- 29 Kasım 2017
- 395
- 165
- 23
- 32
- Konu Sahibi Depresiff polianna
-
ohooo,
cocuklar kac yasina geldi, hala gittigim yere deterjan tasirim, alisin bunlara, hem bebek esyasi dediginiz nedir ki, 2 makinaya sigar.
siz alinganlik yapiyorsunuz.
“Bunu da benim üzerime yıkacaklar.” deyince döndüm tekrar okudum, acaba ben mi yanlış anladım diye.
Alt tarafı bir çamaşır yıkanacak ne buyutmuşsunuz bu kadar
Çamaşır makinesi falan icat edildi biluyorsunuz değil mi? Koyuyorsunuz kendisi yıkıyor.
Bedavadan babaannelik nedir ayrıca mecbur mu?
Size ben "çocuğunuzun kıyafetini bile başkasına mı yikatiyorsunuz kalkın kendiniz yıkayın öyle bedavadan annelik olur mu?" Desem hoşunuza gider mi
çocuğu kayınvalideye yapmıyorsunuz sonuçta hiçbir şeyi yapmak zorunda değiller. kendiniz yıkayın ölmezsiniz
n’aptın senlinc edilirsin. burası türkiye.
donlar, çoraplar ütüleniyor, zıbın mı ütülenmesin?
hem mikropları kırılır
ben de ütülenmese de olur kafası
Bende yıkamamıştım. Bir an herkes yıkadım diyince kendimi kötü hissetmiştim. SağolunBebek kıyafetlerinin ütülendiğini de bir bu sitede gördüm. Herkes ütülemiş. Hayatta aklıma gelmez bebeğin zıbınını ütülemek, ütülemem de.
Bende yıkamamıştım. Bir an herkes yıkadım diyince kendimi kötü hissetmiştim. Sağolun
Ütülemek hadi neyse de yıkamamak da ne bileyim...Bende yıkamamıştım. Bir an herkes yıkadım diyince kendimi kötü hissetmiştim. Sağolun
Ben Türkiyede çocuk ve bebeklerle ilgili çok gereksiz şeylere enerji harcandığını düşünüyorum. Oto koltuğu kullanma, güvenli uyku, diş fırçalama alışkanlığı, bireysellik gibi en önemli konularda geriyiz mesela. Nerede gereksiz, olmasa da olur işler var, onlara bol bol zaman harcanıyor, bunlar üzerine konuşuluyor. Anlamadım gitti.
Bence deÜtülemek hadi neyse de yıkamamak da ne bileyim...
Ayy yanlış yazmışım ütülemedim demek istemiştim. Yıkamadan kendim bile giyememÜtülemek hadi neyse de yıkamamak da ne bileyim...
Sen onun kizi degilsin bunu kabullenince hayat daha kolay
Ya ama insanda heves ediyor yaaaaen birinci olduğumuz konular:
hastane odası süsleme, hatta kapıya perde, yatağa tüller ve cibinlik son moda
çocuğa mevlüt, mevlüte hediyelik eşya dağıtımı, doğum gunu düzenleme ama böyle aile arasında pasta kesmeli değil,konsept ve organizasyon şirketi ile
bebek doğmadan 5 yasa kadar bütün kıyafetlerini alma, en pahalı ve gösterişli mobilya ile odasını döşeme, zibilyon tane oyuncak alma
gerekli olan şeyler de önemli ama instagramda fotoğrafları güzel çıkmıyorsa demek
Ben ABD'de bebek hemşiresiyim yıllardır. Çoğu kez analar babalar kıyafeti olduğu gibi üzerinde etiketiyle çıkarır bebeğe giydirirler, veya bize verirler biz giydiririz. Yani alındığı gibi. Yeni kıyafeti yıkayıp giymek de Türkiye'ye özgü bir hareket. Ben de yıkamam. Şimdi ortalık kalkmasın diye yıkamayı bırakıp ütüden dem vurduydum ama yıkayanı da bir Türkiye'de gördüm mesela. :)
oh noooooooooo
yıkıyorum ya o kadar da değil
ama sebebi dedemin konfeksiyon işletmesi vardı.
orada o kıyafetler dikilirken yere düşer,
diken kişi eldiven vs zaten kullanmaz.
çuvallara doldurulur, zibilyon tane kişi eli değiyor ve nerelere sürülüyor.
o yüzden bende travma var, yıkıyorum
Bence dogru dusunuyosun. Hali var da yapmiyorsa birak yapmasin. Babane olunca sende kapi baca acmazsin her zaman28 haftaya kadar kanamma vardı. Şimdiye kadar calıstım. Kendi işlerimi kendim yaptım. Onalrda bi işin varmı diye sormadılar.
O yüzden kızgınım galıba o yapsın istiyorum. Benim anne heveslendi yaptı. Cocuk doğunda benden ayrılmıycak. Öyle işten kaçarak bedavaya babannelik yok. Belki yanlış düşünüyorumdur ama gıcık oluyorum hamilelikten beri bi İnsan sormaz mı bi işin var mı dyie yedi kat el sorar altlı üstlüyüz bide kusura bakmayın içimi dökmüş gibi oldum biraz
Ya ama insanda heves ediyor yaaaa
Sonuç olarak değişen bir şey yok. Bebeğinizin kıyafetlerini yıkamak yine sizin işiniz, onun öyle bir zorunluluğu yine yok. Atıp tutmalarına bakmayın. İşinize karışmamaları kafanızın rahatlığı açısından daha iyi bir durum ama siz nedense garip bir beklenti içindesiniz.Arkadaşlar yeni evlendiğimde eşimin eşyalarını aşağıya öyle bi indrimişlerdi ki hepsi kırışık ve kirli temiz birbirine karışmış. Kimisi deterjan kokuyo kimisi ter resmen. Yeni evlendiğimde hepsini yıkadım ütüledim astım. Artık çamaşır görmekten midem bulanmıştı. İnsan oğlunun eşyalarını öyle mi indirir pis pis. daha o zamandan sinirim. Bunuda yapsınlar istiyorum. Cocukla ilgili şöyle yapıcaz böyle yapıcaz diye atıp tutuyolar. Benim annem çalıştığı halde hepsini yaptı. Aşırı linç etmişsiniz. Bide kızıyla bir olup bizim elimize sarı bez yakışmıyo diyolar
Kızlar merhaba.
Doğuma az bir süre kaldı. Bebek için alınanların yıkanmasının vakti geldi.
Annem kendi aldıklarını yıkadı ütüledi hurçlarda bekliyolar.
Kayınvalidemde yıkayacağını söylüyo ama bu mevzuyu aşırı büyüttü. Sen ne deterjan kullanıyosun yok senin makinanda bebek programı var mı bizim ütü güzel ütülemiyo. 3 parça şeyi yıkamaya yerindi gibi geliyo. Sürekli herşeyi sormasından sıkıldım artık. Sizce ben mi alınganlık ediyorum?
Bende izne yeni ayrıldım. Ama evimi temizlemeye calısıyorum. 8 aydır bi işin var mı diye sormadılar bari bu işi yapsınalr istiyorum. Bunuda benim üzerime yıkıcaklar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?