Bebeğimin çamaşırları hk?

Depresiff polianna

Üye
Kayıtlı Üye
29 Kasım 2017
395
165
23
32
Kızlar merhaba.

Doğuma az bir süre kaldı. Bebek için alınanların yıkanmasının vakti geldi.
Annem kendi aldıklarını yıkadı ütüledi hurçlarda bekliyolar.

Kayınvalidemde yıkayacağını söylüyo ama bu mevzuyu aşırı büyüttü. Sen ne deterjan kullanıyosun yok senin makinanda bebek programı var mı bizim ütü güzel ütülemiyo. 3 parça şeyi yıkamaya yerindi gibi geliyo. Sürekli herşeyi sormasından sıkıldım artık. Sizce ben mi alınganlık ediyorum?
Bende izne yeni ayrıldım. Ama evimi temizlemeye calısıyorum. 8 aydır bi işin var mı diye sormadılar bari bu işi yapsınalr istiyorum. Bunuda benim üzerime yıkıcaklar

Kayinvalide dediği şeyler zaten düşünülmesi normal şeyler. Anladığım sizinki kendi yapmak istemiyor size yaptırmak istiyor. Yapiverin nolcak bebek kıyafeti dediğin nedir el kadar şeyler ütü üstüne basmanla utuleniyor. Niye kayinvalide yıkasın utulesin anlamadım ben bir rahatsızlığınız yoksa

alın yıkayın yahu. niye sizin işinizi yapıp, bebeğinizin çamaşırlarını yıkasınlar?
ayrıca onların zamanı başkaymış,
şimdi bin tane deterjan çıktı, bebek deterjanı, hipoalerjenik, antialerjenik bilmem ne.
bizim bile kafamız karışıyor alırken.
beğenmezsiniz diye soruyor kadın.

Ben ılk dogumumu yatarak bekledım , saglık sorunlarım avrdı. Ben sadece bebegın kıyafetlerını yıkayıp, oturdugum yerden utuledım. Sız ıstemıyor musunuz? Cok hos bısey hemencık utulenıyor. Birde 32 . haftada hazır etmıstık daha fazla oyalanmayın , yıkayın derım

Bebek çamaşırı dediğin bir makina anca çıkar ya da çıkmaz. Yani benim öyle olmuştu. Bebek için uygun deterjan kullanarak makinaya attım kuruyunca yarım saatte ütüledim kaldırdım. Yani aşırı üşengeç tavırlarım olur ama bu çok kolaydı sanki. Ben olsam kv ile saçma sapan bir diyalog içine gireceğime kendim yapardım. Tavır almanıza bile gerek yok bence. Yapabiliyorsa temizlik için birimi tutun/tutsun ya da kendi destek olmaya gelsin. Çamaşır olayı basit değil mi?

Benden başkası yikasin utulesin istemezdim.cunku kendim bile yaparken içime bin tane kurt düştü

takılma böyle şeylere boşver yıkamazsa yıkamasın zaten küçücük kıyafetler birkaç saatte yıkar ütüler kaldırırsın. ama ütüyü oturduğun yerden yap ve mola vererek yap.

28 haftaya kadar kanamma vardı. Şimdiye kadar calıstım. Kendi işlerimi kendim yaptım. Onalrda bi işin varmı diye sormadılar.
O yüzden kızgınım galıba o yapsın istiyorum. Benim anne heveslendi yaptı. Cocuk doğunda benden ayrılmıycak. Öyle işten kaçarak bedavaya babannelik yok. Belki yanlış düşünüyorumdur ama gıcık oluyorum hamilelikten beri bi İnsan sormaz mı bi işin var mı dyie yedi kat el sorar altlı üstlüyüz bide kusura bakmayın içimi dökmüş gibi oldum biraz

Herkesin aldigini kendi evinde yikayip utulemesi olayini anlamsiz buldum. Maksimum 2-3 makina yikayacagi sey icin bebek deterjani mi alsin insanlar? Hepsini toplayip siz bir kac turda halledebilirsiniz. Sorun etmeye gerek yok.

Temizlik kismina gelince, bence o konudada beklentiler icine girmeyin. Ne kadar cok beklenti o kadar cok mutsuzluk...

adı üzerinde kv de ne yapsa yeridir. Ben doğum yaptım yanımda kaldı her gün bir akraba ağırladık her akşam yemeğine bir akrabasını çağırdı ve sürekli akşama ne pişirelim şeklindeydi.Şu anki aklım olsa açık açık derdim herşeyi ama insan zamanla akıllanıyor. O yüzden hiç canınızı sıkmayın nasıl istiyorsanız o şekilde davranın. Fazlada yüz göz olmayın.

Bende söylemek istiyorum ama söylemek istediklerimi bi türlü söyleyemiyorum. Sinir oluyorum kendime o yüzden.

Takmayın kafanıza, belki iyi niyetinden de diyor olabilir, aklını ve kalbini okuyamazsınız sonuçta.
Bazen insanlar böyle yersiz telaşlara kapılarak, aman kötüsü olmasın en iyisi olsun derdinde, anlamsız hareketlerde bulunabiliyor.

Bırakın siz yapın, ben zevkle yapmıştım mesela.
Bütün hepsini yıkamış ütülemiştim.
Çalışmayınca gün içerisinde vakit bol oluyor o yüzden gün gün yapmıştım zevkle.
Siz anın ve bebeğiniz gelmeden önceki bütün heyecanların tadını sonuna kadar yaşayın.
Olumsuz değil pozitif düşünmeye çalışın hep.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…