• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebeğimin boyu :(

domdom12

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
29 Haziran 2024
2.431
3.176
53
Kızlar selam,

28 haftalık hamileyim. Bebeğin boyu 30cm çıktı. Doktor haftasıyla uyumlu dedi yalnız benim moralim çok bozuk. Herkesin bebeği daha uzun, ve internette her sayfada 35 cm üzeri olması gerekli yazıyor. Ne yapmalıyım sizce? Yediğime içtiğime daha mı dikkat etmeliyim?

Kızlar selam,

28 haftalık hamileyim. Bebeğin boyu 30cm çıktı. Doktor haftasıyla uyumlu dedi yalnız benim moralim çok bozuk. Herkesin bebeği daha uzun, ve internette her sayfada 35 cm üzeri olması gerekli yazıyor. Ne yapmalıyım sizce? Yediğime içtiğime daha mı dikkat etmeliyim?
Bi salin. Hayatta hersey kontrolumuzde degil. Boyle herseyi yonetmeye calismamalisiniz. Doktor haftasi ile uyumlu demis. Sağligi yerinde. Siz neden kendinize stres faktörü yaratiyorsunuz.

O olcumler o an doktorun nokta koydugu yere gore veri veriyor. Cok tutarli bir bilgi degil boyu/kilosu.

Keyfini çıkartırtin saglikli gebeliginizin

Kızlar selam,

boy genetik yapıyla alakalı. Öyle yemeyle içmeyle boy uzamaz. Daha anne karnında kıyas yapmaya başlarsanız doğunca çok zorlanırsınız.

Cocuklarim normale gore uzun dogmadi 47 cm dogdu. Ama suan buyuk kizim 14 yasinda 1.64 boyu.
Biraz spor falan yapsa belki biraz daha etkilerdi. Boyunu onemsemiyor bu arada.
Her gun falan yeyin. Oyle bir aeybaklimada kalmis.
Simdiden kafaniza takmayin. Doktor zaten normal demiş

Seninle eşinin boylarınız çok mu uzun. Doktor normal demiş işte neden kendini boşa strese sokuyorsun

Kızlar cevaplar için teşekkürler. Ama ne bileyim internete göre 23 haftalık boyda. Eşim kısa uzun değil. Bende kadınlara göre normalim. Eksik beslendimde çocuk kısa mı kaldı diye tereddüt ettim sadece.😥

Kızlar cevaplar için teşekkürler. Ama ne bileyim internete göre 23 haftalık boyda. Eşim kısa uzun değil. Bende kadınlara göre normalim. Eksik beslendimde çocuk kısa mı kaldı diye tereddüt ettim sadece.😥
Yani anlamadgm tek şey bu sanırım kısa baba ve kısa anneden beklenti ne olmalı? Olmaz mı olur ama dert etmeye gerek var mı saglkla doğsun.
Uzak akrabmz var babası 165 70 civarı anne 1.55 iğne ilaç ne varsa kullandlr çocuk kısa diye

Yani anlamadgm tek şey bu sanırım kısa baba ve kısa anneden beklenti ne olmalı? Olmaz mı olur ama dert etmeye gerek var mı saglkla doğsun.
Uzak akrabmz var babası 165 70 civarı anne 1.55 iğne ilaç ne varsa kullandlr çocuk kısa diye
Ee eğer konu genetikse kısa olsun, sorun benim beslenmemse ona taktım ben. Kilosu da tam 1kg. Ne bilim yani 5 hafta geri gozukuyor internete göre. İnsan takıyoe

Yalniz gebelikte olan boy, doğumdan sonraki boy boyu belirlemez ki.
Bana hiç doktor boyunu filan dememişti. Genetik faktor var, cevresel faktor var. Benim annem, babam uzun üç kardeşiz ablam 1.75, erkek kardeşim 1.82 ben 1.64 ben ilkokul 4 de adet oldum . O zamana kadar sınıfın en uzunlarindaydim 1.57 ydm yani herşey değişebilir.hamilelikte vu kadar takılmamak lazim. Dayi hala birinden kısa geni almışım

Su an yapilacak bir sey yok. Ziplamak boy uzatiyor. 3 yasinda dogum gunu hediyesi olarak bir trambolin alirsiniz hem enerjisini atar hem giziksel gelisimine katkisi olur.

Back
X