bebeğimin doğum tarihinii farklı yazdırmak istiyorum.

kerken

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Nisan 2013
621
202
48
Ankara
her zaman kafama taktığım birşey başıma geliyor İnşallah kasım ayında doğum yapacağım ve normalde çocuğumu 2014 kasım tarihli yazdırmam gerekli ama ben bunu istemiyorum. 2014 ün ocağında doğan çocuk ile kasımda doğan çocuk büyüyünce aynı yılın çocuğu oluyor ama arada kaç ay var. Kuzenimi de ailesi 25 aralıkta nufusa kaydettirdi aslında 1 ocak ta yapılabiirdi 5 gün için 1 yaş kazanmış oldu. bu düşüncem farklı gelebilir ama sizce bu dönemde çocuğumu 2015 tarihli yazdırmam mümkünmü?

Fikrimce 25 aralıkta doğan bir çocuk bir 5-6 gün sonra yani diğer yılın ocak ayı içinde nüfusa kayıt ettirilebilir.
Ama sizin durumunuz farklı, sizin bebeğiniz kasımda doğacakmış arada bayağı bir fark var,
misal benim ablam da kasım doğumlu, kasım ayında kaydettirmişler nüfusa.
Bence ne zaman doğacaksa o zaman kaydettirin.

bazı yerlerde yazdırılabiliyor ama nasıl oluyor bilmiyorum sonuçta hastane doğum belgesi veriyor nüfus onu istiyor. yapanlar gayri resmi yapıyor galiba.

aralık sonunda falan doğacak olsa anlarım da kasımın başı. o kadar da geç değil yani.

eskiden bunu yapabilmeniz mümkündü.
ama şuan nüfusa gittiğinizde bebeğinizin doğum kağıdını istiyorlar ve orada ne yazıyorsa o tarih yazılıyor.
yanıltmak istemem ama bu şekilde biliyorum..

Bu hangi konuda bir farklılık sağlayacak, neye yarayacak?

Okula alırken kaç aylık olduğuna bakılıyor, yaş doldurması doğum gününden hesaplanıyor.
Yılbaşıyla ilgisi yok ki.

hayır ben olsam kesinlikle doğduğu tarihi yazdırırdım
çok saçma geliyor.

Ben nüfus cüzdanında asıl doğum tarihinin yazılmasından yanayım. Neden böyle bir şeye gerek görüyorsunuz ki. Sene kazanması açısındansa Ocak doğumlu yazdırsanız da Kasım doğumlu olduğu gerçeğini değiştirmeyecek ki.

Günü gününe yazdırın bence benim kardeşimde aralık doğumlu ve sınıfındaki ögrencilerin içinde aralık doğumlu olan bir tek benim kardeşim arkadaşları hep ay olarak büyük ocak doğumlu birisiyle bile neredeyse 1 yaşa yakın süre var aralarında.Babam ocak doğumlu yazdıralım demiş ama annem kabul etmemiş günü neyse onu yazdıralım demiş

Son düzenleme:
yazdırma.kardesım Kasım dogumlu Kasım yazılı dogrusuda bu
benım farklı yazıyo babamın yuzunden.ve her zaman çok kızıyorum.ne oyle doğum tarıhı farklı yazan farklı.ilerde cocugunuz içinde sorun olmasın bence yazdırmayın

çok saçma bence, ben olsam yapmam öyle birşey.
hem 2014 kasımda doğan çocuk, 2015 de doğan çocuklara göre 1 yaş önde gidiyor.
okula erken başlar, erken bitirir. 1 yıl erken başlar hayata daha güzel avantajlı

benim eşim normalde 24 aralık doğumlu askerlikde sorun olmasın diye 1-ocak diye kayıt yaptırmışlar ancak şimdi hastanede doğumlarda doğum kağıdı istiyorlar evde doğum yaparsanız o zman olur ancak

önce şu konuya açıklık getirmek istedim. nüfusta bizden de etrafımızdakilerden de kimse doğum kağıdı filan istemedi. söze binaen yazıyorlar bilgileri.

konuya gelirsek te evet haklısınız aralık sıkıntılı oluyo ama kasım başı, görünüyor doğum. çok ta geç değil gibi. hem okulda da ay hesabı yapıldığını söylemiş bir arkadaş, yani çok bir ayrıcalık kazanmayacaksınız sanki, o zaman hiç kasmayın derim ben.

Bence de gunu gunune yazdirin...

Sene sonunda dogmanin ne gibi bir dezavantaji var anlamadim...

Okullar artik aylari hesaplayarak aliyor diye biliyorum....

ben gereksiz gördüm açıkcası
öncelikle 1 yaş tan bahsediyorsunuz
pek de önemli birşey değil
2. si bebeğiniz 2 ay nüfüs cüzdanı olmadan mı yaşayacak
aşıları kontrölleri filan mümkün değil
n.cüzdanını hemen çıkartıyım derseniz
doğum belgesine ihtiyacınız olcak
ve burda ocak tarihli bir doğum belgesini nasıl alcaksınız?

ve son olarak burcu

nüfusa göre ayrı gerçeki ayrı
bide emin olun herseferinde açıklama yapmak zorunda kalacak
ben aslında 2014 kasım doğumluym ama annemler beni geç yazdırmıs

kızlar saçma diyorsunuzda neye göre? benim kzım 26 kasım doğumlu. bende sizin gibi düşünüp günüde yazdırdım. benim kzım sınıfında kendınden 1 yaş büyüklerle okudu.1 sene azmı motor kas geilşimi aynı deil anamada soru yazmada sorun. şimdi oğlum 27 aralık doğumlu onu 1 ocak yazdırdım. sen kalk 3 gün için çocuğunu 1 sene erken yazdır. neresi mantık??

bence tam gününü yazdırın. okul zamanı geldiği zaman çocuğun gelişimine göre karar verirsiniz. Eylül sonrası doğan çocuklar için rapor alınıp bir sene bekletme şansı var. nerede yaşıyorsunuz bilmiyorum ama bir çok nüfus dairesi doğum belgesine göre işlem yapıyor. oradaki tarihi yazıyor. evde doğum yaptım deseniz bile ebenin imzaladığı kağıt istiyorlar. bilginiz olsun.

O gun dogacaksa o gun yazdirin ne yasayacaksa ona gore yasar diye dusunuyorum ben. Ayrica araligin sonunda dogmuyor baya kasimda doguyor

büyüyünce annem beni kasımda yazdırmış iyiki yoksa emeklilik için iki ay daha bekleyecektim der.

Bende 90yılı aralık ayı doğumluyum beni 90doğumlularla değil, 91lilerle yazdırdılar okula. Ve çok şey kaybettim benim liseye başlayacağım sene liseler 4yıl oldu mesela eşimde 90li ama hem benden bi sene önce okula gitmiş hemde üç sene lise okudu iki sene kaybım var 90lilara göre millet üniversiteyi bitirirken ben daha yeni başlıyor oldum hem herşeyde.

Ayrıca hep 91lilerle hatta erken okula başlayan 92lilerle birlikteydim. Doğum tarihim sorulduğunda hep 90aralıkliyim derim hep ay belirletmek zorunda hissettim kendimi. Çünkü hep çevremden o bizden büyük lafına maruz kaldım.

Ama sizin bebeğinizin baya farkı var kasım ayı hemde artık okullarda aylık baz alıyor onun eğitim hayatında sorun çıkmaz diye düşünüyorum. Bu arada bebeğin hayırlı olsun canım.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…