• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebeğimin böbreğinde genişleme , multikistik böbrek

seeedddaaa

Üye
Kayıtlı Üye
26 Mayıs 2024
22
5
6
26
21 haftalık hamileyim detaylı ultrasonda bebeğimin her iki böbreğinde de genişleme çıktı sol 6.5 sağ 7 mm sağda extra 20 mm multikistik yapı gözlendi , bu durumu yaşayan var mı sonrasında ne oldu , bebeğiniz iyi mi ? Doktor down sendromu riski olduğunu söyledi ? Diğer tüm herşeyi normal ense kalınlığı , burnu ? Şuan tek böbrek çalıyor , lütfen tek bir cümle bile olsa başından böyle bir olay geçen varsa yazabilir mi

21 haftalık hamileyim detaylı ultrasonda bebeğimin her iki böbreğinde de genişleme çıktı sol 6.5 sağ 7 mm sağda extra 20 mm multikistik yapı gözlendi , bu durumu yaşayan var mı sonrasında ne oldu , bebeğiniz iyi mi ? Doktor down sendromu riski olduğunu söyledi ? Diğer tüm herşeyi normal ense kalınlığı , burnu ? Şuan tek böbrek çalıyor , lütfen tek bir cümle bile olsa başından böyle bir olay geçen varsa yazabilir mi
Merhaba geçmiş olsun. Daha öncesinde fetal dna yaptırmışmıydınız? Bebeğiniz erkek mi? Benim bebeğimdede 2 böbrekte büyüme görüldü ama fetal dna sonucum temizdi ve ense kalınlığı burun kemiği normaldi o yüzden endişe edilmedi. Bir de erkek bebeklerde olabiliyormuş genelde ilk idrarından yada sünnetinden sonra geçiyormuş. İnşallah sizin bebeğinizde sağlıkla gelir 🙏

Multikistik durumu bilmiyorum ama genislemeniz minimal. Dogum sonrasi takip sinifina girecegini dusunuyorum. Kendi kendine duzelir buyuk ihtimalle. Cocuk diktorunuzu bilgilendirirseniz doğum sonrasi ultrason yapilir.

Back
X