Bebeğimin çamaşırları hk?

Arkadaşlar yeni evlendiğimde eşimin eşyalarını aşağıya öyle bi indrimişlerdi ki hepsi kırışık ve kirli temiz birbirine karışmış. Kimisi deterjan kokuyo kimisi ter resmen. Yeni evlendiğimde hepsini yıkadım ütüledim astım. Artık çamaşır görmekten midem bulanmıştı. İnsan oğlunun eşyalarını öyle mi indirir pis pis. daha o zamandan sinirim. Bunuda yapsınlar istiyorum. Cocukla ilgili şöyle yapıcaz böyle yapıcaz diye atıp tutuyolar. Benim annem çalıştığı halde hepsini yaptı. Aşırı linç etmişsiniz. Bide kızıyla bir olup bizim elimize sarı bez yakışmıyo diyolar
ohooo,
cocuklar kac yasina geldi, hala gittigim yere deterjan tasirim, alisin bunlara, hem bebek esyasi dediginiz nedir ki, 2 makinaya sigar.
siz alinganlik yapiyorsunuz.
“Bunu da benim üzerime yıkacaklar.” deyince döndüm tekrar okudum, acaba ben mi yanlış anladım diye.
çocuğu kayınvalideye yapmıyorsunuz sonuçta hiçbir şeyi yapmak zorunda değiller. kendiniz yıkayın ölmezsiniz

Bebegimin cantasini kendim hazırladım. Hepsini tek tek sevip icinde hayal edip yikadim utuledim .Evet karni burnunda zor oluyor ama geriye dönüp bakinca insan haz aliyor .

n’aptın sen linc edilirsin. burası türkiye.
donlar, çoraplar ütüleniyor, zıbın mı ütülenmesin?
hem mikropları kırılır
ben de ütülenmese de olur kafası

Ben Türkiyede çocuk ve bebeklerle ilgili çok gereksiz şeylere enerji harcandığını düşünüyorum. Oto koltuğu kullanma, güvenli uyku, diş fırçalama alışkanlığı, bireysellik gibi en önemli konularda geriyiz mesela. Nerede gereksiz, olmasa da olur işler var, onlara bol bol zaman harcanıyor, bunlar üzerine konuşuluyor. Anlamadım gitti.

Bende yıkamamıştım. Bir an herkes yıkadım diyince kendimi kötü hissetmiştim. Sağolun

Ben ABD'de bebek hemşiresiyim yıllardır. Çoğu kez analar babalar kıyafeti olduğu gibi üzerinde etiketiyle çıkarır bebeğe giydirirler, veya bize verirler biz giydiririz. Yani alındığı gibi. Yeni kıyafeti yıkayıp giymek de Türkiye'ye özgü bir hareket. Ben de yıkamam. Şimdi ortalık kalkmasın diye yıkamayı bırakıp ütüden dem vurduydum ama yıkayanı da bir Türkiye'de gördüm mesela. :)

Ek: şimdi gördim. Siz ütülemeyi kastetmişsiniz. Olsun, yıkamakla ilgili düşüncemi yazdırmış oldunuz bana. Haha :)

en birinci olduğumuz konular:

hastane odası süsleme, hatta kapıya perde, yatağa tüller ve cibinlik son moda
çocuğa mevlüt, mevlüte hediyelik eşya dağıtımı, doğum gunu düzenleme ama böyle aile arasında pasta kesmeli değil,konsept ve organizasyon şirketi ile
bebek doğmadan 5 yasa kadar bütün kıyafetlerini alma, en pahalı ve gösterişli mobilya ile odasını döşeme, zibilyon tane oyuncak alma

gerekli olan şeyler de önemli ama instagramda fotoğrafları güzel çıkmıyorsa demek

Ya ama insanda heves ediyor yaaaa

oh noooooooooo
yıkıyorum ya o kadar da değil
ama sebebi dedemin konfeksiyon işletmesi vardı.
orada o kıyafetler dikilirken yere düşer,
diken kişi eldiven vs zaten kullanmaz.
çuvallara doldurulur, zibilyon tane kişi eli değiyor ve nerelere sürülüyor.
o yüzden bende travma var, yıkıyorum

Aman Allah'ım esinin esyalarini pis pis mi getirdi?
Evleneceginiz zaman ve de.. Eline sarı bez mi yakışmıyormuş?
Yok bunların vallaha billaha ortası yok.
Bende evlenirken eşyalarımı temiz getirmistim valizin içinde ama mesela yazdan kalma dolapta durdugu icin sanki yumos kokusu gitmis diye tekrardan yıkamıştım..
Esiminkilerin hepsi tertemiz ve ütülü idi.
Ya benimkide geliyor evimi temizliyor yapma desem de anlamıyor bunlarin gercekten ortasi yok psikopat bunlar ya bosver sen kendin yıka organik biseylerle yikasan arap sabunu falan yada beyaz sabun kac dakikalik is ki sanki? Utuyude kocan yapsin bi zahmet. Sinir oldum.

Ayni seyi benim tekstilde calisan kuzenim soyledi aldiginiz seyler yerlerde geziyor mutlaka yikayin gibi bir seyler demis anneme.

Bebek kiyafetlerini siz yapin ozene bezene yikayin ne biliyim bebeginizin ustunde dusunun.Amaann dert degil bu.Bana kalsa bulasmasinlar ben yaparim :)

Onlar yapmak zorunda degiller aslinda . Ama yapmak zorundaymis da yapamiyomus gibi davranmalari sinir bozucu galiba. Ben bazilarini 30 kisa programda bazilarini da bebek programinda yikadim. Ama dalanin sabun deterjanini kullandim. Makineye koyarken kahve fincaninin yarisi kadar koyarsan sonuctan memnun kalirsin. Yumuaatici gozune de sirke koy. yumusatici kullanmamalisin. Icindeki kursun biz buyukler icin bile zararla. Ben perde ortu gibi seyler haricinde hepsinde sirke kullaniyorum .
Eger halin varsa bosver herkesi , ac rahatlatici muzik otur kendin utule. Kimse kafani utulemesin . Kimseden bisey bekleme bosver

Bence dogru dusunuyosun. Hali var da yapmiyorsa birak yapmasin. Babane olunca sende kapi baca acmazsin her zaman

Ya ama insanda heves ediyor yaaaa

etmeyin. çocuğun özellikle ilk 1-2 yaşında ihtiyacı olan şey sevgi, sarılma, beslenme

doğum günü değil.
anne baba bir heves bir ton masraf ediyor çocuğa zorla poz verdirecekler diye yıpranıyor çocuk eğlenmiyor. o bebeler sırf anası eltisine görümcesine hava atacak diye kalabalıkta, rahatsız ama süslü elbisesi ile huzursuz bir gün geçiriyor.
sonra hediyelik diye sağa sola dağıtılan o şeylerin hepsi çöp. henüz hiç sakladığım olmadı. banane bilmem kimin bilmem kaç yaş magnetinden. valla ayırın kenara parasını çocuğu hayvanat bahçesine, aktivite merkezine falan götürürsünüz.

Sonuç olarak değişen bir şey yok. Bebeğinizin kıyafetlerini yıkamak yine sizin işiniz, onun öyle bir zorunluluğu yine yok. Atıp tutmalarına bakmayın. İşinize karışmamaları kafanızın rahatlığı açısından daha iyi bir durum ama siz nedense garip bir beklenti içindesiniz.

Şimdi burada konu bebek için alınanların yıkanması mı ? Allah aşkına kaç parça var ki? Ver anne biz ütüleriz de geçin Allah aşkına ya bu ne alınganlıktır...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…