydi, ikili testiydi vs bakmadı mı, görmedi mi? ölçerken milim kaysa öne geçiyor ya da geride kalıyor. başka bir doktora git. bacak boyuna gelene dek tonlarca belirti var her şey normalse moral bozma.

bildigim kadariyla anne ve babanin genetigiylede ilgili..yani sen ve esinde bacak boyu o sekildeyse normal karsilaniyor.

Son düzenleme:
Bi doktora daha görünmen en doğrusu canım bunun çok örnekleri var.Kuzenimin oğluna da down sendromlu olabilir dediler testleri iyi çıkmadı ama şimdi okula başladı tosun gibi maşallah.
doktorların bu konuda yanılması muhtemel
İnşallah güzel haberler verirsin

insaallah korktugum gıbı olmaz ama benım çekındıgım nokta daha yırmılı haftalarda ıkı hafta kücük olması. 30lu haftalarda bu fark 3-4 haftayı bulabılıomus kı bu da buyuk sıkıntıymıs...cnm o kadar sıkılo kı ...dua edın:(

ikili,üçlü ya da dörtlü test yaptırdınız mı?

ıkılı ve üçlü tarama yapıldı ancak bı sorunla karsılasılmadı. yanı bebegın kafasında 3 mm çapında kıst var demıstı özel hastane. ama testler temız cıktı allaha sukur kıst falan yokmus. tam bı ohh cektık bı de bu cıktı.. umarım yanılıolardır. ıkı hafta sonra zekaı tahıre gıdıcem 4lu tarama ıcın.. o zaman bakalım bıse dıcekler mı

bildigim kadariyla anne ve babanin genetigiylede ilgili..yani sen ve esinde bacak boyu o sekildeyse normal karsilaniyor.

cnm belkı sülalemın en uzun bacaklı kızıyım desm abartmıs olmam herhalde:( 3 ablam var en uzunu 160 cm. benım boyum 169 ama bacak boyum cok uzun. esımınde uzun bacakları.. daaa dayılara cektıyse oğlusum sylıcek bıse yok... cunku onlar benden kısa.. abım de kardesım de..down olmasın da bebegım bacak boyu bıraz kısa olsun razıyım:(

ıkılı ve üçlü tarama yapıldı ancak bı sorunla karsılasılmadı. yanı bebegın kafasında 3 mm çapında kıst var demıstı özel hastane. ama testler temız cıktı allaha sukur kıst falan yokmus. tam bı ohh cektık bı de bu cıktı.. umarım yanılıolardır. ıkı hafta sonra zekaı tahıre gıdıcem 4lu tarama ıcın.. o zaman bakalım bıse dıcekler mı

Yanılma payı çok oluyo canım merak etme inşallah herşey güzel olacak.
Bende 2 li ve 4 lü yaptırmıştım,4 lü gayet güzel detaylı sonuç veriyor,ihmal etmeyin ama bence gayet güzel sonuçlar alacaksınız..

Bacak boyunun kısa olması ile down iliskisini bilemem ama, benim arkadaşımın gebeliğinin basından beri 2 hafta geriden gidiyordu . Uleri haftalarında bu gerilik artmadı.
Maşallah 1 ay önce de kızını sağlıkla kucağına aldı.
İçini ferah tut hayırlısıyla bebeğini sağlıkla kucağına alırsın ins

Ablama da demişlerdi bebeğin kafası büyük bacakları kısa diye ama hiç bi sakatlık yoktu dğduğunda inş sizde de bişey çıkmaz

cnm benmde bebegımın kafası 2 hafta gerıden gelıyor 2lı testım ve detaylı usg ıyı cıktı ama ben yınede tedırgınım kızımın saglıgı yerınde olsunda ne yapalım kafası bıraz kucuk olsun dıorum ama ıcım rahat deıl genede buyuk ıhtımal gorumceme benzıyor boyları uzun kafaları govdelerıne gore bıraz kucuk gıbı sanırım kızım komple baba tarafına cekecek ... Allahım hepımızın bebegını saglıkla kucagımıza almayı nasıp eder ınş...AMIN...

kızlar korkmayın..herzaman hafta hafta uyumlu olcak diye bişey yok..son haftalara kadar değişiyo..benim bebeğim şimdi iki aylık oldu..benim de bacak boyu geriden geliyodu ama doktorum bi önemi olmadığını söylerdi hep..bebeğim kısa felan da değil hatta uzun boylu ve iri olduğu için normal doğum yaptırmadı doktor..sezeryana aldı son anda..

hamilelik boyunca bebeklerimizin fiziksel gelişimleri birbirini tutmuyor canım. yani her organı aynı düzeyde gelişmiyor. misal ilk haftalarda vücuduna oranla kafası çok büyük oluyor, sonra orantı kuruluyor. hamileliğimin 36. haftasında, kafası 36 ama vücudu 34 haftalık demişti doktorumuz. ama 38. haftadaki kontrolde normale gelmişti bebeğim. 39. haftada doğumum gerçekleşti zaten. bence endişe edecek bir durum yok, biliyorum bunu söylemesi kolay, bana söylendiği zaman da çok kötü olmuştum ama korkulan olmadı çok şükür. inşallah sende de olmayacak.

hamilelik boyunca bebeklerimizin fiziksel gelişimleri birbirini tutmuyor canım. yani her organı aynı düzeyde gelişmiyor. misal ilk haftalarda vücuduna oranla kafası çok büyük oluyor, sonra orantı kuruluyor. hamileliğimin 36. haftasında, kafası 36 ama vücudu 34 haftalık demişti doktorumuz. ama 38. haftadaki kontrolde normale gelmişti bebeğim. 39. haftada doğumum gerçekleşti zaten. bence endişe edecek bir durum yok, biliyorum bunu söylemesi kolay, bana söylendiği zaman da çok kötü olmuştum ama korkulan olmadı çok şükür. inşallah sende de olmayacak.

inş dedıgın gıbıdır cnm bızıde dr lar bayagı korkuttu ama maaşallah kızımın hareketlerı falan cok ıyı karnmda kıpır kıpır maaşallah subanallah yavrucum saglklı olmasa bukadar hareketlı olurmu dıe duşunuorum bnde ...

Kızlar ben 31 haftalık hamileyim 20 haftalıkken 1 hafta gerideydi, 25. haftada 3 hafta, 28. haftada 4 hafta ve 31. haftada 5 hafta geriden geliyor. Başka hiçbir yerinde problem yok, ilk doktorumuz da testler temiz çıkmasına rağmen down sendromu, gebeliğin sonlandırılması falan demişti. Doktor değiştirdim bu doktorumuz da genetik olduğunu söylüyor. bizim dedemizin de babamızın da vücuduna oranla bacak boyu kısa, dikkatli bakmayınca farkedilmiyor. Çok da takmamak lazım bazı şeyleri ben günlerce ağladığımı biliyorum söz veriyorum buraya doğum yapınca da yazacağım. Benim gibi olan annelere bilgi olur çünkü ben çok aradım pek bilgi bulamadım.

arkadaşlar benim bebğiminde baştan beri bacak boyu kısa,ilk başlarda 3-4 gün fark vardı eşimin ailesi ve eşimin bacak boyuda kısa.2 li 3 lü testlerde sorun çıkmadı 22 haftadan 32 haftaya kadar 2 hafta gerilik diyorlardı şimdi 36 haftadayım ve doktorum 2 gün önce bebeğimin bacak boyunun 6 hafta geri olduğunu ve down sendromlu olabileceğini söyledi tabi dünyam başıma yıkıldı.böyle bir durumun 9. ayda çıkması çok mantıksız değil mi? umarım yanlış ölçümdür çok üzgünüm:(

arkadaşlar benim bebğiminde baştan beri bacak boyu kısa,ilk başlarda 3-4 gün fark vardı eşimin ailesi ve eşimin bacak boyuda kısa.2 li 3 lü testlerde sorun çıkmadı 22 haftadan 32 haftaya kadar 2 hafta gerilik diyorlardı şimdi 36 haftadayım ve doktorum 2 gün önce bebeğimin bacak boyunun 6 hafta geri olduğunu ve down sendromlu olabileceğini söyledi tabi dünyam başıma yıkıldı.böyle bir durumun 9. ayda çıkması çok mantıksız değil mi? umarım yanlış ölçümdür çok üzgünüm:(

canım sonuç ne oldu benım kınınede boyu kısa dedı dr bende cok korktumm

Back
X