Bebeğimin bakımı için bana bir fikir verebilir misiniz?

yldzmuhasebe

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Aralık 2010
107
1
46
İstanbul
bebeğim 12 aylık olmasına 10 gün var anne sütü veriyorum işe başlayacağım kreş masrafını şirket ödüyor ama bakıcı parasını vermiyor .
bu gün gittik eşimle bebeğimiz hıçkırarak iç çekerek ağlıyordu bizi bulamamış ağlamıştı .
yarın tekrar alıştırmak amaçlı götüreceğim ama ertesi gün işe başlayacağım ağlayarak alıştığını söylüyorlar .
sizce ne yapmalıyım evim iş yerime 200 metre ilerde eve biraz daha büyüyene kadar bakıcı mı tutmalıyım
lütfen yazın bana annem çalışıyor kayınvalidem bakmıyor bakamam yaşlıyım hastayım yapıyor:S
onun ağlarken görünce içim sızladı :S

kızlar bana acil cvb annelerin fikirlerini çok merak ediyorum bu arada çalışmak zorundayım yoksa bu kadar küçük elbetteki vermezdim:S

kızlar bana acil cvb annelerin fikirlerini çok merak ediyorum bu arada çalışmak zorundayım yoksa bu kadar küçük elbetteki vermezdim:S
gerçekten alışır mı?

canım ben okul öncesi öğretmeniyim tabiiki alışır bir süre sonra çok küçük olduğu için zor olabilir belki biraz ama yinede alışacaktır ama illede içime sinmiyor diyorsan şirketten bakıcıyı dene ama ben para kısmını anlamadım şirket parayı direk kreşemi veriyor nasıl oluyor

evet şirket anlaştığı kreşte bakıyor çocuklara ödemeyide onlara yapıyorlar. ama bakıcı istedik diyelim bize herhangi bir ödeme yapmıyorlar.:s
inş alışır çok üzüldüm bu gün

canım ben anne değilim ki fikirlerim senin için önemli olur mu bilemedim.

çalışmaya ihtiyacın olduğunu biliyorum. bakıcı parasını da ödemeyecekler. en güzeli kreş.

hem bakıcı da kim olacak ki? onda da aklın kalır. böyle en azından eğitimli bildik insanlar olacak bebeğinin başında. hem diğer bebekler de gelişimi için daha faydalı olacaktır evde tek olmasındansa.

ağlamasına tabi için sızlar canım benim ama bakıcıda olsa onu da yadırgayacak ilk zaman ağlayacaktı. orada eğitmenler ilgileniyor. ağlar ağlar alışır zamanla. yemesi uykusu düzenli olur. benim arkadaşlarım var okul öncesi öğretmenliği yapan ne kadar erken gelirse bebekler o kadar çabuk alışıp disipline oluyorlarmış.

canım seni çok iyi anlıyorum bende bir anneyim.
ama başka çaren yokmuş bir ara bende ana okulunda müdürlük yaptım.
öğretmenler çok iyi bakıyorlar ne çocuklar vardı ağlayan ama sonra alışıyorlar uyum sağlıyorlar merak etme.

canım seni çok iyi anlıyorum bende bir anneyim.
ama başka çaren yokmuş bir ara bende ana okulunda müdürlük yaptım.
öğretmenler çok iyi bakıyorlar ne çocuklar vardı ağlayan ama sonra alışıyorlar uyum sağlıyorlar merak etme.

peki emziriyorum sabah akşam emzirsem gün içinde meme istermi ister kesin ama sütten kesmelimiyim bu gün kayınvalidem haftanın 4 günü bi günü de annen bakar dedi yaza kadar idare ederiz hem sütten de ayrılmamış olur dedi :S sizce ne yapsam yine ben kararsız kaldım.

bebekler ağladığında kucaklarına almıyorlar :S kreşle mi denesem yoksa kayınalide falan mı?

ya canım 1 yaşındaki bebeğin kreşte ne işi var. ben mutsuzum diye bas bas bağırıyor,ağlıyor. hem onlar için çalışmıyor muyuz. en azından 2- 2,5 yaşına kadar kendi evinde bakılmalı. kendi yatağında yatmalı. sadece onunla ilgilenecek bir bakıcı annesi olmalı..

Bebekler ağlayınca kucaklarına almıyorlar mı?????????? Afedersin ama ne b....a yarıyor bunlar o zaman?Çocuk istismarı gibi bişey bu bence. Çocuk ağlamaktan katılsın ilgi için güvende hissetmek için yalvarsın onlar da öylece seyretsin bi de üstüne para alsın oldu valla.1 yaş kreş için çok ama çok erken bence. Hem kayınvaliden de kabul etmiş işte daha hala ne düşünüyorsun anlamadım. Bence 2,5 yaştan önce kreş erken. 1 kişiden özel ilgi almaya ilgilenilmeye güven duymaya ihtiyacı var bebeklerin bence. Kayınvalidene baktıramazsan da hiç değilse 2 yaşına kadar yavruyu bakıcıya ver.Benim kızım 15 aylık bakıcı bakıyor.

Son düzenleme:
Kreş hakkında yeterli bilgiye sahip misiniz? Diğer velilerle görüşme şansınız oldu mu. memnunlar mı kreşten? Bu çok önemli

şimdi bak madem kayınvaliden bakarım demiş o zaman onu tercih et derim ben.
babanne, annane sevgisi, bakımı farklı olur. ben olsam öyle yapardım.

ben senin yerinde olsam bır kadın bulmaya çalışırdım.. kayınvalıden de gelıcekmıs, o da bır sure kadının basında durur. en azından bır ısı oldugunda falan da zor durumda kalmazsın. annen de gelır gıder. bebişin sıcacık evınde buyur ben de çok kucuk oldugunu dusunuyorum. azıcık daha buyudugunde bakarsın kreşe.

yani kadın bulduğumda çok fahiş fiyatlara bakıyorlar 600 dolar 700 dolar falan çok fazla 800 tl bile olsa bu bütçeyi zorlar kreş masrafını ben ödemediğimden beni etkilemeyecekti ama bebeğim için en doğru seçim yine ailen birinden sevgisi alması.
zaten öğlen 1 saat eve 5 dk gelebilceğim uzaklıkta böylece oğluşumu öğlenleri gelip ziyaret edebilirm emziririm uyuturum. inş işimiz olur 2 sene sonra oğlum büyüdğündede kendi gitmek isteyecek. o zmanda şirketten yararlanabilirm.
ama inanın bu yaş çocuklar için hiç iyi değilmiş. oğlumu tanıyamaz oldum resimlerine baktım nasıl güzel gülüyor ama böyle korkmuş zavalllı bebeğimi nasıl göndermişim şimdi anlıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…